Találatok a következő kifejezésre: Ki a magyar (1283 db)

Szerintetek ki a magyar és ki a magyar származású?

Gondolok arra, amikor felhozzuk a magyar Nobel-díjasok, elismert személyeket.

Legjobb válasz: Aki nem Mo-on élõ magyar identitású, az magyar származású. Magyar pedig a magyar identitású, Mo-on élõ személy.

Aki nem Mo-on élõ magyar identitású, az magyar származású. Magyar pedig a magyar identitású, Mo-on élõ személy.
Ha itt született Magyarországon és magyar állampolgár, akkor magyar. Magyar származású, akinek a szülei magyarok voltak, de õ már külföldön született. A Nobel-díjasok is magyarok, mert felnõttként mentek külföldre. A határon túliak magyar nemzetiségûek, és magyar származásúak.
Felvidéki vagyok és nem magyar származású, hanem MAGYAR!
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A magyar az aki magyar identitású, bárhol éljen is a világon. A magyar származású az akinek felmenõi magyarok voltak, de õ maga már nem magyar identitású, élhet akár Magyarországon is. Szilárd Leó magyarnak vallotta magát az USA-ban is, Liszt Ferenc sem Magyarországon élt, n=metûl vallotta magát magyarnak és az is volt, gróf Esterházy János akinek anyja lengyel volt és õ maga Szlovákiában élt és cseh börtönben halt meg magyar volt és ugyan ki vonná ezt kétségbe? Mint ahogy Petõfi is magyar volt szlovák származásal. Ahogy Nyírõ József, Wass Albert, Sütõ András, Tamási Áron, Fábry Zoltán, Jankovics Marcell, Szombathy Viktor, ... magyarok voltak. Ahogy magyar származású de nem magyar identitású volt Tony Curtys, Milton Friedman, Joe Eszterhas, John Pen, Mina Loy, Peter Falk, Harry Houdini, Andy Vajna, Robert Capa, ®igmund Pálffy, Uri Geller, Arthur Coestler, Albrecht Dürer, Amerigo Tot, ...
És ahogy én is magyar vagyok, még ha ez nem is tetszik egyes gyurcsányista táposnak. És ha magyarságomat és más palóc és székely magyarságát is kétségbevonod, akadnánk többen is akik hajlandóak lennénk ezt kézelfoghatóan és nagyon razánsan egyszer és mindenkorra az emlékezetedbe vésni.
ok, akkor en mi vagyok ? Mo-n szulettem, 17 evesen USA ba jottunk ( szulokkel ) most 51 vagyok. megmaradt az allampolgarsag, beszelek es erzek magyarul, de csak 5 szor voltam otthon eddig. Magyar vagyok, vagy magyar szarmazasu, vagy mi a fene ? Hogy latja a sok hazafi ?
Kedves 6-os, nem az a kérdés, hogy a sok "hazafi" hogy látja, hanem, hogy Te hogy érzed! Azoknak a "hazafiaknak" a véleménye, akik Radnótit égetnek, valahogy nem tud érdekelni. Ahogy azoké sem, akik szerint mivel Szlovákiában születtem, élek és nekik köszönhetõen még csak a magyar állampolgárságot sem kaphatom meg, magyar származású vagyok. Legbelül kell érezned! Lehet nagy szavak csak ezek, de amíg magyarul álmodsz, egy furcsa belsõ remegés fog el, ahányszor csak meghallod a magyar himnuszt, minden Tõled telhetõt megteszel azért, hogy gyermekeid is magyarnak érezzék magukat, magyarul adsz hálát az Úrnak, ha valami jó dolog történik veled és magyarul káromkodsz egy ízeset, ha nem...addig magyar vagy!
Elnézést szeretnék kérni, nagy marhaságot írtam. :( Amint lenulláztak engem, rögtön rájöttem, h mindenki, aki magyar indentitású, az magyar, míg magyar származású, aki önmagát nem magyar identitásúként jelöli meg, bár felmenõi miatt tulajdonítható neki magyar származás. Látom, voltak, akik megírták idõközben. Senkit nem szerettem volna megbántani a korábbi válaszommal. Meggondolatlan voltam. :( Jókat kívánva: egyes beíró.

Szükséges a regisztráció a Youtube-on történő zenei tartalmak meghallgatásához? Kik a magyar Youtube tulajdonosai, hogyan érhetők el?

