Találatok a következő kifejezésre: Ki ír táppénzre (18 db)

Bármikor felmondhat.Megváltoztak a törvények. Hajrá családbarát fidesz!!
táppénz alatt nem mondthat föl, csak születése után én is igy voltam:)

Ki ír ki táppénzre? A nőgyógyász, vagy a háziorvos?

Legjobb válasz: A nõgyógyász javaslatot tehet a táppénzre, de a háziorvos ír ki.

A nõgyógyász javaslatot tehet a táppénzre, de a háziorvos ír ki.
A nõdoki ad igazolást, hogy valós a terhességed és azután a háziorvos vesz fel táppénzre.
igen egyetértek az elöttem szólokkal, a háziorvos tud kiírni táppénzre.
nálunk van egy úgynevezett nõvédelmi központ a kötelezõ vizsgálatokra is ide kell menni, nem a kórházba, és itt írnak ki táppénzre is, szóval nem a háziorvos.de ez mindenhol változó. boldog babavárást

Táppénzre ki ír ki? Elég a háziorvos vagy a nőgyógyászhoz kell mennem?

Legjobb válasz: A háziorvos ír ki.A nõgyógyászaton kapsz egy igazolást hogy táppénzálományba vagy amit mindig a háziorvosnak kell odaadni.Minden hónapban csak egy igazolást adnak.

A háziorvos ír ki.A nõgyógyászaton kapsz egy igazolást hogy táppénzálományba vagy amit mindig a háziorvosnak kell odaadni.Minden hónapban csak egy igazolást adnak.
Ahol én lakom, ott a terhesgondozó ír ki, a háziorvoshoz hiába mentem elküldött a terhesgondozóba. Megkérdeztem több ismerõsömet a városban és mindenkit a terhesgondozó írt ki, pedig különbözõ háziorvosoknál vagyunk.
Nálunk a háziorvos ír ki. De elõször a nõgyógyászatra kell menni, kéri egy papírt, hogy legyen szíves ez és ez miatt betegállományba vegyen fel. Minden hónapban meg kell újítani, ami szerintem az egészben a legnagyobb hülyeség.
Nekem nem kellett semmit sem újítanom havonta. 7. hónapban azt mondtam, hogy nem akarok tovább dolgozni és a háziorvos kiírt mindenféle hozott papír nélkül. Úgy látszik ahány ház, annyi szokás.
Engem is elküldött a háziorvos. A terhesgondozóba gond nélkül kiírtak, csak a kiskönyv kellett hozzá.
Felénk az a szokás, hogy a háziorvos ír ki, de kér egy igazolást a nõgyógyásztól (újítani ezt az igazolást nekem sem volt szükséges)
A kérdező hozzászólása: köszi köszi mindenkinek. :)


Ki ir ki táppénzre? A háziorvos, vagy a nőgyógyász?

Legjobb válasz: A nõdoki javaslatára a háziorvos

A nõdoki javaslatára a háziorvos
A nögyógyásztól kell kérni, hogy írjon egy táppénzes javaslatot, azzal kell menni a háziorvoshoz, aki majd az alapján kiír táppénzre. De akár már a terhesség legelején is elmehetsz táppénzre, amikor Te szeretnél.
Szia! Engem a háziorvos írt ki, nõdokitól vittem javaslatot. Azóta havonta rajta van a leletemen, ez alapján tud a háziorvos táppénzen tartani.

Ha regisztrált munkanélküliként lettem várandós és nem tudok munkát találni az állapotom miatt, esetleg még ki is írnak táppénzre mert veszélyeztetett a terhesség, milyen anyagi és egyéb "következményekre" számíthatok a szülésig, illetve utána?

Jelenleg 5 hetes terhes vagyok. A fenti kérdést még kiegészíteném azzal, hogy ha sikerül is néhány héten belül munkát találnom, az ált. 3 hónap próbaid? után fél?, hogy az új helyen esetleg nem állandósítanak (megtehetik), akkor ismét munkanélküli leszek/legyek, vagy inkább írjon ki az orvos táppénzre?

