Találatok a következő kifejezésre: Ki a és rokonnak számít-e (1 db)

Ki a koma, és rokonnak számít-e?

Legjobb válasz: Tehát nem feltétlen rokon.

Tehát nem feltétlen rokon.
A koma szót régen a mai (jó)barát, cimbora szó megfelelõjeként használták. Általában az ember barátját kérte meg hogy legyen a saját gyereke keresztapja így ezzel is összefüggésben van.
A koma régen jó barátot jelentett, de nem vérrokont.
A koma a gyermekem kereszszülõje.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudna-e valaki bármilyen információval szolgálni a Haraszti család eredetéről, családfájáról?

Az értelmes válaszokat előre is köszönöm :).

3

Nyáron felkutatnám a családfámat. Hogyan kezdjek neki?

4

Hogyan találhatom meg édesapámat?

Sajnos semmit nem tudok róla, csak a nevét!4 éves korom óta nem láttam! Talán Vácon lakik de ez se biztos! Reménytelen a helyzetem? Ha tudtok segítsetek!

10

Mik a tipikus arcvonások a roma nemzetségnél, az elsődleges jegyek? Honnan lehet tudni elég bizonyosra, hogy valakinél a családban voltak az ősöknél?

A romákon belül is vannak más-más külső jellemzőkkel bírok(esetleg attól függően, hogy pl honnan származnak)? Nem igazán a mostani korosztályra gondolok, hanem egy pár generációval ezelőttire. Linkelhettek is.

16

A páromat hogy hódítsam el a számítógéptől?

Szánalmas a kérdés, no, de a problémám is szánalmas.A párom nekem családtag azért írtam ebbe a kat-ba. Õ nagyon rendes srác, de elkezdett számítógépes játékokat játszani, amikkel egész nap játszik! Elmegy iskolába, utána hazamegy, és 10-11-ig játszik. Hétvégén reggel felkel és estig, csak kajálni megy el a géptől.Ezekkel akiket a játékba ismert meg, egész nap csetel, sosincs velem.Felőlem játszhat meg minden, de ez azért már több a soknál. 2 napja nem hallottam felőle. A játékai előtt tökéletes volt a kapcsolatunk, se egy felhő, semmi! mielőtt összejöttünk, azelőtt egy évig tetszettünk egymásnak, tiszteltük egymást, most meg emiatt a játékok miatt teljesen kifordult magából. Esteleg vannak ötleteitek mit kellene tennem? Letörölni a játékot a kérdezése nélkül nem fogom., ez biztos.

18

Normális az, hogy valaki részegen bepisil?

Édesapámnak pár hónapja komoly gondjai vannak az ivással. Az utóbbi időben mikor lefekszik aludni részegen, reggelre bepisil. Ez normális, mármint hogy ennyire nem tudja kontrollálni magát vagy nem érzi az ingert?

18

Az angol királyi család tagjainak van vezetéknevük? Ha van, akkor mi?

nem, nem trollkodásra vagyok kíváncsi.. ;)

4

Miért ilyen rosszindulatú itt majdnem mindenki?

CSak látom a kérdéseket és válaszokat, a pesszimizmu, és rosszindulatúság árad mindenkiből.

14

Mégis hogyan lépjek? Legyek ott, vagy női megérzésre hallgatva, maradjak otthon, s legyen utána oltári balhé?

Nem, nincs itt semmi csalás, meg szerelmi ötszögek, simán csak annyi, hogy jönnek a párom szülei a hétvégén. Mi külföldön élünk, a páromat itt ismertem meg.. két idegen egy harmadik országban. Szóval, a kapcsolatunk szép és jó, annak ellenére, hogy néha a hajam az égnek áll, mert hát mindenkinek van vmi stiklije...
Viszont a sok csalódás, amit a múltban szenvedtem el, és tényleg(!) megráztak, azok miatt valahogy most óvatosabban élem ezt a kapcsolatomat. Akármennyire szeretem, és ragaszkodom hozzá, egyszerűen én nem akarok a szüleivel találkozni. Több mint két hónapja vagyunk együtt, nem mondom, hogy sok idő, de azt sem, hogy túl kevés.
Egyszerűen NEM akarok. Mondtam már neki is, meg a félelmeimet, meg az okaimat, erre azt mondta csak, hogy nem kell aggódnom, meg hogy az élethez hozzátartoznak a csalódások, senki nem tudja őket elkerülni blablabla...

De, hogy ez még ne legyen elég, kiderült, hogy a vasárnap az meg a Nagynéninél lesz, akivel én már sikeresen majdnem úgy összekaptam, hogy ihajjcsúhaj. Szóval meghívott ebédre, de arra fullosan-totálisan nem akarok elmenni.

Hiába mondom az érveimet, a végén odajukadunk ki, hogy jó lesz, meg hogy nyugodjak meg, nem kell pánikolnom.
Tudom, hogy nem világ vége egy családi látogatás, főleg ha más országban vagyunk, meg szerintem ez fontos neki, és tényleg, nem vagyok egy gonosz nőszemély, de én már annyira tiltakozom a találkozás ellen, hogy hétfő óta egyre kínzóbb torokfájással szenvedek, most meg már a mandulámat is érzem, s ha ez így halad, szerintem lebetegszem szombat 10-ig...

Bármiféle tanácsot szívesen fogadok, a hideg zuhanyt kerüljük, mert attól csak betegebb leszek.... bár szerintem nem lenne utolsó.
Ja, a párom nyelvén még nem beszélek, a szülők beszélnek viszont németül :)

19

Mit tehetek ha egy családtagom utáll?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!