Találatok a következő kifejezésre: Kell valamilyen ahhoz, hogy valaki (15 db)

Kell valami ahhoz hogy valaki elkezdjen gitározni? (valamilyen tulajdonságra gondolok) Én tanár nélkül netről akarok megtanulni vagy esetleg vásárolok egy könyvet is. Szerintetek menni fog?

Legjobb válasz: intelligencia, kreativitás, figyelem, jó érzék az új dolgok megértéséhez. bár, ha az 500ugyanilyen kérdésbõl nem kaptál választ arra, hogy lehet-e tanár nélkül (pedig biztos ki is írta az oldal, mielõtt kirakták a kérdést), akkor valószínûleg nincs benned elég talpraesettség..

intelligencia, kreativitás, figyelem, jó érzék az új dolgok megértéséhez. bár, ha az 500ugyanilyen kérdésbõl nem kaptál választ arra, hogy lehet-e tanár nélkül (pedig biztos ki is írta az oldal, mielõtt kirakták a kérdést), akkor valószínûleg nincs benned elég talpraesettség..
Mert ha azt mondanánk, hogy nem fog menni, el sem kezded? Ha az embert érdekli valami és hisz is benne, hogy megtudja tanulni, akkor meg is tanulja. A tanárom azt mondta, hogy Õ még eddig bárkit megtanított gitározni (pedig már kikerült a szárnyai alól legalább ezer tanuló) tehát valószínûleg csak elszántság kérdése. Engem sosem érdekelt a matek és nem is tudtam megtanulni rendesen. És lám, a gitározást és a kottát megtanultam, pedig az is picit matek, legalább is hasonló logikát igényel.
Megint ezek az idióta kérdések, hogy "tanár nélkül menni fog a gitározás?" "internetrõl menni fog a gitározás?" Hegedülni meg tudsz tanulni a netrõl? Érdekes, ilyet senki sem kérdez! A gitár mitõl lenne más??? Szerintem vagy vedd komolyan a zenetanulást, vagy el se kezd!
A kérdező hozzászólása: Nem tudok tanárhoz járni :) Nekem a hegedû meg nem tetszik egyáltalán hangailag nem szeretem a klasszikus zenéket.
Bocs, nem akartam indulatos lenni. Csak mindenhol azt hallom, hogy "Ó, a gitárhoz nem is kell tanár..." Persze, a magad örömére valamilyen szintig otthon is eljuthatsz. Szorgalom kell, és a zene szeretete. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Szívesen el mennék tanárhoz ha lenne idõm meg pénzem rá de nincs !!! Semmi baj :) )
Hát én 12 évesen gitár tanár nélkül egy fos gitáral netes videokal akkordokat megtanultam utána meg az ultimate guitar rol néztem chordsokat és lám Pár hónap alatt már elég jól meg rengeteg számot tudok. Tulajdonságból mind amit felsoroltak és rengeteg gyakorlás és elszántság szükséges.Én egy nap 4-5 órát gyakorolok ha van idõm hétvégén megszinte egész nap gyakorlok.

Kell-e valamilyen engedély ahhoz, hogy valaki otthon küzdősport edzéseket tartson pénzért, és ha igen, milyen?

Egy barátomhoz járok edzeni és azt mondták neki, hogy feljelenthetik azért, mert nincs engedélye az edzésekre, illetve arra, hogy pénzt kérjen értük, és adóznia is kellene ebből a jövedelemből. Egyikünk sem ismeri az ide vonatkozó jogszabályokat, ezért kérném a hozzáértők segítségét az ügyben. Én arra gondoltam, hogy hivatalosan nem kérne érte pénzt és csak "baráti társaságként járnánk össze", mert szerintem ebbe nem köthetnek bele, de még egyszer mododm: Nem értek hozzá. Fel tudnátok világosítani egy kicsit?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy valaki küzdõsport edzõként tevékenykedjen tényleg kellenek engedélyek. A sportjogi szabályzatát kéne megnéznetek.

