Találatok a következő kifejezésre: Keresztapám bérmakeresztapjának unokája kim nekem Rokonom (1 db)

Nem.
Éppenséggel lehet rokonod, ha pl. a te keresztapád egyben vérszerinti rokonod is (pl. nagybácsi) és az õ bérmakeresztapja is vérszerinti rokon (csak a példa kedvéért, õ a nagybátyád nagybátyja). Ez esetben rokon az unoka is, de a keresztszülõségtõl önmagában még nem lesz senki a rokonod! Az én keresztanyám sem rokonom pl., mert nem hozzátartozónk, hanem anyukám barátnõje... A keresztszülõség önmagában nem jelent rokonságot.
Ha keresztapád bérmakeresztapja neked vérrokonod, akkor rokonod, de hogy milyen rokon, azt így nem lehet tudni. Ha nem vérrokon, akkor nem rokon.
Nem valószínû, hogy rokon, inkább csak a tág retyerutyaságba tartozik. Estleg lehet koma, de csak erõs jóindulattal, mert ugye a komaság a keresztgyerekek szülei.
Nem.

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Hol kezdjem a kutatást az egyik felmenőmről szóló történet kapcsán (1920-as, 30-as évek)?

Az egyik dédnagyapám tűzoltó volt Budapesten, és a '20-as évek végén, '30-as évek elején kimentett egy öngyilkosságra készülő nőt a Feneketlen-tóból, emiatt kitüntetést és jutalmat kapott. Biztosan igaz történet, de szeretném, ha lenne róla valamilyen írásos emlék, hiteles dokumentum, de nem tudom, hol kezdhetnék el kutatni ezután.

1

Kisfiamnak adhatok Marcus nevet?

Párommal nézegettünk kisfiú neveket. Szeretnénk ha a gyerekünk neve Marcus lenne. Lehet anyakönyveztetni ezt a nevet?

9

Na akkor ez most hogy is van?

1. Anyukámnak az unokatesója nekem kim?
2.Az unokatesó és a kereszttesó között mi a különbség?
3. A nagynéném gyereke nekem kim?

6

Családotok, haverotok csak lelki szemetesládának használ titeket?

Van, volt ilyen nektek? Elpanaszkodja magát, sajnáltatja magát, tanácsot kér, sír, igazat ad neked. Utána meg észreveszed, hogy még ő kerül téged, már nem is olyan nagy a baj, inkább nem is kellett volna, hogy mondja neked, stb stb. Ez most azért van, mert tudja, nem mindent mondott el neked a történetből, vagy szégyenli, hogy ennyi mindent elmondott neked, vagy inkább mivel homokba dugja a fejét, szégyenli magát előtted, hogy hiába bólogatott, ő nem csinál semmit másképpen? Történetek is jöhetnek. Olyanra gondoljatok ha nő vagy férfi mesél a párjáról nektek....

10

Hogyan tudnék olyan rokonokat felkutatni, akikről semmit sem tudok? Csak tudom, hogy vannak.

Az interneten csak olyan keresőket találtam, ahol adatokat kell megadni a keresett személyről. De én tudom, hogy vannak külföldi rokonaim, viszont senki sem elérhető, hogy segítsen.

4

Ki nekem az unokatestverem gyereke? Van erre kifejezes? :D

7

Mennyire számítok németnek és kaukázusinak, ha apai ágról vannak ilyen nemzetiségű felmenőim? És van esélyem arra, hogy az ő utódaikat megtaláljam, ha csak a dédszüleim és az ő testvéreik nevét tudom?

1

Bedők milyen eredetű családnév lehet?

2

Nektek van családi címeretek?

Mennyire tartjátok magatokat a hagyományos családi értékekhez? Van-e például családi címeretek? Ha nincs, elképzelhetőnek tartod, hogy a jövőben rendszeresítetek?

3

Szerintetek a Sebjan vezetéknév az lehet-e zsidó/német eredetű?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!