Találatok a következő kifejezésre: Kezdetben hogyan a (483 db)

Hogyan kezdett kúszni a babád?

Nagyon vicces dolog történt ma velünk. 1O hónapos lesz a kisfiam, eddig sajnos nem kúszott-mászott, ezért ma délre bejelentkeztünk Dévényes gyógytornászhoz. Délel?tt 1O-kor felhívott a gy.tornász, lemondta az alkalmat, mert S.O.S. halaszthatatlan ügye van. Nem örültem, de hát ez van. Mire beértem a telefonálásból, látom, hogy a picúr már a szoba közepén van, nagyon er?lködik és kúszik! Nem haladt valami gyorsan, meg izzadt is, de ment!:) Minden baba ilyen lassan kezdi vagy a tietek egyb?l gyorsan kúszott? Ugye ez már jó jel, h. elindult? Mennyi id? amíg belejön?

Legjobb válasz: :) jaj, biztos nagyon aranyos lehetett! :) az én húgom kicsit korábban kezdett el kúszni, úgy nyolc hónaposan, de õ is izzadt mint a ló. olyan vicces volt, h muszáj voltam röhögni, apáék szidtak is mint a bokrot. :D nyugi, normális, nem minden baba egyforma. örülj, h megvan keze-lába, h nem fogyatékos, és hogy végre kúszni kezdett! :)

:) jaj, biztos nagyon aranyos lehetett! :) az én húgom kicsit korábban kezdett el kúszni, úgy nyolc hónaposan, de õ is izzadt mint a ló. olyan vicces volt, h muszáj voltam röhögni, apáék szidtak is mint a bokrot. :D nyugi, normális, nem minden baba egyforma. örülj, h megvan keze-lába, h nem fogyatékos, és hogy végre kúszni kezdett! :)
Jó jel, hogy elkezdett kúszni, semmi baj nem lesz, minden baba másképp fejlõdik, ezt nem lehet elégszer mondani. Én 10 hósan jártam, a fiam 15 hósan kezdett csak kapaszkodva.Ez van:)
ne haragudj, nem tudok válaszolni mert még csak 2 hónapos a fiam, de ez nagyon aranyos történet volt, megmosolyogtatott :) )) Nagyon édi lehetett a pici :)
kislányom majdnem 8 hónaposan kezdett el kuszni. Egyedül volt a nappaliban és én meg a konyhában. Bejövök, nem látom sehol a szõnyegén. Õ meg már hátramenetben a lépcsõ fele kuszott. Nagyon édes volt, örült saját magának. Aztán már másnap elõre is tudott, de írtó lassan és nehézkesen. Minden egyes nap ügyesedett, ennek már jó 2 hónapja és még mindig kuszik, nem mászik. Viszont a kuszásból tanult meg felülni is. Mondhatnám szép lassan és biztosan tanul :-)
Mindent elõször be kell gyakorolni, az izmok komoly összmunkája kell a kúszáshoz és ha kipróbálod, hogy milyen nehéz, Te is rájössz. Én kipróbáltam. És fokozatosan erõsödik az izomzatuk is. Nálunk elõször csak a kezét használta, aztán pár nap múlva már a lábát is.
Az enyém 10 hónapos múlt, mikor nekifogott kúszni, pedig 4 hónaposan már forgott. Aztán 3 hét alatt: kúszásból felült, négykézlábra állt, felállt, lépeget kapaszkodva, most 2 napja mászik, mint a villám.
Szia! az én lányom is most is kezdett el kúszni, ha nézem olyan mintha pillangóban úszna a földön. húzza elõre a két kezét a fenekét felemeli és a lábával lök egy kicsit. nagyon édesek mikor ilyeneket csinálnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Jaj, olyan jó, hogy elkezdett kúszni végre, már úgy aggódtam! Könnyes volt a szemem, amikor megláttam...:) És megnyugtató, hogy a többi baba sem vágtázik egybõl... Várom még a válaszokat, olyan jó olvasni a történeteket!