Ahhoz hogy valaki küzdõsport edzõként tevékenykedjen tényleg kellenek engedélyek. A sportjogi szabályzatát kéne megnéznetek.
A kérdező hozzászólása: És ha az általam felvetett ötletet alkalmaznánk?
Rizikós. Mi van ha valaki megsérül edzés közben?? Vagy van egy jó akaró aki bejelenti hogy küzdõsport edzés tart X.Y., és nincs engedélye?? Ezek sokkal nagyobb gondok mint az hogy feketén fizet valaki.. A párom jár küzdõsportra. Az edzõnek eleve fekete övesnek és 5 danosnak kell lennie, hogy edzõként tevékenykedjen. Minden tanulónak külön biztosítást kellett kötni. A vizsgáztatást is hivatalosan csinálja.. A küzdõsportban elõfordulnak 8 napon túli sérülések is, és ha nincs biztosítása akkor bukta az egész.. Nem érdemes feketén csinálni a dolgot. Járjatok utána hogy a sportban fõleg a küzdõsportnál milyen jogszabályok vannak, és mik kellenek egy klub nyitásához.
A kérdező hozzászólása: Végül is a kettõ között sikerült megoldást találni. Van egy hivatásos edzõ ismerõsünk, aki elvállalta a dolgot.

Ahhoz hogy valaki szerepeljen filmekben színészként ahhoz kell valamilyen színészeti suliba járnia?

én színésznő szeretnék lenni csak nem tudom hogy kell e valamilyen színésziskolai végzettség vagy valami ilyesmi vagy csak nagyon sok szerencse


Ahhoz, hogy valaki író legyen kell valamilyen végzettség? Gondolok itt érettségire. Vagy elég ha tehetsége van?

Legjobb válasz: Semmilyen iskolai végzettség nem kell. Még érettségi nélkül is lehet valaki zseni.

Semmilyen iskolai végzettség nem kell. Még érettségi nélkül is lehet valaki zseni.
Ahhoz hogy valaki író legyen, fõleg sikeres író, oda nem kell más csak egy jó nagy adag tehetség. Nagyon sokan próbálkoznak az írással, de nagyon kevés emberkérõl lehet elmondani, hogy van tehetségük hozzá.
Írni bárki írhat, még én is :) A kérdés, hogy kíváncsiak-e annyira rád az olvasók, hogy egyáltalán elolvassák és pláne fizessenek is a könyveidért. Bár egy masszívabb mûveltséget nem tartok kizáró oknak :)

Mi szükséges ahhoz, hogy valaki profi természetfotós legyen? Tanítják ezt valamilyen iskolában/tanfolyamon? A fölszerelést nekem kell állnom vagy az oktatás időtartamára adnak?

Legjobb válasz: természetesen vannak fotóiskolák, néhány helyen lehet, hogy kapsz is kipróbálásra felszerelést, de neked kell megvenned, és van olyan dolog, amit nem lehet megtanulni, hanem tapasztalni kell. Menj el tanfolyamra, olvass könyveket, szerezz be felszerelést ( még nem kell annyira profi ) , és kérdezz gyakorlottabbaktól.

természetesen vannak fotóiskolák, néhány helyen lehet, hogy kapsz is kipróbálásra felszerelést, de neked kell megvenned, és van olyan dolog, amit nem lehet megtanulni, hanem tapasztalni kell. Menj el tanfolyamra, olvass könyveket, szerezz be felszerelést ( még nem kell annyira profi ) , és kérdezz gyakorlottabbaktól.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ! A "nem olyan komoly fölszerelés" alatt értsek mondjuk egy bridge kategóriájú gépet, amin sok manuális lehetõség van, vagy inkább egy alap dslr-t? Az iskola esetében fényképész szakközépre gondoltál vagy van valami speciális azoknak, akik "magasabbra" tekintenek?
Képzõmûvészeti Egyetem.
én elõzõ Intermédia mûvész szak - fotó, videó képzés
Vannak fotóssulik, de ha nincs ez benned "belülrõl", akkor gyûjtögetheted a papírokat, nem leszel profi soha, ez az illetõ vérében van avagy nincs. Én ismerek olyat akinek van pár menõ fotóssuliból papírja, és mégis teljesen idióta az illetõ a fotózáshoz, meg ismerek az ellentettjébõl is srácot, akinek semmilyen fotós-végzettsége nincs elvileg, mégis mondhatni, kapkodnak utána, annyira talán született tehetesége van hozzá, azt hiszem, nevezhetem így. Szóval te érzed ...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszát! Mióta az eszem tudom, fényképezni akarok. Csak nemrég tudtam meg, hogy a nagyapám amatõr fotómûvész volt, díja(ka)t is nyert, és akadt még pár más mûvész is a család azon ágán. Ígéretes vérvonal. :) A minõségi természetfotózásból meg lehet élni Magyarországon? Milyenek a külföldi esélyek? (A "minõségi" jelzõt nem nagyképûségbõl használtam, hanem abban a reményben, hogy képes leszek rá.)
Meg lehet élni, de ahhoz a legjobbnak kell lenned. ( lsd Máté Bence ) Szerintem kezdésnek egy bridge is jó, de azzal nem fogsz minõségi madárfotókat csinálni, az biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Leginkább a makrózás érdekel (1 cm-rõl leginkább, minél apróbb, annál érdekesebb számomra) és a tájképek. Erre megfelel a bridge (kezdésnek)?

