Találatok a következő kifejezésre: Kell orvostól a (23 db)

Kell igazolás az orvostól a játszóházba általában?

Legjobb válasz: Nálunk nem kell...

Nálunk nem kell...
A kérdező hozzászólása: köszi
Bocs, de milyen igazolás kellene?
Szia! Nálunk kellett! Bölcsin belül volt kialakítva a játszóház és ezért kellett egy igazolás, hogy mehet közösségbe.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen

Cukorbeteg vagyok és elvileg, ha ehetek órán, kimehetek óráról és, ha tesióra előtt alacsony akkor nem kell tesiznem. A tanárok azt hiszik hazudok ilyenkor lehet orvostól valami papírt kérni?

Legjobb válasz: Cukorbeteg vagyok, és soha nem ettem órán, pedig 18 évet ültem iskolapadban. az, hogy érzem, esetleg alacsony, bekapok egy szõlõcukrot, az nem evés. Tesióra meg kell, a mozgás baromi fontos egy cukorbetegnek. Ha alacsony, egyél óra elõtt és jónapot.

Cukorbeteg vagyok, és soha nem ettem órán, pedig 18 évet ültem iskolapadban. az, hogy érzem, esetleg alacsony, bekapok egy szõlõcukrot, az nem evés. Tesióra meg kell, a mozgás baromi fontos egy cukorbetegnek. Ha alacsony, egyél óra elõtt és jónapot.
orvostól lehet papírt kérni,
De ez azért durva, hogy egy tanárnak halvány fingja sincs a cukorbetegségrõl, amikor van egy ilyen beteg az osztályában. Amíg az iskolában vagy, addig a tanár felel érted. Mit mond majd anyukádnak, ha egyszer kómában visz el a mentõ a suliból? Hogy bocs, nem tudtam, mit kell ilyenkor csinálni? Szerintem ha van egy ilyen beteg az osztályban, akkor az a minimum, hogy a tanároknak tájékozódniuk kéne, milyen alapvetõ dolgokra van szükséged és mi a teendõ, ha rosszul leszel. Én szülõként csak akkor engedném nyugodtan iskolába a cukorbeteg gyerekemet, ha biztosan tudom, hogy van olyan felnõtt a környezetében, aki ért a cukorbetegséghez.
Akkor gyilkossági kísérletért kell pert indítani...
Ez így már érthetõbb. Akkor elég szemétség a tanártól, meg felelõtlenség is, mert neked KELL vércukrot mérned tesi elõtt, ez nem egy választható dolog, hogy vagy megméred, vagy nem, hanem kötelezõ, mivel életveszélyes állapotba kerülhetsz, ha rosszul leszel. Elég ostoba tanár az, aki ezt nem érti meg. Sürgõsen szólj anyukádnak, hogy beszéljen azzal a tanárral!
A kérdező hozzászólása: Tanárok nagy része szerintem azt se tudja, hogy mit kell csinálni, ha a bajom van. Nem akartam, hogy a szüleim szaladgáljanak miattam a suliba, dolgoznak. Nem szoktam az iskolába vergõdni vagy valami még se hisz nekem senki. Pár éve olyan is volt, hogy osztály kiránduláson egy gyerektõl ellopták az inzulint viccbõl végül taxival mentek kórházba, mert már majd nem bekómált. Semmit se vesznek komolyan.
