Találatok a következő kifejezésre: Kell-e fizetnünk ha egy (52 db)

Kell-e fizetnünk illetéket, ha egy olyan telket vásárolunk, amelyen van egy megkezdett éítkezés (kb.5%-os)?

A tulajdoni lapon az szerepel, hogy "kivett beépítetlen terület".

Legjobb válasz: Ha 4 éven belül építetek rajta lakóházat akkor illetékmentes, ha nem építkeztek akkor 10% illeték! A vásárláskor nyilatkozni kell. Jobb azt mondani, hogy építkeztek és késõbb ha mégsem, akkor be lehet fizetni az illetéket!

Ha 4 éven belül építetek rajta lakóházat akkor illetékmentes, ha nem építkeztek akkor 10% illeték! A vásárláskor nyilatkozni kell. Jobb azt mondani, hogy építkeztek és késõbb ha mégsem, akkor be lehet fizetni az illetéket!

Ha elmegyek az orvosomhoz, hogy szeretnék hormonvizsgálatra menni, akkor kell-e fizetnem egy beutalóért magánrendelésen?

Legjobb válasz: beutalóért azt nem tudom hogy kell e , de nekem nem irhatott a magánrendelöjébe a kórházba beszéltûnk meg egy idöpontot és ott irt. receptért nekem kellett de goldolom hogy ez helyileg változó.

beutalóért azt nem tudom hogy kell e , de nekem nem irhatott a magánrendelöjébe a kórházba beszéltûnk meg egy idöpontot és ott irt. receptért nekem kellett de goldolom hogy ez helyileg változó.
De miért nem a körzetidtõl kérsz beutalót, azt ingyenes, és a lelettel mennél a magándokidhoz?


Kell-e fizetni a nőgyógyásznak egy vizsgálatért? Ha igen kb. mennyit?

Legjobb válasz: Hát magándokinak biztos kell, 3000-tõl a csillagos égig terjedhet egy sima vizsgálat ára, ha rákszûrést is végez, vagy gyógyszert ír, akkor még több. SZTK-ban minden ingyenes, de sajnos sokszor a hozzáállás is olyan (persze nem mindig).

Hát magándokinak biztos kell, 3000-tõl a csillagos égig terjedhet egy sima vizsgálat ára, ha rákszûrést is végez, vagy gyógyszert ír, akkor még több. SZTK-ban minden ingyenes, de sajnos sokszor a hozzáállás is olyan (persze nem mindig).
Nos, igen az SZTK elvileg ingyenes, de elõszeretettel elfogadják a pénzt ott is. Nekem elegem lett a várakozásból, és hogy nem érdekelte mi is a bajom, így egy magán dokihoz járok. Itt idõpontra megyek, normális a környezet. Igaz egy vizsgálat 5000 Ft, de foglalkozik velem. Petranova
nekem tapasztalataim szerint a magándoki se foglalkozik többet velem, mitn az sztk-s...
Attól függ hol laksz.Nálunk vidéken a fõorvos 6000Ft.-ot kér, átmentem egy másik orvoshoz Pestre õ 7000 Ft.-ot kér, de halottam már Pesten 15000 Ft.-os díjról is. Abba a 6000 és 7000.-Ft-ban már benne volt a rákszûrés is nekem nem volt plusz sehol.

Ha a Bíróság ideiglenesen az egyik félnél helyezte el a gyermekeket, akkor a kétheti láthatás már jár e? illetve annak az utazási költségeit a 170-km re elköltözött félnek kell e fizetnie?

Legjobb válasz: Teljesen mindegy kinek a nevén mi van, házasság alatt vagyonközösség van így a hitel is közös meg az autó is.

