Találatok a következő kifejezésre: Kell-e 72 tabi (3 db)

Kell-e 72 órás tabi ha lecsúszott a gumi?

Barátn?mmel együtt voltunk és az aktus végén, mikor lejött rólam benne maradt a gumi. Azonnal kivettük volt is benne sperma, de nem tudjuk, hogy maradhatott-e barátn?mben is. Mit tegyünk?

Legjobb válasz: Hát szerintem kéne... Simán maradhatott a barátnõdben sperma.

Hát szerintem kéne... Simán maradhatott a barátnõdben sperma.
Kell, mert kifolyhatott mellette. Elég drága, és baromi sok hormont tartalmaz, de inkább ez, mint idejekorán egy baba. Kísérd el holnap a barátnõdet nõgyógyászhoz, akkor õ sem fog annyira izgulni.
Akkor kell a tabi bizony.
Nagyon kicsi. 0, 5%.
Úgy értette hogy az a vége amin lyuk van az kinn maradt. Nem kellet érte felnyúlni. Elvileg a sperma a fenekén fojt akkor és nem a hüvelyben.
Már megbocsássatok, de én ezt nem értem, hogy folyhatott ki?... ha úgy ahogy volt, benne maradt, akkor sztem nem folyhatott ki, hisz a "teteje" még kint volt, nem?
Ugynez volt nekem is központi elött egy nappal!!!Ugyanígy lecsúszott és bennem is maradt!Kell a tabi, neekm is az orvos mondta!Sajnálom de muszály...vagy Escapellét kaptok vagy Rigesoftot...én az utóbbit kaptam
A kérdező hozzászólása: nem volt ki a vége.. "elnyelte"
A kérdező hozzászólása: hmm ezt, hogy érted? milyen teteje?:)
A kérdező hozzászólása: És a tabi mennyire hatásos? Van rá esély, hogy terhes marad(ha az)?
A kérdező hozzászólása: Az lesz, holnap megyünk. Köszi a válaszokat!
Egyszer én is jártam így, be is vettem a tablettát. (4 éve volt, azóta nem született gyerekem, úgyhogy szerintem hatásos):)

Két éve fogamzásgátlót szedek, de tegnap súlyos hasmenésem volt a gyógyszer bevételétől számított 3órán belül. Szeretkeztünk a barátommal egyéb védekezés nélkül még aznap. Kell-e a 72 órás tabi vagy még védve vagyok?

Legjobb válasz: Mit jelent az,hogy 3 órán belül? Közelebb a 3 órához vagy rá tíz percre? Az nem számít mióta szeded,mindig az aktuális 21 nap a lényeg.Ezért baj,ha egy szem is kimarad. Ha még bõven 3 órán belül voltál,akkor a helyedben gyorsan beszélnék holnap az orvossal,akár telefonon és megkérdezném,hogy pótoljam-e.Persze mindjárt reggel,hogy a 12 órán belül maradjunk!

