Találatok a következő kifejezésre: Ki a nőgyógyász (264 db)

Az első vérvétel kb. mikor van, és ki írja ki? A nőgyógyász vagy a háziorvos? Már nem emlékszem.

2. babánkat várjuk, most vagyok 8 hetes, egy hete voltam már a nőgyógyásznál is, UH is volt, de nem küldött el vérvételre. Nem kellett volna? Nem emlékszem már, hogy az 1. terhességnél hogy volt. Köszönöm.

Legjobb válasz: Attól függ hova valósi vagy. Kecskeméten rögtön a 12 hetes UH után közvetlen van az 1. vérvétel: Down kór, vérkép és vércsoport meghatározás és itt a beutalót a terhesgondozóban adják.

Attól függ hova valósi vagy. Kecskeméten rögtön a 12 hetes UH után közvetlen van az 1. vérvétel: Down kór, vérkép és vércsoport meghatározás és itt a beutalót a terhesgondozóban adják.
Szia! Nekem a nõgyógyász írta a beutalót mikor legelõszõr mentem hozzá és kb. 7-8 hetes voltam mikor elmentem a vérvételre. Üdv: 24 hkm
Szia! Nekem 10 hetesen volt az elsõ vérvétel és a háziorvos adta a beutalót. Nekem mindenféle vizsgálatra kivétel az afp a háziorvos adja.
A nõgyógyász küldött a családorvoshoz, õ pedig irt papírt a vérvételre (labor).
Nálunk nem kell beutaló, csak a kiskönyv. Kivéve a genetikai vérvételt, azt a beutalót a védõnõ adja, és a kórházban kell lepecsételtetni.
Nekem 12hetesen volt az elsõ. Általános vérkép, vércsoport ellenanyag, vérbaj illetve fertõzõ májgyulladás. Nálunk ezek a kötelezõek.
Nálunk a 12. héten van vérvétel, de ez a fizetõs (35 év alatt mindenhol) kombinált teszt (genetikai betegségek). Ezt nálunk a 12 hetes uh után csinálják, mert kell a nyaki redõ értéke. A kórház ambulanciáján adnak csekket-posta-viszza és helyben leveszik. 16. héten AFP, nagy labor, vércsoport meghatározás, fertõzõ betegségek és a 2. fizetõs, ha kéred: Qaurtett-teszt ez a kombinálttal együtt az integrált. Nálunk nem kell semmilyen dokihoz rohangálni, sem védõnõhöz beutaló miatt, a szülészet ambulanciáján, ha nincs panaszod, a terhességi kornak megfelelõ vizsgálatokra egy csokorban megkapsz mindent, és a vért is itt veszik le. Szerintem ez így tök jól mûködik. Ha van fogadott orvos, õ is megkapja az eredményt.

Hogyan, milyen vizsgálatokkal mutatja ki a nőgyógyász, ha valaki terhes?

Legjobb válasz: Hüvelyi ultrahanggal. Nõgyógyászhoz már akkor fordulsz, ha kimarad a menzesz, netalán terhességi tesztet is végeztél és ennek ismeretében mész dokihoz. Mire ide jutsz, látja õ is.

Hüvelyi ultrahanggal. Nõgyógyászhoz már akkor fordulsz, ha kimarad a menzesz, netalán terhességi tesztet is végeztél és ennek ismeretében mész dokihoz. Mire ide jutsz, látja õ is.
HCG vérvétel, ultrahang, manuális vizsgálat. Így ebben a sorrendben mutatható ki a terhesség. Vérvétel az esedékes menses körül lesz pozitív, ezután kb 1-2 hét múlva látszik ultrahangon, és majd csak ezután érezheti a méh növekedését, esetleg a méhszáj állapotából következtethet erre. Az elsõ két módszer biztos.

Terhesen meddig írhat ki a nőgyógyász táppénzre?

Legjobb válasz: Míg meg nem lesz a baba.

