Találatok a következő kifejezésre: Keresztelőre szoktak-e vinni a (1 db)

Keresztelőre szoktak-e ajándékot vinni a gyereknek?

Azt tudom hogy a keresztszül?knek kell ajándékot vinni, de a család többi tagjának, rokonoknak?

Legjobb válasz: A pici baba ,es a szulok kapnak ajandekot ,a pici pl aranyat,az anyuka pl cserepes viragot,az apa ,pl uveg bort. felenk ez a szokas:)

Pedig a Dunántúlon is ez a szokás. Kis arany fülbevalót, vagy láncot vesznek a babának. Még ha a láncot nem is hordatják vele, akkor is az övé és el van rakva neki nagyobb korára. Ha valamelyik szülõ a zaciba adja, azt minõsíti is.
A pici baba , es a szulok kapnak ajandekot , a pici pl aranyat, az anyuka pl cserepes viragot, az apa , pl uveg bort. felenk ez a szokas:)
Nálunk szokás ilyenkor kitenni magunkért , akár vendéglátó vagy fogadóként. A keresztszülõ veszi meg a keresztelõruhát és ékszert(kislánynak a fülbevalót, kisfiúnak nyakláncot), tortát is szokás csináltatni. Illetve a templomban is a keresztszülõ rendezi a ceremóniát. A vendéglátó részérõl is maximálisan ki kell tenni magunkért, egy kisebb lakodalom. Akit megtisztelnek azzal , hogy erre a fontos eseményre meghívják, annak is illik vinni v.mi ajándékot a babának.
Én még életemben nem hallottam ilyet, hogy egy pici babának, aki épphogy megszületett aranyat vesznek... ( a szülei majd beadják a zaciba és abból vesznek neki pelenkát :DDD) Úgylátszik nálunk ez a szokás nem ismert.
Nálunk csak a babának szokás. Igazából az a szülõnek is ajándék:) Egyrészt, mert neki kéne megvennie, másrészt, mert az a legnagyobb öröm, ha mindenki az õ leggyönyörûbb gyerekét szeretgeti-csodálgatja:)
Szia.Nálunk a keresztszülõ vesz aranyat.A többi meghívott vendég álltalában játékot visz a babának 2-3000ft ért.A szülõknek nálunk nem szoktak max virágot az anyukának.
Nálunk a rokonság csak apróságot hozott: plüssjátékot, csörgõt, vagy hoztak süteményt az ünnepségre... én nem vártam el senkitõl, hogy ajándékozzon, mivel nekem maga az ünnep volt a lényeg, és hogy a család velünk ünnepeljen :)
igen szerintem, de nem nagyot. nálunk az a szokás hogy arany ékszert kap a baba. pl fülbevalót, vagy nyakláncot. ezzel is mutatva hogy tartós a kapcslat. de egyéb vendégként ha nagy muri lesz egy tortát csináltatni, vagy ha kicsi kijelenteni hogy te csináltatod a tortát. vagy valami csekéjséget. pl játékot. de ez természetesen attól függ milyen rokon vagy. pl nagyszülö, nagynénei/bácsi. vagy csak egy 8-ik unokatesó.
A kérdező hozzászólása: Értem, de a rokonok a pici babának vegyenek ajándékot?
A keresztszülõknek és a pici babának szoktak ajándékot venni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Volt már nálatok olyan vendég, aki otthonosan érezte magát? Továbbá ha költöztél tartotta a markát valamilyen tárgyi eszközért?

Nálam igen, volt rá példa, hogy rágyújtott csak úgy, és amikor rászóltam, hogy nyissa ki az ablakot, beszólt nekem. Visszaszóltam, hogy dohányozni odakint és a pofát pedig laposra állítani....Azóta egyszer hívtam nem jött többet.

Olyan is volt, hogy a wc úgy nézett ki, ahogyan. Több napig tartozkodott nálunk. Feltakarítottam, másnap ugyanúgy. Továbbá, családi élet nálunk zajlódott. Két unoka váltotta egymást az ajtón este 9-kor, miközben csörgött a kaputelefon, másnap reggel a saját mobil telefonom, és az illet?t keresték....

Akadt aki meglopott egy ezressel. Kitiltottam. Amikor megtudta, hogy költözöm, mert az anyukája látta, hogy megy a hercehurca, felkeresett, hogy nincs-e valamiféle vas.....

6

Miért szól le a legtöbb ember mindenkit a súlya/vallása/származása/bőrszíne miatt?

Nem értem, miért nem lehet normálisan beszélni egy másik emberrel? Akár hová megyek, a legtöbb helyen ilyenek miatt vannak kiközösítve/bántva az emberek. Mi értelme van?

2

Ti laknatok tobb generacios hazban?

Mondjuk te elnel egyutt a szuleiddel, ferjeddel, gyermekeiddel. A szuleidnek lenne kulon hazresze, tehat csak a konyha lenne kozos, a furdo, szoba nem. Mi a velemenyed errol?

5

Miért kell kiírogatni-a mindenkinek a magán életét facebook-ra és fárasztó élet fondorlatait, amik érdekesebbnek tűnnek ha magukban tartsák?

a magánélet kiteregetésével nem olyan baj, mikor valaki panaszkodik magáról, vigasztalást várva, de annyi embernél látni az ilyen m? "bölcsességeket", arról, hogy "az igazi n?, olyan aki..", vagy megosszák, mintha nem magukra utalnának vele, hanem látszik, hogy azzal "szabályozzák maguk", mintha párkapcsolatra, vagy hasonlókra "edzenének", de ez a "világnak" kiteregetve olyan érzést kelt, mintha üresek lennének.

12

Nálunk miért nem terjedtek még el a nyilvános piszoárok?

Mint pl:

3

Benjamin Géza Affleck-Boldt színésznek miért van egy magyar neve is?

van magyar rokona?

4

A médiának mi oka lenne a homoszexualitást hirdetni?

Sok kérdésnél látom hogy a médiát hibáztatják a melegek miatt. Bár én nm nézek tévét de mégse gondolom,hogy a csapból is ez folyna, a másik hogy mi érdeke lenne a médiának a homoszexualitás hirdetése el?

10

Miért halnak ki a régi nevek?

József, István, György, János, Péter, Miklós, Antal/András, László/Zoltán, Sándor és Ferenc. Az el?z? generációk csak ezeket a neveket használták, és mégis mindenki lehetett egyéniség. Miért felkapottak a külföldi, idétlenebbnél idétlenebb, semmitmondó nevek? Mi 30-nál többen vagyunk az osztályunkban, és csak ketten viselünk ezek közül keresztnevet, Máté meg Bence persze van jó néhány...

17

Mit jelent az, ha valaki mellmagasságban feléd tartja az öklét, mintha bokszoló ütést akarna mérni, tehát vízszintes az ökle és ugye össze kell a te öklödet vele koccintani?

Amerikai filmekben a feketék szokták ezt a mozdulatot csinálni, talán ilyen szuper vagy, haver vagy, megcsináltuk, szeretlek, barát vagy...stb kifejezése, de szeretném tudni, pontosan mit jelent, mert velem is csinálták, de a jelentését nem tudom.

2

Egy 15 éves lány vagyok tudnátok segíteni nekem abban hogy hogyan vigasztaljam meg a barátomat?

eléggé össze van törve most m?tötték a lábát és nagyon nagy fájdalmai vannak már mindent megpróbáltam de sikertelenül

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!