Találatok a következő kifejezésre: Keményítő napon rizst (16 db)

Mit keres a rízs a keményítő napon, mikor merő szénhidrát?

Néhány éve csináltam ezt a fogyókúrát (sikeresen) és akkor még a rízs a szénhidrát napon szerepelt. Miért kellett átteni a keményít?k közé? Tudja valaki?

Legjobb válasz: A rizs a keményítõ naphoz tartozik, nem tudom ki kavarta meg. Ugyanúgy hasznosul mint a krumpli, vagy mint a hüvelyesek. Nézd meg bárhol a neten a 90 napos diétát, mindenhol a keményítõkhöz sorolja! De egyébként a keményítõ is szénhidrát. Ha pl. szénhidrátmentes diétát tartasz, ugyanúgy nem ehetsz rizst vagy krumplit, mint kenyeret vagy tásztát.

A rizs a keményítõ naphoz tartozik, nem tudom ki kavarta meg. Ugyanúgy hasznosul mint a krumpli, vagy mint a hüvelyesek. Nézd meg bárhol a neten a 90 napos diétát, mindenhol a keményítõkhöz sorolja! De egyébként a keményítõ is szénhidrát. Ha pl. szénhidrátmentes diétát tartasz, ugyanúgy nem ehetsz rizst vagy krumplit, mint kenyeret vagy tásztát.
neked meg aztán nem mindegy, h ki mennyit és honnan fogy?az ne a te dolgod legyen. gondolom, te nem azok kozé tartozol, akin van mit fogyni, vagy pedig azok kozé, akin van mit fogyni, csak nem bírsz - ugyanis azok írnak ilyen válaszokat.sztem /velem egyutt/ sok olyan diétázó van, aki sikeresen leadja a kg-kat ezzel a diétával.
a kérdezonek igaza van, rizs az SZÉNHIDRÁT és NEM KEMÉNYÍTO. kedves elso válaszoló: nézze meg a neten , mindenhol keményito kozé sorolják. igen sokan keményíto kozé sorolják, mert vki el kezdte azt írni, h keményíto, pedig téved. nézd csak meg a 90 napos diéta leírásában és ott a szénhidrát kozé sorolják. és szerintem, aki ezt a diétát csinálja, nem ossze vissza kéne nézegetni a netet, h mit ehet ebben a diétában és mit nem, hanem a 90 napos diéta leírását, ugyanis a mindmegette.hu-n is elég sok a téves info.
ja, még elfelejtettem, h igen: a keményíto is szénhidrát, de nem az osszes.
Mivel a szakirodalom nem ismeri a 90 napos diétát és legalább 60 formában létezik kijelenthetem hogy valami balfék által összetákolt sz*r... Aki azt mondja hogy jó, mert 15 kilót fogyott annak meg gratulálok mert az egy dolog hogy 15 kiló csak, hogy honnan meg milyen áron az a nem mindegy...
A kérdező hozzászólása: Errõl a diétáról néhány évvel ezelött hallottam elõször. Miután a család több tagja is ezzel a diétával adott le tizen és huszon kilókat, úgy döntöttem én is megróbálom leadni a felesleges kilóimat. Bevált. Ezt csak azért meséltem el, mert akko még a rízs a szénhidrát napon szerepelt és a gomba még semlegesnek számított. Így körülbelül 2-3 év elteltével meglepetten tapasztaltam, hogy ugyan azon az oldalon, ahol annak idején elõször olvastam a 90 naposról, változások álltak be. Mint például ez a rízs mizéria is.... Átkerült a szénhidrátnapról a keményítõbe... Így nem is eszem rízst... :( Meg már azt a jó kis zöldborsós gombapörköltet sem merem betenni a keményítõ napra... :(

A rizs elvileg gabona. Mégis a keményítő naphoz sorolják, pedig ott a zöldségek vannak. Akkor most ez hogy is van?

Legjobb válasz: A rizs leginkább szénhidrát, bármit is mond a barom diétád.

A rizs leginkább szénhidrát, bármit is mond a barom diétád.
Egyetértek az elõzõ válaszolóval továbbá a szénhidrát, és a keményítõ meg a gyümölcs(cukor) is végeredményben szénhidrát mivel a szervezet ugyanazzá bontja le. Szép dolog ez az elválasztódiéta csak értelmetlen, és káros is...
már én is kérdeztem, mert itt sokan azt írják, h keményito, de sztem inkább szénhidrát és a leírásban is az van írva, h szénhidrát.én amúg ynem szoktam rizst enni, de ha te szeretnél, a szénhidrát napon.
A rizs szénhidrát, nem pedig keményítõ.Ez biztos!

Kemenyito napon lehet-e a zoldsegeket olajban parolni vagy csak fove szabad? Tartalmazhat-e a zoldsegkeverek rizset es gombat?

