Találatok a következő kifejezésre: Ki a orvos (673 db)

Ki hogyan gyógyult ki a (orvos által diagnosztizált) depresszióból? Főleg az érdekel, aki gyógyszer nélkül.

Írtak fel gyógyszert,de rosszul voltam t?le. Abbahagytam (háziorvos tudtával és engedélyével), a pszichiáterhez 1 hónappal kés?bbra kaptam id?pontot. Terápiára fogok járni,de gyógyszert nem is szeretnék szedni. Az nem fogja a problémáimat megoldani,csak én és a hozzáállásom.

Legjobb válasz: Szia, hadd kérdezzem meg, tb-s rendelésen voltál, és úgy is mész terápiára vagy magánorvosnál voltél/mész? Én is most kezdtem el szedni a gyógyszert, de ezeknek eleinte van mellékhatása, amíg hozzászokik a szervezet. Bár tegnap az orvosom nekem sem hitte el, hogy attól lettem rosszul, pedig de. Tegnap kicsit megingott a bizalmam benne, nekem azt mondta, hogy szeretek szenvedni, éshogy érezzem magam jól, szórakozzak. Szóval nem tudom, ez mennyire pszichoterápia, "kiosztást" anyámtól is kaphatok.. Az erõs elhatározásod megvan, hogy a problémádat te és a hozzáállásod fogja megoldani, szóval jó úton haladsz..

