Találatok a következő kifejezésre: Keresztelőre szoktak-e vinni a (1 db)

Keresztelőre szoktak-e ajándékot vinni a gyereknek?

Azt tudom hogy a keresztszül?knek kell ajándékot vinni, de a család többi tagjának, rokonoknak?

Legjobb válasz: A pici baba ,es a szulok kapnak ajandekot ,a pici pl aranyat,az anyuka pl cserepes viragot,az apa ,pl uveg bort. felenk ez a szokas:)

Pedig a Dunántúlon is ez a szokás. Kis arany fülbevalót, vagy láncot vesznek a babának. Még ha a láncot nem is hordatják vele, akkor is az övé és el van rakva neki nagyobb korára. Ha valamelyik szülõ a zaciba adja, azt minõsíti is.
A pici baba , es a szulok kapnak ajandekot , a pici pl aranyat, az anyuka pl cserepes viragot, az apa , pl uveg bort. felenk ez a szokas:)
Nálunk szokás ilyenkor kitenni magunkért , akár vendéglátó vagy fogadóként. A keresztszülõ veszi meg a keresztelõruhát és ékszert(kislánynak a fülbevalót, kisfiúnak nyakláncot), tortát is szokás csináltatni. Illetve a templomban is a keresztszülõ rendezi a ceremóniát. A vendéglátó részérõl is maximálisan ki kell tenni magunkért, egy kisebb lakodalom. Akit megtisztelnek azzal , hogy erre a fontos eseményre meghívják, annak is illik vinni v.mi ajándékot a babának.
Én még életemben nem hallottam ilyet, hogy egy pici babának, aki épphogy megszületett aranyat vesznek... ( a szülei majd beadják a zaciba és abból vesznek neki pelenkát :DDD) Úgylátszik nálunk ez a szokás nem ismert.
Nálunk csak a babának szokás. Igazából az a szülõnek is ajándék:) Egyrészt, mert neki kéne megvennie, másrészt, mert az a legnagyobb öröm, ha mindenki az õ leggyönyörûbb gyerekét szeretgeti-csodálgatja:)
Szia.Nálunk a keresztszülõ vesz aranyat.A többi meghívott vendég álltalában játékot visz a babának 2-3000ft ért.A szülõknek nálunk nem szoktak max virágot az anyukának.
Nálunk a rokonság csak apróságot hozott: plüssjátékot, csörgõt, vagy hoztak süteményt az ünnepségre... én nem vártam el senkitõl, hogy ajándékozzon, mivel nekem maga az ünnep volt a lényeg, és hogy a család velünk ünnepeljen :)
igen szerintem, de nem nagyot. nálunk az a szokás hogy arany ékszert kap a baba. pl fülbevalót, vagy nyakláncot. ezzel is mutatva hogy tartós a kapcslat. de egyéb vendégként ha nagy muri lesz egy tortát csináltatni, vagy ha kicsi kijelenteni hogy te csináltatod a tortát. vagy valami csekéjséget. pl játékot. de ez természetesen attól függ milyen rokon vagy. pl nagyszülö, nagynénei/bácsi. vagy csak egy 8-ik unokatesó.
A kérdező hozzászólása: Értem, de a rokonok a pici babának vegyenek ajándékot?
A keresztszülõknek és a pici babának szoktak ajándékot venni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Halotti toron kinek illik fizetni a kaját?

Az x. budapesti rokon is el akar jönni az elhunyt temetésére...senki sem hívta.

9

Budapesten hova lehet kiülni gitározni/énekelni az utcára?

Az aluljárókon kívül, ilyen napsütésben nem szeretnénk lent rothadni:) És egyébként ez törvénybe ütközik? Ha nem, hova tudnánk kiülni? Nem elsősorban pénzt akarunk keresni vele, de jól jönne az is a malacperselybe.

4

Mi a dolga az esküvöi tanúnak?

2

Mit jelent a keresztbe tett karral (X alakba) való "bemutatás"?

mikor azt mutatja vki vkinek hogy kapd be

2

Találkoztatok már ilyennel?

