Találatok a következő kifejezésre: Kell valamilyen ahhoz, hogy (65 db)

A takarításhoz kell valamilyen végzettség? Hogy van az, hogy kinn van egy magyar és felveszik takarítani? Mi kell ahhoz?

Most olvastam egy kommentben, hogy takarít valaki külföldön és a családjának is van mit félrerakni... Mit csinál kint egy takarító? Milyen végzettsége kell hozzá?

Legjobb válasz: Van ilyen (talán OKJ-s) tanfolyam is...

Van ilyen (talán OKJ-s) tanfolyam is...
Ha csak simán magánházaknál takarít, akkor nem kell, de ha takarító céghez megy dolgozni, akkor kell, tanfolyamot végeznek el, és errõl papírt is kapnak.Nem vicc, de már itt nálunk is sok helyen kérik, hogy "szakképzett"takarító legyen, azt veszik fel.
22.12-es: angliában is kijön kb. 250-300 ezer forintra a takarítói bér (óraszámtól és árfolyamtól függõen). csakhogy az itt 800-900 font, márpedig az egyáltalán nem magas fizetés. ezt mindig elfelejtik, hogy ne csak átszámolják forintra, hanem vegyék bele a költségeket is.
Szerintem semmi. Ehhez sem ész sem szaktudás nem kell.
Végzettség takarításhoz? Max egy takarító cégnél kell. Én Angliában takarítóként kezdtem egy szállodában és semmi végzettséget nem kértek, annyi kellett hogy egy erõs alap nyelvtudás meglegyen!(8 óra volt a munkaidõm - 2 szoba/óránként)
Jelenleg én is takarításból élek a tengerentúlon (már nem sokáig). 2 naponta 3 óra. 1 hónapra átszámolva 100 ezer forintot kapok.
egyik ismerõsöm németországban mosogatott. havi 350 ezer ft-ot kapott, de viszont minden nap 10-12 órát bent kellett állni, még ünnepnapokon is.
Bajorországban például az kell, hogy találj egy olyan háziasszonyt, aki nem ragaszkodik ahhoz, hogy legyen tapasztalatod takarításban és háztartási munkákban.
azon kívül, nem kell mindent elhinni. pl. mondjuk, ha Londonban takarít minimálbérért, abból ugyan nem fog eltartani egy családot. esetleg, ha a család összes tagja, mondjuk négyen, egy szobában laknak, egy olyan házban, ahol rajtuk kívül még három másik család. kezeld fenntartással az ilyen híreket.
azért nyelvtudás az kell, legalább alapfokon beszélni az adott nylevet.
De õ úgy volt, hogy kapott szállást, meg kaját is ingyen a munkaadójától :) és az egész fizetését félre tudta tenni, tehát egész jó dolga volt. de még így is otthagyta, mert aztmondta, hogy az a mindenappos 10-12 órás ácsorgás teljesen tönkretette. mondjuk 1-2 szabadnapja volt 1 héten, de még így is rengeteg volt a munka aztmondja.
kend nyugodtan akárhová mond azt hogy ektoplazma
1x de: orálnál a csajnál a bársonyfüggönyre , de ki nem sz.arta le!?!
Nem.
Igen, de szerintem minden normális ember eltakarít maga után...
Elõferdül... mindenkinél szerintem. Letakarítod, azt kész... én a mai napig szexnél a párommal össze-vissza mindenhová spriccelgetek, a franc se figyeli hová megy amikor épen orgazmusom van.... mosogép van, lelehet törölni....stb...
Így van! Nem kell ezen rágódni. Van bajunk ezen kívül is, épp elég!

Ahhoz kell valamilyen engedély, hogy egy 0, 5J-os légfegyvert közterületen viseljek?

Természetesen a pisztolyhoz van papírom, tanúsítványom.

Legjobb válasz: 0,5J? Az mégis milyen fegyver? Papírgalacsint lõ ki vagy mit? Fegyvernek látszó tárgyat nem vihetsz köztérre, mert a közrendet zavarod meg félelmet kelthetsz vagy micsoda.