Szia, hadd kérdezzem meg, tb-s rendelésen voltál, és úgy is mész terápiára vagy magánorvosnál voltél/mész? Én is most kezdtem el szedni a gyógyszert, de ezeknek eleinte van mellékhatása, amíg hozzászokik a szervezet. Bár tegnap az orvosom nekem sem hitte el, hogy attól lettem rosszul, pedig de. Tegnap kicsit megingott a bizalmam benne, nekem azt mondta, hogy szeretek szenvedni, éshogy érezzem magam jól, szórakozzak. Szóval nem tudom, ez mennyire pszichoterápia, "kiosztást" anyámtól is kaphatok.. Az erõs elhatározásod megvan, hogy a problémádat te és a hozzáállásod fogja megoldani, szóval jó úton haladsz..
Sziasztok!! én màr tùl vagyok rajta, bàr nekem PAS volt, azaz Poszt Abortusz Szindròma... Nekem is ìrtak fel bogyòt és kellett jàrnom teràpiàra, de aztàn a gyògyszert se szedtem és teràpiàra sem jàrtam sokàig... De ez nem azt jelenti, hogy ez kôvetendô példa, ez az én esetem volt... Elég sokàig nem is tudtam ròla hogy mi bajom van, ìgy elég sokàig hùzòdott, de aztàn hogy a szemembe mondtàk, hogy kiasszony ez van, akkor elég rendesen kiborultam, sokminden addigi értelmet kapott, a napokig valò kinem kelés az àgybòl, stb stb... A karàcsonyt ocsmàny mòdon végig veszkedtem a szûleimmel, nem bìrtam elfogadni semmit, pedig az egyik ajàndék oldotta meg végûl a dolgot... Egy hét Pàrizsban, szilveszteri vacsoràval, stb... Ott nyìlt ki a szemem, hogy hààt, élni mégis csak érdemes és, hogy velem is fog még sok jò dolog tôrténni, de aztért nekem kell megkûzdenem...Azòta Francia orszàgban élek, befejeztem az egyetemet , most mennyaszony vagyok és semmi màsra nem vàgyom jobban mint egy kisbabàra!!! :) Lehet, hogy tôk màs a szitu mint a tiétek, de nektek is kìvànok egy sokkal egészségesebb , élet igenlôbb felfogàst és meglàtjàtok a depressziò nem tùl jò baràt!!! Sok sikert mindenkinek!
Ha bnagyon nem akarsz gyógyszert szedni, esetleg helyette lehetne a 7-es számú Schüssler só. Én most annyira elbizonytalanodtam különben, és a gyógyszerben jobban hiszek, meg nyilván, amit írsz, hogy a saját életünket végülis magunknak egyedül kell helyrehozni.
Én pszichoterapeutához járok. Gyógyszert nem szedek, mert amikor régebben szedtem, egy csomó mellékhatás kijött rajtam..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy válaszoltatok:-) 4 hete volt egy idegösszeomlásom a 20 hónapos fiam szeme láttára, akkor anyukám elvitt az orvoshoz és a kórházi mellett döntöttünk. 1 nap után hazakönyörögtem magam, mert nagyon rossz élmény volt. Járórészlegen nem volt hely és a zárt osztályon kellett töltenem 24 órát mire felszabadult hely, de addigra már menekülési vágy jött rám. Kezdtem "észhez térni", hogy itt nem szabad maradnom és úgy gondolom jól döntöttem. Borzasztó hely. Az ottani pszichiáter, aki felvett az osztályra írta fel Apodepi-t. 2 hét múlva kellett volna mennem kontrollra, de nem a kórházba hanem a lakóhelyemhez közeli városba(kórház 40 km város 5km). Itt viszont csak 1 hónappal késõbbre sikerült idõpontot kapnom(24-e). Azt mondták elõbb a pszichiátriára kell mennem és ott adnak pszichoterápiára idõpontot. A háziorvosomnak mondtam, hogy rosszul voltam a gyógyszertõl és nem szedem. Most, hogy jobb idõ van kicsit jobban vagyok.ELmúlt az erõs gyengeség érzésem és picit jobb a kedvem:-) Az egyetlen örömöt a kisfiam jelenti, semmi másnak nem tudok örülni. 1 évig próbálkoztunk kistesóval, de nem jött össze. Ez volt az egyik oka a promlémámnak. A másik, hogy az utóbbi idõben már mindenben csak a rosszat láttam, a problémákat. Most is nagyon vágyom egy babára, de tudom hogy ahhoz rendbe kell jönnöm. Soha nem voltam olyan boldog, kiegyensúlyozott, egészséges mint várandósan. Utána is tökéletes volt minden, ami a babával kapcsolatos. Erre most nem tudom mennyit várnom kell. Nekem segít, ha agykontrollos dolgokat hallgatok. Pl:101 pozitív állítás . Ajánlom nektek is. A Schüssler sókról hallottam már, de még nem próbáltam. Egyébként is gyógyszerellenes vagyok, ha lehet messzirõl kerülöm a használatukat. Kedves MarlaSinger, tb-s rendelésre fogok járni és terápiára is oda.Ha nem jön be magánhoz, van egy nagyon jó pszichológus ismerõsöm. Már jártam hozzá és tanárom is volt. Kedves 2.válaszoló remélem hamarosan kopogtat a gólya:-) Csodálatos érzés kismamának lenni és anyukának. Kedves 16:02 válaszoló mióta jársz terápiára? Érzed, hogy segít? A gyógyszert nem erõltette az orvosod?
2010 októbere óta járok pszichoterápiára. Gyógyszert nem kapok, ún. kognitív terápiát csinálunk (relaxálunk, naplót vezetek stb). Sokat segített. Régen jártam pszichiáterhez, aki csak annyit tett, hogy felírta a gyógyszereket, amiktõl tiszta idegbeteg lettem..

Ki a legjobb orvos, aki meg tudná gyógyítani?

Röviden írom csak a lényeget.

Legjobb válasz: Nehéz úgy ajánlani orvost, hogy nem tudjuk hol laksz. Mi Debrecen-Józsára járunk, Dr. Gargya Sándorhoz. Nagyon jó orvos, de azt nem tudom miben mennyi tapasztalata van.

Nehéz úgy ajánlani orvost, hogy nem tudjuk hol laksz. Mi Debrecen-Józsára járunk, Dr. Gargya Sándorhoz. Nagyon jó orvos, de azt nem tudom miben mennyi tapasztalata van.
a fagyálló mérgezésre az alkoholos infuzió a legjobb. Ha ennyire odafigyelnek a dokik, akkor biztosan jó kezekben van.
A kérdező hozzászólása: 12 nap küzdelem után véget ért:( Az utolsó percekig küzdött, nem akarta feladni. Vasárnap reggel már egész jól volt, többet sétált, élettel teltebb volt. Este váratlanul elkezdett vért hányni, így már nem volt más megoldás, csak az, hogy elaltassuk. Még a 2. életévét sem élhette meg:(

Milyen esetben hívja ki a mentõs megérkezése után az orvosi ügyeletet?

