Találatok a következő kifejezésre: Ki ír táppénzre A nőgyógyász, (5 db)

Ki ír ki táppénzre? A nőgyógyász, vagy a háziorvos?

Legjobb válasz: A nõgyógyász javaslatot tehet a táppénzre, de a háziorvos ír ki.

A nõgyógyász javaslatot tehet a táppénzre, de a háziorvos ír ki.
A nõdoki ad igazolást, hogy valós a terhességed és azután a háziorvos vesz fel táppénzre.
igen egyetértek az elöttem szólokkal, a háziorvos tud kiírni táppénzre.
nálunk van egy úgynevezett nõvédelmi központ a kötelezõ vizsgálatokra is ide kell menni, nem a kórházba, és itt írnak ki táppénzre is, szóval nem a háziorvos.de ez mindenhol változó. boldog babavárást

Táppénzre a nőgyógyász vagy a háziorvos ír ki, ha veszélyeztetett terhes vagyok?

Legjobb válasz: A nõgyógyász ad egy papírt, egy igazolást a veszélyeztetett terhességrõl, ami alapján a háziorvos tud felvenni táppénzre.

A nõgyógyász ad egy papírt, egy igazolást a veszélyeztetett terhességrõl, ami alapján a háziorvos tud felvenni táppénzre.
mindenhol más, hogy kérik-e a papírt (nálunk nem kell a nõgyógyásztól), de kiírni a háziorvos fog
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Azért kérdem, mert a munkahelyem a nõgyógyásztól kérné a kiírást. Akkor ezek szerint a körzeti orvosomtól el kell fogadják a táppénzes papírt, ha a nõgyógyászom ad hozzá javaslatot?
El kell hogy fogadják. A táppénz az táppénz, azt tudomásul kell vennie a munkáltatónak. Viszont, ha a nõdoki ad igazolást, akkor fénymásold le és add oda a munkáltatónak, ha nagyon hitetlenkedne.
Én a nõgyógyász javaslatára lettem veszélyeztetett terhes (munkámból adódóan), majd elbotoztam a papírral a körzeti dokihoz, aki kiírt táppénzre.
A háziorvos irhat ki táppénzre. A munkahelyed nem "válogathat". Azért kéri a nõgyógyásztól az igazolást, mert ellenõrzés esetén azzal fedezi magát, hogy szakorvos szerint veszélyeztetett vagy. De ha pl. nem nõgyógyásazti, hanem más okból lennél veszélyeztetett (pl. magas vérnyomás, alapbetegség), akkor õ saját jogon is kiirhat. De az a tuti nekik, ha van egy szakorvosi javaslat, aztán abba kössön bele az ellenõr...
szia a munkahelynek elvileg mindegy, csak vigyed a tp-papírt, nem lehet válogatni, én ilyet még nem is hallottam. Én a nõgyógyászaton vagyok tp-en, én direkt így kértem, h ott lehessek, mégpedig azért, h ne a házi dokinál kelljen ülnöm a sok köhögõs, fertõzõs beteg között mikor megyek a papírért. Itt nálunk hiába csak papírért mész mindenhol végig váratják a sort.

Táppénzre ki ír ki? Elég a háziorvos vagy a nőgyógyászhoz kell mennem?

Legjobb válasz: A háziorvos ír ki.A nõgyógyászaton kapsz egy igazolást hogy táppénzálományba vagy amit mindig a háziorvosnak kell odaadni.Minden hónapban csak egy igazolást adnak.

A háziorvos ír ki.A nõgyógyászaton kapsz egy igazolást hogy táppénzálományba vagy amit mindig a háziorvosnak kell odaadni.Minden hónapban csak egy igazolást adnak.
Ahol én lakom, ott a terhesgondozó ír ki, a háziorvoshoz hiába mentem elküldött a terhesgondozóba. Megkérdeztem több ismerõsömet a városban és mindenkit a terhesgondozó írt ki, pedig különbözõ háziorvosoknál vagyunk.
Nálunk a háziorvos ír ki. De elõször a nõgyógyászatra kell menni, kéri egy papírt, hogy legyen szíves ez és ez miatt betegállományba vegyen fel. Minden hónapban meg kell újítani, ami szerintem az egészben a legnagyobb hülyeség.
Nekem nem kellett semmit sem újítanom havonta. 7. hónapban azt mondtam, hogy nem akarok tovább dolgozni és a háziorvos kiírt mindenféle hozott papír nélkül. Úgy látszik ahány ház, annyi szokás.
Engem is elküldött a háziorvos. A terhesgondozóba gond nélkül kiírtak, csak a kiskönyv kellett hozzá.
Felénk az a szokás, hogy a háziorvos ír ki, de kér egy igazolást a nõgyógyásztól (újítani ezt az igazolást nekem sem volt szükséges)
A kérdező hozzászólása: köszi köszi mindenkinek. :)


