Találatok a következő kifejezésre: Keton van vizeletemben. Ez (5 db)

Keton van a vizeletemben. Ez miért van? Cukor értékek jók.

Legjobb válasz: Nekem azt mondta a védõnõ, hogy azért mert keveset iszom. Bár egy kismama pont itt írta nemrég, hogy nála is ez van, de õ rengeteget iszik. nekem csütörtökön mérte a védõnõ, és a keddi laborom utána negatív lett. A másik igen a cukor ami befolyásolni szokta. Hány hetes vagy? Terheléses cukrod volt már? (mert a simán mért érték azért más kicsit...) De nagy baj nem hiszem hogy van, nekem sem mondott rá semmit, de egyeztess dokiddal:-)

Nekem azt mondta a védõnõ, hogy azért mert keveset iszom. Bár egy kismama pont itt írta nemrég, hogy nála is ez van, de õ rengeteget iszik. nekem csütörtökön mérte a védõnõ, és a keddi laborom utána negatív lett. A másik igen a cukor ami befolyásolni szokta. Hány hetes vagy? Terheléses cukrod volt már? (mert a simán mért érték azért más kicsit...) De nagy baj nem hiszem hogy van, nekem sem mondott rá semmit, de egyeztess dokiddal:-)
A kérdező hozzászólása: Nem volt még terheléses, 14 hetes vagyok.
Szia, nekem is azt mondta a doki, hogy igyak többet.
Szia, én volnék a kismama, aki régebben írt, hogy ketonos a vizelete, de rengeteget iszik. Amikor keton volt a pisiben, aznap hánytam pont, erre mondta a védõnõ, hogy többet kell innom. A google-ba beütöttem, hogy keton/terhesség, ott utána tudsz olvasni. De ált. nagyon gyakori jelenség, úgyhogy ne aggódj (már én sem), kérdezd meg legközelebb a nõgyógyészod is, én is ezt teszem. Boldog babavárást! (Milyen cukorértékek? nem a 24. héten lesz a terheléses cukorvizsg.????) 17 hetes kismama
Bocs, most látom a kommented, hogy nem terheléses volt Neked sem még. akkor milyen?
A kérdező hozzászólása: Nem éhgyomri vércukorvizsgálat, vizeletbõl cukor+acetonvizsgálat

Sokat hányok, nem fog igy a bébim hiányt szenvedni? Zöldséget, gyümölcsöt eszek, amennyit tudok, a folyadékot próbálom pótolni. Viszont a vizeletemben keton van, a vércukor, vizelet cukor és az aceton rendben. Ez mire utalhat?

Legjobb válasz: A ketonok a zsíranyagcsere melléktermékei, a máj termeli. Valószinû a sok hányas okozza, de nem kell megijedni, majd jobban fogják figyelni a vércukorszintedet, mert a ketonok az inzulintermelést befolyásolhatják, de lehet legközelebb már nem is lesz benne. Ha túl sok folyadékot vesztesz pl.:vészes hányás esetén napi 10 feletti, azonnal jelentkezz egy ambulancián és majd kapsz infúziót. Vigyázzmagadra, jó babavárást, és ne aggodj nem lesz semmi baj!! Bajt ez nem okoz csak ha mindent kihánysz.