Ikres mamik mikor kezdett látszódni a pocakotokon, hogy babát vártok? Milyen extra tünetek jellemezték a terhességed korai szakaszában, hogy több baba van?

Legjobb válasz: Olyan nyolcadik héten már kezdett látszódni. Nem tudom voltak e extra tüneteim mivel nincs több gyermekem:) Hányás- hányás - és még több hányás :D Fáradékonyság, de közben alvatlanság.

Olyan nyolcadik héten már kezdett látszódni. Nem tudom voltak e extra tüneteim mivel nincs több gyermekem:) Hányás- hányás - és még több hányás :D Fáradékonyság, de közben alvatlanság.
Én nem vagyok/voltam amúgy sem vékony, de olyan 12 hetesen már látszott. 15 hetesen pedig hirtelen kezdett nõni a hasam, addigra kimondott terhespocakom lett. Sokat émelyegtem, szédültem, pulzusom magas volt. A legelején én is sokat aludtam volna. Úgy a 12. hét után ezek megszûntek, szerencsém volt. Ja, pattanásos vagyis kütéses lett a bõröm, ami elötte gyönyörû volt. Most ismét babát várok, de alig van tünetem a fáradtságon kívül. Csak néha émelygek kicsit, a bõröm pedig szép:)
12. hét körül kezdett egyértelmûvé válni. Elõtte olyan voltam, mint aki jól bevacsorázott. Extra tünet maximum a durva gyomorsav volt félidõtõl, bár ez nem csak ikresekre jellemzõ. Hányingerem 1x volt az egész terhesség alatt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm az eddigi válaszokat, nekem már van 1 fiam akivel a reggeli rosszúléten kívül semmi tünetem nem volt.Most 8 hetes terhes vagyok, és kb a kimaradt mensi után egybõl kezdõdtek a tünetek, egész nap aludnék szó szerint, nem csak reggel egész nap rosszul vagyok émelygek, szédelgek csak fekve elviselhetõ...semmit nem kívánok , hányni csak kétszer hánytam eddig, a hasam akkorára van puffadva mint kb 20 hetes terhesen az elsõnél, nem akarom még elmondani senkinek , de már komolyan nehéz takargatni:) :) és valahogy az elejétõl úgy érzem, hogy 2 baba van:) de jövõhétre kaptam idõpontot akkor kiderül:)
Szerintem a rosszulét alapján még nem kell ikrekre gondolni, a többedik terhességeknél mindig hamarabb nõ a has, mint az elsõnél, mert a kötõszövetek már ki vannak tágulva. Nekem hármasikreim vannak és olyan szinten nem voltam rosszul, hogy még csak hányingerem sem volt, nem is émelyegtem. Viszont nagyon jókat tudtam enni, de persze nem zabáltam, visszafogtam magam. A fáradékonyság nekem is volt, de csak 2-3 hétig tartott (kb. 12-14. hét között). A hasam viszont nekem is hamarabb nõtt, már a 3. hónapban nem tudtam begombolni a farmereket.
Nekem semmi tünetem nem volt, nem émelyegtem, nem hánytam. Talán kicsit fáradékonyabb voltam... A hasam úgy a 15. héttõl látszódott egyértelmûen, elõtte olyan volt, mintha jól teleettem volna magam. :)
Nekem 13. héten kezdett el domborodni, de én nem vagyok vékony
Nekem is pont mint az utolsó válaszolónak!
8-9 hetesen már a terhesgatyám hordtam, gondolom a puffadás miatt, megduzzad a méh is és valahogy elenged egy picit a hasfal. 10-11 hetesen már nehezen titkoltam mások elõl, 12. héten már esélytelen volt.
Szia! Nekem az elsõ babámnál 11 hetesen kezdett, most a másodiknál már 8 hetesen látszott.Igaz elég vékony vagyok meg azt mondják a másodiknál hamarabb látszik. De mindenkinek más, hagy gömbölyödjön!!!! Jó egészséget!
Én magamon már 7-8 hetesen láttam, hogy gömbölyödik a hasam alja. Nem elírás. Alapból nagyon vékony vagyok, anorexiásnak szoktak nézni.
16-17 hetesen.
Én a 11. héten már láttam. A külvilág csak a 15.-en.
szia. nekem a 16.hét körül kezdett el látszani, mert én is híztam a cigiletétel miatt az elején majdnem öt kilót!mondjuk nekem egyébként is volt pár kiló plusszom. gratulálok :-)
A kérdező hozzászólása: En most leptem a 9. hetbe en sem vagyok tul vekony es kover sem(meg), ha igy folytatom nem tudom mi lesz mar van rajtam 4kilo plusz, de szerintem az is kozrejatszik, hogy letettem a cigit.Koszi az eddigi valaszokat, gratula a babakhoz es varom a tovabbi valaszokat is. :) )))
Nálam is ugy a 13. héten, de csak a szemérem csont felett, pedig én sem vagyok egy túl vékony alkat, de túl kövér sem (még) :) ! Te hány hetes vagy?
Szia! én a 12.héten vettem észre, hogy gömbölyödtem egy keveset :)
Az elsõ törpémnél kb 12 hetesen kezdett gömbölyödni. A másodiknál kb 4 hetes lehettem, maikor a gyerekorvos megkérdezte, hogy jön e a kistesó, én ekkor még nem is tudtam róla, hogy terhes vagyok, de már látszott! :)