Tudom, hogy fordítva kellene lennie, ügyeletes jön, aztán a mentõ, ha úgy dönt az ügyeletes. De minap láttam egy fordított esetet: ment a rohammentõ, aztán 10 perc múlva az ügyeletes.

Legjobb válasz: Az is elõfordulhat, hogy ügyeletes orvos betegnél volt, és amikor végzett, ment õ is. Az én munkahelyemen volt 2 éve egy ilyen eset. Orvos betegnél, a rendelõben lévõ asszisztens hívta a mentõket, õk értek ki elõbb, de a doki is jött, amint tudott.

Az is elõfordulhat, hogy ügyeletes orvos betegnél volt, és amikor végzett, ment õ is. Az én munkahelyemen volt 2 éve egy ilyen eset. Orvos betegnél, a rendelõben lévõ asszisztens hívta a mentõket, õk értek ki elõbb, de a doki is jött, amint tudott.
Nem tudok olyan esetet aminél ez indokolt lenne. A mentõ minden esetben jobban fel van szerelve mint az ügyeleti kocsi. Az ügyeleti kocsiban csak egy sofõr és egy orvos van. A mentõben sokkal több felszerelés és nagyobb létszámú személyzet van. Arra tudok gondolni, hogy több sérült / beteg volt. A rohammentõ elvitte az egyik beteget, majd valamelyik családtag rosszul lett (pl sokktól) akihez kiment az ügyeleti kocsi.
Nem csak ügyeletet, de a háziorvost is ki szokta küldeni a mentõ, ha éppen nincs olyan "kocsi"amin orvos van csak mentõápoló. Ilyenkor, illetve akkor, ha esély van rá, hogy az ügyelet, háziorvos elõbb ér oda a helyszínre kiküldik az orvost is.
Háziorvosnál dolgozom , gyakran a mentõ küldi ki a háziorvost vagy az ügyeletet, ha a mentõ, másik betegnél van és az ügyelet vagy a háziorvos várhatóan elõbb ér a helyszínre.
Egy esetet tudok, ha a hozzátartozó hív mentõt, de a beteg nem hajlandó kórházba menni. A mentõnek nem dolga a végleges ellátás, de ott se hagyhatja a beteget, ha már egyszer kiment. Ilyenkor át kell adnia a további ellátást az ügyeletesnek.
Semmilyen esetben. Az ügyeletes más okból jöhetett.
A kérdező hozzászólása: itt volt orvos a mentõben. a 3. hozzászólóval értek egyet, valami más oka lehetett.
A kérdező hozzászólása: itt a mentõ ment elsõnek ki, aztán nem sokra rá a háziorvos. végül elvitték a beteget.


ha az orvos nem adja ki, akkor nem jár. Lebuksz, mert visszajelentik
A kérdező hozzászólása: Hogy értve visszajelentik? Az orvos hova jelenti vissza?
A tb-neklesz jelentve és azt látja az orvos is. Online rendszer van
A kérdező hozzászólása: Nade ezért sem a beteg sem az orvos nem kap pénzt! Ha valaki pénzt kap az az alapítvány aki nyújtja a házi segítségnyújtást. Az ilyen esetekben is kibukik a hamis igazolás? Mert a beteg nem kap ezután pénzt, és tudtommal aminél nem jár pénz a betegnek ott nem is online a rendszer. Mint pl az iskolai hiányzásos igazolásoknál, ott sem bukik aki hamis orvosival próbálkozik. Tehát én úgy tudtam hogy amíg az alapítvány vagy az iskola stb fel nem hívja az orvost hogy valós-e a jogosultság akkor nincs bukás sem. De mivelhogy a rászorultság valós így ez az orvost felhívjuk verzió esélytelen ergó sosem buknék le. Csak akkor hogyha online a rendszer és az alapítvány netalántán szintén igényel valami normatívát...

Ha belemegy valami a szembe, pl szempilla, azt egyszerüen ki lehet szedni. De van e olyan hogy mondjuk befordul a szem mögé? És ha nagyobb darab valami megy be oda, és nem tud kifordulni? Orvos kanalazza ki a szemet hogy kivegye, vagy mit csinálnak?

