Találatok a következő kifejezésre: Ki a a (88663 db)

Üdv Ezt így nem is nagyon értem. vedd ki automatikus indításból a hivatkozást: start-menü, futtatás: msconfig. Automatikus indítás fül.

Hogyan számoljuk ki a a= ( a1, a2, a3) és b= (b1, b2, b3, ) által kifeszített háromszög területét?

Már mindent átnyálaztam és nem találtam sehol.

Legjobb válasz: Nem értem, a 3D-s tér két pontja hogy feszít ki háromszöget? Nincs még valami adat?

Nem értem, a 3D-s tér két pontja hogy feszít ki háromszöget? Nincs még valami adat?
A kérdező hozzászólása: síkban feszíti ki
De két pont a térben nem tud síkot meghatározni, és ha az a-ból b-be vezetõ vektort veszem mint a-ra merõleges norma az tényleg síkot határoz meg, de hol a háromszög?
Lehet hogy az (a1, b1), (a2, b2), (a3, b3) vektorokra gondolt.
1) a koordinátákból meg lehet adni a 3szög oldalait, abból számolható egy kis sin tétel és a trigonometrikus területszámítás segítségével. 2) a 3 szög oldalai alatti terület integrálással megadható és abból számolható.
A kérdező hozzászólása: A kérdésemre választ találtam ami pofon egyszerû volt. (AxB)/2 A, B vektoriális szorzata egy téglalapot ad majd ezt ha felezzük ( az átlónál) egy háromszöget kapunk.


Nem kapcsol ki a a gép mit tegyek?

Az a baj hogy kb 4 hónapja felraktam a win7 ultimate 64bites változatát. Eddig semmi gond nem volt vele de kb 2 hete elkezd?dött azzal a dolog hogy úgy kapcsolt be mintha csak hibernálva lett volna. Kb 1 mp alatt pedig ki volt kapcsolva teljesen.3 napja pedig nem lehet egyszer?en kikapcsolni mindig újraindul. Egyszer kétszer még betöltés elött kinyomtam gombal de az nem megoldás.

Legjobb válasz: huzd ki a falbol jobbat nem tok

huzd ki a falbol jobbat nem tok
A kérdező hozzászólása: te aztán nagy szaki vagy kösz szépen
Telepítsd újra, vagy javíttasd meg az OP rendszer, vagy vírusírtózd le a géped :)
A kérdező hozzászólása: nem úsztam meg beraktam a dvd-t és felraktam egy másik verziót.azt hiszem a loaderrel volt a baj nem magával a win7-tel.

Hogy alakítsam ki a a 2 hét éves ékszertekim terráriumát?

nem túl nagy (61 cm hosszú 24,5 cm mély és 29 cm széles)

Legjobb válasz: 2/3-as víz, 1/3-ad száraz. Lehet bonyolítani galériás kialakítással, így nagyobb vízfelület lesz és egyben búvóhelynek megfelel. Lehet kapni teknõs kimászókat szûrõvel, vagy szûrõnek kialakított hellyel. Sütkérezéshez teljesen ki szoktak mászni, de környezetváltozás miatt is lehet, hogy félénkebbek. (Mellesleg nagyon jól látnak, lehet hogy csak gyorsan beugrottak a vízbe...) Ha nem éri õket közvetlen napfény, akkor érdemes egy UV-lámpát beszerezni.

2/3-as víz, 1/3-ad száraz. Lehet bonyolítani galériás kialakítással, így nagyobb vízfelület lesz és egyben búvóhelynek megfelel. Lehet kapni teknõs kimászókat szûrõvel, vagy szûrõnek kialakított hellyel. Sütkérezéshez teljesen ki szoktak mászni, de környezetváltozás miatt is lehet, hogy félénkebbek. (Mellesleg nagyon jól látnak, lehet hogy csak gyorsan beugrottak a vízbe...) Ha nem éri õket közvetlen napfény, akkor érdemes egy UV-lámpát beszerezni.
A kérdező hozzászólása: hát most legóból.. cisnálma ilyen galériás megoldást és van kis kimászókájuk.. mert 6 helyen voltam ma és a 6 helybõl sehol se lehetett kapni ilyen galériás bigyót rendesen.. úgyhogy most ideiglenesen pár napig ez lesz amég nem készül el a saját kezem által eszkábált.:) hát spot lámpám van azt olvastam h az joo
Sajnos a legtöbb teknõsös cucc a kereskedésekben kapható kis teknõsökre van méretezve. A T-Rex-nek ilyen szivacs kimászója, de az is csak kb. 1 éves korig megoldás. Nagy teknõsökhöz barkácsolni vagy gyártatni kell ilyet.

Meg lehet e tanítani a kutyát hogy nyitott kapunál se menjen ki a a kertbõl?

