Találatok a következő kifejezésre: Kell orvostól a tgyás-hoz (2 db)

Kell orvostól igazolás a tgyás-hoz?

Végig dolgoztam a terhességem alatt, nem mentem táppénzre.

Legjobb válasz: A terhesség 36. hetétõl a baba 5 hónapos koráig jár a tgyás. Én a születésük napjától vettem igénybe, születési anyakönyvi kivonat kellett, orvosi igazolás nem.

A terhesség 36. hetétõl a baba 5 hónapos koráig jár a tgyás. Én a születésük napjától vettem igénybe, születési anyakönyvi kivonat kellett, orvosi igazolás nem.
36. héttõl igényeltem, természtesen ilyenkor nem a szül. anyakönyvi kiv. kell, hanem a terheskiskönyvet kell bemutatni.
Hát ma kérdeztem éppen a tbnél.ha te intézed, mert pl én is én fogom nem a munkáltató-azt mondták ez a jobb , mert így tuti, hogy idõben le van adva.kell egy foglalkoztatói igazolás, meg egy olyan rózsaszínû papír amit táppénznél adnak amin alá van húzva, hogy terhességi állományban van és fel van tüntetve a szülés ideje, ja meg atrehes kiskönyv másolata a szül idõpont miatt.Ezek akkor kellenek ha szülés elõtt veszed igénybe 28nappal. Ha nem, hanem szüléstõl akkor kell a foglalkoztatói igazolás a munkáltatótól a gyerek szül. anyakönyvi kivonata és egy kórházi igazolás a szülésrõl amit egyébkénzt is adnak.Nekem ennyit mondtak.

A TGYÁS-hoz milyen orvosi igazolás kell és kitől kell kérni? Nőgyógyásztól vagy házi orvostól?

Pedagógus vagyok és a munkahelyem TB kifzet? hely. Táppénzen vagyok már január óta és szeretném a szülés várható id?pontja el?tt 28 nappal megigényelni a TGYÁS-t. Nemrég mondták nekem a suliban, hogy kérjek egy terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolást. DE KITÓL? A n?gyógyásztól vagy a házi orvosomtól, akihez eddig is mennem kellett 2 hetente a táppénzes papíromért. Én ezt már nem értem. Légyszi segítsen, aki tud! ja és még valami!Az egyszeri anyasági támogatáshoz is kell egy ilyen igazolás? 35 hetes km

Legjobb válasz: Jajj-jajj bocsi, nem olvastam rendesen a kérdést!! Szóval elõtte a nõgyógyász ad igazolást arról, hogy mi a szülés várható idõpontja, azt kell az igénylõvel együtt beadni a munkahelyedre. Még egyszer bocs! Az anyasági viszont tényleg csak szülés után:D ҝ

