Találatok a következő kifejezésre: Kell valamilyen ahhoz, (77 db)

Lehet valaki úgy FBI ügynök, hogy nem rendőrtisztit végzett? Mi kell ahhoz hogy FBI ügynök lehessen egy magyar állampolgár? Az akadémia előtt kell valamilyen rendtisztit végezni, vagy valamilyen főiskolát?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy kell hozzá rendõri elõképzettség vagy pedig valamilyen diploma. Ráadásul gondolom amerikai állampolgárnak is kell lenned. De az egész képzés nagyon húzós. A végletekig terhelik a hallgatókat tanulásban is meg fizikailag is. Ez azért kell, hogy majd ügynökként is bírják a strapát.

Én úgy tudom, hogy kell hozzá rendõri elõképzettség vagy pedig valamilyen diploma. Ráadásul gondolom amerikai állampolgárnak is kell lenned. De az egész képzés nagyon húzós. A végletekig terhelik a hallgatókat tanulásban is meg fizikailag is. Ez azért kell, hogy majd ügynökként is bírják a strapát.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszodat.!:)
Hát nem tudom, mivel az FBI csak 3 Európai országgal ál szoros kapcsolatban, amibe mi is bele tartozunk, talán lehetsz FBI-os de angol nyelv szerintem tuti közelezõ, és nem olyan húzos mint ahogy mondják, kb kiképzésben azt kapod mint egy rendõr, feltéve ha nem vagy nagyon okos mert akkor úgy tudom ohgy ezeket elnézik, teszem fel van olyan ember aki olyan betegségben szenved hogy amit egyszer elolvas azt simán vissza tudja mondani, tehát rettentõen jó a memórája annak nem kell.De kézdezd meg az FBI-t mert szokott itt lenni Magyarországon :D Még az igazgató is el szokott jönni.

Mi kell ahhoz hogy gázpisztolyt tarthassak magamnál? Kell valamilyen oktatáson részt vennem? Vagy minden jött-mentnek adnak rá engedélyt? Aki tudja a menetét, legyen szíves pontról pontra elmondani mindent.

Legjobb válasz: Ha csak gázpisztolyt akarsz tehát nem éleset akkor ahhoz nem kellenek ilyen szigorú feltételek. Amirõl tudok az az hogy nagykorú magyar állampolgárnak kell lenned, büntetlen elõélettel. És ugye vásárlásnál x összegért kell venned tanúsítványt az adott fegyverre, és persze a rendszerbe is bekerülnek az adataid mert ha valaki visszaél a fegyvereddel és lenyomozzák a sorozatszámát akkor téged vesznek elõ, még ha nem is éles akkor is. Szóval ez ügyben észnél kell hogy legyél.

Ha csak gázpisztolyt akarsz tehát nem éleset akkor ahhoz nem kellenek ilyen szigorú feltételek. Amirõl tudok az az hogy nagykorú magyar állampolgárnak kell lenned, büntetlen elõélettel. És ugye vásárlásnál x összegért kell venned tanúsítványt az adott fegyverre, és persze a rendszerbe is bekerülnek az adataid mert ha valaki visszaél a fegyvereddel és lenyomozzák a sorozatszámát akkor téged vesznek elõ, még ha nem is éles akkor is. Szóval ez ügyben észnél kell hogy legyél.
Kell. A feltételek: Magyar állampolgárság Betöltött 18. életév Büntetlen elõélet Fegyvervizsga Orvosi alkalmasság Alapos indoklás
Konkrétan a feltételek melyik része nem ennyire szigorú? :D
Nincs fegyvervizsga, legalábbis azt nem vizsgálják meg, hogy szakszerûen tudod e használni. Bár lehet, hogy úgy értetted, hogy be kell vizsgáltatni a fegyvert?
Minden jött mentnek adnak rá engedélyt. 1. Elmész a boltba megveszed a gáz riasztó fegyvert. 2. A rendõrségnél kérsz idõpontot az ügyintézõnél 3. Elmész oda, be kell fizetni az illetéket (most ne kérdezd hogy mennyi 4000-6000 körül lehet), meg kell indokolni hogy miért szeretnél viselési engedély. 4. 60-90 napon belül elküldik a kis plasztik kártyát, ami a viselési engedélyed az adott gázfegyverre. Ha jól tudom kell hozzá tiszta erkölcsi is.
13:45 vagyok Ja és még annyit hogy a rendõrségre ha jól tudom a fegyvert is be kell vinned + még azt a kártyát amit adnak hozzá
Utolsó elõtti jól írta. De egyszerûbb: Megveszed, berakod a zsebbe, vagy a kesztyûtartóba. Ha kell használod, ennek az esélye 1: nagyon sokhoz. Ha használtad, akkor a helyszínrõl azonnal tipli.(ha tudsz)
Az elsõ az ÉLES fegyvert írta le! Erre az engedélyre az esély annyi mint... nulla!

Ha el akarok indítani egy linkrövidítő oldalt, ahhoz kell valamilyen hatósági engedély vagy anélkül is működhet az oldal?