Míg meg nem lesz a baba.
Vagyis míg kórházba nem kerülsz, mert akkor, ha még nem szülsz meg akkor a kórház adja a táppénzes papírt, majd ha meglesz a baba, akkor tesgyes-t kapsz, ha jogosult vagy rá.
Tesgyes:) Ez tetszik:) Visszatérve a kérdésre, nálunk pl. a nõgyógyász nem is írhat ki, csak a háziorvos, a nõgyógyász adja hozzá a javaslatot.
ha van valami probléma, (pl. veszélyeztetett vagy) akkor már a legelejétõl kiírhat a szülésig. De én úgy tapasztaltam h nagyon megértõek és akkor is kiírnak ha már csak egyszerûen nem szeretnél dolgozni.
Az elejétõl addig míg nem szülsz (kórházba nem kerülsz). A nõgyógyász írja a papírt hogy a háziorvos vegyen táppénzre. Õ csak javaslatot ír, és a házidoki vesz fel tp-re. Nálam így volt: 6. héttõl táppénz veszélyeztetett terhesség miatt. Havonta mentem a nõgyógyásztól kapott papírral a háziorvosomhoz, aki adta a tp papírt amit a munkahelyemre vittem/küldtem be. Mivel császárom volt (farfekvés miatt), addig amíg a kórházba nem kerültem, a háziorvos írt táppénzre, attól a naptól h kórházban voltam a kórház adta az igazolást. Üdv. (L)
Nálunk a nõgyógyász vesz táppénzre. Mi kifizetõ hely vagyunk és a kismamák így hozzák a táppénzes papírukat.

Babát tervezünk! Jászberényben kik a nőgyógyászok?

Nem tudjuk, hogy melyikhez menjek mert kevés infóm van róluk. (pár éve élünk csak Berényben).Írjátok meg tapasztalataitokat, véleményeiteket a jb.-i n?gyógyászotokról.

Legjobb válasz: Szia Válaszadó! Köszi az infót de ha lehetséges írj róla néhány szót: természete, kora, hozzáállás stb..

A kérdező hozzászólása: Szia Válaszadó! Köszi az infót de ha lehetséges írj róla néhány szót: természete, kora, hozzáállás stb..
Szia!Én Dr. Dallos Lászlóhoz járok most a második babámmal , az elsõt is nála szültem.A magánrendelése a jb.-i kórház szülészeti osztályán van, hétfõn és szerdán 16-18h-ig.
Gondolhatod, hogy meg vagyok elégedve a hozzáállásával, különben nem nála akarnám szülni a 2.babámat is.A kora szerintem mellékes, de olyan 45-50 körül lehet.A természetével sincs semmi bajom, õszinte és segítõkész.
Szia!Én Dr Balogh Jánosnál szültem aki mellesleg a szülészet fõorvosa nincs magán rendelése de bármikor hívható és ha szükségem van valamire csak hívom és rögtön fogad a kórházban.Én meg voltam elégedve vele nem húzott le anyagilag mint a legtöbb orvos a kismama páciensét, csak akkor rendelt be ha kötelezõ vizsgálat volt, ellentétben amit hallottam a többi orvosról hogy elég sûrûn hívogatják be a pácienst és az fizetgethet.Odafigyelt rám maximálisan.Amíg benn voltam láttam a többi orvost is és szerintem még Zrupkó Ferenc is jó lehet õ is nagyon segítõkész és figyelmes.Egyébként amikor én bent voltam a szobatársam babájának a fejét megvágta császár közben Dallos doktor a mûtét során :( de biztos véletlen.

Tisztelt Doktror úr! Nekem pco szindrómám van. Az lenne a kérdésem, hogy a Belara hormonális fogamzásgátlótól rendbe jön a vérzésem. Ezt írta ki a nőgyógyász. Mert ha mégis jön, akkor is gyógyszert kapok rá. Így megy ez már lassan 10 éve, hogy megjöjjön a

Tisztelt Doktror úr! Nekem pco szindrómám van. Az lenne a kérdésem, hogy a Belara hormonális fogamzásgátlótól rendbe jön a vérzésem. Ezt írta ki a nőgyógyász. Mert ha mégis jön, akkor is gyógyszert kapok rá. Így megy ez már lassan 10 éve, hogy megjöjjön a vérzésem. Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény szedésével valószínűleg rendeződik a vérzése. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény szedésével valószínűleg rendeződik a vérzése. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Doktror úr! Nekem pco szindrómám van. Az lenne a kérdésem, hogy a Belara hormonális fogamzásgátlótól rendbe jön a vérzésem. Ezt írta ki a nőgyógyász. Mert ha mégis jön, akkor is gyógyszert kapok rá. Így megy ez már lassan 10 éve, hogy megjöjjön a

