Találatok a következő kifejezésre: Kell-e valamilyen ahhoz, hogy a (2 db)

Egy HD-s monitort szeretnék vásárolni és ahhoz hogy HD-ban játszhassak azokkal a játékokkal amik most simán futnak HD felbontás nélkül kell e valamilyen alkatrészt cserélnem a számítógépemben?

A mostani gépem: Intel Core Dual CPU E220 2,4 Ghz Ati Radeon Hd 5610 1024 GB 4 GB Ram

Legjobb válasz: milyen játékokról van szó? amúgy sztem CPU meg VGA csere is kellene!

milyen játékokról van szó? amúgy sztem CPU meg VGA csere is kellene!
A kérdező hozzászólása: Most 1024*768-as felbontásban tudok játszani annál csak nagyobb lesz nem?Megaz a baj hogy májusban vettem a videokártyát és egy ideig nem terveztem újat venni.
Hát vehetsz, de arra ne számíts hogy szépen fognak menni az új játékok Full HD-ban. Vissza kell majd venni vagy a felbontásból, vagy a grafikából, vagy mindkettõbõl. Nem rossz kártya a HD5670 a maga kategóriájában, de azért az ilyen igényekhez kevéske.
A kérdező hozzászólása: Ja értem akkor szerinted elõször ne új monitort vegyek igaz?
Mert gyenge hozzá. Attól hogy támogatja, még az új játékok legtöbbje úgy fokod Full HD-ban akadni mint állat... Persze ha lehúzod a grafikát úgy mennek, de low grafikán meg minek a Full HD?
A kérdező hozzászólása: Ja bocsi elrontottam, a VGA-m ati Radeon HD 5670-as ami támogatja a Full HD felbontást és a direct x 11 is, tehát nem értem miért kéne lecserélnem ahhoz hogy HD-ban játszhassak?
A kérdező hozzászólása: Igen full HD-ra gondoltam
Mit jelent az a HD nálad? Full HD? Mert akkor az egész gépet is cserélheted.
A kérdező hozzászólása: Hát mondjuk a Skyrim, Batman arkhan city, l.A Noire vagy a Battlefield 3 most ezek simán mennek a gépemen.
Játék függõ hogy melyiket milyen felbontásban tudod akadás nélkül játszani rajta.

Kell-e valamilyen papír ahhoz, hogy a nagyszülők magukkal vigyék külföldre az unokákat?

Férjem külföldi (EU tag) állampolgár, és a nagyszül?k el szeretnék vinni a gyerkeket repül?vel.

Legjobb válasz: Hozzáteszem a vámos nincs tisztában a szülõi adatokkal, a szülõ aláírásával, így ez a dolog tényleg csak egy formaiság... Viszont célszerû a problémák elkerülése végett.

Hozzáteszem a vámos nincs tisztában a szülõi adatokkal, a szülõ aláírásával, így ez a dolog tényleg csak egy formaiság... Viszont célszerû a problémák elkerülése végett.
Szerintem nem kell felhatalmazás, hogy elvihetik, ha erre gondolsz. Persze a hivatalos okmányoknak meg kell lennie.
Ajánlott, de nem kötelezõ. Számít, hogy hova mennek "külföldre". Ha kilépnek a schengeni övezetbõl akkor erõsen ajánlott, mert lehet belõle baj. [Mégha jog szerint a kiskorú útlevelével igazolja a törvényes képviselõ engedélyét a határátlépésre. - Tehát a gyerek érvényes útlevéllel EGYEDÜL is átlépheti - a magyar jog szerint - a határt.] A nagyszülõk jogi értelemben ugyanolyan "senkik", mint bárki más. A törvényes képviselõnek a nyilatkozata szükséges, melyet a fogadó ország és az induló ország nyelvén, vagy egy világnyelven kell leírni, és tartalmazza (ha mindkét szülõnek felügyeleti joga van) mindkét szülõ beleegyezését, hogy a kiskorú gyermek x. idõpontban y. országba az országhatárt z. személy kíséretében átléphesse.
most volt nem rég a hiradóban hogy ajánlott. vannak országok ahol kérik. szerintem írjatok mindenképpen, az a legegyszerübb. ebbe írjátok bele kivel megy és hova (melyik országba) milyen módon, és mikor kell vissza vinniük. ebbe már tuti nem szolnak bele. ha pl igazoltatnak jobb egyböl tisztázni mint mondjuk az örsröl szülöt behívni.
Külföldön élünk, anyósom most hozta ki hozzánk a pasim lányát. Már otthon, a reptéren kérték tõle az engedélyt, amit az anyja írt. Szerencsére volt. Valahol a neten talált valami formanyomtatványt, amit kitöltött. Most azon van a pánik, hogy nincs lefordítatva és mi lesz, ha a magyar papírt visszafelé nem fogadjék el. Tehát én lavasolnám, hogy vigyenek írásos szülõi engedélyt, biztos ami biztos alapon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam a neten egy több nyelven íródott meghatalmazást, belinkelem, hátha még jól jön másnak is. http://www.utikalauz.hu/hirek/Fiatalkoruak_beutazasa_Horvato..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!