Mit jelent az, hogy 3 órán belül? Közelebb a 3 órához vagy rá tíz percre? Az nem számít mióta szeded, mindig az aktuális 21 nap a lényeg.Ezért baj, ha egy szem is kimarad. Ha még bõven 3 órán belül voltál, akkor a helyedben gyorsan beszélnék holnap az orvossal, akár telefonon és megkérdezném, hogy pótoljam-e.Persze mindjárt reggel, hogy a 12 órán belül maradjunk!
Minek kellene?Ha már 2 éve szeded 1 nap nem a világ.Ha abbahagyod akkor is van még jó pár nap védetséged.A tabletta a peteérést gátolja.Ha ebben a hónapban szedted akkor most nem lehet peteérésed.
fosol és szexeltek? xD najóóó... ez már nekem is túl sok...
A kérdező hozzászólása: 18. szem. No de, tulajdonképpen aki hormonális fogamzásgátlód szed meg van lõve a 72 órás tabival szemben? Õk ilyenkor várnak az "ítéletre"?! Persze egy hormonális fogamzásgátlónál nehezebben van baj, de azért becsúszhat, mint nálam...
Mennyire volt súlyos a hasmenés? Mert az én nõgyógyászom azt mondta, hogy csak abban az esetben kell pótolni a tablettát, ha több napos, híg, görcsös a hasmenés, hányással kísérve(persze elég a hasmenés is), egyszeri alkalommal még nem ürül ki a szervezetbõl.
A kérdező hozzászólása: Fél napig tartott, és olyannyira híg, hogy már víz is távozott, vagyis vizes volt. Elnézést nem megy szebben.
Hát igen, meg vagy lõve. A tablettánál az a veszélyes, hogy nem láthatod, ha gond van. Mert ugye guminál látványos, ha kiszakad:D De szerintem ne aggódj, lehet csökkent a hatása, de nem szûnt meg teljesen:)
Hát figyi... 1x velem is volt ilyen, nekem 2 és fél órával volt egy kisebb hasmenésem, megkérdeztem egy online dokit, õ azt mondta h ennyi idõ alatt felszívódik a gyógyszer, vagy éppen még nem közelíti meg a bél-traktust. De a legbiztosabb az lesz, ha megkérdezed a dokidat. De szerintem nem lesz baj, a hányással kell jobban vigyázni, az én gyógyszerem betegtájékoztatója például nem is írja a hasmenést.
szóval az baj, hogy ilyen hosszú és híg volt... a 72 órás tabival az a baj, hogy akkora hormonadagot tartalmaz, hogy a fogamzásgátlóval együttesen tönkrevágod a hormonháztartásod. nem vagyunk megvonva ettõl a tabitól, hogy gyógyszert szedünk, csak az egészségünkkel játszunk. az a véleményem, hogy ha a 18 szemnél tartottál, akkor az a harmadik sor és még volt 3 db. nem akarlak megijeszteni, de azt tartják, hogy az elsõ és utolsó sor szemeinek elfelejtése, kiürülése a legveszélyesebb a 7 napos szünet közelsége miatt. kérdezz rá a dokidnál, az lesz a legbiztosabb, mert itt mi írunk mindent, de egyikünk se nõgyógyász, sajnos:(
nõgyógyászonként is változik a vélemény. két online dolgozó orvost is tudok, aki különbözõ választ adnának erre a kérdésre. egyik azt mondaná: nyugodjon meg, s gondoljon arra, hogy a tabletta a 7 napos szünetben is véd... a másik azt mondaná: van esélye, de kevés. 72 órás gyógyszert semmiképp nem vegyen be, mert azzal csak ártana a hormonoknak. ne aggódja túl a dolgot, a gyógyszer valószínû felszívódott, de egy hét múlva vegyen egy terhességi tesztet, és a reggeli vizelettel végezze el. én azt mondom, hogy valószínû sikerült felszívódnia, azt még megkérdezném hányadik szemnél tartottál?
A kérdező hozzászólása: Bõven 3 órán belül. Akkor holnap felhívom az orvost. Köszönöm a válaszokat.
VAn esély rá, de szerintem nem lesz baj. Én egyszer elfelejtettem bevenni egy tabit, de teljesen, mert zûr volt a munkahelyen és ideges voltam, másnap este jutott eszembe, mikor láttam, hogy megvan az elõzõ napi. Nem történt semmi, nõdoki is azt mondta, hogy nem kell aggódnom, mert régóta szedem.
Bocs, most látom, hogy tegnap történt, akkor is doki, de akkor a 72 órást kérdezd meg, mivel a pótlást már buktad!
A kérdező hozzászólása: Hát ha tilos a 72 órás, akkor sokat nem lehet tenni. A tájékoztatót átböngésztem már, de én (is) úgy gondolom, hogy két év hosszú idõ. Csak hát se orvos nem vagyok, meg kíváncsi vagyok mások mit mondanak.
Tökre birom, hogy mikor arról van szó, hogy a tabi abbahagyása után ad-e még védettséget, akkor csomószor az a válasz, hogy igen... De mikor vki leszólja, hogy hormonos, akkor meg megy az "alacsony hormontartalmú" szöveg:D Kicsit furcsa. Amúgy elvileg csökken a védettség. Vszínûleg benne is van a tájékoztatójában. Olvasd el. De szerintem azért nagyon picike esély van rá. Menj el orvoshoz, és kérdezd meg. De vszínûleg azt mondja nem kell. Már csak azért is, mert hormonális fogamzásgátló mellett tilos 72 órás tablettát bevenni...
A kérdező hozzászólása: És az ismerõsöd is hosszú ideje szedett tabit?
Egyik ismerõsöm úgy lett anyuka, hogy hasmenése volt, és utána szex...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm 20:24-es!
A kérdező hozzászólása: Hát igen...a nagy hormondózis. Köszönöm a válaszokat még egyszer, rábízom magam a dokimra:)

A 72 orás tabit nögyogyásznál fel-e lehet iratni? Valoban 72 orában beleférve be kell szedni vagyis akkor 12 oránként? Beágyazodási két hét után még hatásos a 72-órás tabletta?

