Találatok a következő kifejezésre: Ki írhat 1 (2 db)

Ki írhat ki 1 hét táppénzre, ha a nődokim szabin van? 7 hetes vagyok

A munkahelyemen szabadság, ill. betegség miatt nekem kellene ellátnom 3 ember munkáját, ami fizikai képtelenség, így is hulla fáradt vagyok. Pláne nem akarok emelgetni (nem tudják, hogy babát várok).

Legjobb válasz: A korzetihez menj, csak o irhat ki tappenzre. A nogyogyaszod amugy a javaslatot irja meg, h a haziorvos vegyen tappenzre. Ez kesobb, ha mar egyaltalan nem akarsz dolgozni, fontos lesz, de most egy hetre a nogyogyasz javaslata nelkul is ki fog irni a korzeti orvosod, ha elmondod neki a helyzetet.

A korzetihez menj, csak o irhat ki tappenzre. A nogyogyaszod amugy a javaslatot irja meg, h a haziorvos vegyen tappenzre. Ez kesobb, ha mar egyaltalan nem akarsz dolgozni, fontos lesz, de most egy hetre a nogyogyasz javaslata nelkul is ki fog irni a korzeti orvosod, ha elmondod neki a helyzetet.
Szia!Ha már kiiratod magad, akkor iratsd magad teljesen, ne csak egy hétre.A dokid írjon egy javaslatot, hogy táppénzre vegyenek.Kérd meg, hogy vegyen veszélyeztetettre, hidd el, nem fog nemet mondani.A javaslatot kell odaadni a háziorvosnak, és onnantól kezdve táppénzen vagy.Ha rám hallgatsz, akkor nem csak egy hétre mész el, hanem amíg meg nem szülsz.Fõleg ha még nem is tudják, hogy terhes vagy.iratsd ki magad teljesen, azzal védve is leszel a kirugás ellen.Gondold meg.Otthon se fogsz unatkozni, és otthon nem is kell dolgoznod három ember helyett.Ilyenkor ne foglakozz semmi mással, csak azzal, hogy te még nagyon az elején vagy a terhességnek, és nagyon bánnád, ha a munkádból kifolyólag veszítenéd el. Vigyázz magadra, és a babócádra. 22 hetes kismama
Szia.Azért arra vigyázz, hogy legyen kiskönyved v.papirod a terhességrõl, amit a nõdoki írt, mert akkor vagy védett.Ha körzeti táppénzre vesz, és még nem tudják benn, és nincs kiskönyved(nõdoki papirod) akkor kiderül, mert a körzeti 8-as kódot fog valószínû ráírni, ami veszélyeztetett terhességet jelent.(és itt mindegy, hogy 1-2 hétre szeretnéd kiiratni magad, v. végleg.)Én amúgy annó írásba adtam.24 hetes pocis
A körzeti 8-as kód nem veszélyeztetett terhességet jelent, hanem egyéb betegséget. Általában mindenkinek ezt írják rá, ha kismamai, ha nem. A többi az ilyen pl.: üzemi baleset, kórházi tartózkodást jelent. A háziorvos ki fog írni egy hétre simán.

Fájdalomra ki írhat fel CONTRAMAL 50 mg vagy 100 mg oldatos injekciót? Esetleg helyette Tramadol-K 100 mg/2 ml 50 mg/ 1 ml vagy injekciót? Leginkább gerincfájdalomra kell.

Van valakinek valamilyen tapasztalata ezekkel ?

Legjobb válasz: A Contramal (tramadol) az egyetlen opioid fájdalomcsillapító, amelyre nem vonatkoznak a kábítószer-receptekkel kapcsolatos adminisztratív megszorítások (ugyanis elég gyenge opioid). Tudtommal bármelyik orvos felírhatja, de ki fogja beadni? Ráadásul iv. adva (fõleg, ha gyorsan beficcen) elég gyakran okoz hányingert-hányást, ami gondolom nem hiányzik a fájdalom mellé. A helyedben inkább elmennék specialistához, aki szakszerû megoldást talál. Pl.: [link]

A Contramal (tramadol) az egyetlen opioid fájdalomcsillapító, amelyre nem vonatkoznak a kábítószer-receptekkel kapcsolatos adminisztratív megszorítások (ugyanis elég gyenge opioid). Tudtommal bármelyik orvos felírhatja, de ki fogja beadni? Ráadásul iv. adva (fõleg, ha gyorsan beficcen) elég gyakran okoz hányingert-hányást, ami gondolom nem hiányzik a fájdalom mellé. A helyedben inkább elmennék specialistához, aki szakszerû megoldást talál. Pl.: [link]
A kérdező hozzászólása: Már régóta használom, ha szükséges az 1 ml -est magam adom be bõr alá, ahogy szabályos. Mert egy csontritkulásos terápia miatt öntöltõ fecskendõvel kell naponta a másik gyógyszert beadnom. Az a baj, hogy nagyon sok és nagyon drága gyógyszert szedek, és ezzel ki tudnám válani az egyiket, ami havi 10.000, - forint megtakarítás lenne. A háziorvosom soha sem szívlelt engem, mert nem vele, hanem szakorvossal irattam fel dolgokat. Csak most nincs szakorvos, Õ meg fél.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!