Találatok a következő kifejezésre: Kell szedni vitamint (95 db)

Babavállalásnál hogy kell szedni a különböző vitaminokat? és milyen vitaminokat kell szedni?

Egyébként sem vagyok vékony, és nem szeretnék még jobban elhízni! Már így is túlsúlyos vagyok. Minden falatért megszenvedem. MIT AJÁNLOTOK???

Legjobb válasz: A velõcsõzáródási rendellenességek kb 90%-a kiküszöbölhetõ lenne, ha a nõk a terhesség elõtt és az elsõ néhány hétben szednének folsavat. Ezt nem csak a vitamingyártók marketingesei találták ki, ez bizonyított tény. Ráadásul sok nõ nem képes jól hasznosítani folsavat, azt hiszem Czeizel mondta valahol, hogy ezeknek a nõknek több mint napi 20 tál spenótot kéne megenniük ahhoz, hogy elég folsav legyen a szervezetükben. Ha nem is akarsz magzatvédõ vitamint szedni, folsavat mindenképpen érdemes az elején.

A velõcsõzáródási rendellenességek kb 90%-a kiküszöbölhetõ lenne, ha a nõk a terhesség elõtt és az elsõ néhány hétben szednének folsavat. Ezt nem csak a vitamingyártók marketingesei találták ki, ez bizonyított tény. Ráadásul sok nõ nem képes jól hasznosítani folsavat, azt hiszem Czeizel mondta valahol, hogy ezeknek a nõknek több mint napi 20 tál spenótot kéne megenniük ahhoz, hogy elég folsav legyen a szervezetükben. Ha nem is akarsz magzatvédõ vitamint szedni, folsavat mindenképpen érdemes az elején.
Már babát vársz, vagy csak tervezed? Az a legjobb, ha már a terhesség elõtt szedsz valamilyen multit, Gravida, Elevit pl. de az elsõ hónapokban a legfontosabb a folsav, ezt külön is lehet kapni, viszont az étvágyat csinál. Szóval jobbak a komplex vitaminok szerintem, a hízás szerintem nem ettõl függ.
szia itt a legjobb vitamin a sok zöldség és gyümölcs sok sok folyadék ne reagáld túl..próbálj egészségesebben táplálkozni sokat sétálni , nem kell megvonni az ételt magadtól ez nem fogyókúra hanem terhesség enni kell csaknem mindegy mit és mennyit és mibõl egyébként mind egyre megy Elevit, gravida és társai... én nem szednék egyet sem ! és nem is szedtem , nem voltam én sem sovány egy cseppet sem amiket fent leírtam ahhoz tartottam magam így vigyáztam magamra a terhesség alatt minden jót 1, 5 éves kislány anyukája aki szintén nem csontkollekció :) )
Én 36 hetes kismama vagyok.Eleinte elhatároztam hogy beszedem a vitamint, mert az okosak tudják mi kell nekünk.Aztán úgy alakult, hogy beszedtem belõle 5-6 szemet és azóta sem.Rengeteg gyümölcsöt eszek a mai napig, és ennek a következménye hogy semmi egyébet nem kell szednem.Sem vast sem magne B6-ot sem semmi.Ezt a véredmények is igazolják.Az orvos és a védõnõ is azt mondja hogy tökéletes a vérképem és az eredmények.Szóval mindenki döntse el hogy vitaminokat szed-e vagy megpróbálja más módon bevinni a szükséges vitaminokat.
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok terhes. Azért is most kérdezem. Hogy mennyi idõvel elõtte kell és mit. Akkor azt mondjátok elég a sok gyümölcs vagy elengedhetetlen 1-2 bogyó?
23 : 10 es vagyok a kislány anyukája nem mindegy ám milyen gyümölcs. például a banánból nem kellene 10 dbot menni mert gyümölcsök közül az hízlal a legjobban én is imádom de csak mértékkel. szóval nem csak gyümi, zöldség is jöhet., de te döntöd el hogy veszel-e be vmi bogyót. többen irtuk hogy nem kéne, ..én meg bõven kifejtettem hogy mit csinálj.. jó éjt !
Velem a nõgyógyász már a "tervezéskor" elkezdte szedetni a folsavat, Gravidát (abból heti 3 szemet). Hiába ettem mindig sok zöldséget-gyümölcsöt, a munkahelyi stressztõl sokszor fáradt, lestrapált voltam testileg-lelkileg, nagyon sovány is voltam + vérszegény. A 2. hónapban összejött a baba. Kb. 5. hónaptól kellett magnéziumot szednem (görcsök miatt), na nekem az csinált étvágyat, 20 kg-t híztam. Nem akartam elhinni.... Most 9 hónapos a baba, 3 kg plusz van már csak rajtam. Amúgy elvileg a BMI határozza meg az ideális hízás felsõ határát, alapból 90 kg-s barátnõmnek nem nagyon szabadott híznia az egészsége miatt, ö 3 kg-t szedett fel összesen.
6. vagyok A lényeget elfelejtettem: csináltam egy alapos méregtelenítést még a próbálkozás elõtt, szerintem nekem az segített nagyon sokat, nem elsõsorban a vitaminok! Én ennek tudom be, hogy a túlhajszoltságom ellenére meg tudott foganni a baba, mert "tiszta" környezet várta. Aztán a terhességnél a fent említett okok miatt minden nap ittam zöld turmixot (gyümölcsök, zöldségek voltak benne vegyesen, vitaminbomba volt).
Mi is tervezzük, én DM-es folsavat szedek csak, illetve több zöldséget eszem, gyümölcsöt mindig is ettem rendesen