Legjobb válasz: > Szükséges a regisztráció a Youtube-on történõ zenei tartalmak meghallgatásához? Nem. Persze a Youtube figyel a szerzõi jogokra. A megtalált problémás – szerzõi jogokat sértõ – videókat elnémítják, vagy törlik. (Függetlenül attól, hogy azt regisztrált vagy nem regisztrált felhasználó nézi meg, az eredmény ugyanaz.) > Kik a magyar Youtube tulajdonosai, hogyan érhetõk el? Nincs magyar Youtube. Egy Youtube van, az aminek a Google Inc. a tulajdonosa. (Persze gondolom a Google-nek vannak magyar alkalmazottai, aki lefordítják az egyes funkciókat…) Visszajelzést a lap alján található „Visszajelzés küldése” feliratra kattintva lehet küldeni. De elõtte érdemes áttanulmányozni az ott található linkeket (Adatvédelem, Szerzõi jog, Feltételek, stb…).

> Szükséges a regisztráció a Youtube-on történõ zenei tartalmak meghallgatásához? Nem. Persze a Youtube figyel a szerzõi jogokra. A megtalált problémás – szerzõi jogokat sértõ – videókat elnémítják, vagy törlik. (Függetlenül attól, hogy azt regisztrált vagy nem regisztrált felhasználó nézi meg, az eredmény ugyanaz.) > Kik a magyar Youtube tulajdonosai, hogyan érhetõk el? Nincs magyar Youtube. Egy Youtube van, az aminek a Google Inc. a tulajdonosa. (Persze gondolom a Google-nek vannak magyar alkalmazottai, aki lefordítják az egyes funkciókat…) Visszajelzést a lap alján található „Visszajelzés küldése” feliratra kattintva lehet küldeni. De elõtte érdemes áttanulmányozni az ott található linkeket (Adatvédelem, Szerzõi jog, Feltételek, stb…).
Azokhoz a tartalmak hoz kell regisztráció, amelyek kórhatárosak, a többihez nem


Szerintetek a románok közösítik ki a magyarokat vagy fordítva?

A környezetemben egyre inkább azt látom,hogy a magyarok vannak kiközösítve (pl.: iskolákban),hozzá teszem ez így nem jó... Egyenl?nek kéne magunknak érezni mindenkivel szemben...

Legjobb válasz: A Magyarok egymást is kiközösítik, nézz csak meg egy munkahelyet, meg ott a ranglétra legalján állót... Mindenki csak tapos rajta, nehogy feljebb tudjon jutni. De akár a sok cserbenhagyó gázolót is említhetném, meg a sok villogó dudáló faszkarijanit az utakon akik csak padlógázzal tudnak közlekedni a rendõr elõtt meg izzadnak mint egy rossz kcsg a gõzfürdõbe. Megy a nagy amerikanizmus a nagy "ki ha én nem" aztán megölik egymásta 7 forintos zsömléért meg a leértékelt termékekért. És egy magyart sem tudsz mutatni akit ne lehetne megvenni kilóra. Én már egy ideje csak leköpni tudom a honfitársakat. Nem csak politikai szinten szar ez az ország, hanem velejéig korrupt és romlott... Jól mondta a Gyurcsány "krva ország" Hitler valóban szar munkát végzett... Kezdhette volna a magyarokkal..