Én amikor elmondtam a tanároknak a szituációt, önként ajánlották fel hogy szóljak bármikor, csináljak amit akarok. Kb kétszer ettem, egyszer mentem ki ételért. Ha te nem tudod egy szünetben elmondani a tanerõnek hogy mi a helyzet, szólj édesanyádnak. Nyilván mindenkinek jobb lenne ha ájuláskor nem vizet, támolygáskor nem másnaposság elleni tablettát hoznak neked.
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy az elõttünk tesizõ osztály a 10perces szünetbõl 10percig öltöznek. Minket meg sürget a tanár. Nem hogy enni, de még cukrot sincs idõm mérni. Csak annyit kértem tõle, hogy pár percre hagy menjek ki az öltözõbe, ha másokat kitud engedni a wc-re gondoltam ez se gond. Amíg a fiúk játszanak addig mi ülünk igazán mindegy lenne, hogy 2percig hol ülök. Az egész tanárikar tud róla, inzulinpumpát használok. Ha nem hiszi meg jöjjön utánam.
Én két éves korom óta, most vagyok 36. És nem arról van szó, elõzõ, hogy tud-e róla a tanár, hanem hogy feljogosítja-e a betegség arra, hogy kivételezzenek vele. MErt hiába van papírja róla, bizonyítsa be tesióra elõtt, hogy õ most azért nem tornászik, mert alacsony volt a cukorja (amin pillanatok alatt lehet segíteni) vagy csak nincs kedve hozzá. Megértem a tanárokat.
Én 4 éves korom óta inzulinos cukorbeteg vagyok. Szerintem ez nem a hazudozós kategória, ha valaki cukros, azt észre lehet venni (nyilván egy egészséges ember nem fogja lõni magát inzulinnal/ujjbegyszúróval, hogy jól átverje a tanárokat). Nem is beszélve arról, hogy a tanároknak errõl kötelezõ is tudniuk, hiszen ez egy komoly odafigyelést igénylõ betegség. Igazából nem is értem, hogy gondolhatják, hogy hazudsz, elvileg tudniuk kellene a betegségedrõl.
A kérdező hozzászólása: Kössz! Jó, hogy neked sose volt még bajod. 1éve vagyok cukorbeteg.
Én is cukorbeteg vagyok (16hónaposan lettem az, immáron 20éve éldegélek a diabétesszel) szóval nem a vakvilágba beszélek: Ha ennyire megoldhatatlan a vércukormérés, csináld azt, hogy a tesi óra elõtti óra végén megméred a cukrod. Ha látod, hogy alacsony a szünetben lesz idõd enni. általánostól gimiig mindig sikerült úgy megoldanom, hogy tesizhessek, hisz ez egy cukorbetegnek nagyon fontos. NE akarj kibújni alóla. Ha órán leesik a cukrom ( most egyetemista vagyok és néhány tanár nagyon nem szívleli az órán kajálást) akkor amikor épp nem tekint rám bekapok pár szem szõlõcukrot és azt rágcsálom el, amíg nem figyel. A másik meg: szerintem inkább maradj a terembe ha rosszul vagy.. ne mászkálj, mert ha épp a wc-be esel össze, szünetig nem talál meg senki. Amúgy is mindig kell lenni nálad szõlõcukornak, szóval nincs okod kimenni....

