Találatok a következő kifejezésre: Keresztelőre szoktak-e vinni a (1 db)

Keresztelőre szoktak-e ajándékot vinni a gyereknek?

Azt tudom hogy a keresztszül?knek kell ajándékot vinni, de a család többi tagjának, rokonoknak?

Legjobb válasz: A pici baba ,es a szulok kapnak ajandekot ,a pici pl aranyat,az anyuka pl cserepes viragot,az apa ,pl uveg bort. felenk ez a szokas:)

Pedig a Dunántúlon is ez a szokás. Kis arany fülbevalót, vagy láncot vesznek a babának. Még ha a láncot nem is hordatják vele, akkor is az övé és el van rakva neki nagyobb korára. Ha valamelyik szülõ a zaciba adja, azt minõsíti is.
A pici baba , es a szulok kapnak ajandekot , a pici pl aranyat, az anyuka pl cserepes viragot, az apa , pl uveg bort. felenk ez a szokas:)
Nálunk szokás ilyenkor kitenni magunkért , akár vendéglátó vagy fogadóként. A keresztszülõ veszi meg a keresztelõruhát és ékszert(kislánynak a fülbevalót, kisfiúnak nyakláncot), tortát is szokás csináltatni. Illetve a templomban is a keresztszülõ rendezi a ceremóniát. A vendéglátó részérõl is maximálisan ki kell tenni magunkért, egy kisebb lakodalom. Akit megtisztelnek azzal , hogy erre a fontos eseményre meghívják, annak is illik vinni v.mi ajándékot a babának.
Én még életemben nem hallottam ilyet, hogy egy pici babának, aki épphogy megszületett aranyat vesznek... ( a szülei majd beadják a zaciba és abból vesznek neki pelenkát :DDD) Úgylátszik nálunk ez a szokás nem ismert.
Nálunk csak a babának szokás. Igazából az a szülõnek is ajándék:) Egyrészt, mert neki kéne megvennie, másrészt, mert az a legnagyobb öröm, ha mindenki az õ leggyönyörûbb gyerekét szeretgeti-csodálgatja:)
Szia.Nálunk a keresztszülõ vesz aranyat.A többi meghívott vendég álltalában játékot visz a babának 2-3000ft ért.A szülõknek nálunk nem szoktak max virágot az anyukának.
Nálunk a rokonság csak apróságot hozott: plüssjátékot, csörgõt, vagy hoztak süteményt az ünnepségre... én nem vártam el senkitõl, hogy ajándékozzon, mivel nekem maga az ünnep volt a lényeg, és hogy a család velünk ünnepeljen :)
igen szerintem, de nem nagyot. nálunk az a szokás hogy arany ékszert kap a baba. pl fülbevalót, vagy nyakláncot. ezzel is mutatva hogy tartós a kapcslat. de egyéb vendégként ha nagy muri lesz egy tortát csináltatni, vagy ha kicsi kijelenteni hogy te csináltatod a tortát. vagy valami csekéjséget. pl játékot. de ez természetesen attól függ milyen rokon vagy. pl nagyszülö, nagynénei/bácsi. vagy csak egy 8-ik unokatesó.
A kérdező hozzászólása: Értem, de a rokonok a pici babának vegyenek ajándékot?
A keresztszülõknek és a pici babának szoktak ajándékot venni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi volt 1988-1989-be Magyarországon, miért nem kapok vízumot hogy megnézzem milyen Magyarország?

1989 márciusába szüleimmel Seoul-ba, Korea-ba költöztünk, mondhatom hogy én már itt Koreában nőttem fel, csupán 4 éves voltam mikor elhagytuk magyarországot. Nekem nem sok emlékem van a Magyarországi életemről, sőt nincs is. Õszintén semmit nem tudok magyarországról, azonkívűl hogy beszélem a nyelvet, szüleim soha nem meséltek róla hogy milyen volt ott élni, és a mai napig terelik ha kérdezem őket erről. Mik történtek a 1988-1989-es években? annyit hallottam hogy sokan hagyták el akkor az országot és hogy a mi családunk mind eljött onnan. De miért, mi volt akkor? Akartam vizumot kérni hogy elmenjek Budapestre, de harmadszor se kaptan meg a Seoul-i magyar konzulátuson, egyszerüen nam adnak nekünk vizumot. Az öcsém is kérvényezte, de ő sem kapta meg.

15

Valaki elmesélné, mi a jó a "Deákozásban"?

Csomószor látom facebookon, hogy: Ki van deákon?. Ma este valaki deák?
Mi a jó ebben? Mi van ott amitől annyira különleges?

8

A hipsterek miért nehezítik meg saját életüket?

Olyan dolgokat vesznek, amik egyáltalán nem praktikusak, több évtizede voltak divatban.

6

Hogyan vágjak bele? (beteg gyerekek gondozása)

19 éves lány vagyok, még gimnáziumba járok (5 éves képzés miatt). Az iskola mellett nem sokkal van egy fejlesztő centrum, ahol 70-80 down-kóros pici van. Szeretnék elmenni besegíteni a centrumba. Úgy tudom, hogy az iskolám kapcsolatban van ezzel a fejlesztő centrummal, szóval bemehetnék érdeklődni, hogy szeretnék önkénteskedni, vagy bármi ilyesmi.