Legjobb válasz: Pislogással általában szempilla stb. ki szokott jönni, és nagyon óvatosan egy tiszta papírzsebkendõ sarkával eltávolítható a szemedbõl; de ha belement valami a szemedbe, amit nem tudsz kivenni, menj orvoshoz! Lehet, a háziorvos is ki tudja venni, nem kell mindjárt szemész -kérdezd meg! Nyugi, nem kanalazzák ki a szemet (juj ez de horrorisztikus! Hogy jutott ilyesmi eszedbe?). Eleve nagyobb dolog be sem tud menni a szembe, mert van az pislogási reflex - ezt észreveheted, milyen erõs, amikor tudatosan próbálod felfüggeszteni, hogy kivehesd mondjuk a szempillát! És annyira hátra nem tud bemenni akkor sem! Írd be a google-ba, hogy a szem anatómiája!

Pislogással általában szempilla stb. ki szokott jönni, és nagyon óvatosan egy tiszta papírzsebkendõ sarkával eltávolítható a szemedbõl; de ha belement valami a szemedbe, amit nem tudsz kivenni, menj orvoshoz! Lehet, a háziorvos is ki tudja venni, nem kell mindjárt szemész -kérdezd meg! Nyugi, nem kanalazzák ki a szemet (juj ez de horrorisztikus! Hogy jutott ilyesmi eszedbe?). Eleve nagyobb dolog be sem tud menni a szembe, mert van az pislogási reflex - ezt észreveheted, milyen erõs, amikor tudatosan próbálod felfüggeszteni, hogy kivehesd mondjuk a szempillát! És annyira hátra nem tud bemenni akkor sem! Írd be a google-ba, hogy a szem anatómiája!
a szem az idegen anyagokat kilöki magától.csak úgy nem fordul be valami-fõleg viszonylag nagyobb dolgok-a szemhéj vagy a szemgolyó mögé.de ha ez mégis megtörténne, el kell menni valóban a szemészorvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Nekem a nagyapámnak egyszer kikanalazták a szemét, mert valami volt vele. Persze tartotta a zsinór, nem esett ki vagy ilyen. A pislogási reflext ilyenko megszüntetik azzal hogy kicsavarják a felsõ és alsó szemhéjat, ez biztos, mert egyik barátnõm így járt, egy kavics ment a szemébe és nem tudta kipiszkálni, orvoshoz kellett vele menni. Nekem nincs baj a szemmel, csak érdekelt, eszembe jutott, mert ma reggel 10 percet kínlódtam egy kis alattomos szempillával, mire kijött.
Nekem egy szemész mondta, hogy ha nem zavar, hogy benne van egy szempilla a szemben, akkor nyugodtan benne lehet hagyni, semmilyen problémát nem okoz és kijön magától. Az én ismerõsömnek is "kikanalazták" a szemét, mert neki egy üvegdarab került a szeme mögé. Nem fájt neki, azt mondta, hogy azzal a szemével az elõtte lévõ dolgokat közelebbinek látta. :)
Nekem a sörösüveg szilánkja ment bele gyerekkoromba.Elég nagy darab, de sikerült kipiszkálni otthon, na nem egyedül.De nagyon rossz érzés volt.Féltem, hogy maradandó szemkárosodást szenvedek.(még mindig feláll a hátamon a szõr)

KECSKEMÉTEN KI A GYERMEKNÕGYÓGYÁSZ!? Azt megtalálom hogy mikor van a rendelés de arról semmi info hogy ki az orvos!?

Legjobb válasz: Nem is az a lényeg, hogy ki az, hanem hogy milyen orvos. Ahhoz a nõgyógyászhoz menj, akit egy olyan személyes ismerõsöd ajánl, akirõl tudod, hogy Neked csak a legjobbat akarja, és maximálisan bízol benne.

Nem is az a lényeg, hogy ki az, hanem hogy milyen orvos. Ahhoz a nõgyógyászhoz menj, akit egy olyan személyes ismerõsöd ajánl, akirõl tudod, hogy Neked csak a legjobbat akarja, és maximálisan bízol benne.