Legjobb válasz: Ha munkanélküli maradsz, akkor szerintem csak a 25000 ft-os GYES-t fogod kapni! Elég szar helyzet. Nekem 2 héttel a munkakezdés után derült ki, hogy terhes vagyok, most 11 hetesen, azon izulok, hogy a próbaidõ végéig ne látszódjon. Sajons tényleg nagyon kevés az esély rá, hogy munkát találj, de azért ne add fel! Próbálkozz távmunkával, elég szûkösek a lehetõségek, de hátha sikerül valami jót találnod! Drukkolok!

Ha munkanélküli maradsz, akkor szerintem csak a 25000 ft-os GYES-t fogod kapni! Elég szar helyzet. Nekem 2 héttel a munkakezdés után derült ki, hogy terhes vagyok, most 11 hetesen, azon izulok, hogy a próbaidõ végéig ne látszódjon. Sajons tényleg nagyon kevés az esély rá, hogy munkát találj, de azért ne add fel! Próbálkozz távmunkával, elég szûkösek a lehetõségek, de hátha sikerül valami jót találnod! Drukkolok!

Az orvos hogyan ír ki valakit táppénzre?

hétfőn voltom az orvosnál és kérdezte hogy dolgozok e vagy tanulok annyit mondtam pályakezdő vagyok és azt mondta kiír táppénzre de nem kérdezte hol dolgozom és azt mondta ma mennyek vissza de nem mentem ez nagy baj?

Legjobb válasz: A mennyek az nagy baj. Ha azért nem mentél el hozzá, mert még nem vagy jól, az nem annyira. Bementél dolgozni? Az orvosnak nem kell tudnia, hol dolgozol, azért nem is kérdezi. Akkor szokták kérdezni, ha a betegség, illetve a gyógymód miatt szükséges. akkor sem a konkrét céget, hanem az odajutás idejét, módját, munkakört, veszélyeztetõ körülményeket.

A mennyek az nagy baj. Ha azért nem mentél el hozzá, mert még nem vagy jól, az nem annyira. Bementél dolgozni? Az orvosnak nem kell tudnia, hol dolgozol, azért nem is kérdezi. Akkor szokták kérdezni, ha a betegség, illetve a gyógymód miatt szükséges. akkor sem a konkrét céget, hanem az odajutás idejét, módját, munkakört, veszélyeztetõ körülményeket.
A kérdező hozzászólása: De akkor hogy ír ki táppénzre ha nem tudja hol dolgozom?
Nem kell tudnia, hol dolgozol. Amikor visszamégy (!), akkor odaadja neked a táppénzes papírt, és azt neked kell a munkahelyedre bevinni. Ha nem, akkor nem kapsz táppénzt! Úgyhogy "mennyél" vissza!

Szülési szabadságra a terhesgondozóban írnak ki? Jelenleg táppénzen vagyok.

Legjobb válasz: Nem ! Neked kell igényelni a munka helyeden és az összeget is ami jár hozzá, szülés elõtt 28 nappal lehet.

Nem ! Neked kell igényelni a munka helyeden és az összeget is ami jár hozzá, szülés elõtt 28 nappal lehet.
ez így van, de ha esetleg nincs munkahelyed akkor irány atb felvilágosításért, mert jan.1tõl változtak a dolgok és aki munkanélkülirõl akar elmenni , tgyást még kap de gyedet már nem .Csak ha folyamatos munkaviszonya van!!Én is megszívtam ezzel, most kell keresnem valami ismerõst aki bejelent pár nap miatt.

Nincs jövedelmem /se munkahely, se munkanélküli, se semmi/. Attól fogok kapni terhességi táppénzt? Kiírhat a doki táppénzre? Ha igen hány hónapos terhesen ír ki? A TB fizet?

Legjobb válasz: Nem írhat ki a doki táppénzre, mert nem vagy biztosított. Mikor szünt meg a jogviszonyod? Ha a munkaviszony megszûnése után elmész három napon belül dokihoz, passzív táppénzt kapnál 45 napig és utána a munkanélkülit. Ha a szülés napján nem leszel biztosítva, csak GYES-t kapsz, ami jelenleg 27 130 ft bruttó!!!! Menj el a munkaügyi központba, õk segíteni fognak! Sok sikert!

Nem írhat ki a doki táppénzre, mert nem vagy biztosított. Mikor szünt meg a jogviszonyod? Ha a munkaviszony megszûnése után elmész három napon belül dokihoz, passzív táppénzt kapnál 45 napig és utána a munkanélkülit. Ha a szülés napján nem leszel biztosítva, csak GYES-t kapsz, ami jelenleg 27 130 ft bruttó!!!! Menj el a munkaügyi központba, õk segíteni fognak! Sok sikert!