Nagyon foglalkoztatnak a beteg gyerekek, emberek, a hátrányos helyzetű emberek, illetve az, hogyan segíthetnék rajtuk.

Jövőhéten lesz évzáró, azután menjek be, érdeklődjem meg, hogy a nyár folyamán lenne e helyem?

2

Az emberekben miért alakúlt ki az ogy elsőre ítélnek?

A legjobb pl erre a tetoválás.Sokan még manapság is valami rosszra gondolnak ezzel kapcsolatban.Van egy ismerősöm aki szét van tetoválva,sokan nem ismerik és ugye egyből ítélkeznek.Holott mondhatom azt hogy a világ legjobb embere,aki szorgalmas és sokra vitte kemény munkával.Mind emelett sokan szeretik,hatalmas baráti köre van.Akik nem ismerik egyből leírják őt.
Miért jó ez az embereknek hogy elsőre ítélnek és miért alakult ki ez vajon?

10

Mi ez a kiújult érdeklődés az elmúlt évtizedek technológiája iránt?

Vinyl LP-k, kazetták, polaroid fényképezőgépek leginkább. Úgy veszem észre egyre több embert érdekelnek. Hogy megbizonyosodjak róla, nem csak így gondolom, rákerestem a neten, ezekre az analóf technikákra, és tényleg. Az emberek még manapság is érdeklődnek ezek után. Az egyik részük az a korosztály, akik ebben nőttek fel. A másik, akiknek már ezek nem szerepeltek az életükben, csak most próbálják elővenni őket. Mindkét korosztályt megértem, részben. Az idősebbeket igazából szinte teljesen, mert ha van otthon egy csomó LP lemezük, egy jó lejátszóval, emlékek is kötik őket hozzá, akkor minek váltsanak. De itt mostani generáció, akiknek ugye semmi személyes élményük nincs ezekkel. A lemezgyártó cégek, zenekarok is egyre több lemezüket jelentetik meg LP lemezen. Ez még egy bizonyíték, ami igazolja hogy növekszik a kereslet. Én sem az analóg korba születtem, igaz kiskoromban még én is kazettáról hallgattam zenét, meg filmes fényképezőgépünk volt, de most már ezekből nincs semmi. Ha visszagondolok, szeretem a kazettákat, lehet épp ezért, de tudom, hogy nem a legjobb a minőségük, így nem veszek. A vinylről nincs tapasztalatom egyáltalán. De azt tudom, hogy a CD-nél egyik sem praktikusabb. Berakod a Hi-Fi-be, és megy az album. Nem kell fordítgatni. Egyszerűbb, magának CD-nek akarbantartása is. Praktikusabb. A digitális fényképezőgép szintén. Ellenérvnek leginkább azt olvastam, hogy az analóg technikák azért jobbak, mert jobban szólnak, vagy jobb kép készíthető velük. Erre ellenvélemény, hogy ahhoz nagyon jó cuccok kellenek, több 100.000 forint. Tehát az egész analóg technika macerásabb, leginkább annak, aki a 0-ról kezdi. Mit gondoltok, miért van mégis újra terjedőben?

8

Ha a matek külön tanárom, minden órán megkérdezi, hogy mi a helyzet, akkor én is kérdezzek vissza, hogy vele mi a helyzet?

Körülbelül egy hónapja ismerem, fiatalos, jófej csaj, 10 évvel idősebb nálam.
Minden órán megkérdezi, hogy mizu velem és már fogalmam sincs mit mondjak. Nekem is vissza kell kérdeznem, hogy ő hogy van?
Mert elvégre is, hiába jófej, mégiscsak egy olyan ember, akinek fizetek azért, hogy tanítson.
Szóval nem tudom és kissé kényelmetlen a számomra.

2

Az ilyen utcai kötözködős helyzeteket hogy kell kezelni? (videó)

http://www.youtube.com/watch?v=F3Rju0YIIm4

Az UZI már nekem is eszembe jutott, de az nincs mindig kéznél.

3

A középkorban nem számított hűtlenségnek a bordélyban eltöltött pásztoróra. Mikor és miért válzott ez az ellenkezőjére?

2

SOS! Mik a muszlimok nem muszlimokra vonatkozó öltözködési előírásai?

Most kezdtem dolgozni egy családnál, ide is költöztem. Ma reggel az apuka rá akart venni, hogy vegyem fel a tegnapi ruhám. Amikor nemet mondtam, a lánya odajött és adott egy pólót. Most jutott eszembe, hogy lehet hogy azért volt az egész, mert egy spagettipántos topot vettem fel, ami elég nyitott?
Valakinek van ilyen tapasztalata? Be kéne szereznem néhány megfelelő ruhadarabot, és ma délután tudok vásárolni. Mire figyeljek még oda?

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!