Anyu most tart hazafelé az orvostól és telefonált, hogy trombózis van a kezében és be kell feküdnie a kórházba. Légyszi mondjátok meg nekem hogy mit csinálnak ilyenkor és hogy milyen hosszan kell benn maradni kb?

Nagyon ideges vagyok, légyszi válaszoljatok.Előre is köszi.

Legjobb válasz: Ilyenkor véralvadásgátló injekciókat kap és megfigyelik, amíg a vérrög fel nem oldódik. Nem olyan vészes, de kell a megfigyelés, örülj, hogy észrevették!

Ilyenkor véralvadásgátló injekciókat kap és megfigyelik, amíg a vérrög fel nem oldódik. Nem olyan vészes, de kell a megfigyelés, örülj, hogy észrevették!
A kérdező hozzászólása: Tudom, csak nagyon nehéz erõsnek lenni:(
Jó dolog az érzékenység is, mikor annak van az ideje. Ha beteg van a családban elõvesszük a józanságunkat és praktikusan gondolkodunk. Ne félj, nincs nagy gond.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, de nagyon nehéz, mert érzékeny típus vagyok én is meg õ is
Nem eszik olyan forrón a kását, ahogy fõzik. Ebbe nem kell beleõrülni, (másba sem) hanem észnél lenni. Örülj, hogy nem valami komplikáltabb helyen alakult ki. Készítsd elõ amit visz magával a kórházba, és nyugtasd meg, hogy minden rendben lesz, míg õ haza nem jön. Ne idegesítsd fel az elkeseredéseddel, hanem mutasd meg, hogy nagylány vagy és mindenre tudsz vigyázni. Ölellek szeretettel.
Ismerõsöm is kábé 2 hétig volt bent mikor trombózisa volt a lábában.
Hát, legalább egy napig, de lehet, hogy kettõig. Ez tényleg a vizsgálatoktól függ.
A kérdező hozzászólása: ne ijesztgess, mert én annyi idõbe beleõrülök:'(
Én két hétig voltam bent, bár nekem embóliám volt.
A kérdező hozzászólása: köszi, és kb mennyi ideig?
Kap vérhigítót, egy ideig bent kell majd lennie amíg elmúlik a veszély és beállítják a gyógyszereit
Ezekben a helyzetekben tanulod az életet, nem az iskolában. Erõsnek kell lenni, hogy édesanyád számíthasson rád. Jobbulást kívánok, neked meg kitartást.


az újhoz vidd.. a kikérõt nem neked kell leadni a réginél hanem az új dokinak kell hivatalból kikérnie a gyereked adatait....
A kérdező hozzászólása: Nekem adták oda a kikérõt, hogy adjam oda a régi gyerek orvosnak, és én még nem adtam neki át.
Ha még a régi orvosnál van a kartonja, akkor hozzá kell elmennetek.

Más városba költözöm. Más megyébe. A háziorvos fogad itt? El kell kérnem a régi orvostól a kartonomat? Vagy hogyan zajlik egy ilyen "orvosváltás"?

Legjobb válasz: Én most mentem keresztûl ezen.Elmész az új lakhelyed önkormányzatához, átírattatod a lakcímkártyád,majd a helyi háziorvost kell felkeresni, és õ felveszi az adataidat, és átkéri az elözõ háziorvosodtól a dolgaidat.Csak kell majd neki a régi doki neve, és a rendelõ címe telefonszáma.

Én most mentem keresztûl ezen.Elmész az új lakhelyed önkormányzatához, átírattatod a lakcímkártyád, majd a helyi háziorvost kell felkeresni, és õ felveszi az adataidat, és átkéri az elözõ háziorvosodtól a dolgaidat.Csak kell majd neki a régi doki neve, és a rendelõ címe telefonszáma.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!:)

A GYES igényléséhez az orvostól kell megkapni a 4 pecsétet vagy a védőnőtől?

Legjobb válasz: Vagy az az egyszeri anyaságihoz kell? Nem nagyon tudok már kiigazodni. Sokan beszélnek nekem sokmindenrõl...

A kérdező hozzászólása: Vagy az az egyszeri anyaságihoz kell? Nem nagyon tudok már kiigazodni. Sokan beszélnek nekem sokmindenrõl...
Orvostól és az egyszeri anyaságihoz kell!!!! :)
Nekem a védõnõ adta, részt kell venni a terhesgondozáson és akkor adja.
a gyes alanyi jogon jár mindenkinek, ahhoz csak az igényt kell beadni ha a baba megszületett. :) az egyszeri anyaságit pedig a 4 pecséttel tudod igényelni
A kérdező hozzászólása: Értem. Nagyon köszönöm a válaszokat!

Kell orvostól igazolás a tgyás-hoz?

Végig dolgoztam a terhességem alatt, nem mentem táppénzre.

Legjobb válasz: A terhesség 36. hetétõl a baba 5 hónapos koráig jár a tgyás. Én a születésük napjától vettem igénybe, születési anyakönyvi kivonat kellett, orvosi igazolás nem.

