Találatok a következő kifejezésre: Ki a megyei (1626 db)

A gép működött, mikor cseréltem ki a 2 DVD lejátszót. Most hiába kötöm az áramra, nem megy egyik sem. Tényleg nagy hiba volt, hogy nem kapcsoltam ki? Azért nem megy?

Legjobb válasz: Igen, elég nagy hiba volt, én így nyírtam ki a winchesteremet anno, áramkábel csere kikapcs nélkül:D

Igen, elég nagy hiba volt, én így nyírtam ki a winchesteremet anno, áramkábel csere kikapcs nélkül:D
Én azért nem gondolok az alaplapra, mert a tálcát sem adja ki, és más gépben megy a drive. a tálcakiadáshoz semmi köze az alaplapnak.
"tápért aggódj, bár felesleges aggódni, mikor újat is vehetsz" Ez tetszett! Ilyen alapon semmiért sem kell aggódnod. Az alaplapi aggódást meg azért írtam, mert a cserénél ki kellett húznod az adatkábelt is, fesz alatt. Igaz, hogy ott nincsenek akkora áramok, mint a tápban, de nem is kell akkora egy IC nek, vagy más alkatrésznek.
tápért aggódj, bár felesleges aggódni, mikor újat is vehetsz. Isteni szerencséd, hogy miközben tönkrevágtad a tápnak azt a részét, a többi része nem nyírt ki minden mást a gépben. Megpróbálhatod másik kábelköteggel bekötni, ha van szabad. Ha nincs, akkor próbáld lehúzni az egyik vinyót (ha több van) és azt a tápcsatit dugni a drive-ra. A rendszervinyó kábelkötege 100% hogy jó.
A kérdező hozzászólása: 23:35 logikusan miért kéne az alaplapért aggódni, mikor nem onnan kapját az áramot, hanem a táptól..
A kérdező hozzászólása: kipróbáltam a lejátszókat 1 másik gépnél, és mûködtek, de ennél nem. Akkor most mi miatt kell aggódjak? Alaplap? Kábelek?
Vagy tápot nem kapnak, mert kiment valami bizti a tápban, vagy a lejátszók elektronikája kuka.
A kérdező hozzászólása: adatkábel csere az nem volt egyébként újraindítottam a gépet, és akkor sem mûködnek, és nem is nyilnak ki :S
Én a helyedben nem a DVD-ért izgulnék, hanem az alaplapért.
cserélted az adatkábelt is? lehet hogy a jumperelések miatt akad össze az alaplappal. próbáld meg visszacserélni õket, persze kikapcsolt állapotban. egyébként bármit dugsz be, menet közben nem fogja megismerni a gép, hacsak nem usb-s, vagy e-satas, és/vagy nem rendelkezik hot-swap funcióval, de ez IDE/SATA módban elég ritka.
A kérdező hozzászólása: uff..:D meg lehet õket javitani, vagy mehet a kukába?
Értem. Tehát minden rendben. A DVD-ket majd használod másik gépben. Ez megoldódott. A tálcára semmi szükség sincsen. Másként is helyettesíthetõ. Szerencséd volt.....hogy azért van ami mûködik.

Bekapcsolás után mikor bejön az xp képernyő rögtön ki is kapcsol a gép. Ezt 6 szor is megcsinálta mire végre nem kapcsolt ki. Azóta megy. Kb egy hete is csinálta egyszer. Mi lehet a gond?

Szinte másodpercre pontosan ugyanakkor kapcsol ki.

Legjobb válasz: Én elsõre betennék egy linux livecd-t és arról bootolnék, hogy megy-e. Ha igen és nincs gond, akkor az XP-vel van valami gond, telepítsd újra. Másik lehetõségként esélyes, hogy az alaplappal van valami probléma.

Én elsõre betennék egy linux livecd-t és arról bootolnék, hogy megy-e. Ha igen és nincs gond, akkor az XP-vel van valami gond, telepítsd újra. Másik lehetõségként esélyes, hogy az alaplappal van valami probléma.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm kipróbálom.


Nemsokára megyünk nyaralni, a barátom, a ktuyusom és én. Ha boltba megyünk, hogyan vigyük be? Vagy kössük ki a bolt előtt? Ha ki kell kötni akkor hogyan szoktassam hozzá?

9 hónapos keverék kan.

Legjobb válasz: A felelõs kutyatartó neveli a kutyáját (hogy egyedül lehessen hagyni a szálláson), vesz neki kutyaszállító boxot és semmiképpen nem köti ki és hagyja ott valahol!