Milyen vitaminokat kell szednem a paleo diéta alatt?

El szeretném kezdeni a paleo diétát, mert elég magas a cukrom és valószín?leg gluténérzékeny vagyok. Viszont nem szeretném ha valamilyen vitaminhiányom lenne. A tejbe sok a kalcium, de azt nem ihatok szóval gondolom kalciumot pl kell szedni. És még mit?

Legjobb válasz: Attól függõen, hogy milyen forrásból szerzed be az élelmiszereidet, ajánlott lehet a vitaminpótlás. De nem a paleo miatt, hanem étrendtõl függetlenül mindenkinek ajánlott lenne, aki nagyüzemi húst, zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt!! Minõségi élelmiszerek mellett, viszont nem szükséges, csak maximum így a téli idõszakban. Te pont a kalcium miatt aggódsz, amire egyáltalán nincs akkora mennyiségben szükséged, amennyire azt szajkózzák. Vagyis nem kell külön szedni, sõt még árthatsz is vele. Télen D-vitaminra van szükséged feltétlenül. Ezen kívül, ami alap az az omega-3 és a C-vitamin. Ezen kívül lehet még sok mindent szedni a saját szükségleteidhez igazítva (pl. magnézium, cink, E-vitamin, stb.)

Attól függõen, hogy milyen forrásból szerzed be az élelmiszereidet, ajánlott lehet a vitaminpótlás. De nem a paleo miatt, hanem étrendtõl függetlenül mindenkinek ajánlott lenne, aki nagyüzemi húst, zöldséget, gyümölcsöt fogyaszt!! Minõségi élelmiszerek mellett, viszont nem szükséges, csak maximum így a téli idõszakban. Te pont a kalcium miatt aggódsz, amire egyáltalán nincs akkora mennyiségben szükséged, amennyire azt szajkózzák. Vagyis nem kell külön szedni, sõt még árthatsz is vele. Télen D-vitaminra van szükséged feltétlenül. Ezen kívül, ami alap az az omega-3 és a C-vitamin. Ezen kívül lehet még sok mindent szedni a saját szükségleteidhez igazítva (pl. magnézium, cink, E-vitamin, stb.)
D vit. (kalcium beépülése, immunrendszer sõt az egész test egészsége miatt) C-vit. Omega 3
Semmit.hidd el nem lesz vitamin hiányod:)
És nem tudom hogy te tudod-e de van kesutej nagyon finom és ételekbe is lehet rakni:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ :) Várom a továbbiakat is...
Én D-t szoktam (2000NE-t), Askorbinsavat C vitaminként, egy idõben jódot szedtem, de én pajzsmirigy problémás vagyok, ez csak amiatt kellett. Ilyenkor télen szoktam kúraszerûen Béres cseppet vagy 35füves Svédcseppet. Nekem a pajzsmirigyem miatt kell még szelén (ezt paradió formájában szedem) és cink is kellene, de ez a Béres cseppben benne van. Sok paleós szed Omega3-at vagy halolajat, én ezt lenolajként veszem be..
Én 5000Ne-s D-vitamint szedek, egy B complex 50-est (ez lehet h erõs meg nem tudom h kell -e de néha beveszek belõle) és C-vitamin port vízzel. Még gyógyszertári magnézium citrát porra gondoltam, elvileg ilyen 700 ft körül van 100 gramm. Ha kalciumot akarsz szedni, inkább szedj magnéziumot :DD
A kérdező hozzászólása: Köszi, mindenkinek ment a zöld kéz :)