Segítség! A makkom tetején van egy ilyen kis hús. Ez mi lehet? Olyan mint ha a húgy csőből jött volna ki! Szerintetek? Orvost keressem fel? (még nem voltam csajjal tehát nem lehetek beteg)

Legjobb válasz: Amelyekkel az eddigiekben már volt szerencsém találkozni, esetleg vizsgálni is, azok nem voltak kórosak, uígy fejlõdtek ki, mint amilyennek te is leírod, már jelentõs ideje ott voltak. Méretileg nem változtak, problémát különösebbet nem okoztak, csak ott voltak, és ez a gazdájukat zavarta csak. Ha ez a "vadhússzerû kitüremkedés" ugyanilyen, mint amit a >>topiklinken xtül mutattam neked, akkor nem kell aggódnod, mert nem vsz., hogy kóros. Pontos megnevezése elõttem nem ismert, de sztem attól, hogy most te tudod a pontos nevét, nem fogsz megnyugodni. Azt is tudd, hogy a te eseted egyedinek minõsül, ahogy minden fitymaszûkület/rövid fék is egyedi a maga nemében, azokat sem le7 sablonosan elbírálni, látatlanban meg pláne nem! Azt tudom neked tanácsolni, hogyha ez csak esztétikailag zavar, úgy fogadd el azt, h. ott van, mert ellene nem tudsz tenni semmit. Mûttetni meg sztem nem akarod, az egy valag pénzkidobás lenne a részedrõl, uakkor minden orvosi beavatkozásnak van némi kockázata is, elsõsorban nyílt seb/égetés esetén, miközben a csajokat -- ha szeretnek téged -- úgysem izgatja. A fütyi esztétikuma ill. funkcionalitása ált. a viselõiket jobban izgatja, mint a csajokat, így téged is. Ha úgy érzed, szeretnéd véleményeztetni a fentebb leírtak ellenére is, úgy azt >>privin xtül megte7ed,... vagy fordulj orvoshoz. De én csak annyit mondok,... NYUGI, és FEL A FEJJEL! ;-) Üdv: EE

Amelyekkel az eddigiekben már volt szerencsém találkozni, esetleg vizsgálni is, azok nem voltak kórosak, uígy fejlõdtek ki, mint amilyennek te is leírod, már jelentõs ideje ott voltak. Méretileg nem változtak, problémát különösebbet nem okoztak, csak ott voltak, és ez a gazdájukat zavarta csak. Ha ez a "vadhússzerû kitüremkedés" ugyanilyen, mint amit a >>topiklinken xtül mutattam neked, akkor nem kell aggódnod, mert nem vsz., hogy kóros. Pontos megnevezése elõttem nem ismert, de sztem attól, hogy most te tudod a pontos nevét, nem fogsz megnyugodni. Azt is tudd, hogy a te eseted egyedinek minõsül, ahogy minden fitymaszûkület/rövid fék is egyedi a maga nemében, azokat sem le7 sablonosan elbírálni, látatlanban meg pláne nem! Azt tudom neked tanácsolni, hogyha ez csak esztétikailag zavar, úgy fogadd el azt, h. ott van, mert ellene nem tudsz tenni semmit. Mûttetni meg sztem nem akarod, az egy valag pénzkidobás lenne a részedrõl, uakkor minden orvosi beavatkozásnak van némi kockázata is, elsõsorban nyílt seb/égetés esetén, miközben a csajokat -- ha szeretnek téged -- úgysem izgatja. A fütyi esztétikuma ill. funkcionalitása ált. a viselõiket jobban izgatja, mint a csajokat, így téged is. Ha úgy érzed, szeretnéd véleményeztetni a fentebb leírtak ellenére is, úgy azt >>privin xtül megte7ed, ... vagy fordulj orvoshoz. De én csak annyit mondok, ... NYUGI, és FEL A FEJJEL! ;-) Üdv: EE
Eddig nem vetted észre? Ha már lett volna sexuális kapcsolatod azt mondanám, elképzelhetõ, h condyloma.Így nem biztos. Mindenképpen mutasd meg orvosnak!
A kérdező hozzászólása: De észrevettem már csak eddig nem zavart aztán inkább megkérdem h nem lehet e valami?
???? :O Milyen kis hús??? :O Fotót kérhetünk róla, ha megengeded a kérést?
Ha eddig is ott volt ne ijedj meg. Valószínûleg egy jó indulatú kötõszövet, v.nyálkahártya szaporulat.
Nézesd meg urológussal .Pénzbe nem kerül, de bizonytalanságba lenni a legrosszabb .
A kérdező hozzászólása: Igen ugyan ilyen csak nem piros.
A kérdező hozzászólása: De ennek van valami neve? És semmi bajom nem lehet ugye?
Vannak akiknek ilyen "kifordult" húgycsõnyílásuk van, vannak akiknek meg inkább "behorpadt" fajta ^^ Ha nincs vele gond, ne aggódj miatta!