0, 5J? Az mégis milyen fegyver? Papírgalacsint lõ ki vagy mit? Fegyvernek látszó tárgyat nem vihetsz köztérre, mert a közrendet zavarod meg félelmet kelthetsz vagy micsoda.
Közterületen csak rendõrõk katonák és egy pár biztonsági szervezet tagja hordhat nyiltan fegyvert. Fegyvernek látszó tárgyal se kalimpálhatsz közterületen. Azaz ha szállítani akarod akkor el kell tenni vagy be kell csomagolni. otthon úgy rambózol vele az udvaron ahogy akarsz..
2: De hol a retekben írta a kérdezõ, hogy nyíltan viselné a fegyvert? Gondolom ruházaton, testen rejtve gondolta õ is. Egyébként nem, kérdezõ. Airsoftot, légpisztolyt, fegyverutánzatot nem viselhetsz rejtve sem. Gázpisztolyt, engedéllyel és kész. Azt is rejtve.
Csak önvédelmi lõfegyvert, és gáz riasztót viselhetsz közterületen, és azt is engedéllyel. A gázpisztoly engedély nélkül szabálysértés, (elveszik, és megbûntetnek) lõfegyverért pedig 2-8 év letöltendõ ha engedély nélkül van nálad. Jelzem, hogy a tartási engedéllyel tartott lõfegyver sem viselhetõ önvédelmi célból közterületen. Légfegyvert nem viselhetsz, szabálysértés!
Ja igen, büntetés, ha légpisztolyt, airsoftot, fegyverutánzatot, vagy engedély nélküli gázpisztolyt találnak nálad, ami egyértelmûen nem szállítottál, hanem viseltél: 50 ezer forint büntetés + a fegyvert sem látod soha többé


Mit kell tennem ahhoz hogy az állatvédők megengedjék hogy tartsak otthon valamilyen vadállatot? Pl. : oroszlán, tigris

Tudom hogy vannak akiknek ez hülyén hangzik, de légyszi a kérdésre válaszoljatok!

Legjobb válasz: ennek mi köze az állatvédõkhöz? veszélyes állatokra törvény van.

ennek mi köze az állatvédõkhöz? veszélyes állatokra törvény van.
Nem tiltja a törvény, viszont a szomszédok beleegyezése, megfelelõ hely-kifutó, egy ilyen állatokhoz kiképzett szakember kell a tartásához, stb. Arról nem beszélve, hogy egy ekkora vadállat hány kg húst eszik naponta... Üdv, egy állatvédõ :)
maradjanak a természetben! így is már alig van belõlük...
Amennyire tudom ez nem az állatvédõkön múlik, Szlovákiában pl. lehet tartani ragadozókat, medvét, amennyire tudom nálunk ezt a törvény tiltja. Magyarul hacsak nem változik a törvény semmit nem tudsz tenni.
nekem van egy ismerõsöm, akinek régen voltak oroszlánjai, ráadásul ott tartotta õket a házánál egyébként az lett a vége, hogy el kellett õket adja, mert amikor elkezdtek bagzani, akkor a hím oroszlánok egész éjjeleket üvöltöztek át, aminek ugye a szomszédok nem nagyon örültek :D

Mit kell tennem ahhoz, hogy egész júliusra visszamenőleg megkapjam a segélyt, valamilyen mód van rá?

Pályakezdőként június 28. -án lett meg a 365 nap munkanélküli. Hatósági bizonyítványt kikértem amin már azóta 385 nap van. Megigényeltem a szociális segélyt a munkanélkülit.

Legjobb válasz: Visszamenõlegesen nem adnak, csak az igényléstõl.

Visszamenõlegesen nem adnak, csak az igényléstõl.

Kell valami ahhoz hogy valaki elkezdjen gitározni? (valamilyen tulajdonságra gondolok) Én tanár nélkül netről akarok megtanulni vagy esetleg vásárolok egy könyvet is. Szerintetek menni fog?

Legjobb válasz: intelligencia, kreativitás, figyelem, jó érzék az új dolgok megértéséhez. bár, ha az 500ugyanilyen kérdésbõl nem kaptál választ arra, hogy lehet-e tanár nélkül (pedig biztos ki is írta az oldal, mielõtt kirakták a kérdést), akkor valószínûleg nincs benned elég talpraesettség..