Ha a béres cseppet c-vitaminnal kell szedni, akkor hogyan tegyem? Mivel a béres cseppet napi többször is kell inni, akkor a c-vitamint is annyiszor vegyem be?

mert úgy hallottam h c vitaminból egy két szem elég egy nap? köszi

Legjobb válasz: Igen, annyiszor vedd be a c -vitamint ahányszor beveszed a bérescseppet, vagyis napi 3szor. A c vitamin segíti a béres cseppben lévõ nyomelemek felszívódását. Azt a fontos információ tudnod kell, hogy c vitaminból gyakorlatilag bármennyit szedhetsz (valaki naponta 2000 mg-ot szed) nem lesz tõle bajod. Egyes kutatások már azt is megcáfolták hogy veseköve lesz tõle az embernek, ha nagyon nagy mennyiségbe szedi. Úgy tudom a béres csepphez 50 mg-os C-vitamin kapható,abból ha napi 3mat beveszel az 150 mg, még az is nagyon kevésnek mondható, hiszen az ilyen vitaminoknak csak egy része szívódik fel a szervezetben. Én egyébként napi 500mg C-vitamint szedek már több mint egy éve. Remélem segítettem.

Igen, annyiszor vedd be a c -vitamint ahányszor beveszed a bérescseppet, vagyis napi 3szor. A c vitamin segíti a béres cseppben lévõ nyomelemek felszívódását. Azt a fontos információ tudnod kell, hogy c vitaminból gyakorlatilag bármennyit szedhetsz (valaki naponta 2000 mg-ot szed) nem lesz tõle bajod. Egyes kutatások már azt is megcáfolták hogy veseköve lesz tõle az embernek, ha nagyon nagy mennyiségbe szedi. Úgy tudom a béres csepphez 50 mg-os C-vitamin kapható, abból ha napi 3mat beveszel az 150 mg, még az is nagyon kevésnek mondható, hiszen az ilyen vitaminoknak csak egy része szívódik fel a szervezetben. Én egyébként napi 500mg C-vitamint szedek már több mint egy éve. Remélem segítettem.
A kérdező hozzászólása: köszi
A kérdező hozzászólása: i db c vitamint hány mg?
Rengeteg féle gyártótól és rengeteg féle kiszerelésben lehet kapni c- vitamint. Egy szem lehet 50mg-ostól 2000mgosig is. Természetesen rá van írva a dobozára mindegyiknek, hogy hány mg-os. Ha az van rá írva pl, hogy 500mg, az azt jelenti, hogy 1 szem 500mg-os
A kérdező hozzászólása: ja értem köszi..csak mindig rá van irva h felnõtteknek ennyi meg annyi mg..és nem tudtam h egy mennyi de am 500 van ráirva akor az az h egy db annyi, köszi
nincs mit, nagyon szívesen :)


Paleolit életmódban milyen vitaminokat vagy más készítményeket és mennyit kell szedni pontosan?

Legjobb válasz: http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-etelek.htm Ezt olvasd el légyszi. Ha neked az étkezésre való szigorú odafigyelés mellett még egyéb gyógyszereket is szedned kell, akkor azt az orvosoddal beszéld meg. Egyébként a vitaminok, zöldségek, gyümölcsök mindenkinek egyformán szükségesek, egyél belõlük minél többet, addig amíg terem.

