Találatok a következő kifejezésre: Ki a doki (476 db)

Ki a Dokik egyes zenéinek szerzője?

Nem a f?címre gondolok, hanem arra a csávóra, aki többször is zenélt már benne, az egyik részben JD képzeletében be is vitték a kórházba és még Dr. Cox is összetörte a gitárját. Mi a neve, illetve a mik a számok címei, amelyek elhangzottak a sorozatban?

Legjobb válasz: Hát nemtudom hogy kirõl beszélsz csak annyit tudok h Billy Ray Cyrus szerepel a Dokikba és zenész is és ebbõl gondolom h õ. :D

Hát nemtudom hogy kirõl beszélsz csak annyit tudok h Billy Ray Cyrus szerepel a Dokikba és zenész is és ebbõl gondolom h õ. :D
IMDB-n nézz körbe elvileg ott szerepelnek ilyen adatok is
sony ericsson telefonoknak van egy funkciója mai felveszi a zenszám részletét és lekeresi netrõl.. próbáld meg azzal.
A kérdező hozzászólása: Köszi, de azóta megvan: Colin Hay: Overkill Most ezért nem érte volna meg Sony Ericsont venni.:D

Milyen hamar írhat ki a doki, ha teherbeesek? Ki akarnak rúgni, kellemetlen lenne pont most.

Legjobb válasz: Ha veszélyeztetett terhes vagy, akkor akár az elsõ pillanattól...

Ha veszélyeztetett terhes vagy, akkor akár az elsõ pillanattól...
Szia ! Csatlakozom az elöttem szólóhoz. S még annyit, ha terhes vagy egyáltalán nem lehet neked felmondani!
Szerezz minel elobb terhes kiskonyvet ha meg nincs. Amint az a kezedben van, vedve vagy.
Nekem az elsõ alkalommal (5 hetesen) azt mondta a doki, hogy nyugodtan elmehetnék táppénzre, mert kellemetlen lesz munkahelyen hányni szaladgálni. Tehát kiírt volna már akkor, de dolgoztam, mert nem volt semmiféle hányinger és rosszullét. A háziorvos viszont 33 hetesen kérte a nõgyógyász írásos ajánlását. Tehát orvosa válogatja.
nekem a vedono is meg a nodokim is mondta, hogy elso pillanattol lehet. a nodokinak kell irni a haziorvosnak, ugy ir ki a haziorvos, akinek egy szava sem lehet.
beszéld meg az orvosoddal.nekem is segített.nem volt semmi bajom mégis minden rosszat beírtunk a kiskönyvbe hogy nekem jó legyen.persze tudjon róla a védõnõ is

Szülés után 5 hónapra elkezdtem szedni a fogamzásgátlót. Ugyanazt írta ki a doki mint előtte. Pontosan betartottam az előírtakat és mégis van úgy, hogy van még 2-3 szem tablettám és meg jön a menstruációm. Ez probléma?

Dokihoz kellene mennem?

Legjobb válasz: Szerintem menj el dokihoz, mivel a fogigátló tabiknak pont az a lényegük, hogy megvonásos vérzést okoznak. Valami nem okés a benne lévõ hormon mennyiséggel, vagy lehet, hogy még a te szervezeted nem állt vissza hormonháztatás szempontjából a szülés után.

Szerintem menj el dokihoz, mivel a fogigátló tabiknak pont az a lényegük, hogy megvonásos vérzést okoznak. Valami nem okés a benne lévõ hormon mennyiséggel, vagy lehet, hogy még a te szervezeted nem állt vissza hormonháztatás szempontjából a szülés után.
A fogamzásgátló tabletták hatására a hormonháztartás egyensúlya felborul, ezáltal akadályozzák meg a megtermékenyítést. A terhesség és szoptatás alatt megváltoznak az egyes hormonszintek. Emiatt a tablettának is más hatása lehet a testedre. Ennek viszont az lehet az eredménye, hogy esetleg bekövetkezik a megtermékenyítés. Mindenképpen menj el az orvoshoz és közöld vele a problémádat, legfeljebb majd azt fogja mondani, hogy még nem kell emiatt aggódni. Csak akkor, ha ez 2-3 hónap múlva sem változik.

A terhességi kiskönyvet ki állítja ki, a doki vagy a védőnő? Milyen idős terhességnél állítják ki? Milyen adatok kerülnek bele?