Vegyem ki a fülbevalót? Menjek orvoshoz?

vettem egy fülbelöv? készletet nemrég, és ki is próbáltuk rajtam,persze teljesen sterilen.. még nincs egy hete, de jobb félni,mint megijedni. a fülem nagyon feldagadt,vérzik,és fáj.van,hogy olyankor is amikor nem csinálok vele semmit. naponta 2x,3x fert?tlenítem, betadine-nel vagy egy alkoholos sebfert?tlenít?vel.mit tegyek? vagy ez normális dolog?

Legjobb válasz: A fülbevalót mindenképp vedd ki, aztán várj pár napot, hogy így elmúlnak-e a panaszok, ha így sem, akkor keress fel egy orvost.

A fülbevalót mindenképp vedd ki, aztán várj pár napot, hogy így elmúlnak-e a panaszok, ha így sem, akkor keress fel egy orvost.
kezdetnek például ne kenegess betadine-t a sebbe...aztán menj orvoshoz, mert valamit elbasztatok a fülbelövésnél
A kérdező hozzászólása: már javul, nem veszem ki.

Honnan tudhatom meg hogy ki a körzeti orvosom?

Eddig gyerek orvoshoz jártam,de elmúltam 18 éves és azt mondta az orvosom hogy át kell jelentkeznem a feln?tt körzeti orvoshoz ( az el?z? orvos nem a körzetembe volt).A neten keresgéltem de nem találtam körzetre felosztva..Lehet hogy nagyon hülye kérdés de nem vagyok otthon ilyesmibe...

Legjobb válasz: szabad orvosvalasztas van. azt az orvost kered meg, amelyiket szeretned.

szabad orvosvalasztas van. azt az orvost kered meg, amelyiket szeretned.
A kérdező hozzászólása: jaaaaa :) köszönöm szépen a választ!:)

SOS! Most kezdtük el a hozzátáplálást almával és kiütéses lett az arca a kézfeje és a lábfeje feldagadt. Másnál is volt ilyen? Hívjam ki az orvost? 4 hós

Legjobb válasz: Én biztos vinném orvoshoz. Szerintem kell neki calciumusc, de jó lenne ha látná az orvos, fõleg hogy van ami feldagadt, szegényke:(

Én biztos vinném orvoshoz. Szerintem kell neki calciumusc, de jó lenne ha látná az orvos, fõleg hogy van ami feldagadt, szegényke:(
Méghozzá sürgõsen!!!!!!Ha feldagadt az nem jó:(
pöttyökkel nem kell foglalkozni de ha dagad akkor azonnal orvos!!! nem akarlak megijeszteni de akár a torka is bedagadhat, szóval minél elõbb kapjátok magatokat és irány az orvos!
igen, azonnal orvos, szerintem adnak neki egy kalcium injekciót. amint írták, ha dagad az nagy baj, tényleg rámehet a torkára is. írd majd meg mi volt.
Hívd fel mindenképp! És ne kezd 4 hósan a hozzátáplálást!
orvos és várj a hozzátáplálással
Igen, azonnal orvos! Miért ne kezdhetne hozzátáplálni 4 hónaposan? Fõleg, ha tápszeres?
majd ha megjártátok a dokit írj, hogy mi lett, hogy van? amúgy ez 2 kiskanál almától lett? :O
Az almától az én kisfiam arca is kiütéses lett.
A kérdező hozzászólása: Calciumusc-ot kaptunk meg Fenistil cseppet. Azt mondta az orvos, hogy ha holnapra nem múlik el vagy rosszabb lesz, akkor menjünk vissza. Amúgy csak pár falat almát kapott épp hogy csak megkóstolta, csak azért érdekes az egész, mert már szombaton is kapott, akkor még sem lett semmi baja.
Valószínû lehet, hogy vegyszerrel kezelt volt az alma, még ha lehámozod is baja lehet tõle. Egy ismerõsöm, ár felnõtt korában a kalifor niai paprikától járt így.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!