Találatok a következő kifejezésre: Ki írta Hit gyülekezetről másképp (1 db)

Ki írta a Hit gyülekezetről másképp c. könyvet, és hol lehetne megszerezni?

Legjobb válasz: Nincs annál rosszabb amikor valaki részt vesz egy dologban, nem érti vagy meghülyül, és ír ellene egy könyvet... Azt mindenki elolvassa, és értelemszerûen mindenkinek az a beteges elképzelése lesz arról a dologról. Ha tényszerû, objektív és igazságalapú könyvet akarsz olvasni, ne kezdj hozzá ehhez...

Nincs annál rosszabb amikor valaki részt vesz egy dologban, nem érti vagy meghülyül, és ír ellene egy könyvet... Azt mindenki elolvassa, és értelemszerûen mindenkinek az a beteges elképzelése lesz arról a dologról. Ha tényszerû, objektív és igazságalapú könyvet akarsz olvasni, ne kezdj hozzá ehhez...
Szerintem olvass értelmesebbet!
e-mail címedre el tudom küldeni, ha meg lehet adni
A kérdező hozzászólása: Szia! Várom, cím:[email protected] Köszönöm elõre is.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ismerték olyan könyveket amik pszihopata gyilkosokról szólnak?

Ha lehet,legyen benne őrület és hasonló dolgok.

4

Mit gondoltok erről a részletről?

Milyen a fogalmazás, a történet, hasonlók..:)

- A tizenkettest!
Egész testemben reszketek, mikor az előttem álló férfi kilép a fénybe. Már csak néhány perc. Hallom, ahogy kezdetét veszi a mulatság, az emberek egymást túlkiabálva dicsérik a bátyámat. A szemem sarkába könnyek gyűlnek, elvesztem az időérzékem. Egy utolsó pillantást vetek Fin magas, szálkás alakjára, majd minden elhomályosul. Azon kapom magam, hogy valaki nagyot lök rajtam.
- A tizennégyest! Sivatagi lány, előélete és családi háttere ismeretlen. Ki ad érte nyolc aranyat?
Hányingerem van, a kezem ökölbe szorul, miközben körbevezetnek a kör alakú arénában, mint valami lovat. A csuklómra erősített bilincsek a húsomba vájnak, a fájdalom korbácsként hasít a kezembe, mikor felvezetőm nagyot ránt rajtam.
Senki sem szólal meg, a licitálók csendben méregetnek. Mikor az első kör végére érek, a kikiáltó újból megszólal.
- Tizenöt éves. Szűz.
Erre már kitör a röhögés. Egymást túlharsogva egyre többet és többet ígérnek értem. Harminc aranynál tartunk, mikor hirtelen elfogynak az ígéretek. Nem nézek fel.
- Harminc arany egy ilyen gyönyörű leányért?
Mielőtt bármit tehetnék, egy erős kéz kitépi a hajamat összefogó szalagot. Közönségem egy emberként hördül fel, mikor az arany napsugarak vérvörös szálakat festenek amúgy egyszerű, barna sörényembe.
- Harmincöt!
- Harminchat!
Nem figyelek, a könnyeimmel vívott háborúra összpontosítok. Nem akarok ennyi ember előtt sírni. Nem akarok gyengének tűnni. Nem akarok még egyszer ugyanabba a hibába esni.
- Ötvenkettő. Nem ad érte senki többet? – kérdezi az árverés vezetője, túlharsogva a licitálók általános moraját. Engedélyezek magamnak egy gyors pillantást a körülöttem állókra. Öregek, fiatalok, dagadtak és soványak. Nők, férfiak, gazdagok és szegények bámulnak rám átható, mohó pillantással. Szeretném gyűlölni őket, de képtelen vagyok rá. A szívem gyönge ahhoz, hogy megbirkózzon ilyesfajta komoly érzelmekkel. Fin szavai jutnak az eszembe, de még időben sikerül másra összpontosítanom.
A fiú is engem néz, ahogy mindenki más, fiatal, napszítta arca kifejezéstelen. A szívem nagyot dobban, a meglepetés ereje a földhöz szegez. Kísérőm dühösen megrántja láncaim, de a testem nem hajlandó engedelmeskedni a parancsoknak. A következő pillanatban már a földön vagyok, a szám tele homokkal, a kezem természetellenes pózban hátracsavarodott. Fájdalom nyilall a vállamba, sikítani szeretnék, de egy hang sem jön ki a torkomon. Nem tudok felállni.
- Ötvenkettő harmadszor! – a kalapács lecsap, újdonsült gazdám pedig a szabályokat áthágva lejön értem az arénába. Először a gyűrűkkel díszített ujjait, majd finom selyemmel eltakart kezét pillantom meg. A hajamnál fogva kényszerít, hogy a szemébe nézzek. Nem akarok. Kiköpöm a számba gyűlt homokot, és nem törődve a fájdalommal, elfordítom a fejem.
- Amikor ma idejöttem, nem akartam szűz rabszolgát vásárolni – szólal meg a gazdám, a hangja erős, határozott. Kiráz tőle a hideg. Talpra rángat, és a kijárat felé noszogat. Néhány férfi megindul utánunk, az arcukon olyasfajta lelkesedéssel, aminek láttán legszívesebben mindet megölném. A sátor mögött újból a földre löknek.
- Tegyetek róla, hogy a lány elvárásaimnak megfelelően jöjjön ma velem haza – szól fennhangon a gazdám. A sár az arcomra tapad, az orromat megüti az alkohol szaga. Felkiáltok, mikor valaki megragadja a szoknyámat és a nyakamig rántja. Rugdalózom, minden erőmet bevetve megpróbálok elmenekülni, de nem járok sikerrel. Ketten lefognak, a földhöz szegeznek, míg egy harmadik a lábaimat tartja. A negyedik már félig kifűzte a nadrágját. Zokogás tör fel a lelkem legmélyéről, száraz, könnyek nélküli. Sírok, sikítok, de nem engednek. A tömegben látott arcra összpontosítok. Idáig még sosem fajultak a dolgok.
És ekkor, mintegy varázsütésre, a combom közt matató férfi megdermed. Látom a szemét, ahogy egyik pillanatról a másikra válik kifejezéstelenné. Látom a hátából kiálló nyílvesszőt. A fekete nyílvesszőt, egy fehér hattyú tollával.
Kínzóim abbahagyják a röhögést, és szesztől homályos elmével próbálják feldolgozni a látottakat. Mielőtt azonban bármelyikük cselekedhetne, egy újabb ember kerül a földre. Majd a harmadik, és végül a negyedik. Könnyeim fátylán át nem látom a fiút, aki most végtelenül gyengéden a bokámig húzza a szoknyát, majd felsegít a földről, kezemet végig a kezében tartva. Ismerem őt, és a lelkem mélyén tudtam, hogy meg fog menteni. Mégis féltem. És most félek tőle is.
A látásom kitisztul, négy lépést hátrálok, a könnyek sötét csíkokban folynak az arcomon. Fekete, sós könnyek.
- Jól vagy? – a hangja halk, a szavai óvatosak.
- Azt mondtad, nem esik majd bántódásom. Hogy időben eljössz értem – suttogom vádlón, de igazából nem vagyok mérges. Csak megalázott.
- Tudom.
- Azt mondtad, ez kell ahhoz, hogy újból szabad ember lehessek.
- Igazat beszéltem. De nem… nem erőszakoltak meg, ugye?
Érzem, hogy az arcom lángra kap. Alig láthatóan megrázom a fejem.
- Nem. Szabad vagyok?
- Nem. Az én rabszolgám vagy. Kétszeres árat fizettem érted… a szabadságodért.
- Felszabadítasz? – a hangom mohó, követelőző. Kétségbeesett. A szemem sarkából látom, hogy bólint.
- Igen.
Néhány pillanatig hallgatunk, végül ő töri meg a csendet.
- Kaya…
- Igen?
- Szabad vagy. Sajnálom.
Csizmák dübörgése, páncélok csörgése. Az őrség közeledik.
- Kaya Jeetla?
- Igen.
- A király nevében letartóztatom gyilkosságért és árulásért.