Mi kell ahhoz hogy valaki gokart vagy épp valamilyen autósportban vegyen részt?

Úgy értem hogy pl.: milyen iskolai végzettség(ha ez kell hozzá), részvétel,nevezés egyéb ilyen dolgok..

Legjobb válasz: Legjobb tudomásom szerint egyik autósporthoz se kell iskolai végzettség. Ami kell megfelelõ jármû és rengeteg pénz. Ha zárt pályás versenyre mész még a jogsi se kötelezõ mindenhol.

Legjobb tudomásom szerint egyik autósporthoz se kell iskolai végzettség. Ami kell megfelelõ jármû és rengeteg pénz. Ha zárt pályás versenyre mész még a jogsi se kötelezõ mindenhol.

Ahhoz, hogy valaki szinkronizálhasson egy filmet végeznie kell valamilyen iskolát vagy tanfolyamot?

Legjobb válasz: Ha arra gondolsz, hogy szinkronszínész akarsz lenni, akkor asszem van valami ilyesmi tanfolyam. Legtöbbször persze "igazi" színészek szinkronizálnak de vannak akik kifejezetten szinkronszínészek. Igazából tehetség kell hozzá, ha az nincs akkor mindegy milyen tanfolyamot csinálsz. Bár...hallva a mostani szinkronokat....lehet, hogy már tehetség sem kell.

Ha arra gondolsz, hogy szinkronszínész akarsz lenni, akkor asszem van valami ilyesmi tanfolyam. Legtöbbször persze "igazi" színészek szinkronizálnak de vannak akik kifejezetten szinkronszínészek. Igazából tehetség kell hozzá, ha az nincs akkor mindegy milyen tanfolyamot csinálsz. Bár...hallva a mostani szinkronokat....lehet, hogy már tehetség sem kell.
Nem kell semmilyen tanfolyam, de ritkán keresnek szinkoron színészeket
Színház- és Filmmûvészeti Egyetem
Mindenhez kell ész.
Kaposvári Egyetem Mûvészeti Kar, azon belül színmûvész szak
vagy a legjobb a befolyás _sikerhez ez vezet igazán, és ész sem biztos hogy kell hozzá:.(.

Ahhoz hogy valaki Magyarországon kártevőirtó (rovarok, patkányok. Stb) lehessen kell valamilyen iskolai végzettség?

Kártevőirtó szeretnék lenni, de nem tudom, hogy ehhez kell e valamilyen papír, ha kell valaki tudna szegeden és környékén olyan helyet ahol ezt tanítják?

Legjobb válasz: http://minerva90.hu/egeszsegugyi-kartevoirto-fertotlenito

Kell valamilyen végzettség ahhoz, hogy valaki bohóc lehessen egy cirkuszban?

Legjobb válasz: Óvodás koromban én is bohóc akartam lenni! Akkor még artista képzõt kellett végezni hozzá! Mindig mondta anyám, hogy nehogy azt higyjem, a bohóc csak ugra-bugrál! Neki is olyan képzettnek kell lennie, mint a többi artistának!

Óvodás koromban én is bohóc akartam lenni! Akkor még artista képzõt kellett végezni hozzá! Mindig mondta anyám, hogy nehogy azt higyjem, a bohóc csak ugra-bugrál! Neki is olyan képzettnek kell lennie, mint a többi artistának!
Szerintem most is artista képzõbe kell menni. De ha kezdetben csak ismerõsöknél hobbiból leszel bohóc mondjuk szülinapokon ahhoz nem kell más csak saját repertoár. De az artista képzõ jó nálunk. Világhírû mûvészek kerültek ki onnan.
Én az vagyok de más szakon végeztem az artista suliba. A lényeg h jó legyen a mûsorod. De mindenféle elõképzettség nélkül.Hát úgy nehéz. Vannak felnõttképzések is .A gyerekek 10-11 éves korukban mennek artisuliba.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!