Találatok a következő kifejezésre: Kezdőként milyen válasszak (2 db)

Kezdőként milyen gitárt válasszak? Melyiken könnyebb megtanulni játszani?

Legjobb válasz: ne gitàrral kezd. mondjuk banjoval vagy ukulelével baràtkozz meg aztàn sokkal konnyebben megy majd a gitàr

ne gitàrral kezd. mondjuk banjoval vagy ukulelével baràtkozz meg aztàn sokkal konnyebben megy majd a gitàr
Én harsonáztam elöbb, mégsem volt vértfakasztóan nehéz a tanulás gityóval......12 húrossal pörgök......szóval ne azon filózz, melyikkel könnyebb, hanem kezdd el végre!!!
Általában a klaszikust szokták ajánlani kezdõknek, mert úgy tartják, hogy aki azon megtanul, az utána nagyon gyorsan át tud szokni elektromosra (nem tudom, hogy ez-e a végcélod), de a gitártanárom azt monda nekem, hogy azért szokták a klasszikust ajánlani, hogy ha megunod, akkor ne 100.000-et dobj ki az ablakon (gitár, erõsítõ, tok, kábel, stb.), hanem kevesebbet. Én elektromos gitáron játszom, az az egy hátulütõje van, hogy sok zenesuliban csak klasszikuson oktatnak. Amúgy jó gitározást a késõbbiekre! :D
Én klasszikus gitárt kaptam, és egy fél év alatt megtanultam annyira gitározni, hogy én fogom kísérni a ballagáson az osztályt. Szóval csak ajánlani tudom :) És ha már megvetted, és tudsz akkordokat, akkor sokat, nagyon sokat gyakorolj! Sok sikert!
Sokan a kezdõknek tényleg valami olcsó akusztikus kínai gitárt vesznek, ami több szempontból is érthetõ. Ha mégsem menne az egyénnek a zenélés, egyszerûbb megávlni tõle, és nem költöttétek rá a fél házat. Viszont, szerintem ha valakinek komolyabb céljai, ambíciói vannak, sokszor jobb, ha egy kicsit drágább gitárral kezdi egybõl, vagy elektromossal. Hogy miért? Egyszerû. Egy 8.000 forintos gitáron szörnyen nehéz játszani egy kezdõnek, kikezdi a kezed, fáj, nehezek a fogások, ezáltal szép lassan el is veszi a kedved az egésztõl. Persze ez azért nagyban függ az anyagi háttértõl. Ha nem vagy ellene a netes rendelésnek, tiszta szívvel ajánlom ezt az oldalt. Magyarországon ez dolgozik a legjobb árakkal, és csak minõségi dolgokat lehet venni rajta (legalábbis legnagyobb részt), a kezdõk hajlamosak megvenni egy alsó kategóriás SX, Vision, Baltimore vagy akármilyen kókány gitárt, mert nem értenek hozzá sajnos, és olcsónak tûnik. Ezeket a neveket inkább kerüldd el:D http://hangszerdiszkont.hu/hu/component/virtuemart/?page=sho.. Katsa.

Milyen Linuxot válasszak kezdőként? Kifejtés alul.

Új a netbookom, egy ubuntu 12.04 van rajta, 3.8-as kernellel, viszon majdnem egy egész napod varázslás után sem sikerült beüzemelni a touchpadot. Ezért másik linuxot akarok feltenni, vagy másik kernelt, melyik legyen az? Kezdő vagyok a linux témában, szóval ne valami hardcore verziót javasoljatok. Szemezgettem a puppy-val, azt pendrájvra téve lenne egy hordozható linuxom is. A gép adatai: brazos-70 proci (1,5 ghz), amd radeon vga, 2 giga ram, 300 giga hdd.

Legjobb válasz: Mindenek elõtt nyiss egy terminált és írj dmesg parancsot. Az adatokat küldd el, megmondom, hogy miért nincs toucpadat. Legrosszabb esetben megmondom a drivert amivel tudni fogod használni, de egyáltalán nem biztos, hogy a linux kernel drivere nem támogatja touchpadat Esetleg próbáld ki a fedora sorozatot, itt most a 18-as verzió legújabb.

Mindenek elõtt nyiss egy terminált és írj dmesg parancsot. Az adatokat küldd el, megmondom, hogy miért nincs toucpadat. Legrosszabb esetben megmondom a drivert amivel tudni fogod használni, de egyáltalán nem biztos, hogy a linux kernel drivere nem támogatja touchpadat Esetleg próbáld ki a fedora sorozatot, itt most a 18-as verzió legújabb.
A puppy gyors, és kicsi ennyi az elõnye, de semmi több. Ugyanis: telepíteni programot nagyrészt forrásból és egy egyedi programtípus alkalmazásával tudsz. Magyarán minden "értelmes" programot csak forrásból fogsz tudni telepíteni. Frissítésekrõl annyira nem tudok hozzá. Én maradnék ubuntu-nál, vagy a fedoránál. Egyébként meg ezeket is lehet futtatni pendrive-ról igaz kell hozzá egy egy gigás:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!