Találatok a következő kifejezésre: Ki a Batthyányi Lajos (3 db)

1963.05.13. Szabó Gábor anyaga:bronz

Ki a pápai Batthyányi Lajos mellszobor alkotója?

Legjobb válasz: Szabó Gábor Az információ lelõhelye: http://www.hik.hu/tankonyvtar/site/books/b63/muvesz_3615.html (A köztéri mûvei címû részben)

Szabó Gábor Az információ lelõhelye: http://www.hik.hu/tankonyvtar/site/books/b63/muvesz_3615.html (A köztéri mûvei címû részben)

Ki a pécsi Batthyányi Lajos mellszobor alkotója és mikor avatták a szobrot?

Legjobb válasz: Amennyiben a Kossuth tér északi oldalán található szoborra gondolsz, akkor azt tudomásom szerint róla ezt találtam. A köz javára állítatta a Képzõ- és Iparmûvészeti Lektorátus és az Aradi Vértanúk Szobrai Alapítvány több család adományából, 1999. október 5-én. A szobrászmûvész Palotás József volt.

Amennyiben a Kossuth tér északi oldalán található szoborra gondolsz, akkor azt tudomásom szerint róla ezt találtam. A köz javára állítatta a Képzõ- és Iparmûvészeti Lektorátus és az Aradi Vértanúk Szobrai Alapítvány több család adományából, 1999. október 5-én. A szobrászmûvész Palotás József volt.
Huhh, kicsit "zagyva" lett a válaszom. Ezért megismétlem: A Kossuth tér északi oldalán található szobrot tudomásom szerint a „a köz javára” állítatta több család adományából a Képzõ- és Iparmûvészeti Lektorátus és az Aradi Vértanúk Szobrai Alapítvány 1999. október 5-én. A szobrászmûvész Palotás József volt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!