Akinek a kisbabája úgy született, hogy a feje tetején nem volt haj, csak oldalt és hátul, mikor kezdett el nőni fent is?

Legjobb válasz: Szia! Kisfiamnak néppen, hogy volt haja a feje tetején. Miután elhullajtotta az összes babahaját és kezdett nõni az új már szépen nõtt mindenhol.

Szia! Kisfiamnak néppen, hogy volt haja a feje tetején. Miután elhullajtotta az összes babahaját és kezdett nõni az új már szépen nõtt mindenhol.
4 hónapos és van már fent is, csak kb1cm, hátul, oldalt meg 2. És szõke.Szóval fent alig látszik. :)
4 hónaposan tar kopasz volt, utánna elkezdett pelyhesedni a feje :) 8 hónaposan lett valami 1 centis haja, de utánna lent nõtt szépen de acfeje tetejéj nem, megnyírtuk, na akkor elkezdett nõni szépen, majd rá két hónapra megint megnyírtuk, kezd dús lenni a haja, most 1, 5 éves 6-7 centis haja van de göndör mint a bárány:) pedig senkinek nincs göndör haja, hugomnak volt csak kiskorában.
Az én fiamnak is alig volt a feje tetején haj, az is kihullot pár hetes korára. Pár hónapos korban elkedett nõni, és 7 hónaposan már akkora volt, hogy le kellett vágni:-)

Akinek későn kezdett beszélni a babája, annak hogyan indult be a beszédfejlődése? Hirtelen vagy fokozatosan? Miket kezdett el mondani?

19 hónapos fiú, és még nem beszél, állathangokat utánozza szépen, de már szinte csak azokat mondja egész nap. Pl: Régebben mondta hogy cica, most már csak nyávog ha meglát valahol egy macskát. Régen mondta azt is hogy apa, most meg papának hívja az apukáját. Nekem még egyszer sem mondta hogy anya. Pár héttel ezelőtt még több szót mondott, de már nem is hallom tőle, csak az állat hangokat utánozza. Mindig azt hiszem, hogy na most beindult a beszédfejlődésben, és másnapra szinte nem mond semmit. Imádott számolni, egy , kettő három, tíz ezeket mondta legalább egy héten keresztül, most harapófogóval sem lehet belőle kihúzni, hogy számoljon. Sokat énekelek, és beszélek hozzá, szinte egész nap vele vagyok, mindent együtt csinálunk, így ez nem lehet baj!