A terhesség 36. hetétõl a baba 5 hónapos koráig jár a tgyás. Én a születésük napjától vettem igénybe, születési anyakönyvi kivonat kellett, orvosi igazolás nem.
36. héttõl igényeltem, természtesen ilyenkor nem a szül. anyakönyvi kiv. kell, hanem a terheskiskönyvet kell bemutatni.
Hát ma kérdeztem éppen a tbnél.ha te intézed, mert pl én is én fogom nem a munkáltató-azt mondták ez a jobb , mert így tuti, hogy idõben le van adva.kell egy foglalkoztatói igazolás, meg egy olyan rózsaszínû papír amit táppénznél adnak amin alá van húzva, hogy terhességi állományban van és fel van tüntetve a szülés ideje, ja meg atrehes kiskönyv másolata a szül idõpont miatt.Ezek akkor kellenek ha szülés elõtt veszed igénybe 28nappal. Ha nem, hanem szüléstõl akkor kell a foglalkoztatói igazolás a munkáltatótól a gyerek szül. anyakönyvi kivonata és egy kórházi igazolás a szülésrõl amit egyébkénzt is adnak.Nekem ennyit mondtak.

A családi adókedvezmény igénybe vételéhez a munkáltatónak milyen papír kell amit az orvostól kell kérni?

uh. papír jó?

Legjobb válasz: Szia! Arról kell papír hogy gyereket vársz és 91 nap eltelt a fogantatástól, magyaránt mennyi idõs terhes vagy, plusz az elõzõ két gyereknek is lehet hogy kell a születési anyakönyvi kivonat másolata.

Szia! Arról kell papír hogy gyereket vársz és 91 nap eltelt a fogantatástól, magyaránt mennyi idõs terhes vagy, plusz az elõzõ két gyereknek is lehet hogy kell a születési anyakönyvi kivonat másolata.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!Akkor bármilyen papír jó ami bizonyítja, hogy terhes vagyok, vagy van valami külön papír erre?
Szia! Nekem a védõnõ írt egy igazolást errõl, még az orvost se kellett ezzel "zaklatni". Elvileg ezt nekik automatikusan ki kell adniuk, ha betöltötted a 91 napot.
A kérdező hozzászólása: Már régen betöltöttem, d nem kaptam semmit!Dokihoz 1 hónap múlva megyek, de védõ nõhöz holnap után!Akkor majd tõle kérek!Köszi!
Én most vagyok elsõ babás.Én még nem hallottam errõl a családi adókedvezményrõl.Kedves kérdezõ/vagy válaszoló elmondanád pontosan mit is jelent ez?Én még csak hat hetes vagyok tehát még van idõm a 91 napból, de mit is jelent ez pontosan?Már ebben az éveben is kaphatok ilyet?
Csak az kaphatja, akiknek a családban legalább 3 eltartott (gyerek) van.
"Tovább él 2010-ben a családi adókedvezmény - amely legalább három gyermek után jár - összege havonta és eltartottanként 4000 forint, vagyis minden gyermek után évi 48 000 forint adókedvezmény vehetõ igénybe azok számára, akiknek a jövedelme a törvényben elõírt határ alatt marad. A jogszabályi elõírások idén 3-nál több gyermek esetén (egészen 7 gyermekig) 6 millió forinttól növekvõ sávokat tartalmaztak. 2010-tõl, ha a kedvezmény mértéke nem is emelkedik, az igénybevételi lehetõség jövedelemhatára nõni fog. A 3 gyerekes családoknál a szülõ 7 millió 620 ezer forintig tudja 100%-osan kihasználni az õt megilletõ 144 ezer forintos adókedvezményt, ez az összeg pedig a sávhatár feletti jövedelemnövekmény 15%-ával csökken egészen nulla forintig. Egészen 7 gyermekig minden gyerek után a 100%-os kihasználhatóság sávhatára pedig 635 ezer forinttal emelkedik."

