Találatok a következő kifejezésre: Keresztapám bérmakeresztapjának unokája kim nekem (1 db)

Nem.
Éppenséggel lehet rokonod, ha pl. a te keresztapád egyben vérszerinti rokonod is (pl. nagybácsi) és az õ bérmakeresztapja is vérszerinti rokon (csak a példa kedvéért, õ a nagybátyád nagybátyja). Ez esetben rokon az unoka is, de a keresztszülõségtõl önmagában még nem lesz senki a rokonod! Az én keresztanyám sem rokonom pl., mert nem hozzátartozónk, hanem anyukám barátnõje... A keresztszülõség önmagában nem jelent rokonságot.
Ha keresztapád bérmakeresztapja neked vérrokonod, akkor rokonod, de hogy milyen rokon, azt így nem lehet tudni. Ha nem vérrokon, akkor nem rokon.
Nem valószínû, hogy rokon, inkább csak a tág retyerutyaságba tartozik. Estleg lehet koma, de csak erõs jóindulattal, mert ugye a komaság a keresztgyerekek szülei.
Nem.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A VH alatt volt egy árvaház Újpesten az 1-es számú királyi menhely. Hol lehet keresni olyan személy után aki ott volt gondozott még 1935-ben?

Az árvaházat azóta már lebontották. Hol tartják még nyilván az adatokat?

4

Hol tudom kideríteni a családfánkat?

Csak néhány adatot tudok az ősökről, egy két születési helyet és anyja nevét,ez elég hogy kiderítsem??

4

Ki nekem apukám unokahuga? És az ő gyereke?

4

Miért utál ennyire?

Egyszerűen már nem bírom tovább: apám utál engem. Az előbb kimentem a konyhába ennyi valamit, ő elővettem nekem a tegnapi húst, meg a sült krumplit. Felét megettem, de olyan ízetlen, és száraz volt. Kivittem, hogy nem kérem. Erre elkezdett velem üvöltözni, hogy neked jót se lehet tenni. Állandóan piszkál, semmi jót nem tudok neki tenni, ha este odamegyek hozzá tv-zni hozzám se jól, másnap meg olyat mond, hogy megint hozzá se szólok. Nem bírom tovább, már elegem van belőle. :(

3

Hogy tudnék a Barátnőmön segíteni?

Súlyos családi problémákkal küzd, napi szinten sirdogál, szegényt sajnálom, de nem merek róla beszélni, hátha megbántom.
Szülei elváltak, ő most 15 éves, van egy 2 féltestvére, az egyiket, a kishugát imádja, de elszakítják tőle, még telefonban is alig hallja. Van egy másik testvére is, akit eltitkoltak előle, csak most tudta meg hogy létezik, de nevét nem mondták meg neki. Az anyjával él jelenleg, akivel folyton vitázik, és tényleg szörnyen bánik vele az anyja.
Az apja gazdag, megvesz neki mindent, de el nem kényezteti teljesen el. Az apja felesége ki nem állhatja a lányt, ő szakítja el az apjától, féltestvéreitől a barátnőmet.

Én tudok valamiben segíteni neki? Mit mondjak neki? Tudtok segíteni?

3

Megengeditek, fontos lehet családok számára főleg ha ebből sok a veszekedés?

Remélem építő dolog lesz amit írok most. Ma olvastam a generációs problémákról olyan szemszögből, hogy a munkábaállás, ahhoz hozzáállás a mai a kádári és azelőtti emberek felfogása, stb. nem akarom ezt részletezni, de azért jó volt olvasni, hogy a tanulmány is megerősítette, hogy nem jó az, amikor a mondjuk kádári időszakban már dolgozó ember mond negatív kritikát a mai fiatalságra. Van aki megérdemli, de igenis van aki ha már mondjuk tanult, szeretne a szakmába elhelyezkedni, és ha még melózik is, nem kell elítélni, ha nincs megelégedve és tovább áll, legyen az biztos melóhely ide vagy oda. Igen is el kell fogadni az idősebbeknek, hogy lehetnek, sőt szükség van a mai fiatalság nagy körének arra, hogy azt dolgozhasson amit szeret is csinálni, vagy ammiért tanult. Nem pedig robot módjára mint régen, hogy örült mindenki hogy van mit, mert akkor törvényt is szegett meg ilyesmi. Várom hozzászólásaitokat.

6

Mit gondoltok az Ida névről?

23

Már nem tudom hogy hova fordulhatunk jogi segítségért mert csak falakba ütközünk, kihez tudnánk segítségért fordulni? Most már nem láthatom a tesómat soha csak ha apám meghal?

A testvérem két évvel ez előtt súlyos munkahelyi balesetet szenvedett Ausztriában,mozgássérült,magatehetetlen lett.
A szüleim nincsenek együtt,elváltak,az apámnak van egy féltékeny barátnöje,apám lett a végleges gyámja.
Senkit nem engednek be látogatni,a gyámügy nem tesz semmit,mert nem kiskorú,hiába cselekvőképtelen.
A bíroság sem tesz jogi lépéseket,mert 'nem az ö hatás körük'.A tesómat csak Ausztriába látogathatjuk mert ott nem tudja senki megtiltani.A tesómnak volt nagy összegű biztosítása és kapja az életjáradékot amik nem kis összegek.
Az apám és a nője elég pénz centrikus.A tesómnak szeretetre nem inger szegény környezetre van szüksége.

5

Vannak itt olyan párok, akik között nagy a korkülönbség? Tapasztalatokra lennék kíváncsi, működik-e a dolog.

Hasonló cipőben járok és persze szinte mindenkitől azt hallom, hogy hosszútávon úgysem fog működni, stb. Szóval az ilyen érvekkel már tisztában vagyok, most tapasztalatokra lennék kíváncsi, akinek van vagy volt már ilyen párkapcsolata. Működik-e vagy sem, és miért?

18

Megkérdezzem az unokatesómat? Vagy ez nagy családi banzájt eredményezne?

Mindketten munkát keresünk, és a bátyja egy munkaközvetítőként dolgozik. A héten regisztrált és elküldte az önéletrajzát a közvetítőnek és megpróbálják őt elhelyezni a cégnél. Gáz lenne ha én is elküldeném oda az önéletrajzomat? Vagy kérdezzem meg őt előbb? Nekem is kéne munka, csak nekem nincsenek kapcsolataim. És jobb képességeim (nyelvtudás stb) vannak mint neki (neki kb. 0) és valahogy rossz érzés hogy ő ilyen képességekkel és akarással munkát kaphat én meg nem.
Nem akarok vele versengeni, és családi veszekedést sem szeretnék belőle.
Vagy hagyjam hogy ő érvényesüljön?
köszi
21/F

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!