Találatok a következő kifejezésre: Ki és kérhet az APEH-től (2 db)

igen lehet, betelefonálsz és kész.
Kérni nem lehet. Sem névvel sem névtelenül. Aránytalan vagyongyarapodást jelenthetsz be, vélhetõ adóeltitkolást, adócsalást. De te vizsgálatot NEM kérhetsz. Viszont ha "jó a fülesed" és megalapozott, akkor el fog indulni a vizsgálat.
Né nélkül is bejelentheted az aránytalan vagyongyarapodást, adócsalás, adóeltitkolás gyanúját. Lehetõleg írásban tedd és küldd el a központi és a területi APEH irodához is. Hivatalból minden névtelen bejelentés miatt is eljárnak.

Hogyan tudom bebizonyítani, hogy a házasságunk alatt szerzett dolgokat együtt vettük és fizettük? Ki kérhet az APEH-tól adóbevallás másolatot?

2-ik házasságunk és most a férjem leírta, hogy mindenük, amit a 2 év házasság és 6 év együttélés alatt vettünk azt a gyerekei adták ajándékba. Ez nem így van, de mivel én elköltöztem, a számlák nála vannak, így hogyan tudok bizonyítani?

Legjobb válasz: ezek a dolgok több százezer forintot érnek? mert a baj az hogy ha ezek nem nagyértékü dolgok (pl használt hütö, bútor) akkor többe kerül a pereskedés mint az érték amin veszekedtek.

ezek a dolgok több százezer forintot érnek? mert a baj az hogy ha ezek nem nagyértékü dolgok (pl használt hütö, bútor) akkor többe kerül a pereskedés mint az érték amin veszekedtek.
A házastársi vagyonközösség létrejötte, a különvagyon köre A házasság megkötésével a házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik. Ennek megfelelõen a házastársak osztatlan közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek kivéve azt, ami valamelyik házastárs különvagyonához tartozik. A házastárs különvagyonához tartozik: a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy, a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy, a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékû, illetõleg mennyiségû vagyontárgy, a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy. A tizenöt évi házasságban való együttélést követõen közös vagyonná válik az a különvagyonhoz tartozó tárgy is, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékû berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép . Közös vagyon körébe tartozik a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett, levonva ebbõl a vagyonkezelés és fenntartás költségeit (pl. a különvagyon tárgyát képezõ föld megmûvelésébõl adódó mezõgazdasági termény), a feltalálót, újítót, a szerzõt, és más szellemi alkotást létrehozó személyt a házassági életközösség fennállása alatt megilletõ esedékes díj. Ebben az esetben maga az alkotás természetesen nem esik a közös vagyon körébe, csupán annak "haszna". Bóvebben itt: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/hazassag..
Bocs, lemaradt: Én még azért ilyesztenék egyet az APEH-el! Ti. a nagyértékû ajándéko után befizette az adót? Ha nem akkor büntetés néz ki neki! Lehet, hogy meggondolja magát ettõl!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!