Teljesen mindegy kinek a nevén mi van, házasság alatt vagyonközösség van így a hitel is közös meg az autó is.
Kérheted, ha békésen váltatok el, még tisztességesen is eljárhat, de valószínûbb, hogy inkább csak abban tudtok megegyezni, hogy a bíróságon milyen döntés szülessen. Aztán ha megvan a határozat, csak aztán fizet, mikor már kötelezõ.
Dehogy okos. Közös vagyon volt, teljesen mindegy, ki nevén van.
a házasság alatt felvett hitelek közösek neki kell fizetnie a felét kérj vagyonmegosztást és kérd h fizesse ki a ingóságokat vagy adja vissza a felét ez vonatkozik az autóra is kinek a nevén volt az autó? ha a tieden jelentsd fel lopásért
Elvileg jár a láthatás és a költségeket annak a félnek kell(ene) fizetnie, aki a KÖZÖS lakhelyröl elköltözött.
A Te neveden van a hitel, az asszonykáén az autó, amit vettetek belõle. Jó terv. Ha nem tuja a férjed fizetni a hitelt, õtõle nem vehetik el az autót. Erre mondják: Okos..
kérni kérheted, de majd h..lye lesz fizetni :) ezt te se gondolhatod komolyan.
A kérdező hozzászólása: Jobb neki ha késõbb döntik el hivatalosan ? ingóságokból kb 3x át vitte el a lakásból míg én dolgoztam valamint az autót és itt hagyott a két hitellel és 1/3 ingósággal.
A kérdező hozzászólása: Ma jártam a bíróságon Panasznapon. Megkérdeztem és igen létezik hogy a láthatás költségeinek MINIMUM a felét az elköltözött fél állja! Be kell adni kérelmet a többi papírral
Mivel együtt vettétek fel a hitelt, vagyis amikor még közös háztartásban éltetek, ezért igen a fele tartozást a volt feleségednek kell fizetni. Megjegyzem persze ha közösen költöttétek el csak akkor.
A gyerek lakhelyét csak mindkét szülõ közös döntésével lehet megváltoztatni, még akkor is, ha a bíróság a gyereket az egyik szülõnél helyezte el! Szóval eleve nem viheti el a hozzájárulásod nélkül a gyerekeket 170 km-re.
nem hiszem h még ezt is teljesen ki kell majd fizetnie nálunk a költségek felezését határozta meg a bíróság mi úgy oldottuk meg h egyik hétvégén én viszem a gyerekeket el hozzá majd vissza a másik hétvégén ö jön el értük és hozza vissza tehát kp nem megy senkinek sem utazásra próbáld meg azt h te értük mész és elhozod hozzád ö meg értük megy hát itt a gyerekeket sajnálom csak minden 2ik héten ennyit utazni ......
Neked kell utazni, mert a gyereket a saját lakásánál "kell" átadni, de a költsegeket NEKI kell kifizetnie (a te utiköltséged meg a gyereké)
A kérdező hozzászólása: Volt feleségem ezt biztos nem fogja lenyelni. Így is mindent megtesz ellenem.
A kérdező hozzászólása: Fontos lenne a kérdésemre a pontos válasz!
A kérdező hozzászólása: Az hogy neki kell megoldani, fizetni az szó szerint azt jelenti hogy pl péntek délután 6-órára ide kell hoznia vagy nekem kell utazgatnom értük ?
A kérdező hozzászólása: Másik kérdés van 2-db hitel a nevemen a válás még csak most kezdõdött kérhetem e a Feleségem hogy azok felét fizesse ? Hitelek házasság alatt lettek felvéve . lakás nincs.
A kérdező hozzászólása: övén de házasság alatt lett véve ezek alól nem tud kibújni.
A kérdező hozzászólása: Ha nincs megegyezés!!!

Ha felvettem egy munkáltatói hitelt, s most állást szeretnék változtatni, akkor vissza kell-e fizetnem a hátralevő tartozásomat? Vagy válthatok, hiszen bankkal állok fizetési szerződésben, nem a munkáltatóval.

Legjobb válasz: A hosszú lejáratú munkáltatói hitelt is bankon keresztül folyósítják, tehát a munkáltatód állásfoglalása a döntõ. Ha a szerzõdésben meghatározták, hány évig kell a hitel fejében ott dolgoznod, akkor az az irányadó, kivéve, ha a munkáltató mond fel. Ebben az esetben változatlan kondíciókkal törleszthetsz a továbbiakban is.