Tisztelt Doktror úr! Nekem pco szindrómám van. Az lenne a kérdésem, hogy a Belara hormonális fogamzásgátlótól rendbe jön a vérzésem. Ezt írta ki a nőgyógyász. Mert ha mégis jön, akkor is gyógyszert kapok rá. Így megy ez már lassan 10 éve, hogy megjöjjön a vérzésem. Köszönöm válaszát!

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény szedésével valószínűleg rendeződik a vérzése. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az említett készítmény szedésével valószínűleg rendeződik a vérzése. Üdvözlettel: dr. Langmár Zoltán

A barátnőm többször is kipróbálta a maszturbációt. Most nőgyógyászhoz kell mennie, egy betegség miatt. Ezt a nőgyógyász ki tudja mutatni? (mármint csak ha normálisan kivizsgálja? )

Legjobb válasz: Mást mondok: kit érdekel? A nõgyógyász naponta sok embert lát el, a legkülönbözõbb bajokkal, nem fogja érdeklni, hogy ki mikor maszturbál, mindenki csinálja, és õ ezt tudja is. A doktornak a test amúgy is csak egy kielemzésre váró hústömeg, megaztán érdekesebb dolgokat is látni, mint egy sima maszturbálás utáni nyomokat:)

Mást mondok: kit érdekel? A nõgyógyász naponta sok embert lát el, a legkülönbözõbb bajokkal, nem fogja érdeklni, hogy ki mikor maszturbál, mindenki csinálja, és õ ezt tudja is. A doktornak a test amúgy is csak egy kielemzésre váró hústömeg, megaztán érdekesebb dolgokat is látni, mint egy sima maszturbálás utáni nyomokat:)
Mármint a betegséget vagy azt, hogy maszturbált? A masztit, nemhiszem, hogy tudja, a betegségre pedig azért van nõgyógyász, hogy kivizsgálja.
Szerintem csak akkor venne észre valamit az orvos, ha közvetlenül vizsgálat elõtt pl. 10-20 perccel csinálná a barátnõd. Akkor el tudom képzelni, hogy erõsebb lenne a váladékozás vagy meg lenne kicsit duzzadva...de az a lényeg, hogy az orvos a betegségre koncentráljon.
Mindenki maszturbál, elárulom neked.
Miután elment a "barátnõd" a nõgyógyászhoz, nézzen be az elmeosztályra is. Az utolsó hozzászóláshoz: Nem, sajnos nem mindenki maszturbál. Sok nõ olyan környezetben nõ fel hogy szégyenli, bûntudata lesz a gondolatától, pedig ez így marhára nincs jól! A maszturbáció egy csodálatos dolog ami segít az életedet egyensúlyozattabban, magabiztosabban élni, minden nõnek maszturbálnia kéne, sokkal jobb életet élnének. Azt mondom a barátnõdnek hogy rendszeresen maszturbáljon, foglalkozzon magával, ne szégyellje, ne legyen bûntudata emiatt. A nõgyógyász nem tudná kimutatni akkor sem ha érdekelné, és hidd el nem érdekli, ha ki tudná mutatni akkor sem mondhatná el a szüleidnek.
2008-09-25 19:43! Mindenki azért nem, akad kivétel. Illetve nem vallja be, de miért is kellene ezt bevallani?

Az első vizsgálatokra (vérvétel stb. ) ki fog elküldeni, ki írja meg a papírokat, a védőnő vagy a nőgyógyász?

