Találatok a következő kifejezésre: Ki a orvos a (673 db)

Salgótarjánban kit ajánlotok orvosnak a szüléshez?

Sajnos annyi rosszat hallani az orvosokról és a kórházról is.

Legjobb válasz: Szia.Én 3 hete szültem ott.Egyetlen orvost tudok ajánlani:Pasztuhov Ágostont.Máshoz ne nagyon menj!Könnyû szülést!

Szia.Én 3 hete szültem ott.Egyetlen orvost tudok ajánlani:Pasztuhov Ágostont.Máshoz ne nagyon menj!Könnyû szülést!
Dr. Umeh is nagyon rendes, és nagyon sokan dícsérik õt.

Vízhajtót írt ki az orvos a vizes bokámra, heti 2x0, 5 szemet. Mit tegyek ha nem használ?

Furosemid ratiopharm, ez a neve. Tegnap bevettem a két szemet de semmit nem használt, tegnap délután 4 óra óta csak 3szor voltam pisilni az éjszakát pedig végigaludtam! Növeljem az adagot? Mondjuk másfél szemet vegyek be?

Legjobb válasz: Önhatalmúlag ne változtass semmit egy új gyógyszeren, várjál türelemmel, és ha két hét után se tapasztalsz semmit, menj vissza az orvoshoz és tõle kérdezd meg.

Önhatalmúlag ne változtass semmit egy új gyógyszeren, várjál türelemmel, és ha két hét után se tapasztalsz semmit, menj vissza az orvoshoz és tõle kérdezd meg.
Hívd fel az orvost, magadtól ne emelj az adagon. (Ha többet vennél be, amellé már kéne káliumot is szedned, tehát ez nem olyan egyszerû, hogy megnövelem az adagot) De ihatsz pl. vízhajtó teát, eleve a vízhajtó mellé fontos inni, hogy jól kimossa a szervezeted.
Minden gyógyszernél van egy bizonyos terápiás szint, amit el kell érnie a szervezetben ahhoz, h' kifejtse a hatását. Vannak gyógyszerek, ahol egy szem elég ehhez (fájdalomcsillapítók például), de van olyan, ami néhány nap múlva kezd valóban hatni, mert a szervezetet nem lehet egybõ sokkolni vele. A vízhajtó is ezek közé tartozik. Szerintem négy-öt nap múlva várhatsz komolyabb javulást.
Szia!Keress rá neten a vízhajtó gyógynövényekre és ott minden információt megtalálsz, hogyan készíts egy egyszerû teát, ami megfelel neked vagy menj el egy gyógynövényboltba és kérdezd meg az eladót, milyen vízhajtó gyógynövények vannak, szerintem sokkal jobb mint a gyógyszer és valószínûleg olcsóbb is, a szervezetednek is jobb, ha természetes anyagokkal próbálod orvosolni a problémát.
A kérdező hozzászólása: Szedem a káliumot emellé a fél szem mellé is.
A kérdező hozzászólása: A kérdésemet elrontotam: bevettem a fél szemet, nem kettõt, felet.
A kérdező hozzászólása: De akkor az orvos miért mondta azt, hogyha pl délben beveszem akkor estig lemegy a víz, és utána már nyugodtan tudok aludni?
Elsõ vagyok: Valószínûleg nem az elsõ napra gondolt, hanem kicsit hosszabb távra. A gyógyszeradagolást kis mennyiséggel szokták elkezdeni, hogy ne szedj fölösleges mennyiségeket. Meg kell találni a legkisebb adagot, ami még hatásos. Ha az elsõ adagolás nem elég, késõbb lehet emelni, de ezt az orvos dönti el szakmai ismeretei alapján.

Ki hogyan gyógyult ki a (orvos által diagnosztizált) depresszióból? Főleg az érdekel, aki gyógyszer nélkül.

Írtak fel gyógyszert,de rosszul voltam t?le. Abbahagytam (háziorvos tudtával és engedélyével), a pszichiáterhez 1 hónappal kés?bbra kaptam id?pontot. Terápiára fogok járni,de gyógyszert nem is szeretnék szedni. Az nem fogja a problémáimat megoldani,csak én és a hozzáállásom.