A felelõs kutyatartó neveli a kutyáját (hogy egyedül lehessen hagyni a szálláson), vesz neki kutyaszállító boxot és semmiképpen nem köti ki és hagyja ott valahol!
Ja persze, nagyon felelõs döntés kikötni és otthagyni. Mi lesz ha pl: ellopják, elrágja a pórázt és elmegy, jön egy kutya és megtámadja õ meg nem tud elfutni, valaki megmérgezi, valakit megharap (tudom tudom õ imád mindenkit, de sosem tudhatod hogy reagál, lehet félelembõl is) és soroljam még? Nem abban kell bízni hogy milyen jól az emberek.
Ez nem parasztság. Ez az igazság. Ha ki akarod kötni a bolt elé mert máshogy nem tudod megoldani akkor jobb ha otthon hagyod. Kutya mellett nem lehet mindig azt csinálni amihez épp kedved van. 9 éve nyaralok kutyával, nehogy már én legyen a paraszt. Össze vagy nõve a barátoddal hogy egyedül nem tudsz bemenni a boltba vagy fordítva és az egyik kint marad vigyázni? Különben is hol élsz te? Nem hallottam errefelé hogy lehetne kutyát boltba vinni.
Az elõbbi két válasz gazdájának gratulálok hogy nem vesztette el a türelmét.
külföldre mentek vagy maradtok itt? am. én láttam bolt elõtt kikötve kutyát és nem csodálkoztam és nem is vitték el, szóval nem tom mi a bajotok...vagy kössétek vagy vki vigyázzon rá vagy hagyd a szálláson (ott is kikötheted). esetleg nézd meg a bolt ajtaját lehet h be lehet vinni. :)
én is láttam már kikötött kutyát, egy yorkie-t, akivel pár perc mulva találkoztam a boltban is, a gazdáját keresve. úgyhogy ne kössétek ki :) szerintem
Én egyszer próbáltam kikötni a kutyámat 5 percre, csak az üres pórázt találtam a bolt elõtt. Akkor vettem észre, hogy már régen bejött utánam:) )) A szívem is megállt majdnem, mert ott volt a forgalmas út is, de szerencsére nem arra ment. Kihúzta a fejét a pórázból, pedig nem volt laza, a szeme is bevérzett neki ezután.
Szia! A kutyust vagy hagyd a szálláson, esetleg ha összebarátkoztok valakkivel, krjétek meg, hogy vigyázzon rá, vagy pedig egyikõtök maradjon kint vele a bolt elé.Ilyen tesco szerû boltoknál sose hagyd kint a kutyádat. Azzal semmi gond nincs, ha kiköti valahová a kutyáját.Csak nem mindegy, hogy hol.Én ugyan nem kikötni, hanem lefektetni szoktam a bolt mellett a kutyáimat, de csak akkor, hogyha a környéken vagyunk, és max 1 percre ugrok be, pl a henteshez.Nem tart tovább 2-3 percnél, addig vígan elheverésznek kint. Attól nem félek, hogy ellopják õket, mert az egész környék ismeri õket, mindig ücsörögnek ismerõsök a padokon, így tudom, hogy ha bárki hozzájukszólna, akkor arra figyelnének. De máshol nem hagynám kint õket soha
Hát nem tudom, de elgondolkodtatott a kérdés.. Én ugyanis évekig jártam a kutyámmal Balatonra nyaralni, de ez még meg sem fordult a fejemben, hogy idegen környezetben kint hagyom a bolt elõtt kikötve. Pedig mi is jártunk boltba, s ugye ott volt a kutya. De valahogy természetes volt, hogy bár együtt mentünk vásárolni, de nem csoportosan vonultunk be a boltba, kutyát pedig kint hagyva. Nálunk ez természetes volt, hogy addig kutyussal valaki mindig kint maradt a bolt elõtt, leültünk szépen a padra s vártunk ami a másik kijön. S mekkora volt az öröm amikor a másik gazdi kijött, s még kis jutalomfalatot is hozott a boltból:) Szóval meg sem fordult a fejünkben, hogy ki kéne kötni, mert mindannyian be akarunk menni vásárolni, s ez semmilyen problémát nem okozott a nyaralás alatt, nem volt teher. Egyébként most egy 10 hónapos kutyám van, jónevelt, szófogadó, parancsokat ismeri, de ha elmennék vele nyaralni ennyi idõs kutyával kapcsolatban meg méginkább meg sem fordulna a fejemben, hogy bárhol otthagyjam. Alapból odamennek a kölyök kutyákhoz az emberek, hogy "jajdearanyos" stb, s nem részletezem mi lehet a következménye..
