Találatok a következő kifejezésre: Kell valamilyen ha (280 db)

A kérdező hozzászólása: *izomcsoportot 21/F És természetesen edzenék a többi testrészekre is
tárogatás
az izom tapadási pontja fix és nem lehet edzéssel arrébb rakni, tehát nem lehet, nincs ilyen gyakorlat
Én a kérdést sem értem....hogy a tüdejét akarja tágítani, vagy az izommal akar valamit csinálni?
Nekemis hasonló testfelépítésem van mint a képeken. Az edzésemnek mindig alaprésze volt a tárogatás sose hagytam ki lehet ennek köze van hozzá vagy csak szimpla genetika. De én a genetikára tippelnék.
xD Nemár. Azért "széles" mert tömege van és "odafolyik"(értsétek jól), ennyi. Nincs ebben nagy titok.

B kategóriás jogsim van autóra. Kinéztem egy 50 cc-s sportmotort, úgy tudom, ezt vezethetem. Ugye? Vagy kell valamilyen tanfolyam mellé? Vagy ha van motoros ismerősöm, ő is megtaníthat? Ugyanis elvileg jó rá a jogsim. Nem?

Nyáron megismerkedtem a motorozás élményével, előtte nem is érdekelt. Viszont eljutottam arra a pontra, hogy szeretnék én magam motorozni. Ne haragudjatok az összevisszaságért, addig nem akarok motorozni, amíg tisztában nem leszek mindennel.

Legjobb válasz: B kategóriás jogosítvánnyal mindennemû egyéb képzés és hercehurca nélkül vezethetsz segédmotoros kerékpárt. Az 50 köbcentis sportmotor megfelel ennek (jó, valószínûleg gyorsabban megy, mint szabad lenne neki, de ezzel a kutya sem törõdik). Megveszed, kötsz rá kötelezõ biztosítást, aztán annyi. Lehet motorozni. De ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül rá kell pattanni, hanem elõször is mondjuk kell venni megfelelõ védõfelszerelést. Csak a bukósisak kötelezõ, de legkésõbb az elsõ rövidgatyás-strandpapucsos "csak a szomszédba ugrok át, arra a 200 m-re nem kell felöltözni" hasalás után rá fogsz jönni, hogy ez közel sem elég. Kell hozzá rendes, zárt ruházat, ha nagyon óvatos vagy, még ruha alá vehetõ protektorokra is érdemes beruházni. Sokat tudnak jelenteni. Aztán ha van rendes ruhád, érdemes megtanulni motorozni. A B kategóriás tanfolyamon ugyanis egy métert sem motoroztál (ha igen, akkor az nem B kategóriás volt), tehát nem árt kipróbálni, hogy is mûködik a motor. Pár délután alatt szert lehet tenni akkora rutinra, hogy biztonságosan tudd kezelni a motort, tudj koncentrálni az úton és nyeregben maradáson kívül a forgalomra is. Ettõl még nem fogsz olyan hû, de jól motorozni, de már nem lesz nagyon veszélyes kimerészkedni a forgalomba. Aztán ha úgy érzed, hogy nem elég a kis 50-es teljesítménye, el lehet gondolkodni rajta, hogy jövõ nyáron megpróbáld az A1-et, ugyanis a B-s jogosítványoddal most már könnyebben, rövidebb tanfolyammal szerezheted meg ezt a kategóriát.