8 hetes vagyok, de nem kaptam semmi ilyesmit. Igaz véd?n?nél sem voltam még, nem is sok kedvem van hozzá, remélem a véd?n? nem "kötelez?" a terhesség alatt. (Tudom, utána hivatalból jön.)

Legjobb válasz: Nálunk a védõnõ állítja ki a kiskönyvet, és minden hónapban menni kell hozzá. Békés megye

Nálunk a védõnõ állítja ki a kiskönyvet, és minden hónapban menni kell hozzá. Békés megye
Én teljesen egyetértek a kérdezõvel. Nekem sincs semmi kedvem a védõnõhöz. Még annyi lenne a kérdésem (ha nem haragszol meg Kedves Kérdezõ), hogy muszály neki az én lakásomba kotnyeleskednie? És ha nem engedem be? Még ha én megyek is hozzá, az oké. De én ide nem hívom. Segítenétek ebben? Köszönöm
Én 25 hetes vagyok, 10 hetesen voltam elõször a védõnõnél, aki kiállította a kiskönyvet. Vezet egy aktát a terhességedrõl, amiben a baba ultrahangos méretei, a te vérvételi eredményeid, súlyod, vérnyomásod szerepel. Amiket elõször kérdez, elsõ menszi, utolsó menszi, esetleges elõzõ terhességek (elhalt-elvetetett is), apa- anya családjában elõforduló betegségek. Nagyon sok hasznos tanácsot tud adni. Nálunk õ adja a beutalókat is minden vizsgálatra, vérnyomást-súlyt mér, a 18. héttõl pedig mindig hallgatunk szívhangot is. Eddig 3szor járt nálunk, otthon is hallgat szívhangot. Én pedig eddig 5ször voltam nála. Én is túlsúllyal kezdtem (+8-10kg), de nem szúrt le érte a védõnõ. Csak annyit mondott, hogy a kezdõ súlyhoz mérten jó lenne, ha csak 10-12 kg jönne fel a terhesség alatt, az én érdekemben. Nem fogott diétára, meg semmi, csak annyit mondott, hogy figyeljek oda az étkezéseimre. Miért nem akarod, hogy a munkahelyeden megtudják, hogy babát vársz? Ki nem rúghatnak, véd a törvény, viszont ha olyan munkát végzel, ami ártalmas lehet rád, vagy a babára nézve, akkor kötelesek könnyebb munkakörbe helyezni. Ha meg esetleg veszélyeztetett vagy/leszel, akkor meg úgyis táppénzre kell menned.
Szerintem érdemes védõnõhöz járni. Sok okos és hasznos dolgot megtud tõle az ember. Bár az enyém nagyon rendes és rugalmas. Lehet tõle kérdezni. Néha elég ahhoz, hogy csak megnyugtassa az embert, hogy nincs baj. Az egyszeri anyasági támogatáshoz is kell, hogy minimum négy alkalom be legyen jegyezve a kiskönyvbe.
A kérdező hozzászólása: ok, majd megpróbálok barátkozni a gondolattal... azért csinálja meg most a terhelésest, mert mondtam neki, hogy nem tudok sokat eljönni a munkahelyemrõl. ezt most hétvégén fogjuk csinálni, nem kell hozzá hét közben a kórházba mennem. ezzel rajtam akar segíteni, hogy ha esetleg baj van, akkor is idõben tudjunk róla.
terheléses cukor vizsgálat 8 hetesen???? :-o Én cukros voltam az elsõvel, és 16 hetesen csinálják a terhelésest, egy sima vérvétel volt eddig, és diétázom. ennyi. a védõnõvel beszélj telefonon, hogy nem-e tudnátok találkozni egy olyan idõpontban, amikor nincs munkaidõd. nagyon kedves védõnõt is ki lehet fogni, nem kell kiindulnod az iskolai rossz élményekbõl!!! a súlyod miatt biztos fogja mondani, hogy figyelj oda, de ebben meg igaza van, ha valaki túlsúllyal indul! (rajtam is van egy kevés)
Hát nem tudom milyen orvosod van, de a terheléses vércukor mérést a 24. hét körül csinálják
A kérdező hozzászólása: Én is azért gondoltam, mert hallottam olyan esetekrõl is, hogy csak a baba születése után ismerkedett meg valaki a védõnõjével...de a dokim nekem is mindent megcsinál, most is õ hívott be hétvégére terheléses cukor mérésre. (Azt mondta nem árt minél elõbb túlleni rajta.)
Bocsi de a védõnõ köteles kiállitani és õ hozzá kell járni 4 hetente, majd egyre gyakrabban.