http://www.tenyek-tevhitek.hu/paleolit-etelek.htm Ezt olvasd el légyszi. Ha neked az étkezésre való szigorú odafigyelés mellett még egyéb gyógyszereket is szedned kell, akkor azt az orvosoddal beszéld meg. Egyébként a vitaminok, zöldségek, gyümölcsök mindenkinek egyformán szükségesek, egyél belõlük minél többet, addig amíg terem.
Mi a baj a b vitamin komplex-szel?
Cordain és több más paleos meg kifejezetten károsnak tartja a nagydózisú vitamin pótlást, fõleg a B-vitamin komplexeket. Amiben egyetértés van: D-vitamin + omega-3 kell.
A kérdező hozzászólása: Bocsáss meg a megfogalmazásért. Arra voltam kíváncsi Szendi milyen vitaminokból mennyit ajánl.
A kérdező hozzászólása: Végre egy értelmes válasz! Erre gondoltam, nagyon köszi!!
A kérdező hozzászólása: Paleolit életmódot folytatok tudom, hogy kell szedni vitaminokat, olvastam sokat a könyvekbõl nagyjából azt is, hogy milyeneket csak azt nem tudom pontosan mibõl mennyit.
Nincs olyan, hogy vitaminokat "kell" szedni. Egyrészt a táplálék minõségétõl függ, hogy érdemes-e mellé bármit is szedni, másrészt az életmódtól is függ. Télen például az átlagember számára erõsen ajánlott a D vitamin pótlás. Nyáron, ha eleget vagy napon, akkor nincs szükséged rá.
Most a kérdés arra vonatkozna, hogy aki paleolit életmódot folytat, az kihagy a szervezetébõl olyan esszenciális aminosavakat, vitaminokat, amiket tablettákkal pótolni kell? Ha igen, nagyon tévedésben vagy, a paleolit életmódban minden benne van, amire a szükséged van
A nagy dózis miatt leterheli a májat, gyakorlatilag méregként viselkedik, a folsav pedig megnöveli a mell-, prosztata és végbélrák kockázatát. Ez a Paleo Answer címû könyvében van. Egyedül a D vitamint (2000-5000 NE) és a halolajat ajánlja.

Jó a Hipp Natal? Az is olyan jó vajon, mint az Elevit? Abban is annyi vitamin van? Mellette sem kell szedni más vitaminokat?

Eddig Elevit-et szedtem, de sokat híztam t?le, pedig még nem is vagyok várandós. Szeretnék átváltani Hipp Natalra, hátha attól nem híznék. Nem tudok semmit a Hipp N-ról. Kinek mi a véleménye, tapasztalata a Hipp Natalról?

Legjobb válasz: A magzatvédõ vitaminok összetételében nincs lényeges különbség. A fejlõdési rendellenességek megelõzése szempontjából elsõsorban a folsavnak és az E vitaminnak van jelentõsége. Egészséges táplálkozás mellet akár ezek szedése is elegendõ lehet. A magzatvédõ vitaminok árában nem kevés PR költséget is meg kell fizetni.

A magzatvédõ vitaminok összetételében nincs lényeges különbség. A fejlõdési rendellenességek megelõzése szempontjából elsõsorban a folsavnak és az E vitaminnak van jelentõsége. Egészséges táplálkozás mellet akár ezek szedése is elegendõ lehet. A magzatvédõ vitaminok árában nem kevés PR költséget is meg kell fizetni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a választ!

Elkezdtem szedni az elevitet de hiztam töle! A nögyógyászom mondta hogy akkor szedjek C vitamint amit naponta kell de az E vitamint nemtudom hogy kell szednem! Azt is szedhetem naponta 1-et?

Legjobb válasz: Miért nem próbálod ki a Gravidát? Akiknek nem jön be az Elevit, azoknál általában a Gravida beválik. Más az összetételük.

Miért nem próbálod ki a Gravidát? Akiknek nem jön be az Elevit, azoknál általában a Gravida beválik. Más az összetételük.
Hipp Natal! Terheseknek, de nem tanletta, hanem ital.

Milyen vitamint kell szedni terhesség alatt?

Folsav, B6, elevit?

Legjobb válasz: Az elevit és a kismama vitaminok komplexek benne van minden a magnézium- b6 és a folsav is kellõ mennyiségben. ha külön külön akarod bevinni a szervezetbe akkor a mennyiségre kell figyelni.fõleg a zsirban oldódó vitaminokra mert azokat lehet csak igazán túladagolni. a multivitamin a legegyszerübb...

Az elevit és a kismama vitaminok komplexek benne van minden a magnézium- b6 és a folsav is kellõ mennyiségben. ha külön külön akarod bevinni a szervezetbe akkor a mennyiségre kell figyelni.fõleg a zsirban oldódó vitaminokra mert azokat lehet csak igazán túladagolni. a multivitamin a legegyszerübb...
Nekem 12. hetes koromig kellett folsavat szednem, utána a doki Garvidát írt fel.
Bocs, Gravidát.
Én 13 hetes korig (ill. 14, mert addigra fogyott el) Femibiont szedtem. Azóta a Centrumot szedem napi 3x1 vastablettával kiegészítve.
Én szedem a gravidát, de az orvosom ez mellé még ajánlotta a c vitamint, vasat és a magneB6-ot. 21hkm
Én elevitet, magne b6-ot, maltofert szedte azt vérszegánység miatt, és kálcium tablettát ittam, h birják a fogaim is!