intelligencia, kreativitás, figyelem, jó érzék az új dolgok megértéséhez. bár, ha az 500ugyanilyen kérdésbõl nem kaptál választ arra, hogy lehet-e tanár nélkül (pedig biztos ki is írta az oldal, mielõtt kirakták a kérdést), akkor valószínûleg nincs benned elég talpraesettség..
Mert ha azt mondanánk, hogy nem fog menni, el sem kezded? Ha az embert érdekli valami és hisz is benne, hogy megtudja tanulni, akkor meg is tanulja. A tanárom azt mondta, hogy Õ még eddig bárkit megtanított gitározni (pedig már kikerült a szárnyai alól legalább ezer tanuló) tehát valószínûleg csak elszántság kérdése. Engem sosem érdekelt a matek és nem is tudtam megtanulni rendesen. És lám, a gitározást és a kottát megtanultam, pedig az is picit matek, legalább is hasonló logikát igényel.
Megint ezek az idióta kérdések, hogy "tanár nélkül menni fog a gitározás?" "internetrõl menni fog a gitározás?" Hegedülni meg tudsz tanulni a netrõl? Érdekes, ilyet senki sem kérdez! A gitár mitõl lenne más??? Szerintem vagy vedd komolyan a zenetanulást, vagy el se kezd!
A kérdező hozzászólása: Nem tudok tanárhoz járni :) Nekem a hegedû meg nem tetszik egyáltalán hangailag nem szeretem a klasszikus zenéket.
Bocs, nem akartam indulatos lenni. Csak mindenhol azt hallom, hogy "Ó, a gitárhoz nem is kell tanár..." Persze, a magad örömére valamilyen szintig otthon is eljuthatsz. Szorgalom kell, és a zene szeretete. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Szívesen el mennék tanárhoz ha lenne idõm meg pénzem rá de nincs !!! Semmi baj :) )
Hát én 12 évesen gitár tanár nélkül egy fos gitáral netes videokal akkordokat megtanultam utána meg az ultimate guitar rol néztem chordsokat és lám Pár hónap alatt már elég jól meg rengeteg számot tudok. Tulajdonságból mind amit felsoroltak és rengeteg gyakorlás és elszántság szükséges.Én egy nap 4-5 órát gyakorolok ha van idõm hétvégén megszinte egész nap gyakorlok.

Sötétben világító körömlakk alá valamilyen alapszínt kell tenni ahhoz hogy látszódjon a sötétben? Mert nekem nem világít ha átlátszó fölé festem.

Legjobb válasz: Sztem az mindegy mi van alatta, de csak UV fényben látszik, szóval az alatt nézd. Ha nem világít, akkor valami bóvlit vettél, amivel átvertek, vagy nemtom.

Sztem az mindegy mi van alatta, de csak UV fényben látszik, szóval az alatt nézd. Ha nem világít, akkor valami bóvlit vettél, amivel átvertek, vagy nemtom.
Nem muszáj alapszínt tenni alá. Nekem minden esetben világít.

Lehet valaki úgy FBI ügynök, hogy nem rendőrtisztit végzett? Mi kell ahhoz hogy FBI ügynök lehessen egy magyar állampolgár? Az akadémia előtt kell valamilyen rendtisztit végezni, vagy valamilyen főiskolát?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy kell hozzá rendõri elõképzettség vagy pedig valamilyen diploma. Ráadásul gondolom amerikai állampolgárnak is kell lenned. De az egész képzés nagyon húzós. A végletekig terhelik a hallgatókat tanulásban is meg fizikailag is. Ez azért kell, hogy majd ügynökként is bírják a strapát.

Én úgy tudom, hogy kell hozzá rendõri elõképzettség vagy pedig valamilyen diploma. Ráadásul gondolom amerikai állampolgárnak is kell lenned. De az egész képzés nagyon húzós. A végletekig terhelik a hallgatókat tanulásban is meg fizikailag is. Ez azért kell, hogy majd ügynökként is bírják a strapát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat.!:)
Hát nem tudom, mivel az FBI csak 3 Európai országgal ál szoros kapcsolatban, amibe mi is bele tartozunk, talán lehetsz FBI-os de angol nyelv szerintem tuti közelezõ, és nem olyan húzos mint ahogy mondják, kb kiképzésben azt kapod mint egy rendõr, feltéve ha nem vagy nagyon okos mert akkor úgy tudom ohgy ezeket elnézik, teszem fel van olyan ember aki olyan betegségben szenved hogy amit egyszer elolvas azt simán vissza tudja mondani, tehát rettentõen jó a memórája annak nem kell.De kézdezd meg az FBI-t mert szokott itt lenni Magyarországon :D Még az igazgató is el szokott jönni.

Mi kell ahhoz hogy gázpisztolyt tarthassak magamnál? Kell valamilyen oktatáson részt vennem? Vagy minden jött-mentnek adnak rá engedélyt? Aki tudja a menetét, legyen szíves pontról pontra elmondani mindent.

Legjobb válasz: Ha csak gázpisztolyt akarsz tehát nem éleset akkor ahhoz nem kellenek ilyen szigorú feltételek. Amirõl tudok az az hogy nagykorú magyar állampolgárnak kell lenned, büntetlen elõélettel. És ugye vásárlásnál x összegért kell venned tanúsítványt az adott fegyverre, és persze a rendszerbe is bekerülnek az adataid mert ha valaki visszaél a fegyvereddel és lenyomozzák a sorozatszámát akkor téged vesznek elõ, még ha nem is éles akkor is. Szóval ez ügyben észnél kell hogy legyél.