Legjobb válasz: Szia, hadd kérdezzem meg, tb-s rendelésen voltál, és úgy is mész terápiára vagy magánorvosnál voltél/mész? Én is most kezdtem el szedni a gyógyszert, de ezeknek eleinte van mellékhatása, amíg hozzászokik a szervezet. Bár tegnap az orvosom nekem sem hitte el, hogy attól lettem rosszul, pedig de. Tegnap kicsit megingott a bizalmam benne, nekem azt mondta, hogy szeretek szenvedni, éshogy érezzem magam jól, szórakozzak. Szóval nem tudom, ez mennyire pszichoterápia, "kiosztást" anyámtól is kaphatok.. Az erõs elhatározásod megvan, hogy a problémádat te és a hozzáállásod fogja megoldani, szóval jó úton haladsz..

Szia, hadd kérdezzem meg, tb-s rendelésen voltál, és úgy is mész terápiára vagy magánorvosnál voltél/mész? Én is most kezdtem el szedni a gyógyszert, de ezeknek eleinte van mellékhatása, amíg hozzászokik a szervezet. Bár tegnap az orvosom nekem sem hitte el, hogy attól lettem rosszul, pedig de. Tegnap kicsit megingott a bizalmam benne, nekem azt mondta, hogy szeretek szenvedni, éshogy érezzem magam jól, szórakozzak. Szóval nem tudom, ez mennyire pszichoterápia, "kiosztást" anyámtól is kaphatok.. Az erõs elhatározásod megvan, hogy a problémádat te és a hozzáállásod fogja megoldani, szóval jó úton haladsz..
Sziasztok!! én màr tùl vagyok rajta, bàr nekem PAS volt, azaz Poszt Abortusz Szindròma... Nekem is ìrtak fel bogyòt és kellett jàrnom teràpiàra, de aztàn a gyògyszert se szedtem és teràpiàra sem jàrtam sokàig... De ez nem azt jelenti, hogy ez kôvetendô példa, ez az én esetem volt... Elég sokàig nem is tudtam ròla hogy mi bajom van, ìgy elég sokàig hùzòdott, de aztàn hogy a szemembe mondtàk, hogy kiasszony ez van, akkor elég rendesen kiborultam, sokminden addigi értelmet kapott, a napokig valò kinem kelés az àgybòl, stb stb... A karàcsonyt ocsmàny mòdon végig veszkedtem a szûleimmel, nem bìrtam elfogadni semmit, pedig az egyik ajàndék oldotta meg végûl a dolgot... Egy hét Pàrizsban, szilveszteri vacsoràval, stb... Ott nyìlt ki a szemem, hogy hààt, élni mégis csak érdemes és, hogy velem is fog még sok jò dolog tôrténni, de aztért nekem kell megkûzdenem...Azòta Francia orszàgban élek, befejeztem az egyetemet , most mennyaszony vagyok és semmi màsra nem vàgyom jobban mint egy kisbabàra!!! :) Lehet, hogy tôk màs a szitu mint a tiétek, de nektek is kìvànok egy sokkal egészségesebb , élet igenlôbb felfogàst és meglàtjàtok a depressziò nem tùl jò baràt!!! Sok sikert mindenkinek!
Ha bnagyon nem akarsz gyógyszert szedni, esetleg helyette lehetne a 7-es számú Schüssler só. Én most annyira elbizonytalanodtam különben, és a gyógyszerben jobban hiszek, meg nyilván, amit írsz, hogy a saját életünket végülis magunknak egyedül kell helyrehozni.
Én pszichoterapeutához járok. Gyógyszert nem szedek, mert amikor régebben szedtem, egy csomó mellékhatás kijött rajtam..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok:-) 4 hete volt egy idegösszeomlásom a 20 hónapos fiam szeme láttára, akkor anyukám elvitt az orvoshoz és a kórházi mellett döntöttünk. 1 nap után hazakönyörögtem magam, mert nagyon rossz élmény volt. Járórészlegen nem volt hely és a zárt osztályon kellett töltenem 24 órát mire felszabadult hely, de addigra már menekülési vágy jött rám. Kezdtem "észhez térni", hogy itt nem szabad maradnom és úgy gondolom jól döntöttem. Borzasztó hely. Az ottani pszichiáter, aki felvett az osztályra írta fel Apodepi-t. 2 hét múlva kellett volna mennem kontrollra, de nem a kórházba hanem a lakóhelyemhez közeli városba(kórház 40 km város 5km). Itt viszont csak 1 hónappal késõbbre sikerült idõpontot kapnom(24-e). Azt mondták elõbb a pszichiátriára kell mennem és ott adnak pszichoterápiára idõpontot. A háziorvosomnak mondtam, hogy rosszul voltam a gyógyszertõl és nem szedem. Most, hogy jobb idõ van kicsit jobban vagyok.ELmúlt az erõs gyengeség érzésem és picit jobb a kedvem:-) Az egyetlen örömöt a kisfiam jelenti, semmi másnak nem tudok örülni. 1 évig próbálkoztunk kistesóval, de nem jött össze. Ez volt az egyik oka a promlémámnak. A másik, hogy az utóbbi idõben már mindenben csak a rosszat láttam, a problémákat. Most is nagyon vágyom egy babára, de tudom hogy ahhoz rendbe kell jönnöm. Soha nem voltam olyan boldog, kiegyensúlyozott, egészséges mint várandósan. Utána is tökéletes volt minden, ami a babával kapcsolatos. Erre most nem tudom mennyit várnom kell. Nekem segít, ha agykontrollos dolgokat hallgatok. Pl:101 pozitív állítás . Ajánlom nektek is. A Schüssler sókról hallottam már, de még nem próbáltam. Egyébként is gyógyszerellenes vagyok, ha lehet messzirõl kerülöm a használatukat. Kedves MarlaSinger, tb-s rendelésre fogok járni és terápiára is oda.Ha nem jön be magánhoz, van egy nagyon jó pszichológus ismerõsöm. Már jártam hozzá és tanárom is volt. Kedves 2.válaszoló remélem hamarosan kopogtat a gólya:-) Csodálatos érzés kismamának lenni és anyukának. Kedves 16:02 válaszoló mióta jársz terápiára? Érzed, hogy segít? A gyógyszert nem erõltette az orvosod?
2010 októbere óta járok pszichoterápiára. Gyógyszert nem kapok, ún. kognitív terápiát csinálunk (relaxálunk, naplót vezetek stb). Sokat segített. Régen jártam pszichiáterhez, aki csak annyit tett, hogy felírta a gyógyszereket, amiktõl tiszta idegbeteg lettem..

