Találatok a következő kifejezésre: Kertben tartott hónapos (3 db)

Egy kertben tartott 8 hónapos mopsz kutyát át lehet szoktatni a lakásba?

Legjobb válasz: ha (fõleg eleinte) sokszor leviszitek sétálni (hiszen azt szokta meg hogy rohangászhat amennyit akar) akkor minden gond nélkül meg fogja szokni.

ha (fõleg eleinte) sokszor leviszitek sétálni (hiszen azt szokta meg hogy rohangászhat amennyit akar) akkor minden gond nélkül meg fogja szokni.
Igy van, a megfelelo testmozgas biztositasa fejeben meg fogja szokni sot, jobban fog neki orulni, mert igy mindig a gazdai kozeleben lehet majd es nem lesz kitessekelve az udvarra. A testi szuksegletek mellett a szellemire is fektessetek hangsulyt, mert az is legalabb olyan fontos. Tanitgatni kell alapveto dolgokra, mint ul, fekszik, stb. Nagyon elvezik a kutyak es egy profi kikepzotol tanultam, hogy nagy szukseguk van a szellemi tornaztatasra a kutyaknak, hogy egeszsegesek maradjanak. Biztos jobb lesz neki lakasban, sok sikert!
Kertben mopszot? :O Át lehet és kell is, mert ez a fajta nem igazán kertbe való, fõleg nem télen. Tudtommal. Én ilyen pici és rövid szõrû kutyát nem tartanék kertben, nem is beszélve arról, hogy elég rövid az orra, így télen nagyon könnyen tüdõgyulladást kaphat, mert nem tud felmelegedni a belélegzett levegõ, míg leér a tüdejébe.
A kérdező hozzászólása: Ezt én is tudom csak most fogom megkapni és eddig az elõzõ gazdája kint tartotta, legalább is amióta jobb az idõ! Én pedig panelban lakom és nem tudom meg fogja-e szokni:(

Egy neveletlen 7 hónapos kertben tartott kutyától meg akarnak szabadulni a gazdái. Én panelban lakom és szívesen magamhoz vanném. Mit tegyek, hogy megszokja a lakást, vigyem el előtte kutyaiskolába?

Legjobb válasz: elõször is vizsgáltasd meg állatorvossal, oltások megvannak-e, szobatiszta-e. Szerintem ha elegendõ idõt fordítasz rá, te is meg tudod nevelni. Nem hiszem, hogy kell kutyaiskola.

elõször is vizsgáltasd meg állatorvossal, oltások megvannak-e, szobatiszta-e. Szerintem ha elegendõ idõt fordítasz rá, te is meg tudod nevelni. Nem hiszem, hogy kell kutyaiskola.
Egy 7 hónapos kutyust még lehet nevelni, hiszen még kölyök, de ha nem megy elviheted akár kutyasuliba is. Mi is lakásban tartjuk, nehéz volt mire szobatiszta lett, de mára teljesen alkalmazkodott sz életünkhöz. Az a lényeg, hogy minden reggel legyen idõd kivinni és este elmenni egy hosszabb sétára, persze az a legjobb, ha napközben is van rá lehetõséged.
Fölösleges a kutyaiskola. Legyél vele sokat, tanitgasd, legyél következetes de ne durva! Ha valamit jol csinál mindig dicsérd meg! És ne várd el, hogy elsõre tudja, hogy mit akarsz kérni tõle! Légy türelmes!
A kutya csak jól járhat veled, még akkor is ha panelba kell élnie.Inkább legyen panelba, mint kertbe, akitõl meg akarnak szabadulni, csak mert neveletlen.Nem tudom miért gondolják azt az emberek, hogy ha kert van akkor már a kutya jólnevelt, okos és boldog mert õ kertben él!!!A kutyával ugyan úgy kell foglalkozni, akkor is ha kertbe van, ha panelba van.Szerintem! Ha érzi, hogy jó helyen van akkor meg fogja szokni a lakást, már csak azért is mert mindig veled lehet. Biztos nem lesz olyan egyszerû, de türelemmel, következetességgel sok sok örömet fog okozni neked:) Sok sikert hozzá, írj hogyan alakult a dolog.
Nem értem miért van mindenki a kutya iskola ellen, nincs ott semmi rossz, és durva, csak jó helyre kell vinni (nem örzõvédõnek kell kiképezni rotweilerekkel és egyebekkel). :) Egy 7 hónapos kutyus még kölyök, simán meglehet tanítani jólneveltségre. :) Ha szeretettel fordulsz felé, hamar téged néz majd a legújabb gazdinak. Mi csak pár hónapig jártunk kutyasuliba. Elsõ kutyásoknak szerintem nagyon hasznos. Megmutatták hogy kell ügyesen, és egyáltalán nem durván megtanítani a kutyát az alapvetõ gyakorlatokra, a rendes sétára, hogy vegyük rá szobatisztaságra, és hatalmas játékok is belefértek a végén, hosszú rohangálásokkal. Hogy kell, és hogy nem szabad bánni egy kutyával, szídni bántalmazás nélkül, még is hatásosan stb... Mi okosabbak lettünk, a kutya is megtanult mindent, kijátszotta magát, szocializálódott (nem haragszik az összes kutyára körülötte), és hulla fáradtan értünk haza, úgy hogy aznap már alig bírta odébb rakni magát, pedig juhászkutya :D Ha úgynézzük egy panellakásban ez igen hasznos lehet. :D Azért gondold jól meg mégegyszer, hisz innentõl kezdve tizen pár évig hû társad lesz a lakásban :) Persze ha volt már kutyád, akkor lehet tényleg fölösleges a kutyasuli, ezt neked kell eldöntened, érezned :)
A kutyaiskola nem segít a lakás megszokásán, hiszen merõben más a környezet és az elvárások, de egymás megértését nagyban megkönnyítheti, úgyhogy mindenképpen javaslom, de attól még a gondok megmaradhatnak. Ha szerencséd van, és alapvetõen is igényes eb, akkor a szobatisztasággal se lesz sok gondod (az enyémet 2, 5 évesen hoztam ki menhelyrõl, 4 hónaposan került be, végig kennelben tartották, de alapból szobatiszta volt). Mindenképpen legyél vele sokat eleinte, és szánj idõt arra is, hogy megszokja az egyedüllétet, legyél vele kedves, de következetes. Megoldható a dolog, csak ne add fel az elsõ néhány nehéz hétben :)

Kertben tartott 5 hónapos kiscicám lábujjainál és térdénél kihullott a szőre, hasmenése is van, de enni eszik. Mi lehet a baja?

Legjobb válasz: Nyilván te is tudod, hogy ha nem múló hasmenése van, akkor azonnal irány az orvos...

Nyilván te is tudod, hogy ha nem múló hasmenése van, akkor azonnal irány az orvos...
Azok a macskák...máris hívom Frakk-ot!!!
Bár, már nagyon régi a kérdés, de érdekelne, mi lett a cicával, mert nálunk is szõrhullás és hasmenés van...többedszeri kezelés sem segített még


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!