Találatok a következő kifejezésre: Keresztelőre szoktak-e vinni (1 db)

Keresztelőre szoktak-e ajándékot vinni a gyereknek?

Azt tudom hogy a keresztszül?knek kell ajándékot vinni, de a család többi tagjának, rokonoknak?

Legjobb válasz: A pici baba ,es a szulok kapnak ajandekot ,a pici pl aranyat,az anyuka pl cserepes viragot,az apa ,pl uveg bort. felenk ez a szokas:)

Pedig a Dunántúlon is ez a szokás. Kis arany fülbevalót, vagy láncot vesznek a babának. Még ha a láncot nem is hordatják vele, akkor is az övé és el van rakva neki nagyobb korára. Ha valamelyik szülõ a zaciba adja, azt minõsíti is.
A pici baba , es a szulok kapnak ajandekot , a pici pl aranyat, az anyuka pl cserepes viragot, az apa , pl uveg bort. felenk ez a szokas:)
Nálunk szokás ilyenkor kitenni magunkért , akár vendéglátó vagy fogadóként. A keresztszülõ veszi meg a keresztelõruhát és ékszert(kislánynak a fülbevalót, kisfiúnak nyakláncot), tortát is szokás csináltatni. Illetve a templomban is a keresztszülõ rendezi a ceremóniát. A vendéglátó részérõl is maximálisan ki kell tenni magunkért, egy kisebb lakodalom. Akit megtisztelnek azzal , hogy erre a fontos eseményre meghívják, annak is illik vinni v.mi ajándékot a babának.
Én még életemben nem hallottam ilyet, hogy egy pici babának, aki épphogy megszületett aranyat vesznek... ( a szülei majd beadják a zaciba és abból vesznek neki pelenkát :DDD) Úgylátszik nálunk ez a szokás nem ismert.
Nálunk csak a babának szokás. Igazából az a szülõnek is ajándék:) Egyrészt, mert neki kéne megvennie, másrészt, mert az a legnagyobb öröm, ha mindenki az õ leggyönyörûbb gyerekét szeretgeti-csodálgatja:)
Szia.Nálunk a keresztszülõ vesz aranyat.A többi meghívott vendég álltalában játékot visz a babának 2-3000ft ért.A szülõknek nálunk nem szoktak max virágot az anyukának.
Nálunk a rokonság csak apróságot hozott: plüssjátékot, csörgõt, vagy hoztak süteményt az ünnepségre... én nem vártam el senkitõl, hogy ajándékozzon, mivel nekem maga az ünnep volt a lényeg, és hogy a család velünk ünnepeljen :)
igen szerintem, de nem nagyot. nálunk az a szokás hogy arany ékszert kap a baba. pl fülbevalót, vagy nyakláncot. ezzel is mutatva hogy tartós a kapcslat. de egyéb vendégként ha nagy muri lesz egy tortát csináltatni, vagy ha kicsi kijelenteni hogy te csináltatod a tortát. vagy valami csekéjséget. pl játékot. de ez természetesen attól függ milyen rokon vagy. pl nagyszülö, nagynénei/bácsi. vagy csak egy 8-ik unokatesó.
A kérdező hozzászólása: Értem, de a rokonok a pici babának vegyenek ajándékot?
A keresztszülõknek és a pici babának szoktak ajándékot venni.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Van értelme beriasztani a házat éjszakára, ha otthon az ember?

Sokakat ismerek, akik mondjuk emeleten alszanak, és a földszintet riasztják éjszaka.
De minek, ha otthon az ember?
Csak felébred arra, hogy törik be az ablak nem? Vagy hogy felfeszítik az ajtót...
Utána meg lehet hívni a rendőrséget egyből.

10

Joshi, Balázs és Mónika showban csak színjáték az egész?

http://www.youtube.com/watch?v=ZwaUDjAYzx8
persze nem muszáj megnézni az egészet, de olyan hihetetlen, hogy "kiteregetik a szennyest" országnak-világnak...?

2

Egy egyszerű kérdés: A drágább vagy az olcsóbb x terméket veszed meg?

29

Szeretek egyedül lenni, lekötni magam, gondolkodni magamban, és csak nagyon kevés ember társaságát szeretem, keresem. Mi olyan felháborító ezen?

Az a helyzet, hogy sok extrovertált ember vesz körül, állandóan pörögnek, csinálnának valamit, amibe engem is beakarnak vonni, értem ezt az élet minden területére, nem tudom mit kedvelnek bennem. Ki is lógok ebből a környezetből, nem majmolom a divatot, zenét, meg inkább lekötöm magamat könyvvel, zenével, írással, és akkor jönnek a rosszalló tekintetek, megjegyzések. Miért irritálja ez annyira az embereket?

3

Az miért van, hogy a haverom 5x hívott fel, és mikor felveszem, recsegés megy?

És ha én hívtak megint recsegés.
És nem szokott ilyenekkel szórakozni.
Ellopták a telefonját, és engem szivat valaki?

1

Kell-e valamit reagálni, és ha igen mit arra, hogy ha valaki megköszöni a születésnapi jókívánságot?

1

Mennyire udvariatlan ez? -Na, mizu te még élsz?

Tegnap elragadtattam magam és egy 2 éve nem látott havernak így köszöntem. Azt mondták bunkó vagyok.

5

Miért ilyen unintelligensek a 15-20 évesek? Miért nem adják át a helyet a buszon?

Kismama vagyok, és a buszon, ha átadják a helyet akkor is idősek!:(
Elfogadom, de olyan dühös vagyok, hogy a kis dagi miniszoknyás lány facebookon csetel vagy mi, és úgy csinál mintha bem látná, hogy valakinek helyre can szüksége!

Azért akarok leülni, hogy nehogy megüssem a pocim, s nem azért mert annyira fáradt kennék!

Legközelebb olyat kiabálok az ilyen kis huhh.. Csúnyát tudnék írni!!!!
MINDIG átadtam/átadom a helyem:(

Nektek ezzel nincs problémátok??

66

Mi történne a világgal, illetve a világképetekkel, ha kiderülne, hogy az evolúció tévedés?

Tehát tegyük fel:jönne egy genetikai vagy régészeti felfedezés ami miatt megdőlne az evolúció.
És 100% biztos, hogy nem volt evolúció!

Az nem derülne ki, hogy akkor most mi volt helyett csak annyi, hogy az evolúció tévedés.

Változtatna az bármit is?

Köszönök minden normális választ!

8

Magyarországon honnan ered az a szokás, hogy esküvő után a nő -né lesz, és így is használja a nevét?

Romániából jöttem, nálunk ez így nem elterjedt, vagy felveszi a családnevet, és lesz Férficsaládnév Katika, vagy mindkettő (FFcs.név Lánykorinév Katika), ritkább esetben megmarad az eredeti neve. Ezt a nézést nálunkfele csak mamám falujában hallottam, ott vannak Pistánék. Itt meg volt olyan, hogy bemutatkozott valaki: Nagy Pistáné vagyok- OK, és akkor hogy hívnak??? És nem középkorú, hanem velem egyidős, huszonéves lány. Ilyen esetben mi van, ha meg akarom szólítani, akkor Pistánézzam le? Nem úgy lenne a logikus, hogy szokások ide vagy oda, bemutatkozásnál a saját keresztnevét is beszúrja valahová?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!