Olvastam 1 cikket hogyha a kutyát pórázon fogva vezetjük körbe a kertben akkor meg tanulja hogy hol játszhat és máshol nem próbálkozik.

Legjobb válasz: Meg. Az enyémek tudják. A nagy 3 autó széles úszó kapu ha nyitva van akkor sem mennek ki.

Meg. Az enyémek tudják. A nagy 3 autó széles úszó kapu ha nyitva van akkor sem mennek ki.
Parom rotija se ment ki sose, még akkor se mikor n voltunk otthon a magy szel viszont kivágta a kiskaput. A kutya a határmezsgyén ült, a forgalom (kisebbseg) megallt az utca ket végén. Jenny kutya meg tok nyugodtan várta h gazdiek hazaerjenek.
Meg lehet :) Nekünk a kennel is olyan, hogy kijöhetne, ha akarna, de tudja, hogy nem szabad.
Nem a körbevezetéstõl tanulja meg, hogy nem mehet ki. Gyakorolni kell és csak pórázon hagyhatja el a házat.
Persze, hogy meglehet. Én pl ha kiviszem a portáról mindig rakok rá pórázt, anélkül sosem mehet ki. Illetve, régebben gyakoroltam vele olyat, h kimentem a kapun, nyitva hagytam magam mögött, mondtam, hogy marad, és a kapu elõtt az utcán futkároztam. Oké, a szomszédok hülyének néztek, de ha a kutya benn maradt kapta a jutalmat, ha bemozdult rászóltam, hogy nem! Meg, úgy is gyakoroltam, hogy amikor nem vette észre, kinyitottam a kaput, bementem a házba, és az ablakból figyeltem. Eleinte, ha nem látott, akkor kiment volna, de a köves gél literes üveg csattant a kerítésen, és visszajött. 2-3X eljátszottuk ezt, és azóta nyugodtan nyitva maradhatna a kapu, nem menne ki.
Nekem lakáskutyám van, de az sem megy ki az ajtón, ha kinyitom szellõztetni. Csak velem jöhet ki. Póráztól függetlenül. Egyszerû megtanítani, eleinte figyelni kell ha kimegy jól leszidni és visszaküldeni. 1-2 alkalom után szerintem vágja.
A kérdező hozzászólása: Szóval ha ki megy akkor utána megyek pl le ültetem és meg szidom és tarkó bõrénél fogva beviszem, az jó??? Ugyanis ma szomszéd ezt ajánlotta.
Sokkal hathatósabb lesz a tanítás, ha eleve nem adsz neki lehetõséget kimenni. Elé állsz, testjellel, szóval megakadályozod, stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a váûlaszokat mindenkinek.

Nem emel ki a kuplungom. Simson s51-ről van szó. Neem tudom hogy kel leszedni a tányérugót róla. Odaáig eljutottam hogy leszetem az összes lamelát csak az agyvan és rajta a tányér rugó. Mi lehet a gond? Hézagolás?

Azt mondták hogy a tányérrugóval van baj de lehet hogy a héza golásal. vagy me kopotak a lamellák.valaki most csapágyaztam ura. lehet hogy az a baja hogy még nem tettem bele olajat?

Legjobb válasz: Olaj nélkül nem igazán emel ki.