Mivel ketten mentek egyikõtök be megy a boltba, másik kint marad a kutyával . A kikötést nem tartom jó ötletnek, több okból is, baj lehet belõle. Megtámadhatja egy másik kutya, oda szaladhatnak gyerekek, és elkezdik nyúzni, vagy megijed valamitõl és oda kap egy vásárlónak, véletlenül elszabadul de loptak is el már kikötött kutyát. Szóval nem ajánlom, nem tartom biztonságosnak.
mi mindig úgy szoktuk, hogy egyikünk bemegy a boltba, másik meg kint marad a kutyával. Múzeumokat is így szoktunk nézni például :)
Én simán kint hagyom a bolt elõtt a kutyám, alapvetõen ott maradva ha csak azt mondanám, hogy feküdj, és maradj, csak olyan fajta, hogy a járó-kelõket valószínûleg nyugtalanítaná, hogy póráz nélkül gazdi nélkül van ott. Mondjuk épp emiatt õt nyilván nem lopnák el, mert nem nyúlnának hozzá, ha nem vagyok ott. Szóval a póráz nálunk csak dísz, az emberek megnyugtatására. Egyébként meg nem tudom mivel mentem, de ha hosszabb idõre megyek valahova (nagy bevásárlás) akkor résnyire lehúzott ablakokkal a kocsiban hagyom.. Persze mindkettõ csak akkor mûködik, ha a kutya szoktatva van ehhez, elsõre idegenkörnyezetben nem kísérleteznék.
élelmiszerboltba szigoruan tilos kutyát (kivéve a vakvezetõ) bevinni szerintem is az a jó megoldás, hogy valaki kint marad vele a bolt elött ... én biztos nem hagynám egyedül kikötve
Mi úgy szoktunk a boltba menni kutyával, hogy kettesével. Bemegy az egyik, megveszi amit kell, aztán bemegy a másik és megveszi, amit az elsõ elfelejtett. :) ) Egyszer kötöttem ki a kutyámat a bolt elé, fél perc alatt elrágta a pórázt és berohant utánam. A felvágottas pultnál találkoztunk. De ennyi erõvel szaladhatott volna világgá is.
A kérdező hozzászólása: elég rég kutyázom, lovazom, annyira nem vagyok ostoba. :) ja, és mellesleg nem hiszem hogy azon múlna hogy ki milyen régóta.
A kérdező hozzászólása: nem a paraszt válaszokra voltam kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: jó...
A kérdező hozzászólása: utcsó köszi :) ilyesmi válaszra számítottam. Nyilván egy nyitott campingben nem hagynám egyedül, és mivel kölyök, amúgyse szívesen idegen helyen...
A kérdező hozzászólása: tokajba megyünk.
Egy nyiutott kempingben is be lehet rakni a sátorba vagy a szállító boxába. De ha neked az a jó válasz aki egyetért veled akkor hajrá. A kutyád érdekében remélem semmi baja nem lesz, fõleg ebben a bunkó országban ahol a kutyák nagy része vadállat és az emberek nagy része bunkó és belerúg egyet elmenet... -.-" Én sosem hagynám egyedül a kutyáim sehol pedig kissé jólneveltek.
A kérdező hozzászólása: kb 50 centi a marmagassága, 9 hónapos és spániel-ír szetter keverék. és elvileg cba vagy tesco.
A kérdező hozzászólása: a paranoiádat kezeltesd szerintem, de van igazság abban amit mondasz, csak talán nem ennyire.
Ez nem paranoia, ez tapasztalat, alapvetõ tudnivaló. Szerintem régebben kutyázom mint te de te biztos jobban tudod a földbõl még ki se nõtt kölyök kutyáddal, hogy mennek a dolgok. Szerintem a gyereked sem hagyod a bolt elõtt egyedül...
Szia! Látom megkaptad az ész osztást :-) Próbálok hasznosat írni: Ne kösd ki semmiképpen a kutyádat, a bolt elé fõleg idegen helyen, valamelyikõtök maradjon kint vele, vigyázni rá, mert sajnos tényleg vannak olyan emberek akik ok nélkül belerúgnak, bántják...stb. Attól talán nem kell tartani hogy ellopják (bár ez is elképzelhetõ) mert nem fajtatiszta. Mivel nagyobb termetû a kutya kevés esély van rá hogy beengedik (kézbe, táskába láttam már kiskutyát a boltba)de õ nagy ahhoz. A szálláson semmiképpen nem hagynám, (és nem zárnám ketrecbe sem) fõleg azért mert idegen hely neki, megijed, lehet ugatna szétrágna valamit stb.(otthon más a helyzet) Nyilván egyszerûbb kutya nélkül nyaralni, de ha viszed magaddal akkor foglalkozz vele és vigyázz rá, sose tudhatod azon a környéken milyen emberek élnek...stb Remélem segítettem kicsit. Jó nyaralást :-)