Legjobb válasz: szia en a nogyogyaszomhoz mentem el,azzal a gyanuval hogy terhes vagyok,o megvizsgalt huvelyi ultrahanggal, aztan par hettel kesobb vissza hivott es levette a vert meg a torleteket (bacikra, cistára..)

szia en a nogyogyaszomhoz mentem el, azzal a gyanuval hogy terhes vagyok, o megvizsgalt huvelyi ultrahanggal, aztan par hettel kesobb vissza hivott es levette a vert meg a torleteket (bacikra, cistára..)
Nekem kére a nõgyógyászom, hogy menjek el EKG-ra és vérvételre. Kértem a körzeti orvosomtól beutalót és elmentem az SZTK-ba. Nem oda tartozom, de az esett útba:)
a nõgyogyász adja elvileg a beutalót mert õ tartja számon, hogy mikor milyen vizsgálatot kell megcsinálni.a védõnö csak beírja a kiskönyvbe az eredményt.legalábbis nálam így volt
Nekem a nõgyógyász adott beutalót, azzal, hogy ha nem fogadnák el (mert magándoki), akkor kérjek a védõnõtõl. Amikor mondtam a védõnõnek, hogy lehet írnia kell majd beutalót, akkor nem értette, hogy mit is akarok tõle. Végülis elfogadták a doki által adott beutalót. De ha nem adna, a körztei orvostól is kérhetsz.
Ez helyenként változik. Van ismerõsöm, akinek a nõgyógyász adta, nekem a védõnõ. De mostanában azt hiszem, ezt is átszabályozták, mert egy másik ismerõsömet a védõnõ elküldte a háziorvosához a beutalóért azzal a magyarázattal, hogy mostantól így kell. Most jól összezavartalak. Kérdezd meg a nõgyógyászodat, neki tudnia kell.
Én a nõgyógyászomtól kaptam egy papírt amin üzent a körzetinek, hogy a munkám miatt (mûanyagipar)vegyenek egybõl táppénzre.Aztán a körzeti csinált EKG-t, a többire a beutalókat a védõnõtõl kaptam.Szerintem orvosa válogatja.

Anyu el akar vinni nőgyógyászhoz, de nem tudja hogy már nem vagyok szűz. Mit csináljak? Ilyenkor a nőgyógyász nem küldi ki? 16/L

Legjobb válasz: elsõ, nem tudom mi baj ha 16 évesen nem szûz?! kérdezõ, ha nem akarod, anyud nem lesz bent. a doki meg nem mondja el neki. plusz, szerintem nyugodtan elmondhatod anyudnak hogy már nem vagy az.

elsõ, nem tudom mi baj ha 16 évesen nem szûz?! kérdezõ, ha nem akarod, anyud nem lesz bent. a doki meg nem mondja el neki. plusz, szerintem nyugodtan elmondhatod anyudnak hogy már nem vagy az.
16 évesen nem vagy szûz...meg is érdemled, hogy mutterod megruházzon!
A kérdező hozzászólása: utolsó, köszi a segítséget:)

Kik a korrekt és megbízható nőgyógyászok Pesten, akik szülést is vállalnak?

Volt eddig n?gyógyászom, de augusztus végén, amikor jön a pici, pont szabin lesz és nem vállalt. Az ár sem elhanyagoltható sajnos.

Legjobb válasz: Szerintem a János kórház, és az István kórház nõgyógyászai nagyon jók sokan mennek oda, többek közt én is.A nogyogyasz.lap.hu-t is ajánlom.

Szerintem a János kórház, és az István kórház nõgyógyászai nagyon jók sokan mennek oda, többek közt én is.A nogyogyasz.lap.hu-t is ajánlom.
Én Dömötöri Jenõt ajánlanám.Nagyon jó doki, de az ára is megvan:(Én emiatt nem tudok nála szülni.A Szent Jánosban dolgozik.
ÉN A SZENT IMRE KÓRHÁZBAN SZÜLTEM DR NYULASI GÁBORNÁL.NAGYON AJÁNLOM MERT MEGBÍZHATÓ ÉS MINDEN ZÖKKENÕ MENTESEN MENT
En is a Janos korhazba jarok Dr.Baltschik Mikloshoz, szerintem nagyon kedves, jofej, es nem utolso sorban korrekt es jo szakaember is, en Ot tudnam neked ajanlani.
én a bajcsyba fogok, dr Molnár Imrénél.szerintem nagyon jó orvos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!