Találatok a következő kifejezésre: Ki a Batthyányi (4 db)

Ki a pápai Batthyányi Lajos mellszobor alkotója?

Legjobb válasz: Szabó Gábor Az információ lelõhelye: http://www.hik.hu/tankonyvtar/site/books/b63/muvesz_3615.html (A köztéri mûvei címû részben)

Szabó Gábor Az információ lelõhelye: http://www.hik.hu/tankonyvtar/site/books/b63/muvesz_3615.html (A köztéri mûvei címû részben)

A batthyány tér hévhez ahonnan indul a Szentendre hév, hogy jutok ki Vágóhídtól?

Legjobb válasz: 2-es villamos Boráros térig, onnan pedig 4-6-os villamossal a Margit-híd budai hídfõig. Ott is felszállhatsz a Szentendrei HÉV-re

2-es villamos Boráros térig, onnan pedig 4-6-os villamossal a Margit-híd budai hídfõig. Ott is felszállhatsz a Szentendrei HÉV-re
vagy 2-es villamossal a Kossuth térig és onnan 1 megálló metróval a Batthyány tér
a szentendrei hév a Batthyány térrõl indul ( oda metrü) és az elsõ megállója a Margit Híd ( ott van a 4-es 6-os villamos)
metrü=metró bocs:)
Közvágóhídtól Fõvám térig 2-sel utána 49, 47-el a Móriczig utána 41-gyel a Batthyány térig

Ki a pécsi Batthyányi Lajos mellszobor alkotója és mikor avatták a szobrot?

Legjobb válasz: Amennyiben a Kossuth tér északi oldalán található szoborra gondolsz, akkor azt tudomásom szerint róla ezt találtam. A köz javára állítatta a Képzõ- és Iparmûvészeti Lektorátus és az Aradi Vértanúk Szobrai Alapítvány több család adományából, 1999. október 5-én. A szobrászmûvész Palotás József volt.

Amennyiben a Kossuth tér északi oldalán található szoborra gondolsz, akkor azt tudomásom szerint róla ezt találtam. A köz javára állítatta a Képzõ- és Iparmûvészeti Lektorátus és az Aradi Vértanúk Szobrai Alapítvány több család adományából, 1999. október 5-én. A szobrászmûvész Palotás József volt.
Huhh, kicsit "zagyva" lett a válaszom. Ezért megismétlem: A Kossuth tér északi oldalán található szobrot tudomásom szerint a „a köz javára” állítatta több család adományából a Képzõ- és Iparmûvészeti Lektorátus és az Aradi Vértanúk Szobrai Alapítvány 1999. október 5-én. A szobrászmûvész Palotás József volt.


1963.05.13. Szabó Gábor anyaga:bronz


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!