Legjobb válasz: Lehet olajban párolni,de csak kevésben.Rizst keverhetsz zöldséggel,de a gombát hagyd ki.Hiába soroljuk a zöldségek közé,több benne a fehérje mint a keményítõ.Jobb elkerülni.

Lehet olajban párolni, de csak kevésben.Rizst keverhetsz zöldséggel, de a gombát hagyd ki.Hiába soroljuk a zöldségek közé, több benne a fehérje mint a keményítõ.Jobb elkerülni.


Lehe fehér rizs fogyasztani keményitő napon?

Legjobb válasz: bár én nem csinálom ezt a diétát, de a rizs full szénhidrát, úgyhogy szerintem nem lehet.

bár én nem csinálom ezt a diétát, de a rizs full szénhidrát, úgyhogy szerintem nem lehet.
Persze, hogy lehet!A 90napos leírásában is szerepel.Én is eszem keményítõnapon.Az elõttem szóló nem ismeri a diétát!
á, ismét a kiakasztó válaszok... igen, a rizs CH, de mivel rengeteg a keményítõ van benne, ezért keményítõ napon lehet enni.. elárum, hogy a keményítõkl is CH-k.. de a diéta máshogyan értelmezi a CH-t és a keményítõt CH: tésztafélék keményítõ: zöldség+risz (tehát a magasabb keményítõ tartalmú ételek)

Horváth Ildikó által kiadott receptek 90 napos diétához című könyvben a rizses ételek a szénhidrát napnál vannak. Akkor a rizst most szénhidrát vagy keményítő napon kell ennem?

Legjobb válasz: Honnan jön belõletek ez a sok baromság? Itt mindenki elmebeteg? A KEMÉNYÍTÕ A SZÉNHIDRÁTOK EGYIK FAJTÁJA. A rizsa szénhidrát. Pont.

Honnan jön belõletek ez a sok baromság? Itt mindenki elmebeteg? A KEMÉNYÍTÕ A SZÉNHIDRÁTOK EGYIK FAJTÁJA. A rizsa szénhidrát. Pont.
A rizs CH, mivel a keményítõ is CH ez teljesen rendben van. De a diéta ketté szedi: a keményítõ külön egy nap, és a CH alatt a tésztás ételeket érti. Az a baj, hogy rosszul vannak elnevezve a napok a diétában, ezért ez a sok félreértés. Fehérje = hús+tejtermékek Keményítõ = fõtt zöldségek+rizs CH = tésztafélék, némi édesség Gyümölcs = gyümölcs Ez a diéta lényege ;)
A rizsben keményítõ van. Tehát a keményítõs napra való.
Fogyózol, nem? akkor semmi nem kevés...
Gyümölcs napon bármennyi gyümölcsöt ehetsz és a gyümölcslevekkel vigyázz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)
Itt látszik, hogy ez a "módszer" mekkora nagy baromság: gyümölcs = szénhidrát. keményítõ = szénhidrát. Rizs = keményítõ azaz szénhidrát. Gyümölcslé = szénhidrát... Jól értem én, hogy egy héten minimum 3 nap van szénhidrát nap???? Ez aztán az étrend....
A kérdező hozzászólása: Kösz okoska, de nem ezt kérdeztem..:)

Lehet-e keményítő napon a rizshez uncle ben's édes-savanyú szószt enni (ananásszal)?

Legjobb válasz: nem,a szószok általában cukrot tartalmaznak így hagyd õket szénhidrát napra,de lehet bele rakni borsót,kukoricát v. bármilyen zöldségfélét.

nem, a szószok általában cukrot tartalmaznak így hagyd õket szénhidrát napra, de lehet bele rakni borsót, kukoricát v. bármilyen zöldségfélét.
Keményítõ napra rizst? A rizs az szénhidrát!!!!!! Nem ehetsz keményítõ napon!

Baj ha keményitö napon végig csak párolt rizst eszek?

nincs ithol semmi,se krumpli se zöldség és pénzem meg nincs h vegyek sajna:(:(:(

Legjobb válasz: ha kibírod vele ma,akkor minden akadály nélkül eheted :)

ha kibírod vele ma, akkor minden akadály nélkül eheted :)
Áááá végülis csak 70%-os szénhidrát... EZEK UTÁN GONDOLD VÉGIG...
A kérdező hozzászólása: vacsira sült krumlit ettem kechuppal!

Csemege ubit lehet enni rizs mellé keményítő napon?

Legjobb válasz: Szerintem nem. Sok benne a cukor.

Szerintem nem. Sok benne a cukor.
Szerintem lehet, de csak olyat ami édesítõ szerrel készül :)
Lehet enni savanyú (csemege) uborkát, paprikát stb., csak ne legyen túl édes. Utána olvastam több helyen is, ez a kérdés engem is foglalkoztatott. Tehát a keményítõ és fehérje napon saláta helyett lehet enni, persze jobb a sali:) )


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!