Miért küldi ki az orvos a beteg közvetlen hozzátartozóját a vizsgálatról? Etikailag helyes ez ha mind ketten akarják a másik jelenlétét?

Párom stroke betegséget kapott, kórházi kezelése után diabetológushoz mentünk.

Legjobb válasz: Köszönöm a számomra elfogadható választ. Sajnos nincs valami jó véleményem az orvosokról és a magyar egészségügyrõl. Párom a 10 infúzióján kívül még egy jó szót sem kapott. Látták kivonszolja magát a mosdóig, onnan tovább tojtak rá! Megkérdeztem mennyit toljak az orvosnak? Azt mondta: "meg ne próbáld"!!!

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a számomra elfogadható választ. Sajnos nincs valami jó véleményem az orvosokról és a magyar egészségügyrõl. Párom a 10 infúzióján kívül még egy jó szót sem kapott. Látták kivonszolja magát a mosdóig, onnan tovább tojtak rá! Megkérdeztem mennyit toljak az orvosnak? Azt mondta: "meg ne próbáld"!!!
Etikailag és orvosi (szakmai) szempontból nem tudom a választ, emberileg igen. Sok esetben elõfordul, hogy egy pár esetén a hölgy folytonosan hozzáfûz valamit a kialakult állapothoz magyarázat-képpen és nem hagyja dolgozni az orvost, sem vizsgálni, sem kezelni nincs lehetõsége nyugodt körülmények között így a beteget. S amikor egy hölgy bemegy a férfivel, nem tudhatja, hogy mennyire szószátyár az asszony, vagy a hozzátartozó és végig dumálja-e a kezelést, vizsgálatot, vagy ténylegesen annyi a célja, hogy mellette legyen a tevékenység alatt. Szerintem ez a fõ oka.
No látod. Ezért a hozzáállásért küldtek ki. Te nem álltad volna meg, hogy belekotyogj.
A kérdező hozzászólása: No látom biz'a.... de már bocsika! Az én 42 éve befizetett adóimból tartják el ezt a sok léhûtõt. Sajnos ahhoz a hozzá álláshoz amiket az egészségügy dolgozói produkálnak az felháborító! Lehet te is közibük tartozol, de az én munkahelyemen ha nem állok maximális hozzá állással a dolgokhoz akkor le is út... Nekem a kevés fizetés dumával ne jöjjön senki mert én is közszférában nyomatom!! Befogom és csinálom. Mert örülök, hogy van! A szakrendelõkben lassan az adminisztrátor és a nõvér rendel az orvos helyett! Aki csak bólogat nagyokat... Hagy várjam már el, hogy tegyenek meg már valamit az egészségem érdekében. Még ha csökken a hozzáértés színvonala a külföldön vállalt munka miatt!!
Részben megértem a problémáját. Ugyanakkor az elsõ hozzászóló által leírtak is helyesek. "No látom biz'a.... de már bocsika! Az én 42 éve befizetett adóimból tartják el ezt a sok léhûtõt." Õszinte leszek. Magyarországon kevés ember fizet TB-t, ugyanakkor mindenki jogosult az ellátásra. Gondolom, a sok léhûtõ alatt a pénzén gyógyuló, "segílybül" élõ rétegre gondolt. "Sajnos ahhoz a hozzá álláshoz amiket az egészségügy dolgozói produkálnak