Ovodába az igazolást az orvostól kell kérni hogy a gyerek mehet e közösségbe oda vinni kell a gyereket vagy mehetek csak én érte egyedül?

Legjobb válasz: ez az igazolás azért van, hogy biztos nincs semmi baja, nem beteg, nem fertõzõ. gyerek nélkül nem hiszem, hogy kiadják, hisz honnan tudja az orvos, hogy beteg-e? attól, hogy múlt héten semmi baja nem volt, most lehet náthás... de persze ha jófej doki, akkor kiadja. bár ennyi erõvel semmi értelme ;)

ez az igazolás azért van, hogy biztos nincs semmi baja, nem beteg, nem fertõzõ. gyerek nélkül nem hiszem, hogy kiadják, hisz honnan tudja az orvos, hogy beteg-e? attól, hogy múlt héten semmi baja nem volt, most lehet náthás... de persze ha jófej doki, akkor kiadja. bár ennyi erõvel semmi értelme ;)
Persze hogy vinni kell a gyereket.Különben hogy vizsgálja meg az orvos, hogy egészséges-e?
Orvostól kell kérni és mivel attól függ, hogy a gyerek milyen állapotban van, mennyire gyógyult meg, így ott kell lennie a gyereknek is.
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdeztem mert múltéten voltunk a 3 éves státusz vizsglaton és minden rendben volt és most a nagyinál van és csak vasárnap jön haza holnap kéne mennem kérni igazolást
Nálunk elég telefonon kikérni az igazolást, a gyerek nem kell hozzá.

Ha valakinek nem jön össze a baba, akkor mivel kell elkezdeni, hogy lombik, insemináció irányában egyenesbe kerüljön? Hormonvizsgálatot nekem kell kérni az orvostól? Milyen vizsgálatok kellenek pontosan, hogy minden meglegyen?

Insemináció megtörténéséig sokat kell várni?

Legjobb válasz: Saját tapasztalatomból kiindulva egy év után érdemes meddõségi központba menni, mert ott egyszerre megcsinálják a vizsgálatokat. A nõgyógyik meg általában szépen sorjában csináltatják. Így mennek el a hónapok és évek. Ha egy év eltelt sikertelenséggel, menjetek oda. Sok sikert!

Saját tapasztalatomból kiindulva egy év után érdemes meddõségi központba menni, mert ott egyszerre megcsinálják a vizsgálatokat. A nõgyógyik meg általában szépen sorjában csináltatják. Így mennek el a hónapok és évek. Ha egy év eltelt sikertelenséggel, menjetek oda. Sok sikert!
de ez mind akkor megy így ha nincs nagy gond! fõleg akkor ha volt elõtte valami komolyabb betegség vagy hasonló! mert mi már elkezdtük július 23-án és még sehol se tarunk! sperma vizsgálat, genetika! a genetikára több mint 2 hónapot vártunk!
elõször mindig a leendõ Apát kell kivizsgálni egy egyszerû ondóvizsgálattal. Esetleg közben mehet egy hormonvizsgálat, amit SZTKra nem tudom hogy csinálnak meg, magán úton egy vérvétel.
Elõször is menj el egy nõgyógyászhoz nem kell egybõl inszeminációval kezdeni. az elõttem szólóhoz csatlakozva elõször pasi vizsgálat az andrológián és utána vagy ezzel egy idõbe neked ciklus vizsgálat ( hormon mérés 3. napon utána utrahang és megint hormon vizsgálat 19-22 napon ez tüször repedés függõ) ami nagyon divattá vált inzulin rezisztencia mérés, de a nõgyógyász tudni fogja csak jóhoz kell kerülnöd.
A kérdező hozzászólása: Budapesten valaki jó nõgyógyászt tudna ajánlani? Olyan aki nem pénzéhes, tud és akar is segiteni az ilyen cipõben járó embereknek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!