Találatok a következő kifejezésre: Kereszteződésben a miért (4 db)

Kereszteződésben a nők miért csak abba az irányba néznek el, amerre kanyarodnak?

Legjobb válasz: Mi van? En sosem nezek ki a masik iranyba. Minek? Az en verdam nem varonezo busz. (no vagyok)

Mi van? En sosem nezek ki a masik iranyba. Minek? Az en verdam nem varonezo busz. (no vagyok)
Ne általánosíts!Engem az idegesit, ha körforgalomban rosszul vagy egyáltalán nem használ valaki irányjelzõt.Ha barátnõd, anyukád, ismerõsöd teszi ezt szólj rá finoman, ha meg idegen akkor hiába integetsz neki ugyse érti mi a bajod!(én mindkét irányba el szoktam nézni!Pedig nõ vagyok)
bocsi de nem mindegyik nõi autos ilyen ne álltalánosts
En is bringas vagyok es vezetni is szoktam...ne szoritsuk a nokre a dolgot szerintem a bamba idiota az egy ember tipus altalaban marha draga kocsival megaldva... Engem pl. azok szoktak kihozni a sodrombol akik nem neznek a tukorbe es ugy nyitjak ki a tetves kocsijuk tetves ajatajat... Mindig arra gondolok, hogy ha hajam szala is meggorbul az idiota aki meggorbitette, fizet amig el...
A kérdező hozzászólása: Igen, igen, nálam van is bicska mindig, de ilyen esetekben nem használom, és az ilyen agresszív pöcsöknek idõnként lerúgom a tükrét, vagy csak reádobbantok a motortetõre, feltéve hogy az atrocitás követõen utolérem a szamarammal.....:)
én is nõ vagyok, biciklis, de azért van jogsim is, és azt kell, hogy mondjam, fogalmam sincs. ha nagy ritkán autózok, velem nem fordul elõ, hogy csak egy irányba nézzek...én a pirosnál fulladok le. engem viszont jobban tudnak idegesíteni az agresszív férfi autósok (tolakodnak, tilosban elõznek, szándékosan leszorítják a bicilkist, jól a képükbe vigyorogva - üzenem nekik, nem kell, tudom, hogy õk az erõsebbek ), fõleg, ha valaki rájuk tülköl, hihetetlen, hogy fel tudnak háborodni...az ember zsebében kinyílik a bicska.
Ebben tényleg van igazság... :) Én nõ vagyok, és hála az égnek nem szoktam magamra venni az ilyesmiket, mondjuk szerintem ez egyáltalán nem sértõ :) Ilyenek vagyunk (Nõbõl vagyunk), és kész :)
A kérdező hozzászólása: Nem akartam általánosítani, de ha egyszer ezt tapasztalom biciklisként...?!Valóban, férfiak is, de a nõ vezetõk-velem-kivétel nélkül mindig ezt követik el.Begurulnak a keresztezõdésbe, megállnak a bringa úton, s közben masszívan kukkolnak a kanyarodás irányába.Mellesleg imádom öket:)
Azért mert van egy halom marha aki csak néz, megy, nem gondolkodik megfelelõen, nem néz körül alaposan, azt hiszi majd a másik vigyáz... De ilyen van a pasik közt is, mikor azt hiszik hogy a jó kocsi mellé rögtön eszet is adnak, aztán nem néz semerre, megy mint a marha és csodálkozik ha nekimennek.
Sajnos igaz a mondás, hogy a nõk nagy többségének nem volna szabad jogsit kapni:( Pedig én is nõ vagyok, mégis ez a véleményem:(:(:(
Én mindig elnéztem mindenfelé, jobbra, ballra, de az oktató lenevelt róla hogy odafigyeljek a gyalogosokra, meg egyéb hasonlókra. Pl. megtanultuk hogy zebrán nem nézzük meg hogy a ballra álló gyalogos elindul-e, mert jobbkézszabály van, szintén emiatt nem nézzük meg hogy látott-e, meg tud-e állni a balról jövõ... Ha nincs táblám meg rögtön mehetek, és az baj ha várok 10mpet mert felém száguld valaki. Na az ilyen oktatók miatt vannak f*sz, idegbeteg, béna, közlekedni nem tudó sofõrök. Férfi ugyanannyi mint nõ, csakhogy... Egy felmérés szerint a nõk közt szinte csak nyagyonjó és pocsék vezetõk vannak, míg majdnem az összes férfi olyan közepes.

Miért nem egyszerre zöldek a két irány számára a lámpák néhány gyalogátkelős kereszteződésben?

Pl. Budapesten az Attila úton is van ilyen, vagy a József Attila utcában. A jelenség a következő: A gyalogosoknak nincs közép járdasziget, vagy ha van is, piros jelzésük van nekik is, valamint keresztező utca sincs lámpával. Mégis, csak a szembeforgalom indulhat el, a másik iránynak még várnia kell 30 másodpercet kb.