az felháborító! Lehet te is közibük tartozol, de az én munkahelyemen ha nem állok maximális hozzá állással a dolgokhoz akkor le is út... Nekem a kevés fizetés dumával ne jöjjön senki mert én is közszférában nyomatom!!" Egy egészségügyi dolgozó nap, mint nap olyan döntéseket hoz, melyek a betegek életét igen nagy mértékben befolyásolják. Nagy a felelõsség. Európa nyugati részén erre már rájöttek. Ott megfizetik az eü. dolgozót. Keleten meg sz*rban vannak az országok, mert a vezetés (és általánosságban az emberek) az orráig sem lát el. "A szakrendelõkben lassan az adminisztrátor és a nõvér rendel az orvos helyett! Aki csak bólogat nagyokat... Hagy várjam már el, hogy tegyenek meg már valamit az egészségem érdekében. Még ha csökken a hozzáértés színvonala a külföldön vállalt munka miatt!!" Igen, az értelmes, emberséges orvos elvándorol, mert nyelvet beszél, nem jelent gondot a külföldi munka. A többi itt marad. A jelenlegi állapot oka a pénzhiány. végzõs orvostanhallgató
És a folyamatos, és állandósuló pénzhiánynak mi az oka? De ez már politikai kérdés. A "dolgozz, és ne lopj" már büntetendõ kategória.
Az ügyeletet tudod kihívni.
Orvost kell váltani. Még sosem fordult elõ, hogy ne jött volna el a doki, ha hívtuk, maximum várni kellett, amíg befejezte a rendelést. Õszintén szólva egyszer sem láttam még a rendelõjét, mindig házhoz hívjuk, bárki beteg a családban. Viszont mindig honoráljuk a fáradozását. Az orvosi ügyeletet amúgy bármikor kihívhatod, de én jobban bízom a saját dokimban.
Teljesen egyetértek a második válaszolóval, hozzánk is mindig kijön a háziorvos ha valami van.
"hozzánk is mindig kijön a háziorvos ha valami van." Gondolom azért ez sem szó szerint van így... Megvan a rendelés ideje, és meg van a beteglátogatás ideje. Ha nem így lenne, akkor senki sem várakozna a rendelõben, hanem az orvos háznál írná ki az aspirint. Kedves kérdezõ: hívd fel a háziorvosod, és beszéljétek meg ezt.
Akkor csak azért, hogy jól aludj az éjszaka: Hozzánk is mindig kijön HA NINCS RENDELÉSI IDEJE. Most boldog vagy?:D De lehet ez sem igaz, mert még sose hívtuk hajnali 3kor, sem ünnepnapokon. Én is szõrszálhasogató vagyok, na de azért...
borzalmas ízû, keserû:((((
Mi az, hogy õ szerinte?Gondolom elküldi vizsgálatokra, és nem csak úgy látatlanba fogja majd eltiltani a tejtermékektõl.
Nekünk gasztroenterológus írta fel!Tényleg keserû, a védõnõnk javaslatára 1 kis kanál szõlõcukrot teszek bele, és így gond nélkül megissza!
A kérdező hozzászólása: Pedig de, tényleg láthatatlanba írta fel az Alfarét, mert azért ekcémás véleménye szerint tejallergiás.Hát ilyen a mi dokink.
Akkor leváltanám gyorsan olyanra, akinek nem derogál egy beutalót írni a körzeti sztk-ba kivizsgálásra...