Ha naponta kétszer mentek a játszóra ki, nem megy el vele az egész napotok?

Legjobb válasz: De, nagyon is. Ezért megyünk csak egyszer naponta. A délelõtt nálam a takarításé, fõzésé. Aztán ebéd, alvás, játszunk itthon, és olyan 5 felé szoktunk csak lemenni, hogy jól kifáradjon és jól aludjon éjjel. De nem is mindig a játszóra megyünk ilyenkor sem, sokszor a városba megyünk sétálni, szaladgálni.

De, nagyon is. Ezért megyünk csak egyszer naponta. A délelõtt nálam a takarításé, fõzésé. Aztán ebéd, alvás, játszunk itthon, és olyan 5 felé szoktunk csak lemenni, hogy jól kifáradjon és jól aludjon éjjel. De nem is mindig a játszóra megyünk ilyenkor sem, sokszor a városba megyünk sétálni, szaladgálni.
Mi is délután jártunk mindig, vagy kora este. Délelõtt rendrakás, mosás, teregetés, itthoni munkák, közben persze itt van 3 gyerek:)
na ez jó kérdés
mondjuk mindkettõ
Komolyan, ez mégis kit érdekel? Nem tudom felfogni azokat az idiótákat akik állításuk szerint heterók, de mégis egész nap a melegekrõl beszélnek.
Mindkettõ. De az elsõ lehet biszex is. Sõt.
én is izgulok a farokra, de a nõket szeretem. én biszexnek tartom magam.
A kérdező hozzászólása: én az utóbbi vagyok amúgy.
mindkettõ biszex
A kérdező hozzászólása: de ha nem kívánom a szexet, csak a csókot, randit, szeretetet, ölelést, de a csajjal nagyon megy, de ot meg azt nem amit fiúnál, akkor???
A kérdező hozzászólása: Aspire*
szépen lassan hal meg a billentyû volt acer laptopom ugyan így kezdte nem mûködött az enter aztán a space és utána viszlát cseréltethettem ki
A kérdező hozzászólása: De mitõl? Mert rendesen használom. Volt gépemen 7 év alatt egyszer cseréltem billentyüzetet. Egy új billentyüzet bele drága?
hát sajnos az acer ilyen azért hát angol kiosztású olyan 6-7 ezer forint ha valakitõl veszed és te rakod bele ha viszont szervízbe csináltatod én pl a laptop.hunál csináltattam meg ott volt a magyar kisztású 25 ezer
A kérdező hozzászólása: köszi.

Megy ma valaki ki a III. Sárkányhajó Kupára Kalocsán?

Lányok.

Legjobb válasz: Olyan eseményen még nem voltam, ahol ne lett volna legalább egy lány. Szóval valaki tuti megy. Majd ott meglátod. Hm?

Olyan eseményen még nem voltam, ahol ne lett volna legalább egy lány. Szóval valaki tuti megy. Majd ott meglátod. Hm?
GeGeL újra jelentkezik :D
A kérdező hozzászólása: Azki?

Akiknél a családban több kocsi van nincs vita, hogy ki melyikkel megy?

Nálunk állandóan ezen megy a veszekedés. Nálatok? Közösnek tekintitek a kocsikat vagy mindenkinek megvan a sajátja? A kapcsolatotok alatt vettétek ?ket vagy még el?tte. Milyen kocsik?

Legjobb válasz: Mi a párommal ketten vagyunk. Amikor összeköltöztünk mindkettõnknek megvolt a saját autója. Nekem ott a Passat, barátnõmnek meg az opel astra. Nincs vita hogy ki melyiket használja. Általában ha mindketten itthon vagyunk de pl nekem valahová elkell mennem akkor a barátnõm autóját viszem el mert az van elõl a kapu felé és azért nem álok ki egy autóval hogy a sajátommal kiálljak. De volt olyan amikor a barátnõm ment az én autómmal mert akkor az övét mûszakira vittem. Igazából nincs vita ezen ha tudjuk hogy csak az egyikünk menne autóval csak egy pár órára akkor azt visszük amelyik közelebb van a kapuhoz. Ha mindketten elmegyünk csak néhány perccel eltérõen akkor mindenki megy a sajátjával. Mi ezen sosem vitázunk, minden közös.