Szia! Én csak a kiskönyvemért mentem védõnõhöz, azóta se voltam nála, nekem minden vizsgálathoz a dokim adott papírt. Azért nem jártam hozzá, mert aztán átjöttem Szlovákiába terhesgondozásra, itt nincs védõnõ, így legalább nem hiányzik.Ha meg tudod beszélni az orvosoddal, akkor õ megcsinál helyette mindent. 33 hetes km
14:21- es vagyok, a védõnõk általában elég rugalmasak, próbáld meg felhívni és elmondani neki mi is a gondod, hogy a munkahely miatt korlátozva vagy, a túlsúly miatt ne aggódj, diétát fehet fog javasolni ami nem árt mert a baba ugyan úgy hozzá fog jutni a fontos tápanyagokhoz amira szüksége van, bár én nem indúltam túlsúllyal de a 26-dik hétre 5 hét alatt 2kg helyett 5kg-ott felszedtem, ezért diétát javasolt sok zöldség, gyümölcs és fehér hús, mindez a baba és a saját egészségem miatt. Ne aggódj nem minden védõnõ olyan mint akihez gyerekkorodban volt szerencséd:)
A kérdező hozzászólása: Csak arról van szó, hogy a munkahelyemen nem tudnak még a terhességemrõl, és nem is szeretném, hogy megtudják addig, amíg nem feltétlenül muszáj (a védõnõ elérhetõségi ideje meg eléggé korlátozott, munkaidõben van). Dokihoz hétvégén járok, szóval azzal nincs probléma, csak majd a kötelezõ vizsgálatokkal lesz(azokra szabit kell kivenni). Kissé túlsúlyos is vagyok, és azt sem szeretném, hogy folyton leszóljon, ha nem a "megfelelõ mértékben" változik a súlyom (természetesen azért én erre nagyon oda szeretnék figyelni). Gyerekkoromban is utáltam õket, amikor az iskolába jöttek, nagyon rossz emlékeim vannak róluk sajnos...
A védõnõhöz a 12. hétig kell menni. Tõle kapsz kiskönyvet, elég részletesen kikérdez mindenfélérõl (személyes adatok, egészségügyi elõzményeid stb.). Márcsak azért is érdemes elmenni, mert õ adja azt a 4 pecsétet, ami kell ahhoz, hogy kapj egyszeri támogatást a szülést követõen. Kb. havonta kell járni, hozzám egyszer ki is jött "terepszemlére". Egyébként ha jót fogsz ki, tud hasznos tanácsokat is adni.
a védõnõ kötelezõ a terhesség ideje alatt! Tõle kapsz kis könyvet, és az elsõ alkalomkor lesz egy jó pár kérdése hozzád. Én 10 hetesen voltam elõször, kitöltötte a kis könyvet, megmért, vérnyomást mért, és jót beszélgettünk. miért nem akarsz menni?
Szia! Nálam, amikor kiderült, hogy bababám lesz, rögtön a nõgyógyász megadta a körzeti védõnõ nevét- elérhetõségét. A védõnõ állítja ki a kiskönyvet, amiben a személyes adatok, betegségek, eddigi vizsgálatok szerepelnek. A késõbbiekben a soron következõ vizsgálatok eredményei fognak szerepelni. Folyamatosan kell tartani vele a kapcsolatot, illetve a kötelezõ vizsgálatokra el kell menni. Azon túl, hogy 4-szeri terhes gondozáshoz kötik a baba érkezése utáni támogatásokat, nagyon fontos a TE és a BABA szempontjából is, hogy ezekre a vizsgálatokra elmenjél. A nõgyógyász vagy a házi orvosod biztos tudja, hogy ki lesz a körzeti védõnõd, kérdezd bátran õket. Örömteli baba várást kívánok!
A védõnõ kötelezõ terhesség alatt, mert hozzá kell járni tanácsadásra, a kiskönyvet is õ állítja ki, ha van papírod a terhességrõl lehet menni hozzá, mert fog küldeni 12 hetes genetikai uh-ra, beírja a kiskönyvbe a személyes adataidat, név, szül. idõ, foglalkozás, lakcím, legelsõ menszi, utólsó menszi, hirtelen ezek jutottak eszembe, miért nem akarsz védõnõhöz menni? 32 hetes kismama:)
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy azért más is van így vele (utolsó hozzászóló). Azt nem szeretném én sem, hogy házhoz jöjjön, mert nem szívesen várnám, az biztos. Jó, ha megvan a baba, akkor ok, de elõtte a vérnyomás és súlyméréshez szerintem nem elengedhetetlen. Mindegy, ha kötelezõ, akkor kötelezõ, de ettõl még szükséges, felesleges dolognak tartom.