Legjobb válasz: Na ja. A forgalomszervezés nehéz történet és nem tudhatod miért lassítják az egyik oldalt szándékosan. De nem hülyék a mérnökök,bizonyára alapos indokkal történik mindez,valószínûleg a távolabb lévõ,forgalmasabb gócpont tehermentesítése a cél. :D

Na ja. A forgalomszervezés nehéz történet és nem tudhatod miért lassítják az egyik oldalt szándékosan. De nem hülyék a mérnökök, bizonyára alapos indokkal történik mindez, valószínûleg a távolabb lévõ, forgalmasabb gócpont tehermentesítése a cél. :D
Ezt hívják kapuzásnak. Van, hogy egy-egy kisebb áteresztõképességû keresztezõdés elõtt nem kívánatos a forgalom feltorlódása (pl. hogy egy becsatlakozó útról legyen helye az onnan érkezõ forgalomnak besorolni), ezért inkább párszár méterrel arrébb tartják fel a fõút forgalmát. De mire odaérsz a következõ lámpához, az már rég zöld, így elvileg folyamatosan tudsz haladni te is és az is, aki becsatlakozott. Persze ez nem mindig ilyen fekete-fehér és nyilván egy zsúfolt belvárosi környezetben gyakran elõfordul, hogy legutóbb a tervezõasztalon mûködött jól a rendszer - sajnos, néha a keresztezõdések kapacitásán nem is lehet változtatni és ilyenkor bizony valahol beáll a sor. Ezért lenne üdvözítõ, ha a belvárosban minél kevesebben autóznának.
Van ahol azért van ilyen rendszer hogy a buszsávban lévõknek(többnyire a busznak) elõnyt adjon. Miskolcon van olyan hogy szembõl már engedi a forgalmat, de a másik oldalról meg még piros(bár a busznak szabad jelzést ad)

Miért vesz be valaki úgy egy kereszteződést, hogy kb 4 méter hosszú féknyom van a járda közepén?

Sétálok a járdán, és egyszercsak a kanyardban féknyom elkezdődik a szélén, végig ki a közepén, majd egyenesen, és le a járdásról. Ezt hogy csinálják? Miért veszi be úgy a kanyart, hogy az egyik kerék a járdán megy végig, holott a padka vagy 30 centi magas. És miért? Nagyon gyorsan jön, és észbe kap, hogy itt kéne lefordulni, és fékezés, meg felmegy az autó negyede a járdára, és ott fordul be?

Legjobb válasz: Vagy valaki elé fordult és csak így tudta elkerülni a nagyobb bajt, vagy lehetett bármi.

Vagy valaki elé fordult és csak így tudta elkerülni a nagyobb bajt, vagy lehetett bármi.
driftelnek he :)
Hát igen, vagy balesetet került el jobb híján így, vagy kuurva menõ próbált lenni és volt akkora szerencséje, hogy nem járt arra egy óvodáscsoport.
nem biztos az hogy féknyom, aranyom. nagygázzal, hadkaparjon!
Valaki makonyarészegen próbálta bevenni a kanyart. Mitkell ezen úgy kiakadni? Magyarországon vagyunk!

Miért olyan komplikált a magyar jobb-kéz szabály? Amerikában a főutak vannak előnyben, különben minden kis mellékutcánál meg kellene állni, legalábbis stop-ig lassulni. Minden kereszteződéshez két tábla pedig tönkretehetne bármely országot.

Legjobb válasz: Bonyolult a jobbkézszabály? Egyenrangú utaknál körbenézel, ha jobbról senki, akkor általában mehetsz - ebben mi komplikált? Ha szembõl jön valaki, akkor attól függõen hogy ki hova megy/kanyarodik dõl el. Ennél egyszerûbb nem igazán lehetne. Egyébként kevés jobbos keresztezõdés van, azok is fõleg lakóövezetekben. Ha már fõ- és mellékút van, akkor az nem egyenrangú utak keresztezõdése...

Bonyolult a jobbkézszabály? Egyenrangú utaknál körbenézel, ha jobbról senki, akkor általában mehetsz - ebben mi komplikált? Ha szembõl jön valaki, akkor attól függõen hogy ki hova megy/kanyarodik dõl el. Ennél egyszerûbb nem igazán lehetne. Egyébként kevés jobbos keresztezõdés van, azok is fõleg lakóövezetekben. Ha már fõ- és mellékút van, akkor az nem egyenrangú utak keresztezõdése...
Mi komplikált abban, hogyha egyenrangú úton keresztezõdés van, akkor a neked jobbra lévõ autónak van elsõbbsége??
Nem értem az egész kérdésed, de részeit sem. Nálunk is a fõutak vannak elõnyben. A fõút ugyanis attól lesz fõút, nem mástól. Ahol tábla nincs, az egyenrangú. Azaz az oda EGYSZERRE érkezõk sorrendjét az dönti el, hogy egymáshoz képest hogyan viszonyulnak. A táblák és az ország közötti összefüggést sehogy sem tudom értelmezni.
Ja, és még a legjobb: Amerikában az egyenrangú utak keresztezõdésében dívik a "4-way-stop" intézménye, amikoris MINDENKINEK meg kell állni, akár vannak a keresztezõdésben, akár nem, és kettõ helyett NÉGY tábla van keresztezõdésenkánt. Ja, és a legjobb: Ha egyszerre érkeztek a keresztezõdésbe, itt is a jobbkézszabályt kell alkalmazni. Úgyhogy ez egy szép öntökönszúrás volt, kérdezõ :)
Magyarországon a felsõbb rangú utakon közlekedõknek jár az elsõbbség, nem tudom mire hoztad az ámerikás példát. Szerintem egyáltalán nem bonyolult, sok helyen az okoz problémát, hogy a keresztezõdés nem belátható, de oda már inkább STOP-okat telepítenek.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!