Szültem már kétszer, utána volt egy vetélésem. Veszélyeztetett terhesnek fogok számítani a vetélés miatt a következő babánál? És ki is írnak egyből táppénzre?

Vagy ha nem írnak ki , akkor én kérhetem és muszáj a dokinak táppénzre venni? Mert nagyon félek, hogy esetleg megint megtörténik a baj!

Legjobb válasz: Ha a vetélés és a újabb terhesség közt nem telt el még 6 hónap, akkor elvielg veszélyeztett terhes leszel. Ha a nõgyógyászod ír egy ajánlást a háziorvosodnak, hogy vegyen huzamos idejû táppénzre, akkor már az elsõ perctõl azon lehetsz. 18 hetes veszélyeztett kismama

Ha a vetélés és a újabb terhesség közt nem telt el még 6 hónap, akkor elvielg veszélyeztett terhes leszel. Ha a nõgyógyászod ír egy ajánlást a háziorvosodnak, hogy vegyen huzamos idejû táppénzre, akkor már az elsõ perctõl azon lehetsz. 18 hetes veszélyeztett kismama
Az elõzmények miatt szerintem a nõgyógyász simám ad papírt a veszélyeztetettségrõl és azt a háziorvos nem fogja felülbírálni.
Én vetélés után 3 hónappal lettem újra terhes, de nem számítottam veszélyeztetettnek. Ettõl függetlenül bármikor kérheted, hogy vegyenek táppénzre, ez nem szokott probléma lenni. Sok sikert a baba kihordásához! 37 hetes kismama
Elsõ válaszoló vagyok: én is vetélés után 3 hónappal lettem újra terhes, de engem veszélyeztetettként "kezelnek". Ezek szerint ez a gyakorlat sem egységes az országban...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, tényleg nem egységes ezek szerint. Hát akor ha a dokim nem mondja magától, akkor nekem kell szólnom. Mindenkinek jó babavárást!

Ki mit írt a munkáltatójának, mikor terhességi "miatt" táppénzre ment?

Veszélyes munkahelyen dolgozom, így az első percektől táppénzre mennék!Pár mondattal segítenétek, hogy mit írjak a tájékoztatásba??Hogyan fogalmazzam meg röviden-velősen?Köszönöm!

Legjobb válasz: Alulirott xy (minden szemelyes adatod) tajekoztatom hogy x. nappal kezdodoen orvosom veszelyeztetett terhesseg miatt tappenzre vett. A keresokeptelensegrol szolo igazolast mellekeltem. Datum, alairas.

Alulirott xy (minden szemelyes adatod) tajekoztatom hogy x. nappal kezdodoen orvosom veszelyeztetett terhesseg miatt tappenzre vett. A keresokeptelensegrol szolo igazolast mellekeltem. Datum, alairas.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Ilyesmi, hogy "szülés várható idõpontja..." pl? És még annyi, hogy van erre az évre még 15 nap szabim.Azt osszam el még az évre vagy más hogy csinálta?
Tappenz mellett nem lehetsz szabin.... Mondjuk en a helyedben ugy csinalnam, hogy bejelentenem a terhesseget es utana -amennyiben a munkaltato engedi, mert nem koteles- kivennem a szabit, aztan pedig tappenzre mennek.
A kérdező hozzászólása: igen, én is így szeretném...vagy elõbb kiveszem a szabit és aztán bejelentem:-)
NE!!!! Eloszor jelentsd be. Szabi alatt kirughat, ha viszont bejelented, akkor mar vedett vagy.
A kérdező hozzászólása: köszönöm. És mi van abban az esetben, ha bejelentem szóban és írásban is, egy idõben, de a fõnök a papírt nem írja alá és rögtön kezdeményezi a felmondást?Ezt is megteheti?
Szia! Én pont emiatt mentem el ügyvédhez! Elõször is, legyen tanúd. Pl.: a párod/férjed. (már eleve itt nyert ügyed van) Valamint, add fel a papírodat postán tértivevényesen a cég címére a fõnöködnek címezve. És kész, védve vagy, ha nem veszi át, a postás akkor is kézbesítette!
Tértivevenyes ajánlott levelkent kell feladni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!