Mi a párommal ketten vagyunk. Amikor összeköltöztünk mindkettõnknek megvolt a saját autója. Nekem ott a Passat, barátnõmnek meg az opel astra. Nincs vita hogy ki melyiket használja. Általában ha mindketten itthon vagyunk de pl nekem valahová elkell mennem akkor a barátnõm autóját viszem el mert az van elõl a kapu felé és azért nem álok ki egy autóval hogy a sajátommal kiálljak. De volt olyan amikor a barátnõm ment az én autómmal mert akkor az övét mûszakira vittem. Igazából nincs vita ezen ha tudjuk hogy csak az egyikünk menne autóval csak egy pár órára akkor azt visszük amelyik közelebb van a kapuhoz. Ha mindketten elmegyünk csak néhány perccel eltérõen akkor mindenki megy a sajátjával. Mi ezen sosem vitázunk, minden közös.
Nálunk mindegyiket a házasság alatt vettük, és megvan, hogy melyik "kié" alapesetben. Természetesen ha valami oka van, akkor cserélünk néha, de igy az egyszerübb. Az egyik Mitsubishi Space Wagon (férjem), a másik Subaru Forester (én). Ennek ellenére minkettöt közösnek tekintjük, a fö ok, amiért "be van osztva", mert igy nem kell állandóan állitgatni az ülést. Viszont veszekedni ilyenen soha nem szoktunk és szerintem más értelmes embereknél sem.
Kapcsolatunk alatt vettük a kocsikat. Megvan, hogy melyik kié, de ennek az az egy oka van, hogy az egyik automata és azzal járok én. Még itthon vagyok a kislányommal gyesen, így amikor pár napig nem használom, akkor azzal megy dolgozni a párom 1-1 napot, hogy ne álljon sokat. Ford Mondeo (én járok vele), Ford Escort (párom jár vele).
Mindenki a sajátjával megy. Nincs vita, nincs így elrendelve senki által, csak egyszerûen így kényelmesebb.
Ezen soha nem vitázunk! :)
Nem vitázunk. Férjemnek Volvo, nekem Ford Ka... bele nem ülne az enyémbe! :D :D
A kapcsolat elõtt már megvoltak az autók. Nem szoktunk rajta vitatkozni...Ha külön megyünk, akkor általában mindenki megy a sajátjával. Férjemnek: BMW x6 Nekem: Audi a3
Nálunk apukámnak céges kocsija van most éppen (már jó ideje, csak párévente cserélõdik), egy Honda (nem tudom a típust) anyukámnak van saját... '98-as évjárat, Toyota Corolla, a házasság alatt vették. Elõtte apukámnak nem céges volt. Megvolt, és meg is van, hogy melyik kié alapesetben, és csak egy-két esetrõl tudok, amikor az egyiküké szervizben volt, és nagyobb szüksége lett volna a másik kocsira, mint a másikuknak, akkor természetesen megkapta. De alapvetõen közösnek vannak és voltak tekintve akkor is.
Közösen vettük mindkettõt.Egy nagyobb és egy kisebb kocsi. A nagyot én nem vezetem, nem érzem az elejét-hátulját. Ha együtt megyük valahova, akkor általában párom vezet, ha pakolni kell, több fér bele.
Mindkettõnknek van "saját" autója. Õ hozta a sajátját (Opel Tigra), az enyémet már a kapcsolat alatt vettük (Toyota Yaris). Ha közösen megyünk valahová, akkor az enyémmel megyünk, egyrészt mert én szívesebben vezetem, jobban hozzá vagyok szokva, másrészt kényelmesebb és biztonságosabb.
Nálunk 3 autó van. Egy céges, amit apum használ, mert õ kapta használatra. Egy nagy családi, amit hosszabb utakhoz használunk, hétköznapokon pedig ez az "anyu kocsija". Mikor letettem a jogsimat, akkor én felváltva használtam õket, mikor melyik volt szabad, ez ment kb. egy évig, aztán kaptam sajátot, mert sokat használják az autókat, és nagyon sokszor volt olyan, hogy én nem tudtam menni valahova, mert nem volt itthon kocsi, és õk sem értek rá elvinni. Szóval van a harmadik autó, ami az enyém. Mostmár én is csak ezt használom. Nálunk megvan a rend, hogy melyik kié, fõleg így, hogy már nekem is van sajátom. De amíg nem volt, abból sose volt veszekedés, hogy melyiket viszem el. Amelyik épp itthon volt, vagy amelyikhez kedvem volt, ha épp válogathattam.
Etesd, és foglalkozz vele. Ha jól érzi magát nálatok, úgyse megy el.
A jutalomfalat csodákra képes.
A kérdező hozzászólása: oké köszi :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!