Vettünk egy házat egy kis faluban egy földutas utcában, külterületen, bementem a polgármesterhez kérdezősködni kicsit, lesz e valamikor rendes út az utcában stb. Még délután megjelent egy markoló, kiegyengették a földutat, aztán 2 teherautó kavicsot szétterítettek, kérdeztem tőlük, hogy ez miattam van-e, nem mondták, csak annyit, hogy betonos utat kell ide csinálniuk nyáríg.
A házamban nincs vezetékes víz, van fürdőszoba, de még nincs fúrt kút a kertben, akarok majd furatni, de a szomszéd magától jött, hogy amíg nincs vizem, vezessem át a vizet a hidroforjáról, használjam nyugodtan. Még áramom sincs, a kert kialakítása miatt drága meg kellene bontani a kerítést a villanyoszlophoz, pár nappal később jöttem le, már bent is állt az oszlop a szomszéd kertjében, és fenn volt a villanyóra nálam, elintézett mindent, nekem csak az elművel kell a pénzt rendezni. Én ezen már szóhoz sem bírtam jutni. Van a faluban egy kis műszaki bolt, vettem csöveket, stb, eddig kb 4-szer vásároltam ott, de már az elsőnél, amikor meg nem is ismert senki, úgy álltak hozzám, amikor bizonytalan voltam egy cuccnál, hogy vigyem el, aztán ha jó kifizetem, de minden vásárlásnál vagy kaptam valamit pluszba, vagy kevesebbet kellett fizetnem. A kisboltban is amikor voltam kérdeztem egy házi sajtról, hogy milyen, rögrön levágott egy elég nagy darabot az eladó néni, hogy vigyem el nem kér semmit. És ami a leg megdöbbentőbb... A házat költözés előtt rendbe akartam tenni, szomszéd hívott kőműveseket, anyaggal, munkával olyan árat mondták, hogy én csak az anyagot 1,5x többért hoztam volna, úgy hogy fél is fogadtam őket a munkára. Nem adtam előre semmi pénzt, nem beszéltünk meg semmi határidőt, kezdést stb, másnap jöttem le reggel, már 3-an dolgoztak a házon, egy fal már teljesen körbe volt vakolva, egy meg félig, 1 hetet mondták, hogy szigeteléssel, festéssel kész, és még egy falat is segítettek bent kibontani, semmit sem fogadtak el.
Még amkőr voltam a szomszédnál, láttam, hogy 1000 éves ndk mosógépe van, nincs mikrója, meg őskövület tvje van, vettem neki egy újabb mosógépet rendességből, de majd kap egy újabb tvt meg egy mikrót is. Olyan ritkán találkozok ilyen emberekkel, ebben a faluban meg eddig csak ilyen rendes emberekkel találkoztam, szinte el sem hiszem.

3

Hogyan lehet szepen visszautasitani valakit?

Lenyegeben az alapsztori az, hogy valaki szeretne elhivni magahoz par napra, de en tobb okbol sem szeretnem ezt. Napi kapcsolatban vagyunk egymassal. Nem akarom megbantani, de en abszolut nem szeretnem ezt.

Aki szeretné, pü-ben leírom bővebben.

4

Miért nem akarja senki megvenni az MP4 lejátszom? Ennyire nem 'divat' már ilyen lejátszót hordani?

Elakarom adni 2-3 éves Philips MP4 lejátszómat, és senki nem érdeklődik, semmi. 8GB-s, kiváló állapotban. Nem használom, el akarom adni mert csak a port fogja meg a pénz is kell. 19ezerért vettem anno, 10k körül raktam fel 2 site-ra is..
Ennyire nem divat már hordani ilyeneket? 8GB szerintem még mindig elég sok zenének adna helyet.. (OFF:Hogy tudnám eladni?)

7

Olyan ismerősnek, aki facebook chatról letiltott, illik köszönnöm ha mondjuk utcán valahol összefutok vele?

Mert ha valaki letiltott chatról, akkor valószínűleg nem nagyon akarna szóba állni velem.

6

Már 1 éve lakunk a lakásban. Az előző tulaj levelei még mindig idejönnek. Mit lehet csinálni?

Igazából most már kezdek kíváncsi lenni, hogy milyen levelekről van szó, és felbontanám. Már több mint 30 levél jött a nevére. Különben mi ilyenkor a teendő? Ki lehet dobni a kukába?

5

Mégis mi oka volt erre az illetőnek?

Ma jövök haza a suliból busszal. Odamentem egy szabad, külső üléshez és a belül ülő személyt megkérdeztem hogy szabad-e leülnöm amire ő bólogatott. Kb 10 perc múlva előveszi a mellettem ülő személy a telefonját ( amin mellesleg a horogkereszt volt beállítva háttérként ) és elkezd kiabálva telefonálni majd amikor a busz megállt az egyik megállónál lerakja a telefont és a lábával erőteljesen lerúgott a székről, elkezdett hangosan és gúnyosan röhögni és leszállt a buszról. Mi oka lehetett erre?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!