Miért írta ki az orvosom a rutascorbint?

Mondtam hogy nagyon (NAGYON!) erös a vèrzèsem, felirta ezt a gyogyszert, de nem tudom miért. Rákerestem de ott nem emlitik hogy menstruácios panaszokra használják..

Legjobb válasz: Érfalak megerõsítésére, bevérzésekre szokták adni. Az sincs a tájékoztatóban, hogy szembevérzésekre jó, de nekem meg arra adták.

Érfalak megerõsítésére, bevérzésekre szokták adni. Az sincs a tájékoztatóban, hogy szembevérzésekre jó, de nekem meg arra adták.
Na, én pont így jártam ma. 2 napja szó szerint nem tudok semmit csinálni, annyira ömlik. Az orvos dicynone-t írt fel, 3 x 1 - et kell bevenni.
A kérdező hozzászólása: En is igy vagyok, 1. 2. Nap nem annyira de 3.4:5. Nap megáll a világ...:S

Szervusztok! 7 hetes terhesen szedek bogyókat, mindet az orvos javaslatára, (B6, Magne B6, folsav, Duphaston, C- vitamin) de hasmenésem van. Nem "mossa ki" a szervezetemből a hasznos dolgokat?

Olvastam az itt felmerül? hasmenéses kérdéseket de ilyen szempontból aggódó kérdéseket nem találtam, bocsánat ha mégis feleslegesen tettem föl. Nem valószín?, hogy fert?zés mert semmi más tünetem nincs, az étkezésem is normális, azt hiszem. Orvoshoz kontrollra jöv? kedden megyek, csak emiatt nem akarom hívogatni.

Legjobb válasz: a magnéziumnak is lehet ilyedn mellékhatása, de ha elplvasod a beteg tájékoztatót rá is van írva(magne b6) én pl szedek magnéziumot, vasat, terhesvitamint, és nekem is enyhe hasmenésem van... a védõnõm meg is kérdezte, mert van akinél a vas székrekedést, van akinél enyhébb hasmenést koz!!! amúgy a terhesség elején is lehet hasmenés vagy szorulás, bár szrulás sûrûbben fordul elõ, a hasmenés sem kizárt, én mindkettõvel szenvedtem: 7-8 hétig hasmenés, utána szorulás volt... sztem nem kell aggódni, nem mossa ki a szervezetedbõl! 28hetes kismama

a magnéziumnak is lehet ilyedn mellékhatása, de ha elplvasod a beteg tájékoztatót rá is van írva(magne b6) én pl szedek magnéziumot, vasat, terhesvitamint, és nekem is enyhe hasmenésem van... a védõnõm meg is kérdezte, mert van akinél a vas székrekedést, van akinél enyhébb hasmenést koz!!! amúgy a terhesség elején is lehet hasmenés vagy szorulás, bár szrulás sûrûbben fordul elõ, a hasmenés sem kizárt, én mindkettõvel szenvedtem: 7-8 hétig hasmenés, utána szorulás volt... sztem nem kell aggódni, nem mossa ki a szervezetedbõl! 28hetes kismama
Nekem is ez volt a terhességem elején, ráadásul a 20. hétig hánytam. Pont az ilyenek miatt jó, ha van egy kis vitamin plussz amit szed az ember a babának.

Kit válasszak orvosomnak a Péterfy kórházból?

