Találatok a következő kifejezésre: Kell-e valamilyen ahhoz, hogy (5 db)

Kell-e valamilyen engedély ahhoz, hogy valaki otthon küzdősport edzéseket tartson pénzért, és ha igen, milyen?

Egy barátomhoz járok edzeni és azt mondták neki, hogy feljelenthetik azért, mert nincs engedélye az edzésekre, illetve arra, hogy pénzt kérjen értük, és adóznia is kellene ebből a jövedelemből. Egyikünk sem ismeri az ide vonatkozó jogszabályokat, ezért kérném a hozzáértők segítségét az ügyben. Én arra gondoltam, hogy hivatalosan nem kérne érte pénzt és csak "baráti társaságként járnánk össze", mert szerintem ebbe nem köthetnek bele, de még egyszer mododm: Nem értek hozzá. Fel tudnátok világosítani egy kicsit?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy valaki küzdõsport edzõként tevékenykedjen tényleg kellenek engedélyek. A sportjogi szabályzatát kéne megnéznetek.

Ahhoz hogy valaki küzdõsport edzõként tevékenykedjen tényleg kellenek engedélyek. A sportjogi szabályzatát kéne megnéznetek.
A kérdező hozzászólása: És ha az általam felvetett ötletet alkalmaznánk?
Rizikós. Mi van ha valaki megsérül edzés közben?? Vagy van egy jó akaró aki bejelenti hogy küzdõsport edzés tart X.Y., és nincs engedélye?? Ezek sokkal nagyobb gondok mint az hogy feketén fizet valaki.. A párom jár küzdõsportra. Az edzõnek eleve fekete övesnek és 5 danosnak kell lennie, hogy edzõként tevékenykedjen. Minden tanulónak külön biztosítást kellett kötni. A vizsgáztatást is hivatalosan csinálja.. A küzdõsportban elõfordulnak 8 napon túli sérülések is, és ha nincs biztosítása akkor bukta az egész.. Nem érdemes feketén csinálni a dolgot. Járjatok utána hogy a sportban fõleg a küzdõsportnál milyen jogszabályok vannak, és mik kellenek egy klub nyitásához.
A kérdező hozzászólása: Végül is a kettõ között sikerült megoldást találni. Van egy hivatásos edzõ ismerõsünk, aki elvállalta a dolgot.

Kell-e valamilyen kiviteli engedély ahhoz, hogy külföldre postázhassak egy ilyen antik ezüst árut?

Egy antik ezüst kiöntõt szeretnék eladni, súlya kb. 600 gramm. Azt gondoltam, hogy erre a legjobb lenne az ebay, mivel nagyobb piac a hazainál.

Legjobb válasz: Ha ez nem minösül mütárgynak akkor semmilyen. Pl a szamovár az oroszoknál mütárgynak minösül azt csak engedéllyel lehet az országból kivinni. Ha eun belül adod el akkor a vásárlónak sem kell vámot fizetnie. Ha eun túl veszi meg valaki akkor azt majd neki kell a vámot fizetnie. Ha nem jelenti be és fizeti be elöre, akkor a postán lefoglalják neki, és büntetést is kell fizenie. De ez neked nem gond. Te úgy tedd fel, hogy a postakültség ertékbiztosított csomagként legyen, vagy is tudd követni a postai menetét(így ha a vámon megakad is látod), a fizetést meg paypallal kérjed.

Ha ez nem minösül mütárgynak akkor semmilyen. Pl a szamovár az oroszoknál mütárgynak minösül azt csak engedéllyel lehet az országból kivinni. Ha eun belül adod el akkor a vásárlónak sem kell vámot fizetnie. Ha eun túl veszi meg valaki akkor azt majd neki kell a vámot fizetnie. Ha nem jelenti be és fizeti be elöre, akkor a postán lefoglalják neki, és büntetést is kell fizenie. De ez neked nem gond. Te úgy tedd fel, hogy a postakültség ertékbiztosított csomagként legyen, vagy is tudd követni a postai menetét(így ha a vámon megakad is látod), a fizetést meg paypallal kérjed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Csak azt nem tudom, hogy ez valyon mûtárgynak minõsül-e, illetve úgy általában mi minõsül mûtárgynak? Próbáltam utánanézni, de nem egyértelmû. Nem hazai elõállítású termék egyébként, hanem nyugat európai, ha van ennek jelentõsége.

Egy HD-s monitort szeretnék vásárolni és ahhoz hogy HD-ban játszhassak azokkal a játékokkal amik most simán futnak HD felbontás nélkül kell e valamilyen alkatrészt cserélnem a számítógépemben?

