Találatok a következő kifejezésre: Kiírhat a orvos (4 db)

Kiírhat a házi orvos?

Babát várok és bár az elején vagyok még(8 hetes vagyok) nagyon rosszul vagyok. Voltam már n?gyógyásznál de nem irattam ki magam, gondoltam tudok még dolgozni, de mostanában annyira rosszul vagyok,házi orvos kiír ha megkérem? vagy kell a n?gyógyásztól egy papír? hozzá csak 3 hét mulva megyek vissza.

Legjobb válasz: Én úgy tudom kell a szakorvos ajánlása.De ha jóban vagy a háziorvossal akkor lehet hogy kiír,csak más indokkal,pl:megfázás.

Én úgy tudom kell a szakorvos ajánlása.De ha jóban vagy a háziorvossal akkor lehet hogy kiír, csak más indokkal, pl:megfázás.
Nálunk a nõgyógyásztól kell az a papír, és annak hatására ír ki a háziorvos. De azonnal kiírnak, ha szeretnéd, nem kötözködnek, sem a nõgyógyász, sem a házidoki. Szerintem mihamarabb keresd fel a nõgyógyászt, kérd a papírt és irány a háziorvos és pihenés!!!! Én is szívesebben pihengetnék, bár hál istennek nekem nincs semmi panaszom, így inkább melózgatok még (nem megerõltetõ a munkám). Sok sikert! 21 hetes (még dolgozó:-))kismammi
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat. de jó neked, én is szeretném ha nem lenne semmi tünetem. akkor felhívom a nõdokimat és beszaladok egy papírért. legszivesebben egész nap feküdnék, mert akkor jobban érzem magam.
szia! szerintem a nõgyógyásszal irasd ki magad! õ ha kell 9 hónapig is táppénzen tud tartani mig a háziorvos pár hétig! vagyishogy én annak idején igy jártam elmentem a házi orvoshoz hogy irjon ki mert terhes vagyok s sûrûn vagyok rosszul egy ötezrest kapott boritékban szépen eltette utánna meg bejelentette egy hét után hogy nem tud tovább táppénzen tartani!!! hát köszönöm szépen ezután elmentem a nõgyógyászhoz aki egybõl kiirt!!!szerintem nõgyógyásszal irasd ki magad!
Szia! Ha csak pár napra vagy 1-2hétre akarsz táppénzen lenni, míg elmúlik ez az elsõ hetekre jellemzõ rosszullét, szerintem elég a háziorvos. Mert például én "szemét módon" most már nem akranék dolgozni (33 hetes vagyok, vidékrõl Pestre járok dolgozni), és a hétvégén volt egy kis vérzésem, bementünk a kórházba mindent rendben találtak, a papíromra azt írták: diagnózis: veszélyeztetett terhesség, no ezzel elmentem a háziorvoshoz, hogy most már írjon ki, azt mondta kiír, de hozzak még egy papírt amire az van ráírva, hogy feküdnöm kell....majd felhívtam nõdokimat aki akzt mondta, hogy a háziorvos minden szó nélkül táppénzen tarthat 2 hétig (de persze õ ad majd papírt), így a jövõ héten megyek a nõdokihoz papírért. Egy szóval hosszab idõre kell a nõdoki papírja, pár napra-2 hétre elég a háziorvos. Kellemes babvárást!
Szia! Én beszéltem a háziorvosommal, hogy ha aktuális lesz, kiírna-e Õ, mert nekem egyszerûbb Õhozzá menni 2 hetente a kutyanyelvért mint a kórházba. Azt mondta bármikor kiír, nem kell semmi papír a nõdokitól, és szülésig tud táppénzen tartani. Ja, és nem pénzért. Azt hiszem, az orvos hozzáállásától függ az egész! Sok sikert!
Én 13hetes terhes voltam és a nõdokitól kértem papirt ami alapján a háziorvos táppénzre vett.Azóta is havonta kell vinnem igazolást a háziorvosnak csak igy tud táppénzen tartani.36hetes kismama

Ha beteg vagyok és éppen dokit akarok váltani akkor inkább a régihez menjek le és ő írjon ki táppénzre vagy kiírhat az új orvos is?

Legjobb válasz: A régihez menj! Elvileg nem vehet táppénzre az új doki, amíg át nem kérik a kartonodat!

A régihez menj! Elvileg nem vehet táppénzre az új doki, amíg át nem kérik a kartonodat!

Ha táppénzre szeretnék menni márc.1-től, és szerdán megyek dokihoz, kiír előre? Mármint nem kell elsején elmenni hozzá? és az sztk orvos kiírhat, vagy csak a háziorvos?

Legjobb válasz: Én úgy tudom hogy a háziorvos vesz táppénzre, Mindíg hétfõn jelentik le az elõzõ heti táppénzes állományt. Elõre soha nem jelentik le,mert ha kórházba kerülnél vmi oknál fogva azt a kórház jelenti le.

Én úgy tudom hogy a háziorvos vesz táppénzre, Mindíg hétfõn jelentik le az elõzõ heti táppénzes állományt. Elõre soha nem jelentik le, mert ha kórházba kerülnél vmi oknál fogva azt a kórház jelenti le.
engem az sztkás írt ki, ott adott egy papírt amit a cégnél le kellett adnom.De elõre nem írhat ki.ha tudzsz, menj 1-én
Szia! Az az egy nap ide vagy oda, hétfõn lesz 2-a. A háziorvos vesz táppénzre, az sztk-s orvos csak egy papírt írhat hozzá, hogy vegyenek táppénzre ezzel vagy azzal az okkal. A házirovos is csak akkor fog kiírni, ha valamit beadsz neki, hogy hánysz, vagy nagyon vizesedsz, s nem bírsz állni a cipõd reggel alig megy rád, szédülsz.