B kategóriás jogosítvánnyal mindennemû egyéb képzés és hercehurca nélkül vezethetsz segédmotoros kerékpárt. Az 50 köbcentis sportmotor megfelel ennek (jó, valószínûleg gyorsabban megy, mint szabad lenne neki, de ezzel a kutya sem törõdik). Megveszed, kötsz rá kötelezõ biztosítást, aztán annyi. Lehet motorozni. De ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül rá kell pattanni, hanem elõször is mondjuk kell venni megfelelõ védõfelszerelést. Csak a bukósisak kötelezõ, de legkésõbb az elsõ rövidgatyás-strandpapucsos "csak a szomszédba ugrok át, arra a 200 m-re nem kell felöltözni" hasalás után rá fogsz jönni, hogy ez közel sem elég. Kell hozzá rendes, zárt ruházat, ha nagyon óvatos vagy, még ruha alá vehetõ protektorokra is érdemes beruházni. Sokat tudnak jelenteni. Aztán ha van rendes ruhád, érdemes megtanulni motorozni. A B kategóriás tanfolyamon ugyanis egy métert sem motoroztál (ha igen, akkor az nem B kategóriás volt), tehát nem árt kipróbálni, hogy is mûködik a motor. Pár délután alatt szert lehet tenni akkora rutinra, hogy biztonságosan tudd kezelni a motort, tudj koncentrálni az úton és nyeregben maradáson kívül a forgalomra is. Ettõl még nem fogsz olyan hû, de jól motorozni, de már nem lesz nagyon veszélyes kimerészkedni a forgalomba. Aztán ha úgy érzed, hogy nem elég a kis 50-es teljesítménye, el lehet gondolkodni rajta, hogy jövõ nyáron megpróbáld az A1-et, ugyanis a B-s jogosítványoddal most már könnyebben, rövidebb tanfolyammal szerezheted meg ezt a kategóriát.
Én nem tudom, miért nem lehet felfogni, hogy nem az 50c3 számít. Egyszerûbb a dolog: ha van rendszáma nem (sokan megcsinálják, mert így 2 személlyel is mehet), ha nincs igen. (Azért ne vedd le!) Ha rendszámos, akkor egy könnyített tanfolyammal B birtokában meg lehet szerezni a jogosítványt.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindkét választ, a protektorok nem is voltak kérdésesek, egy kicsit túl óvatos fajta vagyok... viszont szeretek vezetni, utazni:) Igazából a motoros kirándulások kezdtek el érdekelni; mondjuk átmenni Egerbe, vagy Debrecenbe vagy egyéb helyekre motorral (amúgy pesti vagyok). És erre tökéletesen elég egy kisebb motor szerintem... errõl mi a véleményetek? Ha motoros jogsit csinálnék, akkor is max 125 cc-sre. A nagyobb nem az én pályám.
A kérdező hozzászólása: Jah, és nem rögtön most nyárra gondoltam mászkálni vele, hanem inkább a köv nyáron, most igazából idõm se nagyon lenne rá:/
A kérdező hozzászólása: Még egy kérdés: ha panelban laktok... hol tartjátok a motort? Úgy tudom, nem szabad az épületben, illetve közvetlen közelében tartani
A tároláshoz nem tudok hozzászólni, de ha jogsit csinálnál és elmúltál 21, akkor nem érdemes A korlátozottal vagy A1-gyel veszõdni. A korlátlan annyival több, hogy tolnod kell 20 métert (egy 8-ast) a motort, pénzben is ugyanaz közelítõleg. Aztán ha úgy hozza az élet hogy veszel egy nagyobb mocit akkor nem kell újra vizsgáznod.
A kérdező hozzászólása: 20 vagyok, júniusban leszek 21
K G válaszával egyet értek. Én most fogom betölteni a 21et és tervezem, hogy idén, de legkésõbb jövõre megyek rendes A-ra. Egyedül a "könnyített" A1 esetleg ami "megéri", de ott garantáltan plussz órákat kell venni, ha még nem motoroztál, szóval árban szintén közel a rendes A-nál vagy.

Ha el akarok indítani egy linkrövidítő oldalt, ahhoz kell valamilyen hatósági engedély vagy anélkül is működhet az oldal?

Legjobb válasz: miért származna bevételed egy link rövidítõ oldalból? Ha ilyen goolge vagy más hirdetõs cumót szeretné köztesen beépíteni ne tedd, benne van a felhasználási feltételekben, hogy nem lehet hogy csak a hirdetések jelennek meg a lapon. Lényegében zárolják a számlád náluk. Ha meg hirdetõket szeretnél szerezni, ahhoz elõbb be kell indítani az oldalt és ha lesz elegendõ átmenõ forgalmad, és lesz ki befektetne nálad hirdetésbe akkor kell adózni a hirdetõ által fizetett pénz után, de akkora forgalmat produkálni, hogy tisztán leadózd elég nehéz lesz, mert még kedvezményes adózási módon is havi 50 -et számolhatsz adónak + ilyen olyan apróságok.