Legjobb válasz: miért származna bevételed egy link rövidítõ oldalból? Ha ilyen goolge vagy más hirdetõs cumót szeretné köztesen beépíteni ne tedd, benne van a felhasználási feltételekben, hogy nem lehet hogy csak a hirdetések jelennek meg a lapon. Lényegében zárolják a számlád náluk. Ha meg hirdetõket szeretnél szerezni, ahhoz elõbb be kell indítani az oldalt és ha lesz elegendõ átmenõ forgalmad, és lesz ki befektetne nálad hirdetésbe akkor kell adózni a hirdetõ által fizetett pénz után, de akkora forgalmat produkálni, hogy tisztán leadózd elég nehéz lesz, mert még kedvezményes adózási módon is havi 50 -et számolhatsz adónak + ilyen olyan apróságok.

miért származna bevételed egy link rövidítõ oldalból? Ha ilyen goolge vagy más hirdetõs cumót szeretné köztesen beépíteni ne tedd, benne van a felhasználási feltételekben, hogy nem lehet hogy csak a hirdetések jelennek meg a lapon. Lényegében zárolják a számlád náluk. Ha meg hirdetõket szeretnél szerezni, ahhoz elõbb be kell indítani az oldalt és ha lesz elegendõ átmenõ forgalmad, és lesz ki befektetne nálad hirdetésbe akkor kell adózni a hirdetõ által fizetett pénz után, de akkora forgalmat produkálni, hogy tisztán leadózd elég nehéz lesz, mert még kedvezményes adózási módon is havi 50 -et számolhatsz adónak + ilyen olyan apróságok.
Plusz a beindítás is elég nehéz lesz, valami olyan pluszt kéne nyújtania a te linkrövidítõdnek, amit a jelenleg mûködõ vagonnyi linkrövidítõ szolgáltatás nem tud...
minek/mire kellene hatósági engedély? Ez az internet/virtual hálózat, Ide minek? :D
A kérdező hozzászólása: Mivel remélhetõleg bevételem származna az odlalból, a bevétel után pedig elvileg adózni kell.
A kérdező hozzászólása: #3 Erre gondoltam hogy a linrövidítõ oldalra szerzek hirdetõket és így bevételre tennék szert.Ilyen esetben kell valamilyen engedély mielött elindítom az oldalt?
A jövedelem után adózni kell, de egyéb engedély nem kell. Ha bérled a webtárhelyet, akkor azért is általában fizetni kell, de ennyi.
Kérlek, hogyha elindítod az oldalt, szólj nekem. Talán érdekelne. :)


Ha az USA-ban akarok dolgozni, ahhoz kell valamilyen papír/igazolvány?

Konkrétan Flodidáról lenne szó. Lehet, hogy lesz lehetőségem hosszabb időre kimenni, és keresnék közben valami munkát. Kell hozzá valami? És ha igen, hogy lehet megszerezni? Előre is köszi a választ!

Legjobb válasz: Elõször is, ha kimész mint turista, nem kereshetsz munkát! Ha munkavállalás a célod, akkor elõször ahhoz találnod kell egy munkaadót, aki szponzorál, és elintézi a papírmunkát! (Ezt még Magyarországon kell intézned, ugyanis, munkavállalási szándékkal, csak munkavállalói vízummal a kezedben érkezhetsz az országba!)DE! A jelen helyzetben, ha csak nem valami nagy koponya vagy elismert szakember vagy, akkor nagyon csekély esély van a munkavállalási engedély megszerzésére!

Elõször is, ha kimész mint turista, nem kereshetsz munkát! Ha munkavállalás a célod, akkor elõször ahhoz találnod kell egy munkaadót, aki szponzorál, és elintézi a papírmunkát! (Ezt még Magyarországon kell intézned, ugyanis, munkavállalási szándékkal, csak munkavállalói vízummal a kezedben érkezhetsz az országba!)DE! A jelen helyzetben, ha csak nem valami nagy koponya vagy elismert szakember vagy, akkor nagyon csekély esély van a munkavállalási engedély megszerzésére!
A kérdező hozzászólása: Köszi az õszinte választ. Akkor marad az utca-zenélés, azon még nincs adó...legalábbis remélem..! ;)
elég álom világba élhetsz, ha azt hiszed h csak úgy odamész egy szatyorral és nekiállsz munkát keresni. sajnos nem ez a helyzet.

Ahhoz hogy valaki szerepeljen filmekben színészként ahhoz kell valamilyen színészeti suliba járnia?

én színésznő szeretnék lenni csak nem tudom hogy kell e valamilyen színésziskolai végzettség vagy valami ilyesmi vagy csak nagyon sok szerencse

Kell valamilyen végzettség ahhoz hogy könyvtárban dolgozzak vagy elég a 8 osztály?

17 éves vagyok, de nincs még semmilyen végzettségem csak a 8.osztály..Kell ehhez valami végzettség?