A hosszú lejáratú munkáltatói hitelt is bankon keresztül folyósítják, tehát a munkáltatód állásfoglalása a döntõ. Ha a szerzõdésben meghatározták, hány évig kell a hitel fejében ott dolgoznod, akkor az az irányadó, kivéve, ha a munkáltató mond fel. Ebben az esetben változatlan kondíciókkal törleszthetsz a továbbiakban is.

Ha egy kiscicát szeretnék szállítani buszon ( legyen az távolsági, vagy dkv) akkor kell-e fizetni?

Macskaszállító kosárban szeretném elvinni egyik barátnőmnek a kiscicát, és nem tudom, hogy kell-e fizetni.

Legjobb válasz: Nem kell

Nem kell
BKV-n biztos nem.
Kizárólag a kutyákért kell fizetni. Még akkor is, ha a kutya akkora, mint egy kiscsibe.
http://www.volanbusz.hu/hu/belfoldiutazas/dijszabas#elo_allat Ebbõl a lényeg: "A kutya szállításáért az útipoggyász fuvarozására megállapított díjtételeket kell alkalmazni, kivéve a vakvezetõ, a mozgáskorlátozottakat segítõ és rendõrségi kutyát, amelynek szállítása díjtalan. Egyéb élõ állat szállítása díjtalan." BKV-n biztosan ingyenes.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenki válaszát(:
Nem
biztos, hogy nem
Nem kell fizetni, de nem is biztos, hogy ellátnak. Ugyanis csak a sajtát SZTK-d köteles ellátni. A többi pedig csak ha van ideje, Úgyhogy amikor idõpontot kérsz, akkor ezt is kérdezd meg..
A kérdező hozzászólása: hát a körzetemben csak az az egy van, ahova én járok
persze ha rendelkezel érvényes betegbiztosítással -tb. munkahelyed va- árva ellátásban részesülsz - szoc segély- ha fekete munkás vagy- lehet elkérik az árát! alap ellátás ingyenes- más körzetben is, de nem biztos hogy fogadnak- rendszerint van elég bajuk- nem fognak fogadni.
Mindenképp el látnak, ha van biztosításod, akkor ingyen, ha nincs akkor ez már a kartonozóban kiderül. Ha sürgõsségi ellátásra szorulsz, akkor mindenképp ellátnak, késõbb adó formájában behajtják. Amennyiben nem sürgõségi eset akkor mondhatják, hogy rendezd a biztosításod, illetve ha te tudod biztosan, hogy van érvényes biztosításod , és ezt ott jelzed akkor is ellátnak, aztán az OEP-el majd te le meccseled ha mégsem volt, szintén adó formájában.

Ha egy házban nem fizetés miatt kikapcsolják a villanyt és elzárják a vizet, ki kell e fizetnie a tartozást annak a személynek aki ezt a házat megvásárolja?

Legjobb válasz: Nem.Ha megveszi a házat,akkor annyival kevesebbet fizessen a vételárból. Levonja a villany,víz tartozását,és a visszakapcsolási díjat.

Nem.Ha megveszi a házat, akkor annyival kevesebbet fizessen a vételárból. Levonja a villany, víz tartozását, és a visszakapcsolási díjat.
Az az eladóval történõ megegyezés alapján történik-leglogikusabb az hogy a vételárból levonják a tartozás részét-visszakapcsolást csak akkor ha közmûvel ellátott házként árulták mert ha már eladáskor tájékoztattak arról hogy ki van kötve valamely közmû akkor azt már nem követelheted hogy a visszakapcsolást is az eladó állja. Más történet ha eladás(birtokba vétel) után derül ki ez a tartozás, ha az eladó semmilyen célzást nem tett arra hogy a közmûvek ki vannak kapcsolva akkor polgári peres eljárásban a bíróságra viheted az ügyet és kötelezik az eladót mindennemû költséged megtérítésére-vagy közös megegyezéssel letudjátok egymás közt.
A kérdező hozzászólása: köszi!Azzal sincs gondom ha az "újra bekötés" az én költségem, csak az fontos hogy az elözõ tulajdonos tartozását ne kelljen nekem kifizetnem


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!