A mostani gépem: Intel Core Dual CPU E220 2,4 Ghz Ati Radeon Hd 5610 1024 GB 4 GB Ram

Legjobb válasz: milyen játékokról van szó? amúgy sztem CPU meg VGA csere is kellene!

milyen játékokról van szó? amúgy sztem CPU meg VGA csere is kellene!
A kérdező hozzászólása: Most 1024*768-as felbontásban tudok játszani annál csak nagyobb lesz nem?Megaz a baj hogy májusban vettem a videokártyát és egy ideig nem terveztem újat venni.
Hát vehetsz, de arra ne számíts hogy szépen fognak menni az új játékok Full HD-ban. Vissza kell majd venni vagy a felbontásból, vagy a grafikából, vagy mindkettõbõl. Nem rossz kártya a HD5670 a maga kategóriájában, de azért az ilyen igényekhez kevéske.
A kérdező hozzászólása: Ja értem akkor szerinted elõször ne új monitort vegyek igaz?
Mert gyenge hozzá. Attól hogy támogatja, még az új játékok legtöbbje úgy fokod Full HD-ban akadni mint állat... Persze ha lehúzod a grafikát úgy mennek, de low grafikán meg minek a Full HD?
A kérdező hozzászólása: Ja bocsi elrontottam, a VGA-m ati Radeon HD 5670-as ami támogatja a Full HD felbontást és a direct x 11 is, tehát nem értem miért kéne lecserélnem ahhoz hogy HD-ban játszhassak?
A kérdező hozzászólása: Igen full HD-ra gondoltam
Mit jelent az a HD nálad? Full HD? Mert akkor az egész gépet is cserélheted.
A kérdező hozzászólása: Hát mondjuk a Skyrim, Batman arkhan city, l.A Noire vagy a Battlefield 3 most ezek simán mennek a gépemen.
Játék függõ hogy melyiket milyen felbontásban tudod akadás nélkül játszani rajta.


Kell-e valamilyen papír ahhoz, hogy a nagyszülők magukkal vigyék külföldre az unokákat?

Férjem külföldi (EU tag) állampolgár, és a nagyszül?k el szeretnék vinni a gyerkeket repül?vel.

Legjobb válasz: Hozzáteszem a vámos nincs tisztában a szülõi adatokkal, a szülõ aláírásával, így ez a dolog tényleg csak egy formaiság... Viszont célszerû a problémák elkerülése végett.

Hozzáteszem a vámos nincs tisztában a szülõi adatokkal, a szülõ aláírásával, így ez a dolog tényleg csak egy formaiság... Viszont célszerû a problémák elkerülése végett.
Szerintem nem kell felhatalmazás, hogy elvihetik, ha erre gondolsz. Persze a hivatalos okmányoknak meg kell lennie.
Ajánlott, de nem kötelezõ. Számít, hogy hova mennek "külföldre". Ha kilépnek a schengeni övezetbõl akkor erõsen ajánlott, mert lehet belõle baj. [Mégha jog szerint a kiskorú útlevelével igazolja a törvényes képviselõ engedélyét a határátlépésre. - Tehát a gyerek érvényes útlevéllel EGYEDÜL is átlépheti - a magyar jog szerint - a határt.] A nagyszülõk jogi értelemben ugyanolyan "senkik", mint bárki más. A törvényes képviselõnek a nyilatkozata szükséges, melyet a fogadó ország és az induló ország nyelvén, vagy egy világnyelven kell leírni, és tartalmazza (ha mindkét szülõnek felügyeleti joga van) mindkét szülõ beleegyezését, hogy a kiskorú gyermek x. idõpontban y. országba az országhatárt z. személy kíséretében átléphesse.
most volt nem rég a hiradóban hogy ajánlott. vannak országok ahol kérik. szerintem írjatok mindenképpen, az a legegyszerübb. ebbe írjátok bele kivel megy és hova (melyik országba) milyen módon, és mikor kell vissza vinniük. ebbe már tuti nem szolnak bele. ha pl igazoltatnak jobb egyböl tisztázni mint mondjuk az örsröl szülöt behívni.
Külföldön élünk, anyósom most hozta ki hozzánk a pasim lányát. Már otthon, a reptéren kérték tõle az engedélyt, amit az anyja írt. Szerencsére volt. Valahol a neten talált valami formanyomtatványt, amit kitöltött. Most azon van a pánik, hogy nincs lefordítatva és mi lesz, ha a magyar papírt visszafelé nem fogadjék el. Tehát én lavasolnám, hogy vigyenek írásos szülõi engedélyt, biztos ami biztos alapon.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
A kérdező hozzászólása: Találtam a neten egy több nyelven íródott meghatalmazást, belinkelem, hátha még jól jön másnak is. http://www.utikalauz.hu/hirek/Fiatalkoruak_beutazasa_Horvato..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!