Legjobb válasz: Persze, hogy kell! Még sima érettségivel se lehet könyvtárosnak lenni! Fõiskolán vagy egyetemen van ilyen szak és azt el kell végezni és úgy lehet könyvtárosnak lenni.

Persze, hogy kell! Még sima érettségivel se lehet könyvtárosnak lenni! Fõiskolán vagy egyetemen van ilyen szak és azt el kell végezni és úgy lehet könyvtárosnak lenni.
Fõállású könyvtáros valóban csak felsõfokú végzettséggel lehetsz. De vannak úgynevezett könyvtári asszisztensek. Õk is a könyvtárban dolgoznak, csak nem fõiskolai/egyetemi végzettséggel, hanem egy könyvtárasszisztensei tanfolyam elvégzése után. Ami még lehetséges (bár nem tudom, hol laksz, és abban sem vagyok biztos, hogy ez az a módja a könyvtárosságnak, amire gondoltál), hogy kis falusi/községi könyvtárban leszel könyvtáros. Ez heti néhány óra meló (persze ennek megfelelõ a fizetés is, szóval nem túl sok), és sok esetben az adott régió kisebb könyvtárait segítõ nagyobb könyvtárak (városi, megyei kt.) szerveznek tanfolyamot is, hogy akik nem rendelkeznek semmiféle szakirányú végzettséggel, azoknak is legyen valami papír a kezükben.
A kérdező hozzászólása: Kisvárosban élek, de van hozzánk közel egy falu

Ahhoz hogy saját kisboltot nyissunk kell valamilyen képzést elvégezni? PL: kereskedő boltvezető, eladó?

terveink szerint családi vállalkozás lenne. A tőke megvan hozzá de nem tudom hogy szükséges e valami végzettség hozzá? Eladó lennék én illetve még egy alkalmazott. ilyen esetben kell szakvégzettség? Bocsi ha túl banális a kérdés de még csak az infókat gyűjtsük össze..

Legjobb válasz: Az alkalmazottnak vagy neked kereskedelmi szakképesítéssel kell rendelkeznetek. A lényeg, hogy a vállalkozásban egy valakinek legyen meg. Nem kell semmiféle boltvezetõ képesítés. Nálunk úgy van, hogy apa a cégtulajdonos õ hentes( ez le is fedi a kereskedelmi dolgot), anya a cégvezetõ és õ is pultozik, neki a szakmája bõrdíszmûves és van egy alkalmazottunk õ pedig varrónõ. De nagy átlagban a kutyát nem érdekli, hogy van-e ilyen személy a vállalkozáson belül.

Az alkalmazottnak vagy neked kereskedelmi szakképesítéssel kell rendelkeznetek. A lényeg, hogy a vállalkozásban egy valakinek legyen meg. Nem kell semmiféle boltvezetõ képesítés. Nálunk úgy van, hogy apa a cégtulajdonos õ hentes( ez le is fedi a kereskedelmi dolgot), anya a cégvezetõ és õ is pultozik, neki a szakmája bõrdíszmûves és van egy alkalmazottunk õ pedig varrónõ. De nagy átlagban a kutyát nem érdekli, hogy van-e ilyen személy a vállalkozáson belül.

Ha kitaláltam egy új edzésformát kell valamilyen engedély, levédetés, vállalkozás ahhoz hogy órákat tartsak?

Hirdetni szabad e ezek nélkül?Mi kell ahhoz,hogy akár egy fitness stúdióban tudjak órákat tartani?

Legjobb válasz: Fel kell vegyenek alkalmazottnak egy erre szakosodott cégnél vagy egyéni vállalkozó kell legyél.

Fel kell vegyenek alkalmazottnak egy erre szakosodott cégnél vagy egyéni vállalkozó kell legyél.
sima vállalkozói kell csak.

Ahhoz, hogy valaki szinkronizálhasson egy filmet végeznie kell valamilyen iskolát vagy tanfolyamot?

Legjobb válasz: Ha arra gondolsz, hogy szinkronszínész akarsz lenni, akkor asszem van valami ilyesmi tanfolyam. Legtöbbször persze "igazi" színészek szinkronizálnak de vannak akik kifejezetten szinkronszínészek. Igazából tehetség kell hozzá, ha az nincs akkor mindegy milyen tanfolyamot csinálsz. Bár...hallva a mostani szinkronokat....lehet, hogy már tehetség sem kell.

Ha arra gondolsz, hogy szinkronszínész akarsz lenni, akkor asszem van valami ilyesmi tanfolyam. Legtöbbször persze "igazi" színészek szinkronizálnak de vannak akik kifejezetten szinkronszínészek. Igazából tehetség kell hozzá, ha az nincs akkor mindegy milyen tanfolyamot csinálsz. Bár...hallva a mostani szinkronokat....lehet, hogy már tehetség sem kell.
Nem kell semmilyen tanfolyam, de ritkán keresnek szinkoron színészeket
Az út kezelõjétõl, karbantartójától kell az engedély.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!