B melyik (hányas) vitamint kell szedni bal lábfej ideg (peroneus parezise) gyógyítása során? És milyen ételek tartalmaznak ilyen vitamint?

A gyógyszertári ilyen vitamin helyett lehet e valamilyen ételt fogyasztani,ami pótolja? (egyébként zsibbadás a tünet,fizioterápiára járok)

Legjobb válasz: Minden idegbántalomnál B vitaminokat kell bevinni. Az élelmiszerekrõl,h melyikben van, biztos találsz a neten listát. De ha panaszod van az már kevés. Vegyél a gyógyszertárban B vitamin komplexet!

Minden idegbántalomnál B vitaminokat kell bevinni. Az élelmiszerekrõl, h melyikben van, biztos találsz a neten listát. De ha panaszod van az már kevés. Vegyél a gyógyszertárban B vitamin komplexet!
B1 vitamint
B1 - vitamin (Tiamin) ajánlott fõleg.
2 és 3 válasz igaz .Búzacsíra , korpa , sörélesztõ , melasz , barna rizs , minden teljes õrlésû gabona .
A B1 vitamin önmagában kevés!!!A B vitaminok "mûködése" összefügg. Amúgy a gyakorlatban idegbántalmak kezelésére Milgamma, Thiogamma, B vitamin komplexet szoktunk alkalmazni., ill. B1 és B12 inj.

Kell szedni magzatvédő vitamint vagy nem?

Mindeki mást mond.A doki ajánlja.Aki már volt kismama az azt mondja ne mert többet árt mint használ.Én Elevitet kezdtem el, azt mondják attól mindenkinek óriás gyereke lesz.Van egy új a HIPP Natal, de azt meg még nem nagyon kapni, ha valaki azt használja segítene, hogy hol vette?

Legjobb válasz: Én szedem az Elevitet, pedig nem vagyok még terhes, csak szeretnék az lenni. A kérdésedbõl nem derül ki, hogy te terhes vagy e? De szerintem mindenképpen jó szedni, ha még nem vagy terhes erõsíti a szervezeted, a méhed, ha pedig már az vagy, akkor pedig...A lényeg, hogy egészséges legyen a baba, erre találták ki a vitamint. Én még így nem hallottam, hogy attól nagyobb lesz a baba, szerintem a két dolog nincs összefüggésben.