A háziorvos adja, aki eddig is. Ugyanolyan rózsaszín papír, csak más kód és a szülés várható ideje van ráírva. Ezt egy tgyás igénylõvel együtt, oep honlap, a munkahelyeden add (küld el postán) a bérszámfejtõsnek. Az igazolás, a születési anyakönyvi kivonat, a gyermek tb száma a szülés után pótlásként küldendõ el. A háziorvosnak lehet h szüksége lesz egy igazolásra a várható idõrõl a nõgyógyásztól, hívd fel és kérdezd meg.
Jajj-jajj bocsi, nem olvastam rendesen a kérdést!! Szóval elõtte a nõgyógyász ad igazolást arról, hogy mi a szülés várható idõpontja, azt kell az igénylõvel együtt beadni a munkahelyedre. Még egyszer bocs! Az anyasági viszont tényleg csak szülés után:D ҝ
A tgyáshoz majd a kórházi zárójelentésed kell, amin rajta van, hogy mettõl meddig voltál kórházban, és mi a keresõképtelenséged kódja (10-es). Amikor kiadják a kicsi zárójelentését, akkor kapod a tiédet is, ha nem akkor kérd el külön. Az anyaságihoz a nõgyógyász ad ki egy igazolást, hogy megjelentél 4 alkalommal a terhesgondozáson, azt kell leadni. Ezeket értelemszerûen csak szülés után tudod intézni:) Jó babavárást, és könnyû szülést! ҝ
Az oep honlapról le lehet tölteni a papírt, a neve igénybejelentés terhességi gyermekágyi segélyre. Valószínû a munkahelyed is ki fogja küldeni, (nekem kiküldték kb. egy hónappal a szülés elõtt, és ráírták, meddig kell visszaküldeni, meg azt is mi kell hozzá:D) de neked kell kitöltened és aláírnod, ezért írtam, hogy egyszerûbb egy füst alatt azt is beküldeni:) Legegyszerûbb, ha rákérdezel, minden gyorsabb, ha rásegítesz:)
Akkor nem jól tájékoztattak, ugyanis az igényléstõl kezdve indul a folyósítás, ha megfelelõ idõben beadtad a papírokat, így nem kell az igényléskor a születési anyakönyvi kivonat. Szülés elõtti idõponttól indított és akkor meg is igényelt tgyásnál a születési anyakönyvi kivonatot, a kórházi igazolást és a nyilatkozatot szülés után be kell nyújtani, különben leáll a folyósítás. Szóval csak rosszul mondták neked.
Én is szerettem volna szülés elõtt 28 nappal már igényelni, de nem lehetett az anyakönyvi nélkül!!!
Utolsó, a te esetedet nem lehet összehasonlítani a kérdezõ esetével, mert te szüléstõl igényled a tgyást, õ meg szülés elõtt 28 nappal. Értelemszerûen neki még nincs szüksége az anyakönyvi kivonatra, utólag kell majd bemutatnia.
Szia!Én idén 04.03.-án szültem.4 nap múlva jöttünk ki a kórházból.A zárójelentést rögtön megkaptuk, de az anyakönyvért vissza kell mennem holnap azaz 04.14.-én.Addig nem készül el és ráadásul elvették a személyi igazolványomat és a lakcímkártyámat is a kórházban.Azt is holnap kapom meg.Elmentem a munkahelyemre, hogy intézzem a TGYÁS-t, de a zárójelentést nem fogadták el.Az mondták, hogy mindenképpen kell az anyakönyv, mert a hátulján van valami amit le kell fénymásolniuk és utólag nem lehet beadni.Szóval elég gáz, de már 10 napos a picim , itthon vagyunk.Apucinak már le is telt a rendkívüli szabadsága és még nem tudtam semmit se intézni.Mindenhova kell az anyakönyv.Arról már nem is beszélve, hogy akik a hó elején szültünk és elvették a személyinket még szavazni se tudtunk elmenni.Lehet, hogy jövõhónapban jövedelem nélkül maradok! :((
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Mostmár minden tiszta! :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, de Te milyen igénylõrõl beszélsz? Nem értem. Nekem minden további papírt a munkahelyem intéz, csak ezt az igazolást kell nekem begyûjtenem valamelyik otvostól. Az a papír, amin a doki megjelöli a szülés várható idõpontját az a terhesállományba vételt igazoló orvosi igazolás vagy egy másik??? Bocsi, hogy ilyen érthetetlen vagyok. Kicsit túlbonyolítom néha a dolgokat! :-)
A terhesállományba vétel papírt a nõgyógyászod ad ki az aki eddig is adta a táppénzes papírt.Egy igazolást kell kérni tõlle a szülés várható idõpontjáról.Azzal bemész a munkahelyedre és ott ki kell tölteni a TGYÁS igénylõlapot.Azt már õk fogják továbbintézni.Én is most intézem.Nekem azt mondták a munkahelyemen, hogy inkább várjam meg a szülés idõpontját, ne intézzem elõre, hogy a szülés napjáig kapjam a táppénzt.Én a héten fogok szülni és majd akkor intézem ha kijöttem a kórházból.
A kérdező hozzászólása: Ok. Értem. Köszi a segítséget!
Ja és nekem a doki vicces papírt adott, 20009-re tette a szülés várható idõpontját:D Simán írt egyet, hogy mikor fogok elvileg szülni, aláírta, és lepecsételte. ҝ
igen, 15:01es, sajnos téged félretájékoztattak, reméljük nem szándékosan. Én is a szülés elõttõl kapom, mert a nagyobbik fiam akkor lett 2 éves és nem akartam arra 3 hétre gyest igényelni. A háziorvosi rózsaszín táppénzes papír (rajta a szülés várható idõpontja), igénylõlap, igazolványaim fénymásolatát küldtem el postán.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!