Ha csak gázpisztolyt akarsz tehát nem éleset akkor ahhoz nem kellenek ilyen szigorú feltételek. Amirõl tudok az az hogy nagykorú magyar állampolgárnak kell lenned, büntetlen elõélettel. És ugye vásárlásnál x összegért kell venned tanúsítványt az adott fegyverre, és persze a rendszerbe is bekerülnek az adataid mert ha valaki visszaél a fegyvereddel és lenyomozzák a sorozatszámát akkor téged vesznek elõ, még ha nem is éles akkor is. Szóval ez ügyben észnél kell hogy legyél.
Kell. A feltételek: Magyar állampolgárság Betöltött 18. életév Büntetlen elõélet Fegyvervizsga Orvosi alkalmasság Alapos indoklás
Konkrétan a feltételek melyik része nem ennyire szigorú? :D
Nincs fegyvervizsga, legalábbis azt nem vizsgálják meg, hogy szakszerûen tudod e használni. Bár lehet, hogy úgy értetted, hogy be kell vizsgáltatni a fegyvert?
Minden jött mentnek adnak rá engedélyt. 1. Elmész a boltba megveszed a gáz riasztó fegyvert. 2. A rendõrségnél kérsz idõpontot az ügyintézõnél 3. Elmész oda, be kell fizetni az illetéket (most ne kérdezd hogy mennyi 4000-6000 körül lehet), meg kell indokolni hogy miért szeretnél viselési engedély. 4. 60-90 napon belül elküldik a kis plasztik kártyát, ami a viselési engedélyed az adott gázfegyverre. Ha jól tudom kell hozzá tiszta erkölcsi is.
13:45 vagyok Ja és még annyit hogy a rendõrségre ha jól tudom a fegyvert is be kell vinned + még azt a kártyát amit adnak hozzá
Utolsó elõtti jól írta. De egyszerûbb: Megveszed, berakod a zsebbe, vagy a kesztyûtartóba. Ha kell használod, ennek az esélye 1: nagyon sokhoz. Ha használtad, akkor a helyszínrõl azonnal tipli.(ha tudsz)
Az elsõ az ÉLES fegyvert írta le! Erre az engedélyre az esély annyi mint... nulla!

Kell-e valamilyen engedély ahhoz, hogy valaki otthon küzdősport edzéseket tartson pénzért, és ha igen, milyen?

Egy barátomhoz járok edzeni és azt mondták neki, hogy feljelenthetik azért, mert nincs engedélye az edzésekre, illetve arra, hogy pénzt kérjen értük, és adóznia is kellene ebből a jövedelemből. Egyikünk sem ismeri az ide vonatkozó jogszabályokat, ezért kérném a hozzáértők segítségét az ügyben. Én arra gondoltam, hogy hivatalosan nem kérne érte pénzt és csak "baráti társaságként járnánk össze", mert szerintem ebbe nem köthetnek bele, de még egyszer mododm: Nem értek hozzá. Fel tudnátok világosítani egy kicsit?

Legjobb válasz: Ahhoz hogy valaki küzdõsport edzõként tevékenykedjen tényleg kellenek engedélyek. A sportjogi szabályzatát kéne megnéznetek.

Ahhoz hogy valaki küzdõsport edzõként tevékenykedjen tényleg kellenek engedélyek. A sportjogi szabályzatát kéne megnéznetek.
A kérdező hozzászólása: És ha az általam felvetett ötletet alkalmaznánk?
Rizikós. Mi van ha valaki megsérül edzés közben?? Vagy van egy jó akaró aki bejelenti hogy küzdõsport edzés tart X.Y., és nincs engedélye?? Ezek sokkal nagyobb gondok mint az hogy feketén fizet valaki.. A párom jár küzdõsportra. Az edzõnek eleve fekete övesnek és 5 danosnak kell lennie, hogy edzõként tevékenykedjen. Minden tanulónak külön biztosítást kellett kötni. A vizsgáztatást is hivatalosan csinálja.. A küzdõsportban elõfordulnak 8 napon túli sérülések is, és ha nincs biztosítása akkor bukta az egész.. Nem érdemes feketén csinálni a dolgot. Járjatok utána hogy a sportban fõleg a küzdõsportnál milyen jogszabályok vannak, és mik kellenek egy klub nyitásához.
A kérdező hozzászólása: Végül is a kettõ között sikerült megoldást találni. Van egy hivatásos edzõ ismerõsünk, aki elvállalta a dolgot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!