Ki ir ki táppénzre? A háziorvos, vagy a nőgyógyász?

Legjobb válasz: A nõdoki javaslatára a háziorvos

A nõdoki javaslatára a háziorvos
A nögyógyásztól kell kérni, hogy írjon egy táppénzes javaslatot, azzal kell menni a háziorvoshoz, aki majd az alapján kiír táppénzre. De akár már a terhesség legelején is elmehetsz táppénzre, amikor Te szeretnél.
Szia! Engem a háziorvos írt ki, nõdokitól vittem javaslatot. Azóta havonta rajta van a leletemen, ez alapján tud a háziorvos táppénzen tartani.

A nőgyógyász írt ki táppénzre, de azóta még nem voltam nála. Õ fog adni havonta erről igazolást?

A könyvel?m követel rajtam valami rózsaszín cetlit, amit a dokinak havonta kell adnia (hogy táppénzen vagyok). Holnap megyek terhesgondozásra, ott kérjem majd akkor ezt, tudni fogja mir?l van szó?

Legjobb válasz: szia a terhesgondozáson adnak egy papírt,amit elviszel a háziorvosodnak,aki ezzel az igazolással tud állományba tartani,csak szólj a papírért a gondozóba. a háziorvos meg így adja neked a rózsaszín papírt,ami a táppénzesed,ezt kell leadnod.remélem segítettem,üdv. 3 hetes manó anyukája

szia a terhesgondozáson adnak egy papírt, amit elviszel a háziorvosodnak, aki ezzel az igazolással tud állományba tartani, csak szólj a papírért a gondozóba. a háziorvos meg így adja neked a rózsaszín papírt, ami a táppénzesed, ezt kell leadnod.remélem segítettem, üdv. 3 hetes manó anyukája
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy engem nem a háziorvos vett állományba, hanem a nõdoki, és a háziorvost nem is érdekelte hogy táppénzen vagyok. Ezért nem értem, hogy mi van. Remélem kiadják a terhesgondozáson is.
A nõgyógyász beírja a terhes kiskönyvedbe az állapotod, hogy keményedik, fájlalja a kersztcsontját v.ilyesmit, tehát amiért táppénzre javasol és ha minden hónapban oda írja, hogy non post.(keresõképtelen)akkor azzal elmégy a háziorvoshoz és õ ez alapján ír ki táppénzre.Õ adja oda neked a rózsaszín cetlit, ami kell a könyvelõnek.
A nõgyógyász nem vehet állományba csak javasolhat.Van ahool a terhesgondozóba lehet még, nálunk már nem engedték, mert be akarják szüntetni.A háziorvos ez alapján köteles kiírni.
A kérdező hozzászólása: Én is azt hittem hogy így van, de már egy hónapja õ ideadta nekem a rózsaszín táppénzes papírt, sõt még õ nézett rám furán, hogy miért gondoltam hogy a háziorvos adja.
A kérdező hozzászólása: Ja, nekem a terhesgondozáson adták, de a nõdokim is ott volt, tehát õ adta.
Szia! Én kaposvári vagyok, nálunk úgy mûködik a dolog, hogy a nõgyógyászom beírta a kiskönyvbe, hogy javasolja a táppénzt. Ezt bemutattam a terhesgondozóban "mûködõ" nõdokinak és õ írt ki. Aki táppénzes, annak kéthetente kell mennie a gondozóba és ott kapjuk a táppénzutalványt, a rózsaszínût.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen, akkor biztos nálam is így van, csak nekem nem mondták hogy kéthetente kell.
Szia! Engem eddig a háziorvosom tartott tp-en, de most már a doki átvett és tõle kapom havonta a papírt!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!