miért származna bevételed egy link rövidítõ oldalból? Ha ilyen goolge vagy más hirdetõs cumót szeretné köztesen beépíteni ne tedd, benne van a felhasználási feltételekben, hogy nem lehet hogy csak a hirdetések jelennek meg a lapon. Lényegében zárolják a számlád náluk. Ha meg hirdetõket szeretnél szerezni, ahhoz elõbb be kell indítani az oldalt és ha lesz elegendõ átmenõ forgalmad, és lesz ki befektetne nálad hirdetésbe akkor kell adózni a hirdetõ által fizetett pénz után, de akkora forgalmat produkálni, hogy tisztán leadózd elég nehéz lesz, mert még kedvezményes adózási módon is havi 50 -et számolhatsz adónak + ilyen olyan apróságok.
Plusz a beindítás is elég nehéz lesz, valami olyan pluszt kéne nyújtania a te linkrövidítõdnek, amit a jelenleg mûködõ vagonnyi linkrövidítõ szolgáltatás nem tud...
minek/mire kellene hatósági engedély? Ez az internet/virtual hálózat, Ide minek? :D
A kérdező hozzászólása: Mivel remélhetõleg bevételem származna az odlalból, a bevétel után pedig elvileg adózni kell.
A kérdező hozzászólása: #3 Erre gondoltam hogy a linrövidítõ oldalra szerzek hirdetõket és így bevételre tennék szert.Ilyen esetben kell valamilyen engedély mielött elindítom az oldalt?
A jövedelem után adózni kell, de egyéb engedély nem kell. Ha bérled a webtárhelyet, akkor azért is általában fizetni kell, de ennyi.
Kérlek, hogyha elindítod az oldalt, szólj nekem. Talán érdekelne. :)


Az apás szüléshez kell valamilyen tanfolyam? Hol kell jelezni, ha szeretnénk, ha apu is jelen legyen a nagy napon?

Legjobb válasz: Apás kórházi szett kell hozzá amit a gyógyszertárban meg lehet venni 1400ft (tegnap vettük meg mi is) de a kórházakban is van autómatában! nem kell hozzá semmi csak apuka érjen oda idõben!

Apás kórházi szett kell hozzá amit a gyógyszertárban meg lehet venni 1400ft (tegnap vettük meg mi is) de a kórházakban is van autómatában! nem kell hozzá semmi csak apuka érjen oda idõben!
Nálunk nem kellett se tanfolyam se kórházi cuccot venni. Egyszerûen szóltam, hogy a férjem is be akar majd jönni. Amikor bejött adtak neki zöld nadrágot meg felsõt csak papucsot, hozott magával.
Nálunk sem kellett semmilyen tanfolyam, egy ezres volt a zöld hacuka, azt kellett felvenni. A doki kérdezte, amikor bevitték a nejem, hogy benn akarok e lenni, ennyi.
Nálunk sem volt semmilyen tanfolyam, kórházi ruhát sem kellett venni, csak apukának egy papucsot kellett vinni.(Bp. Bajcsy kórház)
Nekünk be kellet jàrni egy 3 alkalmas tanfolyamra, ahol bemutattak a szülõszobàt, elmagyaràztàk mi hogy fog zajlani, az apuka miben segithet, stb. Ennek az àra 5000 ft volt

Ha az USA-ban akarok dolgozni, ahhoz kell valamilyen papír/igazolvány?

Konkrétan Flodidáról lenne szó. Lehet, hogy lesz lehetőségem hosszabb időre kimenni, és keresnék közben valami munkát. Kell hozzá valami? És ha igen, hogy lehet megszerezni? Előre is köszi a választ!

Legjobb válasz: Elõször is, ha kimész mint turista, nem kereshetsz munkát! Ha munkavállalás a célod, akkor elõször ahhoz találnod kell egy munkaadót, aki szponzorál, és elintézi a papírmunkát! (Ezt még Magyarországon kell intézned, ugyanis, munkavállalási szándékkal, csak munkavállalói vízummal a kezedben érkezhetsz az országba!)DE! A jelen helyzetben, ha csak nem valami nagy koponya vagy elismert szakember vagy, akkor nagyon csekély esély van a munkavállalási engedély megszerzésére!