18 hetes vagyok, és lassan szeretnék már orvost választani, akihez járhatok és akinél szülhetek, mert még az sztkba járok.

Legjobb válasz: A Czikmántory Péter doktor is nagyon jó,én terhesrendelésre jártam hozzá(az Istvánban szültem,és õ ott nem praktizál).2 gyerekes anyuka

A Czikmántory Péter doktor is nagyon jó, én terhesrendelésre jártam hozzá(az Istvánban szültem, és õ ott nem praktizál).2 gyerekes anyuka
A kérdező hozzászólása: Utána néztem Dr. Domokos Tamásnak és nagyon sok jót mondtak róla, azt hiszem, megismerkedek vele:) Köszönöm a válaszokat!
Szia! Én eddig a Péterfybe jártam, úgyhogy több jó orvost is tudok ajánlani: Dr. Timmermann Gábor, dr.Kia(Kiarash Bahrehman-egyiptomi doki, jó fej), Dr. Gyõry Attila, Dr. Domokos Tamás. Vagy nézzd meg õket szimpátia alapján! http://www.peterfyszuleszet.hu/orvosaink_lista/orvosaink sok siker!
Szia! Én is Czikmántory Péterhez jártam, sajnos én voltam az egyik utolsó, akit császározott, tehát most sajnos nem szülhetek nála (legalábbis azt hiszem, remélem tévedek), de nagyon kedves, elõzékeny, figyelmes doki! Anyuka+7 hetes pocakos Egyébként hányadik héten jársz? :)
17:19-es vagyok. Bocsi, már látom, hányadik héten vagy ;) Háát, ideje dokit választani :)
Dr. Timmermann már nem a Péterfyben dolgozik, Czikmántory meg már nem vállal szülést. akik nekem szimpatikusak: Dr. Orbán István Dr. Panyi Mihály Dr. Papp István
Dr. Panyi Mihályhoz nekem is volt "szerencsém". Én sem ajánlom õt!!!!

Négyes tesztet javasolt az orvosom, mivel eléggé későn derült ki a terhességem, a 14. héten, így jópár vizsgálatról lemaradtam. Mennyibe kerülhet egy ilyen vizsgálat?

Persze mindenképpen megcsináltatjuk, de azért kb. jó lenne tudni az árfekvést. A Mátyásföld Klinikára megyek, ?ket kérdeztem telefonon, de épp helyettesítés volt, és nem tudta megmondani a hölgy, akivel beszéltem...

Legjobb válasz: Nem tudom milyen vizsgálatról maradhattál le... Az integrált teszt meg hasonlók nem kötelezõ vizsgálatok. Nekem a 13.héten derült ki hogy terhes vok és nem kellett semmit csinálnom. Elmentem vérvételre, megmérte a doki a nyakiredõt meg a védõnõnél kellett jelentkeznem. Ennyi. Most 20 hetes vok és minden rendben.

Nem tudom milyen vizsgálatról maradhattál le... Az integrált teszt meg hasonlók nem kötelezõ vizsgálatok. Nekem a 13.héten derült ki hogy terhes vok és nem kellett semmit csinálnom. Elmentem vérvételre, megmérte a doki a nyakiredõt meg a védõnõnél kellett jelentkeznem. Ennyi. Most 20 hetes vok és minden rendben.
Szerintem sem kell azintegrált teszt.Vagyis, ha szeretnéd a lelked megnyugtatására mindenképpen.De nekem addig volt egy vérvétel, meg 2 uh.Az egyiken megállapították, hogy baba van, a másik meg a genetikai, amit a 13. héten végeztek el. Persze kérdéses dolog lehet a korod és a kórtörténeti elõzmények, amit ugye nem tudunk, de csak azért, mert a 14. héten derült ki, szerintem sem kell.
Szia! Én is csináltattam négyes tesztet de nekem azért kellett mert a 16.heti afp-m alacsony lett.Az én orvosom az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központot ajánlotta, ott 20.000Ft egy ilyen teszt és kb 2nap alatt megvan az eredmény!De a neten is utána tudsz nézni!
Hogy-hogy csak a 14. héten derült ki, hogy baba van? Nem maradt el a mensid? Ugyanúgy megjött mint szokott?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!