2.a terheségi elvetetés meddig lehet injekcioval? ,az abortuszal hányadik hét után nem lehet már elvetetni?,az egyöttlét után 2 ét kell a beágyazodásnig hamarabb is jelentkezhetnek a tünetek:hányinger,étvágytalanság,alvás vágy?

Legjobb válasz: Milyen 12 óránként?? Meg, hogy az istenbe lenne hatásos két hét után, szerinted a 72 óra hány nap mégis???

Milyen 12 óránként?? Meg, hogy az istenbe lenne hatásos két hét után, szerinted a 72 óra hány nap mégis???
húúú basszus, hogy 22évesen ilyen hülye legyél... ezzel most még jobban leégetted magad...
1. A 72 órás tablettát nõgyógyász írja fel, de csak a baleset megtörténe után(pl. felelõtlenek voltatok nem védekeztetek vagy kilyukadt a gumi) "72 orában beleférve be kell lenie szedve vagyis akkor 12 oránként"-ezt nem értem "beágyazodási két hét után még hatásos a 72-órás tabletta"-nem a 72 órás tabletta az aktust követõ max.72 óráig hatásos. Minél késõbb veszik be, annál kevesebb a hatékonysága 2. a terhesség 12.hetéig lehetséges az abortusz (az injekciót nem tudom meddig alkalmazzák), persze ez után is végeznek, ha baba valamilyen genetikai rendellenességben szenved vagy az anya élete veszélyben van. Terhességi tünetek csak a beágyazódás után (tehát legkorábban az együttlét után 2 héttel) jelentkezhetnek. 3. Ha megjön a lánynak a mensije, szabad szeretkezni, de óvszerrel mert ilyenkor a méhszáj kicsit nyitva van, és nagy a fertõzésveszély. Emelett ha van gusztusod hozzá, akkor nyugodtan.Védekezés nélkül semmikor sem szabad együtt lenni, bármikor teherbeeshet, nem csak peteéréskor (peteérés a mensije elsõ napjától számolva kb. 11-16 nap, de legtöbbször van rendkívüli peteérés is pl.orgazmus is kiválthatja. 4.Igen teherbeeshet, hisz az elõváladék is tartalmaz megtermékenyítésre alkalmas spermiumokat, tehát hiába vennéd ki a péniszed elélvezés elõtt, a vágycseppek már rég bent lesznek. Bocs de próbáltam a te stílusodban válaszolni, hogy megértsd! És nem "SEGICSÜNK", hanem segítsünk.
A 72 órás tabletta nem azért 72 órás mert 12 óránként kell bevenni, hanem az aktust követõen 72 órán belül.Minél elõbb veszed be, annál nagyobb az esély arra, hogy nem maradsz terhes. Abortuszt pedig 3 hónapos terhességig végeznek. Akkor szexelsz amikor akarsz, nincs olyan, hogy szabad, vagy nem.Menstruáció alatt is lehet szexuális életet élni, csak jobban oda kell figyelni, mert nagyobb a fertõzésveszély.Gumi ilyen esetben meg fõleg ajánlott. A megszakításos közösülés nem a legbiztonságosabb módszer, nem mindenkinél válik be.Mert ugye az elõváladék is tartalmaz hímivarsejtet.De ennél a módszernél, jó ha tudod, hogy mikor van peteérésed, és akkor valami mással is kell védekeznetek.De ehez az kell, hogy rendszeres legyen a menstruációd. Vannak olyan nõk, akiknek terhesen is megjön az elsõ egy-két menszesze. Szerintem neked még nem ilyenekkel kellene foglalkoznod, mert a kérdéseidbõl ítélve nagyon fiatal vagy még a szexhez.
jah, és igazad van, te még gyerek vagy! Ezzel legalább egyetértek... hány éves vagy? 12?