Elõször is, ha kimész mint turista, nem kereshetsz munkát! Ha munkavállalás a célod, akkor elõször ahhoz találnod kell egy munkaadót, aki szponzorál, és elintézi a papírmunkát! (Ezt még Magyarországon kell intézned, ugyanis, munkavállalási szándékkal, csak munkavállalói vízummal a kezedben érkezhetsz az országba!)DE! A jelen helyzetben, ha csak nem valami nagy koponya vagy elismert szakember vagy, akkor nagyon csekély esély van a munkavállalási engedély megszerzésére!
A kérdező hozzászólása: Köszi az õszinte választ. Akkor marad az utca-zenélés, azon még nincs adó...legalábbis remélem..! ;)
elég álom világba élhetsz, ha azt hiszed h csak úgy odamész egy szatyorral és nekiállsz munkát keresni. sajnos nem ez a helyzet.
gáztervet kell csináltatni
Jobban járnál egy vegyes tüzelésû kazánnal, esetleg kályhával..
Gáz terv, elektromos hálózat vizsgálata, ha kéményes akkor kéményseprõk. ez kb 200e
Mi a fürdõszobába ismerõssel vezettettük be a gázt a konyhán keresztül, csak 3-4 méternyi csõ kellett és egy gázkonvektor. Nem kértünk rá engedélyt, már 8 éve így van.

Kell valamilyen papír, ha szeretnék belefogni házi fagylalt utcai árusításába?

Legjobb válasz: Igen.. Cukrász képesítés, minden eszköznek és eljárásnak (fõzési idõ, hûtési idõ, hõmérsékletek) meg kell felelni élelmiszer higiéniai elõírásoknak, valamint a személynek is kell egészségügyi könyvecske(?).. Ezután még kell természetesen vállalkozás is, amin keresztül ez pénzügyileg mûködik..

Igen.. Cukrász képesítés, minden eszköznek és eljárásnak (fõzési idõ, hûtési idõ, hõmérsékletek) meg kell felelni élelmiszer higiéniai elõírásoknak, valamint a személynek is kell egészségügyi könyvecske(?).. Ezután még kell természetesen vállalkozás is, amin keresztül ez pénzügyileg mûködik..
Az önkormányzattól is kell engedély, amelyért némely szemtelen önkormányzat akár napi 1500 forintot is elkér. Készülj fel rá, hogy nyúzni fognak, mint a nyulat!
Az igazi gond az ÁNTSz-el lesz, mert ma már az EU-s szabályoknak is meg kell felelni.
Ha ezt Te itt kérdezed, akkor bele se fogjál! Ez természetes, hiszen a Köjáltól, az erkölcsin keresztül, a kereskedelmiig minden féle igazolást be kell szerezni. De Te olyan dolgot kérdeztél, ami magától értetõdõen kell és úgy látom ez az egész nem Neked való. Én Pl. állateledel árúsítását sem bíznám Rád.

Ha a monori börzére szeretném kivinni a madaraimat eladni, kell valamilyen papír?

Mennyiért lehet helyet foglalni? Kb. 10 db-ról lenne szó, interneten nem kel el...

Legjobb válasz: Ennyit nem éri meg kivinni. A helyfoglalást nem tudom pontosan, de néhány ezres nagyságú, illetve állatorvostól kell igazolást vinni, hogy nincs a lakóhely környékén állatokat érintõ fertõzés, vírus. Ennek kikérése 2000Ft. Ha csak nem monori vagy, akkor az utazási költséggel is számolnod kell. Szóval ha csak nem drága, kelendõ madarak, akkor nem éri meg. Most még egy darabig úgysem lesz börze. Amúgy milyen madarak?

