Találatok a következő kifejezésre: Ki és kérhet (5 db)

Van e kikötés ki és mikor kérhet környezettanulmányt?

Legjobb válasz: Persze,magánszemélynek nagyon erõs indok kell. Még kérhet bíróség,gyámügy,stb.. ha olyan történt vagy válás van....

Persze, magánszemélynek nagyon erõs indok kell. Még kérhet bíróség, gyámügy, stb.. ha olyan történt vagy válás van....
Nagyon sok esetben kérhetnek, írd le, milyen ügy miatt kérdezed, talán tudok válaszolni.
Ha valami gyámsági dolog kerül szóba, ott kötelezõ csinálni.
A kérdező hozzászólása: Próbálok rövid lenni. Igazából a férjemet zaklatja folyamatosan a 13 évvel ezelõtti volt barátnõje , hogy 2 évenként emelje a gyerektartás díját. A fizetése után kifizeti a kötelezõt de neki azon felül még kell.Plussz a nyári táborozást meg tánctábort is fizesse. Aztán jött a meglepetés amikor kijöttek hozzánk környezettanulmányra mert hátha tudnánk mégtöbbet fizetni. Ebbõl lett elegem. Mivel 800km -re élünk egymástól mi nem tudjuk hogyan milyen körülmények között laknak meg kivel, ilyen téren nagy a titkolózás. Arra lennék kíváncsi mi is kérhetünk környezettanulmányt?
A környezettanulmányban elvileg a másik oldalt is megnézik, kivéve ha valami nagyon speciális esetrõl van szó. De ha kéred, attól még nem lehet bajotok, max azt mondják, hogy nem.
igen lehet, betelefonálsz és kész.
Kérni nem lehet. Sem névvel sem névtelenül. Aránytalan vagyongyarapodást jelenthetsz be, vélhetõ adóeltitkolást, adócsalást. De te vizsgálatot NEM kérhetsz. Viszont ha "jó a fülesed" és megalapozott, akkor el fog indulni a vizsgálat.
Né nélkül is bejelentheted az aránytalan vagyongyarapodást, adócsalás, adóeltitkolás gyanúját. Lehetõleg írásban tedd és küldd el a központi és a területi APEH irodához is. Hivatalból minden névtelen bejelentés miatt is eljárnak.

Ki kérhet lakástámogatást a kincstártól és milyen feltételek, okmányok szükségesek hozzá?

35 évre vettünk fel lakáshitelt, van egy 9 hónapos fiunk, aki tartós beteg, igényelhetünk bármilyen támogatást? Mivel érdemes próbálkozni?

Legjobb válasz: A kincstár a kereskedelmi bankokon keresztül folyósít minden állami támogatást, tehát legegyszerûbb ott megkérdezni ahol a hitelt felvettétek. Viszont azt tapasztalom, h az ügyintézõk sz*rt se tudnak, ezért fogalmazz meg a MAK-nak egy levelet (ne emailt!) arra biztosan kapsz választ. Ezen felül szociális támogatás után is érdeklõdnék az önkormányzatnál, ez utóbbi nem Kincstári ügy. Szerintem a problémátok inkább szociális, mint alanyi jogú, ezért talán nagyobb esély van ezen a vonalon kiharcolni valamit. Fontos, hogy ezeket az érdeklõdõ, kérelmezõ leveleket ne géppel, hanem kézzel írd!

A kincstár a kereskedelmi bankokon keresztül folyósít minden állami támogatást, tehát legegyszerûbb ott megkérdezni ahol a hitelt felvettétek. Viszont azt tapasztalom, h az ügyintézõk sz*rt se tudnak, ezért fogalmazz meg a MAK-nak egy levelet (ne emailt!) arra biztosan kapsz választ. Ezen felül szociális támogatás után is érdeklõdnék az önkormányzatnál, ez utóbbi nem Kincstári ügy. Szerintem a problémátok inkább szociális, mint alanyi jogú, ezért talán nagyobb esély van ezen a vonalon kiharcolni valamit. Fontos, hogy ezeket az érdeklõdõ, kérelmezõ leveleket ne géppel, hanem kézzel írd!


Ki kérhet üdülési csekket és milyen értékben adják?

Legjobb válasz: www.udulesicsekk.hu Itt lehet figyelni, hogy mikor milyen csoportnak van pályázási lehetõsége. Nyugdijas, fogyatékos stb.

http://www.udulesicsekk.hu Itt lehet figyelni, hogy mikor milyen csoportnak van pályázási lehetõsége. Nyugdijas, fogyatékos stb.

Hogyan tudom bebizonyítani, hogy a házasságunk alatt szerzett dolgokat együtt vettük és fizettük? Ki kérhet az APEH-tól adóbevallás másolatot?

2-ik házasságunk és most a férjem leírta, hogy mindenük, amit a 2 év házasság és 6 év együttélés alatt vettünk azt a gyerekei adták ajándékba. Ez nem így van, de mivel én elköltöztem, a számlák nála vannak, így hogyan tudok bizonyítani?

Legjobb válasz: ezek a dolgok több százezer forintot érnek? mert a baj az hogy ha ezek nem nagyértékü dolgok (pl használt hütö, bútor) akkor többe kerül a pereskedés mint az érték amin veszekedtek.

ezek a dolgok több százezer forintot érnek? mert a baj az hogy ha ezek nem nagyértékü dolgok (pl használt hütö, bútor) akkor többe kerül a pereskedés mint az érték amin veszekedtek.
A házastársi vagyonközösség létrejötte, a különvagyon köre A házasság megkötésével a házastársak között a házassági életközösség idejére házastársi vagyonközösség keletkezik. Ennek megfelelõen a házastársak osztatlan közös tulajdona mindaz, amit a házassági életközösség ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek kivéve azt, ami valamelyik házastárs különvagyonához tartozik. A házastárs különvagyonához tartozik: a házasságkötéskor megvolt vagyontárgy, a házasság fennállása alatt öröklés jogcímén szerzett vagy ajándékba kapott vagyontárgy, a személyes használatra szolgáló és szokásos mértékû, illetõleg mennyiségû vagyontárgy, a különvagyon értékén szerzett vagyontárgy. A tizenöt évi házasságban való együttélést követõen közös vagyonná válik az a különvagyonhoz tartozó tárgy is, amely a mindennapi közös életvitelt szolgáló, valamint a szokásos mértékû berendezési és felszerelési tárgy helyébe lép . Közös vagyon körébe tartozik a különvagyonnak az a haszna is, amely a házassági életközösség fennállása alatt keletkezett, levonva ebbõl a vagyonkezelés és fenntartás költségeit (pl. a különvagyon tárgyát képezõ föld megmûvelésébõl adódó mezõgazdasági termény), a feltalálót, újítót, a szerzõt, és más szellemi alkotást létrehozó személyt a házassági életközösség fennállása alatt megilletõ esedékes díj. Ebben az esetben maga az alkotás természetesen nem esik a közös vagyon körébe, csupán annak "haszna". Bóvebben itt: http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/csalad/hazassag..
Bocs, lemaradt: Én még azért ilyesztenék egyet az APEH-el! Ti. a nagyértékû ajándéko után befizette az adót? Ha nem akkor büntetés néz ki neki! Lehet, hogy meggondolja magát ettõl!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!