Olaj nélkül nem igazán emel ki.
Az olajnak ebben az esetben semmi köze sincs ahhoz, hogy kiemel e a kuplunk vagy nem. Olaj nélkül is mûködnie kell. Ez egy mechanikus kapcsolat, nem hidraulikus meg ilyesmi... A szétszereléshez ajánlom az szerelési útmutatót: http://robogoalkatresz.odormotor.hu/szerelesi-utmutatok-kezi.. A 42. oldalt tanulmányozd. ( Tök öletes, hogy a lamellákat fedõ tárcsát fordítva kell rárakni, mintegy ellentarva a tányérrugóknak nem? Kvázi célszerszámnak használod ) Kopott lamellák és rossztányérrugó okozhat ilyen problémát.
Csak ugye az olaj keni, anélkül nagyon tapadna, fõleg a száraz lamella. De lehet, hogy nem ez a gond.
nincs rajta kulcslyuk?? mert szerintem van beleteszed elfordítod :D
Az alúlról bebikázós vagyok. Nem írtam indítózást, minek is indítózna? Annyi, hogy a kakaót azon a vezetéken keresztül el lehet juttatni az aksiig. Ezután lehet próbálni a távirányítót. Szerintem félre olvastál. Az hogy pozitívat kötsz arra a kábelre amin egyébként is pozitív lenne meg adsz testet a bika aksiról a karosszériára amúgy sem eredményezné azt, hogy az autó indítózni kezdene.
04:04 Ezzel az a baj, hogyha utcán áll az autó sose fekszik alá, annyira ültetett a szuzuki... Ha meg "csak" sebességbe van téve de a kézifék nincs behúzva akkor meg sem lehet emelni, mert életveszélyes úgy, hogy a hátsó kereket nem rögzíti semmi.
ti mind nõk vagytok? betörni az ablakot, dróttal nyulkálni, ha kulcs van a kezedben.... 1. csomagtérajtó kinyit 2. ha sedan az autó, hátsó üléstámla kinyit(zárak elérhetõek, akár egy csavarhúzóval is) csapottáhtú esetén hármas pont. 3. kalaptartó kiakaszt, kivesz 4. bal hátsó ajtózár kis kacsóval a csomagtér felõl kinyit 5. bal hátsó ajtó kinyit, kis kacsóval benyúl, és bal elsõ ajtó belülrõl kinyit. Ha nem nyitható a bal elsõ ajtó, hátulról a jobb elsõ kinyit, majd átmászik az ülésre.
Te meg látom nem figyelsz.. Írta a kérdezõ, hogy a csomagtartót sem bírja kinyitni, mert egy kulcslyuk van az egész autón, a csomagtér is gombos. És tényleg, swift-eknél belülrõl lehet a csomagtartót is kinyitni, ugyangy, mint a motorháztetõt.
lehet, hogy nem figyelek. viszont a szélvédõbetörésnél még mindig olcsóbb egy lakatost kihívni.
10:59 Olvasni luxus mi?
Csak az a baj h a lakatos szét is barmolja a zárat. Van aki meg tudja oldani anélkül h sérül a zár, de olyan emberkét hívni meg elég sokba kerül, nekem van tapasztalatom, mondjuk éjjel kellett feltörni a kocsimat, olyankor minden ilyen szolgáltatás drágább.
Maradjunk annál amit a 2:20-as írt. Aki én vagyok. :D:D Amikor márkaszervízben voltam, akkor is így csináltuk. Mi több erre vannak különbözõ gyári spec szerszámok is ha hiszitek ha nem.
Gondolom ennyi idô alatt sikerult megoldani, mi lett az?
Lehet nem meri elmondani, lehet véletlenül a bejárati kapu kulcsával próbálkozott és nem akarja bevallani :D:D:D
Elõzõnek: Mi van akkor ha a tulaj nem a kéziféket szokta behúzni hanem sebességbe rakja. Úgy másszon alá és indítózzon szerinted? Tulajnak ha semmilyen kattanást, semmilyen fényjelzést nem látsz se a kulcs gombjának a megnyomására se elfordítására, akkor valószínû akksi bajod lesz. Megkérsz valaki ügyesebbet aki egy mûanyag ékkel kifeszíti nagyon lazán az ajtót, te pedig egy dróttal benyúlsz és kinyitod az ajtót. Annyi, hogy a kéderre vigyáztok nehogy megsérüljön. Akksi feltölt és ELVISZED EGY AUTÓVILLAMOSSÁGISHOZ, MERT NEM VÉLETLEN MERÜL AZ AKKUMULÁTOROD! :)
Stop. Ne törj be semmit! Szerezz egy aksit + bikakábelt. Alulról az önindítóra fut egy kábel egyenesen az aksiról szal pozitívot oda, test meg lehet akárhol. Nem mondom, hogy egyszerû de így a legolcsóbb :) Egyszer jártam így régen az omega volt, emelõzni is kellett, de végül simán kinyílt. Gondolhatod, megvettem az autót, évekig használtam aztán amikor ügyesen ugyan így kizártam magam (rádupláztam a távirányítóra szal retesz is bezárt) akkor lazán hátra sétáltam, hogy majd bemászok hátulról(kombi).Aha. csak valaki elõttem már cserélt hátsó ajtót, így a kulcs nem nyitotta :) Szóval alulról lett megbikázva. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat. holnap megpróbálom kizárni a lehetõséget hogy nem az akksi (megkérdezek egy szerelõt elméleti síkon mit tud mondani), mert akkor nincs értelme betörni, de ha akksi akkor én sem tudok jobbat. :(
A kérdező hozzászólása: szted nem próbáltam? :s úgy sem nyílik
milyen típusú autó?
A kérdező hozzászólása: 2005-ös Swift. sokszor merült le az akksija amit újratöltöttünk 2x-3x, de így még sose merült le. nem értem mi a baja
A kulccsal nyitás mechanikusan nyitja a zárat (a centrált nem csak azt az ajtót). Ha arra sem nyílik akkor az inkább zárhiba...
A kérdező hozzászólása: és ha zárhibás akkor mit kell vele csinálni?kihívni a szerelõt és feltöri? meg lehet úgy csinálni hogy ne legyen nagyobb kár benne ezáltal vagy egy ilyen mûvelet még több kárral jár?
egy dróttal benyúlsz az ablak és a szigetelés között és azt a záró kapcsolót megpróbálod megbökni én biztos tudnék kezdeni vele valamit :D
Ha beviszed szervízbe (és tényleg zárhibás) akkor ott zárat fognak benne cserélni. Ami nem lesz 2 fillér, továbbá ha hiteles autó akkor ezt le is kell jelenteni, stb. (a kulcsok miatt). Hívd fel a szervízt és kérdezd meg mi ilyenkor a teendõ, ez a legtisztább. Én nem próbálkoznék a feltöréssel, mert ha ügyetlen vagy akkor még a szigetelés is széttéped vagy ö[email protected] belülrõl a kárpitot. Ami megint nem ócsó. Csak a vezetõ oldalon van kulcslyuk? Mert arra az esély, hogy mindkét oldalon illetve a csomagtartónál is egyszerre romoljon el igen elenyészõ...
Lehet a legolcsóbb beverni az elsõ ablakot és kicserélni az aksit, ha tényleg ez a gond. Szállítóautóval bevontatni + a szervíz is vastagon nyomja ám a ceruzát a számlán...
A kérdező hozzászólása: és kb. mennyibe kerül egy kitört ablak? :S
Mivel Swift-ed van olcsón megúszhatod. Bontóból akár pár ezer ft. Jobban megéri, mert ha kihívsz egy embert aki feltöri, az kb 15 alatt szóba se áll veled. A vontató pedig 6 ezer ft-ért csak simán kijön és minden km további ezer ft. Nekem is törték már fel a kocsimat. Sajna én ablakbetöréssel nem spórolnék, mivel az én autóm kissé más tészta. Viszont neked szerencséd van. Amúgy nem tudom hány ajtós a Suzukid, de ha 4, vagy 5, akkor a hátsó kettõ ajtó közül válassz, amelyiket betöröd. Mivel ha elöl elektromos ablakemelõd van, úgy elképzelhetõ, hogy pár ezerrel többe kerülne megcsináltatni.
Hehe, pedig érdekelne a megoldás, vagy amit ajánlottam az be jött-e?