Ha választhattam volna, inkább lennék Német, vagy Román..
A Magyarok egymást is kiközösítik, nézz csak meg egy munkahelyet, meg ott a ranglétra legalján állót... Mindenki csak tapos rajta, nehogy feljebb tudjon jutni. De akár a sok cserbenhagyó gázolót is említhetném, meg a sok villogó dudáló faszkarijanit az utakon akik csak padlógázzal tudnak közlekedni a rendõr elõtt meg izzadnak mint egy rossz kcsg a gõzfürdõbe. Megy a nagy amerikanizmus a nagy "ki ha én nem" aztán megölik egymásta 7 forintos zsömléért meg a leértékelt termékekért. És egy magyart sem tudsz mutatni akit ne lehetne megvenni kilóra. Én már egy ideje csak leköpni tudom a honfitársakat. Nem csak politikai szinten szar ez az ország, hanem velejéig korrupt és romlott... Jól mondta a Gyurcsány "krva ország" Hitler valóban szar munkát végzett... Kezdhette volna a magyarokkal..
A románokra gondolsz, vagy a romákra?
általánosságban mindkettõ, emberenként meg senki sem. Tömegben az ember hajlamos a szélsõségekre, és ez nem olyan probléma, ami csak az egyik félen múlna.
én tuti h kiközösítem õket, méghozzá alappal, és tapasztalatból ... mocsok egy banda, nyugidtan lehet általánosítani, mert semmi túlzás nincs benne sajnos
a cigányoknak mindent lehet....
Nézd tisztelet a kivételnek de a többségük nem tud viselkedni, még iskolában se! Aztán csodálkoznak hogy ki vannak közösítve!!! Másik:Sokszor azzal(is)védekeznek(balhé után)hogy Õk a kisebbség...a legtöbb tanár és iskolaigazgató fél/tart tõlük, pedig nem kellene, nekünk Magyaroknak jobban össze kellene tartanunk, ha kell ellenük is.
A kérdező hozzászólása: Ezzel a kérdésemmel nem akartam az sugallni, hogy általánosítok. Nem mondom azt, hogy minden cigány rossz ember, ami abszolút nem igaz. Én csak arra lennék kíváncsi, hogy Nektek mi a véleményetek errõl.
Egy nap talán majd megtanulsz nem fekete-fehérbe látni, és akkor majd tudsz válaszolni magadnak a kérdésre. (nem a rasszizmusra célzok a fekete-fehérrel)
A kérdező hozzászólása: igen, tudom, hogy nem szabad össze keverni a románokat a romákkal. egyszóval a cigányokra gondoltam, bocsánat.
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem oda írni, hogy miért jutott ez a kérdés az eszembe: az osztályomban állandóan mondják a románok a tanárainknak, hogy õk ki vannak közösítve mert a kisebbség közé tartoznak, de mégis kötekednek az osztályban lévõ nem kisebbségiekkel amikor azok nem is szóltok hozzájuk és egyszerûen ha egymást közt beszélgetnek normál hangerõvel (magyarok) akkor is oda ordítanak, hogy kuss legyen már.
01:39 De ez nem csak magyarországra igaz, hanem az EMBERISÉGRE. Ha megértésre vágysz, akkor rossz fajt választottál.

Kik a magyar népegészségügy történetének nagy alakjai?

Legjobb válasz:
Például Semmelweisz Ignác. . De itt általánosságban többet is megtudhatsz a magyar népegészségügyrõl: A ma embere számára szinte hitetetlen, ám tény, hogy Magyarországon már a 16-17. században foglalkoztak egészségügyi felvilágosítással, egészségvédelemmel és azok ismereteinek terjesztésével. E munka elsõ, írásos, magyar nyelvû emléke, a humanista polihisztor, Apáczay Csere János által, Utrechtben kiadott (1653.) Magyar Enciklopédia. A pedagógus, író, filozófus szerzõ életmódbeli tanácsai, egészségmegõrzésre buzdító felszólításai meglepõen modernek és ma is érvényesek: "Egészségedre mindazonáltal gondot viselj, mert nélküle dolgodban el nem járhatsz!"- ajánlja olvasóinak. Pápai Páriz Ferenc, a nagyenyedi kollégium jeles tanára, a szegénységben élõ betegeskedõknek szánta, A test békéje (Pax Corporis) címû könyvét. Ebben praktikus útmutatást nyújt az egészséges életmód elveinek megtartásához. A felvilágosodás korában már szinte bestsellernek számítanak a honi könyvkiadásban a különféle egészségnevelõ, életmódtanácsokat taglaló könyvek. Ekkora már az orvosok is elõszeretettel írnak ilyen tartalmú kiadványokat. A 19. század végi Magyarországon - köszönhetõen fõként két neves orvosnak, Fodor Józsefnek és Markusovszky Lajosnak - az addigi ismeretterjesztõ, felvilágosító "népnevelõ" munka kiszélesedett és szervezettebbé vált. Megteremtették a magyar köz-, munka-, iskola-, és népegészségügy alapjait. Útjára bocsátották az Egészség címû folyóiratot és megalapították az Országos Közegészségügyi Egyesületet. A hazai egészségnevelés szempontjából fontos állomás volt, az 1920-ban, önálló intézménnyé átszervezett Népegészségügyi Múzeum. [link]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Például Semmelweisz Ignác. . De itt általánosságban többet is megtudhatsz a magyar népegészségügyrõl: A ma embere számára szinte hitetetlen, ám tény, hogy Magyarországon már a 16-17. században foglalkoztak egészségügyi felvilágosítással, egészségvédelemmel és azok ismereteinek terjesztésével. E munka elsõ, írásos, magyar nyelvû emléke, a humanista polihisztor, Apáczay Csere János által, Utrechtben kiadott (1653.) Magyar Enciklopédia. A pedagógus, író, filozófus szerzõ életmódbeli tanácsai, egészségmegõrzésre buzdító felszólításai meglepõen modernek és ma is érvényesek: "Egészségedre mindazonáltal gondot viselj, mert nélküle dolgodban el nem járhatsz!"- ajánlja olvasóinak. Pápai Páriz Ferenc, a nagyenyedi kollégium jeles tanára, a szegénységben élõ betegeskedõknek szánta, A test békéje (Pax Corporis) címû könyvét. Ebben praktikus útmutatást nyújt az egészséges életmód elveinek megtartásához. A felvilágosodás korában már szinte bestsellernek számítanak a honi könyvkiadásban a különféle egészségnevelõ, életmódtanácsokat taglaló könyvek. Ekkora már az orvosok is elõszeretettel írnak ilyen tartalmú kiadványokat. A 19. század végi Magyarországon - köszönhetõen fõként két neves orvosnak, Fodor Józsefnek és Markusovszky Lajosnak - az addigi ismeretterjesztõ, felvilágosító "népnevelõ" munka kiszélesedett és szervezettebbé vált. Megteremtették a magyar köz-, munka-, iskola-, és népegészségügy alapjait. Útjára bocsátották az Egészség címû folyóiratot és megalapították az Országos Közegészségügyi Egyesületet. A hazai egészségnevelés szempontjából fontos állomás volt, az 1920-ban, önálló intézménnyé átszervezett Népegészségügyi Múzeum. [link]