Legjobb válasz: 2 éves a kisfiam és még nem tud 50 szót. De az elmúlt egy -két hétben nagyon belehúzott. Elõtte csak az apa, anya, mama, papa volt és semmi egyéb. Most már minden szót utánnam mond, a legbonyolultabbakat is. Magától használni talán 20-30 szót használ. Mi is az állathangokkal kezdtük,lassan de biztosan haladunk. :-)) Szerintem ne aggódj, az én kisfiam 19 hónaposan szinte semmit nem mondott.

2 éves a kisfiam és még nem tud 50 szót. De az elmúlt egy -két hétben nagyon belehúzott. Elõtte csak az apa, anya, mama, papa volt és semmi egyéb. Most már minden szót utánnam mond, a legbonyolultabbakat is. Magától használni talán 20-30 szót használ. Mi is az állathangokkal kezdtük, lassan de biztosan haladunk. :-)) Szerintem ne aggódj, az én kisfiam 19 hónaposan szinte semmit nem mondott.
Egy kétéves gyermek szókincse 200-250 szóból áll. Ezek általában a hétköznapi tárgyak nevei. Azonban két és fél éves korára már annyi szót ismer és használ is, hogy számba venni is nehéz. Természetesen nem várjunk most se szépirodalomba beillõ beszédet, hisz lesz amiket rosszul használ, rosszul ejt ki a gyermek, . Azonban erre itt a szülõ, hogy segítsen elmagyarázni és megtanítani a helyes kiejtést és szóhasználatot.
Pl. Egy ennyi idõs gyerek minden kerek gyümölcsre azt mondja alma. El kell neki magyarázni a különbségeket. Ezt lehet a színével, az ízével, a különbségekkel. Két és fél éves korára már helyes használja a mondat szerkezetet is. Használ jelzõket, kötõszavakat, ragozott igéket… Ebben a korban már mindent megtárgyal a szülõvel. Pl. Elmegyek játszani… Innen is látható, hogy a gondolkodása is fejlõdik.
Ettõl a kortól kezdve a baba már ténylegesen is jó társaság, hisz szavakkal kommunikál. Élvezi, ha beszélhet, fõleg ha erre válaszokat és figyelmet is kap. Egyre többet kérdez és élvezetes párbeszédet folytat velünk. Az Õ szemszögébõl nincs várakozás és fáradság, a kíváncsisága fáradhatatlan. Nem ismeri azt, hogy anyu elfoglalt vagy fáradt. Természetes, hogy nem állhatunk állandóan a gyermek szolgálatára, akárhányszor csak kérdez. Azonban mondjuk meg neki, hogy késõbb elmagyarázzuk a választ. Ebben viszont legyünk következetesek. És persze ne felejtsük el betartani a szavunkat.
tudom de ideraktam
hát kedves Joys ha eddig nem aggódott a kérdezõ, most tövig lerágott körmökkel stresszelhet otthon.... kedves kérdezõ, azért nem kell mindent elhinni amit a google kidob :) itt már megkülönböztetünk fiút és lányt. a te fiadnál még nem beszélhetünk megkésett beszédfejlõdésrõl!!! lányoknál 2 éves kor után, fiúknál 2, 5 éves kor után mondhatjuk. egy átlag 2 éves gyermek szókincse 50 szó, beleértve a neveket is :) mi járunk korai fejlesztõbe, így benne vagyok, ne aggódj emiatt! 19 hónaposan még semmirõl nincs lemaradva :)
250 szó, na ne nevettess már... A gyermekorvosunk és védõnõnk is 30-50 szót mond, hogy annyit tudni kellene 2 évesen, de az sem baj, ha nem így van. A fiúk amúgy is késõbb érnek meg a beszédre. A 250 szó esetleg arra vonatkozhat, hogy ennyit már megért ennyi idõsen, de kimondani még nem tudja azokat.
kisfiam 20 hónapos kora körül kezdett beszélni, az elsõ 2 hónapban nem nagyon nõtt a szókincse, pár szót tudott, aztán hirtelen beindult, pár nap alatt (ha jól tudom ezt úgy hívják hogy szótárrobbanás) és a 2 éves vizsgálaton amikor megkérdezték kb hány szót tud, én azt mondtam hogy 100-at, de csak rámondtam valamit, és a védõnõ azt mondta hogy ez fiúknál nagyon szép, szóval akkor sincs semmi baj, ha a tied még nem beszél, majd fog, ne izgulj!