11 hetes vagyok, ma irtak ki duphastont mert elfogyott, de csak 1 dobozzal irt ki a doki, hogy osszam el és apránként hagyjam el.12+3 napos leszek mikor elfogy, nem korai még? Vagy ilyenkor már abba lehet hagyni?

Haematomám volt arra irták ki 6 hetesen,de már eltünt nincs meg.

Legjobb válasz: Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma,de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni,ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!

Szia! Nálam pontosan ez volt és már 11 hetesen nekem se volt meg a haematoma, de azért tovább szedtem én is 12+4-ig.Utána már nem is szabad szedni, ne aggódj már nem lesz rá szükséged. Azóta nekem kisfiam született és minden rendben volt.Neked is minden jót!
Csak a biztonság kedvéért írta fel, a magzatmegtartó a hormonhiány pótlására szolgál, a hematóma eltûnéséhez nem volt "köze". Ha az orvosod azt mondja, akkor nyugodtan abbahagyhatod apránként, ha eltûnt a hematómád akkor már semmi sem akadályozhatja a babádat a fejlõdésben, nyugi! Minden jót!
A 12.-ik hétig szokták szedetni, mert akkorra alakulki teljesen a méhlepény és átveszi a feladatokat a sárgatest hormontól (a magzat ellátását). Nekem is csak eddig kellett szedni. 12hetes kismama
Nyugodtan abbahagyhatod a 12. hét 0. napján a gyógyszer szedését, többé nem lesz rá szükséged. Az orvos jól tette a dolgát.
A kérdező hozzászólása: Köszönöma válaszokat aranyosak vagytok, megnyugtattatok:-)

Császármetszés utáni kérdés? 2 hete vették ki a varratokat, de ahol megkötötték a cérnát, szóval a csomó benn maradt. Azt nem vette ki a doki. de már 2hete ott van. Ki fog esni? Vagy mi lesz vele?

Legjobb válasz: Hát elég laza vagy, ha azért nem mentél vissza az orvoshoz. Ez lenne a minimum, a hálapénzbõl meg vissza kérnék egy tizest...! Szegény gyereked, õ is majd ha elesik, csak félig fogod bekötni a sebét?:O

Hát elég laza vagy, ha azért nem mentél vissza az orvoshoz. Ez lenne a minimum, a hálapénzbõl meg vissza kérnék egy tizest...! Szegény gyereked, õ is majd ha elesik, csak félig fogod bekötni a sebét?:O
A kérdező hozzászólása: köszi, hogy nem a kérdésemre kaptam választ.egyébként hálapénzt csak a 6hetes kontrollon kap(na) a doki.de azért nem izgatott eddig a dolog, mert elég jó orvos, gondoltam csaknem hagy úgy benn cérnát, hogy az baj legyen, de most már 2 hét elteltével jó lenne ha "eltûnne" onnan.
Nekem nem hagytak bent cérnát.Mindenképpen menjél vissza a dokidhoz, ne várj vele.
Nekem bennemaradt ugyan igy és a 6 hetesen kiszedte. Semmi gond nem volt belõle én közben rákérdeztem és mondta nem gáz.
Nekem is maradt bennvarrat, semmi gondot nem okoz, majd valamikor kijön!Ha nincs begyulladva, stb.akkor nem gáz.
szia! Az elsõ idióta ne foglalkozz vele! Nekem is bent maradt, azt mondta a doki, h magától ki fog esni, de ha engem zavar akkor ne várjuk meg és kiszedi! Én a 6 hetesen kértem, h szedje inkább ki!
Utolsó! Már ne is haragudj, de hogy mersz idiótának nevezni valakit?
Nekem már 3 éves volt a fiam, mikor a belsõ varrás/fehér cérna/kijött.De úgy viszketett, alig vártam, hogy haza érjek.A másik mütétnél kb 10 év után jöttek ki a csomók.Klinikán voltam épp, Belklinikán a doktornõ mondta mutassam már meg a prof-nak, mert még ilyet nem látott.Na nem volt egyszerû a mûtét, de elmlt.Eszembe nem jutott volna, hogy vissza kérjem a hálapénzt.