Matek! Egy négyzet oldal 1.7 dm számitsd ki a. ) a négyzet köré irt kör sugarának hosszát b. ) a négyzetbe irt kör sugarának hosszát ezt hogy? Köszi 16/l

letudná nekem vezetni/ eltudná magyarázni valaki hogy hogy kell kiszámitani, és hogy jön ki az eredmény?

Legjobb válasz: A negyzet atlojat ki tudod szamolni Pitagorasz tetellel. Rajzolj abrat! Negyzet+korulotte a korok. A kor sugara pont az atlo fele. A beirt kor sugara meg pont az oldal fele.

A negyzet atlojat ki tudod szamolni Pitagorasz tetellel. Rajzolj abrat! Negyzet+korulotte a korok. A kor sugara pont az atlo fele. A beirt kor sugara meg pont az oldal fele.
A kérdező hozzászólása: akkor 12 cm?
A kérdező hozzászólása: jah és köszönöm :)
nekem atlora 2, 4dm jon ki, aminek a fele 1, 2dm Az oldal fele meg 0, 85dm. Sacc/kb az atlo az a negyzet oldalanak a felenel kicsit kisebb (1, 41-szeres) szoval konnyu latni a naysagrendet.

Huzzam ki a a dvd-t ha át akarom állitani ahci-ra?

Legjobb válasz: Ha a DVD miatt szeretnéd az AHCI módot, azzal nem nyernél semmit. Merevlemeznél se sok jelentõsége van, ugyanis az NCQ alig jelent 1%-ot pluszt, sokszor inkább csak hátráltatja a lemezt (nem én találom ki, tesztek igazolják!). Akkor érdemes csak használni, ha menet közben szeretnél csatlakoztatni illetve leválasztani a SATA -s eszközöket. Amúgy természetesen nem kell miatta lehúzni az eszközt, viszont XP esetében teljes rendszer újratelepítésre van szükség, Vista/7 alatt pedig rgistry módosításra: http://lacy.hu/windows_vista/ahci_mod_sata_lemezen

Ha a DVD miatt szeretnéd az AHCI módot, azzal nem nyernél semmit. Merevlemeznél se sok jelentõsége van, ugyanis az NCQ alig jelent 1%-ot pluszt, sokszor inkább csak hátráltatja a lemezt (nem én találom ki, tesztek igazolják!). Akkor érdemes csak használni, ha menet közben szeretnél csatlakoztatni illetve leválasztani a SATA -s eszközöket. Amúgy természetesen nem kell miatta lehúzni az eszközt, viszont XP esetében teljes rendszer újratelepítésre van szükség, Vista/7 alatt pedig rgistry módosításra: http://lacy.hu/windows_vista/ahci_mod_sata_lemezen


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!