A ciklusom 24. napján vagyok, a kezdete elötti nap lehet, hogy teherbe estem. Lehetséges ilyenkor fehér darabos sürü ragacsos folyás? (4 napja). Tegnap kezdett feszülni a mellem, ami általában mensi elött egy nappal szokott lenni.

Legjobb válasz: A fehér darabos folyás inkább a gomba jele... Ez persze nem zárja ki a terhességet, de a darabosság inkább a gombától van, terhességtõl függetlenül.

A fehér darabos folyás inkább a gomba jele... Ez persze nem zárja ki a terhességet, de a darabosság inkább a gombától van, terhességtõl függetlenül.
A darabos folyas nem mindenfelekeppen gombat jelent, nekem minden ciklusban van darabos suru feher folyasom, es tuti nincs gombam. Ezt egyen valogtaja kinek milyen a folyasa. Ha nem szokott ilyen lenni neked akkor lehet jol jel is! :)
Folyásból nem lehet terhességre következtetni.
Én 12 hetes terhes vagyok. Most testápoló szerû folyásom van. Elõtte nem volt ilyen.

14 éves kutyám több mint egy hónapja kezdett tüzelni, a vérzés már 2 hete elmúlt, de még mindig nyüszít egész nap, amit 3 hét után már nem szokott. Lehet hogy "megbolondult", mert sosem volt vemhes?

Azt hallottam hogy ha úgy éli le az életét egy szuka hogy nem szül kölyköket akkor megbolondul. Annak mik a tünetei? Az hogy állandóan vinnyog meg le akar menni sétálni az lehet ennek a jele, vagy elhúzódhat 5 hétig a tüzelés? Félek hogy már "így" marad, elég idegesít? a folyamatos nyüszítése meg gondolom neki sem jó.

Legjobb válasz: az hogy megbolondul hülyeség... inkább az lehet az oka, hogy 14 évesen szervi bajai vannak amik fájdalmat okoznak neki