Még nincsen meg a 180 nap biztosítottságom és 11hetes terhes vagyok, próbaidőmet töltöm egy cégnél, de sajnos el kellett mennem betegállományba, elküldhetnek e betegállomány alatt? Az orvos kiírhat-e táppénzre még és az meddig járna?

Legjobb válasz: Hát nagyon sajnos, mert ha dolgoztál volna és véglegesítenek és utána mész el táppénzre, akor nem lenne gondod. Szóval, még nem kaptál helyes választ: nem küldhetnek el a táppénz alatt, nem is fognak és nem is kell elküldeniük, ugyanis amint lejár a próbaidõd, magától megszûnik a munkaviszonyod. Ezt te tudod, hogy mikor fog bekövetkezni. Onnantól biztosítotti jogviszonyod se lenne, úgyhogy neked akkor rögtön passzív táppénzre kell menned és utána meg nem tudom, mi lesz, de mivel az is meg fog szûnni, így semmit se fogsz kapni asszem. De a vége nem biztos, de szerintem táppénzt se fogsz kapni, ha lejár a passzív táppénz (ami kb. 40-45 nap). És a szülés után is csak gyes-t és családi pótlékot fogsz kapni, mást nem.

Na, akkor másfél hónap táppénz, utána még másfél hónapig lehetsz asszem passzív táppénzen és utána semmi. Szülsé után gyes. VAGY: új munkahelyet találni most.
Hát nagyon sajnos, mert ha dolgoztál volna és véglegesítenek és utána mész el táppénzre, akor nem lenne gondod. Szóval, még nem kaptál helyes választ: nem küldhetnek el a táppénz alatt, nem is fognak és nem is kell elküldeniük, ugyanis amint lejár a próbaidõd, magától megszûnik a munkaviszonyod. Ezt te tudod, hogy mikor fog bekövetkezni. Onnantól biztosítotti jogviszonyod se lenne, úgyhogy neked akkor rögtön passzív táppénzre kell menned és utána meg nem tudom, mi lesz, de mivel az is meg fog szûnni, így semmit se fogsz kapni asszem. De a vége nem biztos, de szerintem táppénzt se fogsz kapni, ha lejár a passzív táppénz (ami kb. 40-45 nap). És a szülés után is csak gyes-t és családi pótlékot fogsz kapni, mást nem.
A kérdező hozzászólása: Elküldenek, már azt rebesgették.Szóval biztos hogy elküldenek ha vége a betegállománynak!
Mibõl gondolod, hogy elküldenek mert beteg lettél? Mondjuk ha otthon vagy a megfázással egy-másfél hétig, utána visszamész és dolgozol mit a kisangyal, gondolod, hogy nem véglegesítenek? Mindenképpen meg kéne próbálni kihúzni azt az idõt ami még a próbaidõbõl hátra van, és ha véglegesítettek utána szólni, hogy terhes vagy. Valahogy össze kéne szedni azt a 180napot!
A kérdező hozzászólása: Hát sajnos nincsen nagyon jó fej fõnököm.:( Ezért kell erre valami megoldást találnom.
Szia! Táppénz alatt nem fognak elküldeni, de amint lejár a próbaidõd nem fognak hosszabítani, hacsak nem valami szuper jó fej fõnököd van :) Ha szerencséd van és nem tudják hogy terhes vagy, akkor ha véglegesítenek jó úton vagy, ha nem akkor 30 nap passzív táppénz, munkanélküli.
Próbaidõ alatt elküldhetnek, igen. A többire nem tudok pontos választ, csak sejtéseim vannak, így inkább meghagyom a biztosat tudóknak.
A kérdező hozzászólása: Sajnos elég csúnyán megfáztam, és mivel nem szerettem volna hogy gond legyen a babával ez miatt elmentem betegállományba.(39fokos láz, torokfájás stb stb) Igen, biztos hogy elküldenének.1, 5 hónapom van még a próbaidõbõl.
Én úgy tudom, hogy táppénz ideje alatt nem tud elküldeni, tehát lehetsz akár a szülésig is táppénzen. De mivel nincs meg a 180 napod nem biztos, hogy kapsz táppénzt, hacsak az elõzõ munkahelyedrõl nem hoztál magaddal biztosított napokat, és a kettõ között max. 30 nap megszakítás volt. És ha nincs meg a 180 biztosított napod, akkor gyed-re sem leszel jogosult, csak gyes-t fogsz kapni. Miért kellett betegállományba menned? Veszélyeztetett vagy valamiért? Ha vissza mennél most dolgozni tuti, hogy fölmondanának? Mennyi van a próbaidõdbõl?
Én úgy tudom, hogy tp.alatt nem küldhet el, de olvasd el a munka törvénykönyve ide vonatkozó részeit. Mennyi van még a próbaidõbõl, hogy véglegesítsenek?
Bocsi az OFF-olás miatt, de ezt most muszáj megkérdeznem! A 180 nap mire vonatkozik? Arra hogy 180 napot dolgoztál-e idáig, vagy azt hogy 180 nap biztosított napod van, amibe beletartozik a hétvége is? A fizetési papíromon úgy van, hogy pl.: 18 munkanap, 26 naptári nap és 108 óra ledolgozott munkaidõ!! Akkor a 26 naptári napot számoljam a biztosított napokhoz? A kérdésre válaszolva, betegállomány alatt nem küldhetnek el!Én is betegállományban vagyok, de ha visszamennék lehet, hogy felmondanának, bár terhesen nem rughatnak ki, errõl van is egy csomó törvény! Azt nem tudom, hogy a próbaidõbe beleszámít-e betegállomány, de ha igen akkor nem rúghatnak ki, ha viszont nem tartozik bele, akkor igenis megtehetik!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!