Miből alakult ki a magyar faj, és hogyan kerültünk mi az Urálba, hogy onnan idejöjjünk?

Legjobb válasz: A magyar az nem egy külön faj, hanem mi is emberek vagyunk. A népesség nagy része néhány évszázadonként kicserélõdött, úgyhogy állandó magyar népességrõl nem beszélgetünk.

A magyar az nem egy külön faj, hanem mi is emberek vagyunk. A népesség nagy része néhány évszázadonként kicserélõdött, úgyhogy állandó magyar népességrõl nem beszélgetünk.

Zac Efron-nak ki a magyar hangja?

Legjobb válasz: Talán Zentai Mark, legalábbis õ elénekelt magyarul néhány High School Musical dalt.

Talán Zentai Mark, legalábbis õ elénekelt magyarul néhány High School Musical dalt.
Zentai Mark énekel pár dalt a HSM-bõl, de nem õ Zac magyar hangja a filmben, hanem Markovits Tamás.
ömm az 1.részben Kovács Dani

A Torrent. Eval oldalon kik a magyar film feltöltők? Nem találok magyar filmeket, valaki tud segíteni?

Legjobb válasz: Sok torrent oldalon ha beríod a keresõbe hogy hun kiadja a magyar torrenteket torrent(pont)eval(pont)hu/torrent-kereso/hun

Sok torrent oldalon ha beríod a keresõbe hogy hun kiadja a magyar torrenteket torrent(pont)eval(pont)hu/torrent-kereso/hun

Kik a magyar Oscar-díjasok?

Legjobb válasz: Zsigmond Vilmos - Harmadik típusú találkozások - operatõr Rófusz Ferenc - A légy - aminátor Elek Zoltán - A Maszk - sminkes Szabó István - Mephisto - külföldi film Vannak egyéb magyar érdekeltségek is, errõl olvashatsz itt: http://oscar.network.hu/blog/oscar-hirei/oscar-dijas-magyarok -Macska-

Zsigmond Vilmos - Harmadik típusú találkozások - operatõr Rófusz Ferenc - A légy - aminátor Elek Zoltán - A Maszk - sminkes Szabó István - Mephisto - külföldi film Vannak egyéb magyar érdekeltségek is, errõl olvashatsz itt: http://oscar.network.hu/blog/oscar-hirei/oscar-dijas-magyarok -Macska-

A 39 kulcsnak mikor adják ki a "magyar" filmét ( magyar szinkronhanggal)? Irina Szpaszkijnek ki az a Nyikolász nevû ember akit néha említ a könyv? Magyarországon sokan szeretik a 39 kulcsot?

Legjobb válasz: Nem valami hangos a rajongótábor. Nyikoláj (Nikolai) Irina fia, aki betegségben meghalt (6. könyv bõvebben ír róla) Film pedig tudtommal még nincs.

Nem valami hangos a rajongótábor. Nyikoláj (Nikolai) Irina fia, aki betegségben meghalt (6. könyv bõvebben ír róla) Film pedig tudtommal még nincs.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!