az hogy megbolondul hülyeség... inkább az lehet az oka, hogy 14 évesen szervi bajai vannak amik fájdalmat okoznak neki
Egyetértek, orvoshoz kéne vinni. (Egyébként ha egy tüzelõ szuka nem kap kant, akkor akár 6-8 hétig is elhúzódhat a tüzelési idõszaka, láttam már néhány ilyet.) A kutyák nem bolondulnak meg, ha nem lehetnek kölykei. Náluk ez nem úgy mûködik mint az embereknél, õk nem így élik ezt meg, hülyeség, amit hallottál. A kutyát pedig tessék elvinni állatorvoshoz! Szerintem.
Annak, ha egy szuka kutya nem szül, semmi hátránya nincs...Sõt! Az ellés megviseli az állat szervezetét. Lehet, hogy elhúzódik a tüzelés, de lehet, hogy egész más baja van, érdemes lenne orvoshoz elvinni, ha nem javul.
Akárhogy is, 14 évesen nem szabad ellenie, túlságosan öreg hozzá. Nem hiába hagyják abba a tenyésztést 6 évesen a szukáknál. Az, hogy kell kölyök, hülyeség. Náluk az egész ellés, anyaság csak hormonális szinten történik. Amellett, hogy fizikailag mennyire megviseli a kutyákat az egész macera, a vemhesség, szoptatás, stb., a kölykök nem lennének egészségesek, hisz túl idõs a szuka. És amit kevesen tudnak, 7-8 éves kor fölött a mutációs betegségek gyakorisága megugrik (ez az embereknél is jelen van 35-37. évtõl). Mindenképp vidd orvoshoz!
A kérdező hozzászólása: Nem hinném hogy fájdalma van, mindig akkor nyüszög amikor már nagyon le akar menni pasizni, meg mikor kaját kunyerál. Már egy kávét sem tudok úgy meginni hogy ne sírna hogy adjak már neki is valamit. Legfinomabb falatokat kapja, de még éjfélkor is enne, nem volt õ ilyen. Ezért gondoltam hogy a hormonok a felelõsek, és mert most a tavaszi tüzelés óta sokkal nyûgösebb és nem akar elmúlni.
Engem zavarna
Kin akarsz bosszút állni ezzel?:D
Én nõként azt mondom, fordított esetben elvárnám, hogy a kapcsolat kezdetén elmondja nekem a másik, hogy bocs, tetszel, de most vagyok túl egy fájdalmas szakításon, nem ígérhetek semmit. Ez így korrekt. Utána én majd eldöntöm, hogy ezek után, és ennek tudatában, fõleg, akarom-e ezt vagy nem. De az elég lehangoló tud lenni, mikor x idõ után kiderül, hogy a ló helyetti szamár vagyok, anélkül, hogy ezt közölte volna velem elõtte... ez azért elég önbizalomlohasztó tud lenni. Fordított esetben hogy éreznéd magad? na ugye...
A kérdező hozzászólása: Én vagyok a szóban forgó nõ
Ezt maga az adott nõ mondta neked, vagy te gondolod?Mert nagyon nem mindegy:D
Engem zavart is már sajnos.
Be is baszna, most képzeljétek el. Rá jöttök, hogy "Én csak ennyire voltam jó?" A nagy lófaszt xD
Ha jól érezzük magunkat együtt akkor nem zavarna. Jöttem már össze én is lánnyal felejtési szándékból.
Különösebben nem zavarna, ha jó a csaj, lefekszik velem és jó a szex. Szerelmes úgyse akarok lenni senkibe se, úgyhogy végül is mindegy miért kezd velem...
Igen zavarna!
velem ismerkedhetsz nyugodtan... en is el akarom felejteni az enyemet

Mennyi idő telt el aközött, hogy a babátok felállt és kapaszkodva oldalazott, majd lépkedni kezdett, ha segítettetek neki?

Nem vezetgetésre gondolok, hanem hogy megkapaszkodott benned, elengedte a bútort és elindult feléd. Ez kb 3 lépés. Csak ez érdekel. :)

Legjobb válasz: 8hósan állt fel.9hósan lépegetett bármi mentén.Jövõhéten lesz 1 éves és még nem mert elindulni kapaszkodás nélkül,állni sem áll még úgy,csak néha pár másodpercet.

8hósan állt fel.9hósan lépegetett bármi mentén.Jövõhéten lesz 1 éves és még nem mert elindulni kapaszkodás nélkül, állni sem áll még úgy, csak néha pár másodpercet.
8 hósan állt fel elõször, 9 hósan kezdett menni a bútorok mentén, de csak 16 hósan indult el egyedül (addig kézen fogva sem volt hajlandó és utána sem nagyon). Viszont szép lett nagyon a tartása és sosem esett :)
8 hónaposan felállt, 9 hónaposan elindult. Nem volt sem oldalazás, sem vezetgetés. Csak ment amerre akart, ha elbizonytalanodott, leült. :) Felkelt, és ment tovább.
8 hósan állt fel kapaszkodva, 9 hósan lépkedett oldalazva kapaszkodva bútorok mentén, 12 hósan indult el teljesen egyedül segítség nélkül (soha nem vezettük)
7 hósan állt fel és lépett néhányat oldalra. most 11 hónapos és 1-1 pillanatra elengedi amit fog, majd leül, még nem indult el egyedül.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Az enyém most lesz tíz hónapos, kb egy hónapja állt fel és tegnap belém kapaszkodva odalépdelt hozzám. Nem siettetem egyáltalán, ráér még szaladni. :) Csak érdekelt, hogy átlagban hogyan mûködik ez a dolog. Ment mindenkinek a zöld pacsi!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!