5

Valaki tud ilyen oldalt?

Olyan oldalra gondolok hogy vannak emberek es azok saját kis novellákat,történeteket írnak és ezt megosztják és mások is olvashatják.
Tudok errôl a Merengõ fanfiction- oldalról és ilyesmit keresek csak nem fanfict-ben.
Köszi a válaszokat! :)

5

Milyen könyveket tudtok ajánlani nekem, ha ilyen könyveket szeretek? (lent; 14/L)

Kedvenceim:
Takami Koshun-Battle Royale
M. Bulgakov-A Mester és Margarita
Delphine de Vigan - No és én

Szóval ilyen elgondolkodtatóbb könyveket jobban szeretek (a Meg Cabot-stílusúak annyira nem jöttek be). Lehet szerelmes is, de ne nyálas tucatkönyvek. Szeretem még a történelmi regényeket és az utópisztikus könyveket is. Mit ajánlatok?

4

Melyik manga ez?

http://25.media.tumblr.com/9c2d75c4ca9bb04333a53ae96ada0ce0/..

1

13 évesen mit olvassak?

Tudtok ajánlani valami jót

16

A Monte Cristo grófjából ki a kedvenc karakteretek? Miért ő? Melyik a kedvenc jelenetetek? Miért? Még pár kapcsolódó kérdés lent.

Nem tudom, mi az oka, de örömmel látom, hogy egyre több itt a Monte Cristóval kapcsolatos kérdés mostanában. (Csak nem rászoknak végre a népek a színvonalas irodalomra?) Mivel magam is nagy rajongója vagyok, összeírtam pár kérdést. Csak, mert érdekel, hogy ki mit gondol ezekről.

-Ki a kedvenc szereplőd? Miért?
-Melyik a kedvenc jeleneted? Miért?
-Melyik a kedvenc filmadaptációd? Miért?
-Van-e szerinted "hiba" (valótlanság, nem életszerű dolog, bármi olyasmi, ami szerinted sántít) a könyvben? Ha igen, micsoda?
-Ki volt a legantipatikusabb, kit nem kedveltél? Miért?

Majd válaszolok magam is, de előbb válaszoljatok Ti.

1

Ajánlanátok olyan könyvet, ami boszorkányról szól?

A Bűbájos Mary-t olvastam és tetszett.

4

Ebook-olvasók közül melyik képes megjeleníteni a távol-keleti nyelveket? (kínai, koreai, japán) Úgy tudom, hogy a Kindle és a PocketBook Basic is képes rá.

2

Vélemények az oldalamról?

Sziasztok!

Nem rég készítettem egy oldalt, amit lovas történeteimnek szánok. Két történet is tervbe van véve. Az egyiknek már fent van három fejezete, a másiknak még csak a tartalma (de az első néhány fejezete word-ben megvan már).
Az érdekelne, hogy mit gondoltok a történetekről, illetve az egész oldalról.
Itt az oldalam linkje:

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!