A ketonok a zsíranyagcsere melléktermékei, a máj termeli. Valószinû a sok hányas okozza, de nem kell megijedni, majd jobban fogják figyelni a vércukorszintedet, mert a ketonok az inzulintermelést befolyásolhatják, de lehet legközelebb már nem is lesz benne. Ha túl sok folyadékot vesztesz pl.:vészes hányás esetén napi 10 feletti, azonnal jelentkezz egy ambulancián és majd kapsz infúziót. Vigyázzmagadra, jó babavárást, és ne aggodj nem lesz semmi baj!! Bajt ez nem okoz csak ha mindent kihánysz.
A baba elveszi, ami neki kell, ne ilyedj meg. Sokan igen sokat fogynak a terhesség elején, pont emiatt. Jól teszed, hogy sokat iszol, ez jó. A ketonra nekem azt mondta a védõnõ, hogy keveset iszom, azért van, de én is olvastam, hogy köze van a cukorhoz is. A védõnõ csütörtökön nézte a csíkkal, a tegnapi laboromban vizsont negatív a keton. És igen, ha sokat hánysz, menj orvoshoz, mert kiszáradás miatt lehet kell infúzió.
Az elsõ idõkben én annyit rókáztam, volt, hogy egész héten nem maradt meg bennem semmi kaja. Arra figyeltem, hogy eleget igyak, ne száradjak ki, így a babóval nem is lett semmi baj és megúsztam a kórházi infúziókat is. A 12. hét után pedig abbamaradt a dolog. Most kezd újra elõjönni, így a vége felé, mert a baba a gyomromat rúgja egész nap. De nem kell parázni, a szervezet ilyenkor arra áll be, hogy elsõsorban a babát táplálja.
Az intim mosakodógélt külsõleg célszerû használni!!!:SSS
A kérdező hozzászólása: Tehát akkor lehet az miatt is akár?:S
Én még nem használtam belül...de elõfordulhat igen!! Legközelebb csak az intim testrészedre használd kivülrõl!!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!
nem szabad akár milyen intim mosót használni a hüvelyben söt még a víz is káros lehet. a hüvely magától kitisztul... azt nem szabad mosni mert így kiölöd azokat a baktériumokat a hüvelyedböl amire a hüvelyne szüksége van!
A kérdező hozzászólása: Akkor ezért volt a csípõ, égõ fájdalom is?
Könnyen lehet, hogy kiölted a hüvelyedbõl a jótékok baktériumokat és így elszaporodtak a rosszak. ezek komoly fertõzéseket okozhatnak és akár a húgycsõben/húgyhólyagban is elszaporodhatnak (a hüvely-húgycsõ közelsége miatt). ez lehet az egyik, amiért csíp a pisid. ha nagyon fáj, és nagyon csíp, akkor tutira ez van. a másik meg az lehet, hogy a külsõ szeméremtested nyálkahártyáját irritálja a tisztító, és apró sérülések vannak rajta, amit te szabad szemmel nem is látsz, max anyit, hogy kicsit piros. ilyenkor ha pisilsz, ez is csíphet. lehetõleg ne használj semmi ilyen intim lemosót, a nõgyógyászok többsége nem is ajánlja, és úgy látszik, te sem bírod, mint a nõk nagy része. nekem azt mondta a nõdoki, hogy az lenne a legjobb, ha csak sima, langyos vízzel tisztítaná ott az ember, menstruációkor meg enyhe szappanaos vízzel. hagyd abba a lemosót, aztán váérj pár napot. ha még mindig csíp, akkor menj el nõdokihoz.

Vizeletvizsgálatnál vagy egy-két dolog, amit nem tudok. Pl: mennyi a jó fehérvérsejt (nekem: 8-10), vagy a vörösvértest (nekem: 1-2), és a laphámsejt (nekem: 15-20). És ez mit jelent: Egyéb: bactok. Van baktérium a vizeletemben?

Amúgy nézegettem a neten is de nem találtam konkrét választ. Mindenhol máshogy írják.

Legjobb válasz: Ismerem a referenciatartomány, de sajna ezek mellett az adatok mellet nem szerepel, ezért sem tudom, hogy mi a jó. Azért köszi!

A kérdező hozzászólása: Ismerem a referenciatartomány, de sajna ezek mellett az adatok mellet nem szerepel, ezért sem tudom, hogy mi a jó. Azért köszi!
Van egy adott referenciatartomány, amelyet mindig jelölnek a papíron, s ahhoz mérten kell nézni a saját eredményedet. Lényeg, hogy abban a tartományban legyenek az értékeid. Ha abból kiesik, + vagy - jeleket szoktak írni.
A kérdező hozzászólása: Most böngésztem a neten még és találtam olyan "kérdezz a dokitól" oldalt, ahol többször leírják a kérdezõk referenciatartomány, de mindegyik más. :S Szóval inkább megkérdezem majd a dokitól.
Ami nem jó azt általában csilaggal jelölik.
Menj el vele mielõbb.
A kérdező hozzászólása: Igen ha feláll akkor! :)
Miért kellene a fiunak dokihoz menni vele ? Mégis mit csinálna vele, a gond az ha nem folyik ki . Mivel néha egy súgárban jön ki, biztosan semmi gond nincs .
Szóval ha feláll? :O Vagy mi?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!