jaj, te még inkább olvass és tanulj ne szexelj. Az órán is oda kéne figyelned, a helyesírásod pocsék. Annyira buta vagy, hogy a helyedben nem égetném magam ilyen kérdésekkel. Szerinted a 72óra hány nap??? 32, hogy még belefér a két hét?????? mégis mit gondolsz miért 72órás tabi a neve???? Inkább még ne a pasizással meg a szexszel törõdj, amíg ilyen alapvetõ dolgokkal sem vagy tisztába!!!!!!
Mindannyian válaszokat keresünk. Csak kicsit nehéz úgy válaszolni négy kérdésre, hamár rögtön az elsõnek nincs semmi értelme. Tudod mit? Inkább ne dugjál! Abból nem lehet baj.
A kérdező hozzászólása: miért kell itt feleslegessen irni? a másik dolog meg .hogy szlovákiábol irok , itt eccere 4 nyelvet tanitanak! magyar, szlovák, orosz és német most akkor igazodj ki az évesk során te köcsög!! és fiu vagyok ki 22 éves a sexeléshez ezt nem kell tudni! elég ha van gumid és dugsz! (ezek csak érdekes kérdések mivel még nemvolt terhes a barátöm)
Még te vagy felháborodva???Mit képzelsz? 22 évesen már ilyen alapvetõ dolgokkal tisztába lehetnél és már megtanulhattál volna írni! Azt hittem valami kis sz*rcsimbók 14 éves érdeklõdik!Pff!
A kérdező hozzászólása: nem kötöszködöket keresek hanem válaszokat
Nem hallottam még az injekciós elvetetõs dolgot. Ez még nekem is új. Terhességet megszüntetni a 12.hétig lehetséges. Ha esélyes, hogy a párod megtette a tõle telhetõt, akkor fordulj nõgyogyihoz, õ felír neked 72 órásat. Inkább ezt szedd be, mintha drasztikusabbra kerülne a sor. Én évekig úgy védekeztem, hogy az utolsó pillanatban vette ki. De azt tudni kell, hogy szex közben is jöhet némi ondó, tehát nem 100%. Ez vagy pasi, vagy alkalom függõ. Én már rég terhes voltam, amikor még mensiztem. Szóval ez sem mérvadó. Szedj gyógyszert. Ennél jobb nincs. Hormonálisan téged is rendbe rak. De csak abban az esetben, ha az orvos választja ki neked a megfelelõt.
Jaj, ne legyetek már gonoszak! Örüljetek, hogy érdeklõdik. Ebbõl is tanul. Jobb, ha inkább hülyeséget kérdez, mintha semmit.
Nõdoki rja fel Azért 72 órás tabi, mert csak úgy hat, ha ez idõn belül veszed be. 72 órán belül minél késõbb, annál gyengébb a hatása és annál valószínûbb, hogy terhes maradsz. Beágyazódás után cseszheted, mert ez nem abortuszt okoz, a meglévõ magzatot hajtja el, hanem a begyágyazódást akadályozza meg. 8.hétig csinálnak abortuszt, hacsak nincs gubanc a magzattal, mert indokolt esetben ez idõn túl is. A legelsõ tünet a beágyazódással egy idõben jelentkezhet, ha arra érzékeny a szervezeted. Általában inkább a 2. hónap körül kezdenek jelentkezni a tünetek. Mensi alatt tilos a szex! Csakis gumiban szabad, mert csúnya fertõzéseket szedhetsz össze. És nem árt tudni, hogy mensi alatt is teherbe lehet esni, ha nem védekezel. Ha megszakítással, lyukas gumival védekezel, jó eséllyel számíthatsz teherbe esésre, mivel az elõváladékban is lehet sperma, amitõl teherbe is eshetsz. Arra senki nem gondolt, hogy van olyan 72 órás tabi, ami 2 szemes és 12 órával késõbb kell bevenni a 2. szemet??? Bizonyára erre gondoltál. Igen, ha a 2 szemeset kapod, akkor a 2.-at az 1. után 12 órával késõbb kell bevenni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!