Én szedem az Elevitet, pedig nem vagyok még terhes, csak szeretnék az lenni. A kérdésedbõl nem derül ki, hogy te terhes vagy e? De szerintem mindenképpen jó szedni, ha még nem vagy terhes erõsíti a szervezeted, a méhed, ha pedig már az vagy, akkor pedig...A lényeg, hogy egészséges legyen a baba, erre találták ki a vitamint. Én még így nem hallottam, hogy attól nagyobb lesz a baba, szerintem a két dolog nincs összefüggésben.
Hogy kell-e vagy sem, azt senki nem fogja neked megmondani. Az más hogy ajánlják az orvosok vagy a védõnõk esetleg más kismamák. Én szedtem félidõig mind a két terhességemmelaz Elevitet. Rám is rámíjesztettek hogy hagyjam abba mert nagyon nagy lesz a baba. Tényleg szép nagy babám lett. Én mindenképpen ajánlom fõleg a terhesség korai szakaszában, mert csökkenti a hányingert is és pótolja az esetleges hányás, étvágytalanság miatti vitaminhiányt. Az Elevit( és a többi terhesvitamin ) pont annyi mindent és olyan százalékban tartalmaz ami szükséges mind neked, mind a babának. Szerintem jobb ha szeded mint ha nem!
Szia en 13 hetes vagyok es szedem az Elevitet amiota tudom hogy terhes vagyok. Rakerdeztem az orvosomnal art-e es o azt mondta hogy biztos nem. En ugy erzem amit eszem nen tartalmaz annyi vitamint amennyire szuksegem lenne. Nem tudom hogy az Elevitnek koszonhetem-e de egyaltalan nem voltam rosszul az elso hetekben sem.
A magzatvédõ vitamin nem hülyeség, a baba a növekedése során elég sok vitamint elvon a szervezetedtõl, és bizony ilyenkor elég pocsékul érezheted magad. Ha pedig ezek a vitaminok és egyéb dolgok mondjuk nem is mind találhatók meg a szervezetedben, akkor egyikõtöknek sem jut, pedig a magzatnak szüksége van rá, hogy fejlõdni tudjon. Én a Gravidát javaslom, azt kezdtem szedni, utána egy ideig szedtem Elevitet, és akkor tényleg sokkal nagyobb mértékben kezdett nõni, két héttel idõsebbnek nézték az ultrahangon, ez nem túl jó dolog. Ja, és csak az elsõ három hónapban kell ám szedni, és a szoptatás alatt. Mert ha végig szeded, szintén óriásbébid lesz, és hát a saját dolgod nehezíted meg vele, nagyon nehéz lesz a szülés, ha a baba hatalmasra nõ.
Én is hallotam már ilyet, hogy az elvitetõl óriási babák születnek. Hát lehet, hogy avn benne valami! Szedj inkább gravidát, a gyomrodnak is jobb! Nekem a dokim azt mondta, hogy az elsõ 3 hónapban szedjem. Én ehhez tartom magam. Jó dolog a magzatvédõ vitamin, de nem kell túlzásba vinni. Ha olyan nélkülözhetetlen lenne, akkor már kihalt volna az emberiség.
Szia! Én pl nem szedek sem Elevitet sem Gravidát! Folsavat és Kálciumot szedem! A folsav nélkülözhetetlen mert sokkal kisebb a nyitott gerinc veszélye..A kálcium pedig a csontoknak jó! Ha valamilyen vitamint kell szedned azt a vérvétel eredményébõl megfogja neked mondani az orvosod vagy a védõnõd! de ha még nem vagy kismama akkor is ajánlom hogy szedj folsavat 1090 ft 50db-os naponta 1 elég! Minden jót remélem segítettem:) Egy 14 hetes kismama:)
Nekem 12. hétig javasolták a vitamin szedését. Együnk naponta zöldséget és gyümölcsöt és ne a mesterséges dolgokat.
Szia! Nekem a doki azt mondta, hogy amennyiben eszek sok zöldséget és gyümölcsöt, akkor nem muszály, eldönthetem. Én úgy döntöttem nem szedek semmit, mert akik túl sok vitamint tömnek magukba azoknak nagy valószínûséggel nagy babájuk születik. Az elevitet meg nem ajánlom. Gondolj bele, a mi anyukáink és nagymamáink sem szedtek semmit, mégis megszülettünk és egészségesek vagyunk.
Jól mondod, mindenki mást mond. Én 14 hetes vagyok és kb. 2 hónapja szedem az Elevitet. Nekem is mondták, hogy növelheti az étvágyam és gondom lehet a kilókkal, de én speciel 1 kg-ot fogytam, szóval szerintem abszolút alkati kérdés. A baba méretei sem nagyobbak az átlagnál, sõt én mindig úgy gondolom, hogy kisebbek, szóval ez is egyénenként változó. Egy barátnõm végig szedte a terhesség alatt, hízott összesen 8 kg-ot, és teljesen normál méretû babája született. A vitaminokra szüksége van a szervezetednek, mert a baba mindent "kiszipolyoz" belõled.
nem hallottam még, én csak multivitamint szedek.
Én sem hallottam róla, én elevitet és magneB6-ot szedek.
Mintha arra lenne jo hogy lekoti a kalciumot, allitolag D vitamin nelkul nem er semmit a kalcium..remelem jol emlekszem..
Nekem 30 hét után írta fel a doki, és a neve Vigantol olaj. Napi egy cseppet kell szednem, és szedem is azóta. A babáknak szokták amúgy adni ujszülött korban. Ha a doki nem írja fel, kérdezz rá, de még én sem hallottam errõl, amíg nekem fel nem írta és utána nem jártam.
Szia, en angliaban elek, es itt nagyon javasoljak a D vitamint. Valoban arra jo, hogy segitsen a kalciumnak felszivodni. Elvileg D vitamin a napfenybol is nyerheto, es egy naposabb napon termelodik is elegendo a szervezet szamara, de amilyen pocsek idojaras itt szokott lenni, nem csodalom, hogy ajanljak a plusz D vitamin szedeset. A formarol es mennyisegrol kerdezd meg a dokidat, ha jol emlekszem a napi 10 mikrogramm a javasolt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!