36 hetes terhesen nyitott méhszájnál már semmiképpen nem ajánlott az ülőfürdő? Konkrétan nem mondta ki a dokim, ezért kérdezem.

Legjobb válasz: Szia! Szerintem nem ajánlatos, mert fertõzéshez vezethet. Inkább ne próbálkoz ilyesmivel, az egyszerû tusi még higiénikusabb is. 29 heteske

Szia! Szerintem nem ajánlatos, mert fertõzéshez vezethet. Inkább ne próbálkoz ilyesmivel, az egyszerû tusi még higiénikusabb is. 29 heteske

Bevéreztem, frontin 25mg nyugtatot irt ki a doki. Terhesség alatt ez mennyire káros?

Este veszek be belöle felett mennyire káros, szedi, szedte már valaki?

Legjobb válasz: Szia. Én sokáig szedtem frontint, mielõtt terhes lettem volna, de az orvos azonnal letiltott. Azt mondta semmenyi mennyiségben ne szedjem. Úgy látszik orvosa válogatja. Én nem merném bevenni. Én is véreztem, sokszor és sokat, de fel sem merült, hogy nyugtatózzak. Próbálj egy csésze nyugtató hatásu teát inni inkább, vagy langyos tejet.

Szia. Én sokáig szedtem frontint, mielõtt terhes lettem volna, de az orvos azonnal letiltott. Azt mondta semmenyi mennyiségben ne szedjem. Úgy látszik orvosa válogatja. Én nem merném bevenni. Én is véreztem, sokszor és sokat, de fel sem merült, hogy nyugtatózzak. Próbálj egy csésze nyugtató hatásu teát inni inkább, vagy langyos tejet.
Nálunk pipolphent és seduxent nyomnak a kismamák kezébe, ha valami gond van vagy ilyesmi. Megmondom öszintén engem mûtöttek, és a posztoperatív helyzetben még beszedtem néhány szemet, de én sem tartom nrmálisnak a nyugtatót, úgyhogy azóta sem szedtem be. Nem ér annyi stressz, illetve próbálok nem arra gondolni, hogy idegeskedjek :) A helyedbe csak akkor venném be, ha szükségét érzed. 24 hetes kismama
Én a helyedben nem szedném be, helyette vennék a patikában homeopátiást pl Sedatif PC. Üdv: Andi

Van olyan, akinek p. m. alulműködésre csak 25 ug Euthyroxot irt ki a doki?

Mik voltak az eredményei,amire ezt irta ki?

Legjobb válasz: Elõször ezt szokás adni enyhe alulmûködésre, ha a TSH 5-10 között van. 6 hét múlva kontroll.

Elõször ezt szokás adni enyhe alulmûködésre, ha a TSH 5-10 között van. 6 hét múlva kontroll.
A kérdező hozzászólása: TSH 5, 41, T3 és T4 jó, viszont az fT4et és az anti Tpo-t nem nézte, csak majd 4-6 hét múlva a kontrolon. Ez igy helyes?

2 hete fennálló szörcsögésre Fenistil Junior cseppeket írt ki a doki. Én béna, elfelejtettem megkérdezni, hogy meddig kell szedni. Mi a tapasztalat?

Most jutott eszembe, hogy nem kérdeztem meg, a doki meg már nem rendel. Hétf?n rákérdezek, de nálatok meddig kellett? Használt??

Legjobb válasz: Kisfiam is azt kapta, neki 1 hétig kellett napi 3x8 cseppet. Náthára kapta, meggyógyult! :-)

Kisfiam is azt kapta, neki 1 hétig kellett napi 3x8 cseppet. Náthára kapta, meggyógyult! :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!