Ennyit nem éri meg kivinni. A helyfoglalást nem tudom pontosan, de néhány ezres nagyságú, illetve állatorvostól kell igazolást vinni, hogy nincs a lakóhely környékén állatokat érintõ fertõzés, vírus. Ennek kikérése 2000Ft. Ha csak nem monori vagy, akkor az utazási költséggel is számolnod kell. Szóval ha csak nem drága, kelendõ madarak, akkor nem éri meg. Most még egy darabig úgysem lesz börze. Amúgy milyen madarak?
A/8-as vagy valami ilyesmi igazolás kell, és ingyen van, 5 perc alatt megírja az állatorvos. A helyfoglalás 2000Ft a börzén úgy emlékszem.
Kell állatorvostól igazolás, hogy mit és mennyit akarsz kivinni (kb. 2-3000 Ft), és a helyfoglalás is kb ugyanennyi lehet. Plussz vedd számításba azt is, hogy bármikor mehet hülye APEH ellenõrizni, szóval számlatömb se árt, ha van nálad (abból meg ugye adózol.....). Még egy. Mások már a börze elõtti éjszakán (szal pl. ha 3-én van a börze, akkor õk már 2-a este 10-11 óta) ott vannak, a nagykereskedõk hajnalban szoktak bevásárolni, kb. csak a nézelõdõk mennek napközben... Hidegben gondoskodj a melegrõl, melegben gondoskodj a hûtésrõl. És amit az elõzõ válaszoló is megjegyzett, van ugyebár utazási költség is... Jobban tennéd, ha inkább olcsóbban, de egyben válnál meg a madaraktól... Mi idén készülünk Monorra, de vagy áprilisban, vagy májusban megyünk ki. Amúgy milyen madarak?

Egy 49ccm-es robbanómotoros rollerre kell valamilyen jogsi? És megbüntethetnek ha a járdán megyek vele?

Legjobb válasz: Igen, kell. Egy ekkora motor teljesítménye már minden bizonnyal több, mint 300 W, ezért kerékpárként nem lehet elsütni, valószínûleg segédmotoros kerékpárnak lehet besorolni. Igen, tudom, nem motor- és nem kerékpárformájú, de például a háromkerekû Honda Gyro sem az. Ha pedig segédmotoros kerékpár, akkor M kategóriás jogosítvány, kötelezõ biztosítás és bukósisak kell rá. Illetve nem mehetsz vele a járdán, mert nem ott van a helye.

Igen, kell. Egy ekkora motor teljesítménye már minden bizonnyal több, mint 300 W, ezért kerékpárként nem lehet elsütni, valószínûleg segédmotoros kerékpárnak lehet besorolni. Igen, tudom, nem motor- és nem kerékpárformájú, de például a háromkerekû Honda Gyro sem az. Ha pedig segédmotoros kerékpár, akkor M kategóriás jogosítvány, kötelezõ biztosítás és bukósisak kell rá. Illetve nem mehetsz vele a járdán, mert nem ott van a helye.
Nem kell hozza semmilyen jogsi (még)! Mint ahogy az elején a quadhoz sem kellett. Majd ha rájönnek hogy ez veszélyes meg h pénz lehet szedni belõle, akkor majd kell rá jogsi. Bukó sem kötelezõ rá de azért az nem árt ha itt van a fejeden. :) Nekem is lenne egy apró kérdésem, hátha te vagy valaki tudja hogy Budapesten hol javítanak ilyen rollert? Mert nekem is van egy de ki kell cserélni az ékszíjat.
A kérdező hozzászólása: Én nem tudom:)

Kiskutyának kell valamilyen kiegészítő vitamint adni akkor is ha prémium táppal etetem?

Gondoltam jön a tél, lehet, hogy kéne neki venni valamilyen vitamint. Mit gondoltok?

Legjobb válasz: Elméletileg a prémium táp azért prémium táp, mert nem kell már mellé semmi. Ha kell akkor kivizsgálás alapján, orvossal konzultálva.

Elméletileg a prémium táp azért prémium táp, mert nem kell már mellé semmi. Ha kell akkor kivizsgálás alapján, orvossal konzultálva.
Nem. Sõt ártalmas lehet. Ha prémium tápot kap tényleg akkor abban benne van minden és a túlzott vitaminfogyasztás - fõleg a zsírban oldódó (és így raktározódó) vitaminok (mint pl az A és D-vitaminok) árthatnak. Megterhelik a vesét és májpanaszokhoz vezethetnek.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! Hill's puppy tápot kap, remélem ez jó neki!:-) Egészségesnek tûnik, nincs semmi baja a picinek:-))


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!