Találatok a következő kifejezésre: Kell külön a picinek (7 db)

A védőnő a baba születése után jönni fog mindig, vagy nekem kell majd külön hozzá és külön a gyerekorvoshoz vinni a picit?

A kérdésem azért vetődött fel,mert egy nagyon kieső faluhoz tartozunk és egy nyűg menni már terhesen is hozzá(busz nincs,nem 1km-ről van szó...)

Legjobb válasz: Választhatsz másik védönöt is. egyébkétn van amelyik jön van amelyik nem.Ha kedves mondd el neki hogy neked ez mennyire n ehéz lenne és legyen szives ö kijönni mert te ne tudsz mindig bemenni.

Választhatsz másik védönöt is. egyébkétn van amelyik jön van amelyik nem.Ha kedves mondd el neki hogy neked ez mennyire n ehéz lenne és legyen szives ö kijönni mert te ne tudsz mindig bemenni.
Én lemondtam, mert feleslegesnek ítéltem. A gyerekvédelem valóban kijött egyszer (elõre egyeztetett idõpontban), konstatálták, hogy a gyerek korának megfelelõ fejlettségû, közmûvek rendben, lakás rendben, oltások rendben. Soha többet nem hallottam felõlük.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Valóban nem lehet választani sajnos.Pont határon lakunk, a szomszédom már járhat a kisvárosba, mert neki oda szól a lakcíme, nekem meg nem, mert én a másik település elsõ háza vagyok.Szuper :-( Olyan nagyon eddig nem vettem hasznát, majd átgondoljuk, hogy ezek után mi legyen.Köszi még egyszer a tapasztalatokat!
mi kisvárosban lakunk, itt 6 hetes koráig hetente jött, majd 1 éves koráig havonta. Plusz ott van a havi gyerekorvosi státuszvizsgálatokon is. Valamint tudom, hogy pl. itt a környezõ tanyavilágba is kimennek, általában meghatározott napokon járják végig.
Ez mindenhol ugyanúgy van szabályozva. A védõnõnek kell kimenni, csak egyes védõnõk ezt nem tartják be.
Ez mindenhol máshogy van. Van, ahol az anyukák viszik a piciket, és van, ahol a védõnõ megy. Mi megyeszékhelyen lakunk, hozzánk kb. havonta jött a védõnõ az elején, késõbb már ritkábban, de 1, 5 éves koráig rendszeresen. Szerintem próbáld meg ezt megbeszélni a védõnõddel. Ha tud menni, akkor szuper. Ha nem tud, és te sem, akkor le lehet mondani a védõnõi szolgálatot, de akkor viszont számítani kell a Gyermekvédelem látogatására.
Neki kell kijárni hozzád. Az elsõ 6 hétben hetente, utána 1 éves korig havonta, késõbb ritkábban. Neked a gyerekorvoshoz kell vinni a babát.
Elsõ 6 hétben hetente, utána havonta megy látogatni (elvileg). Neked maximum a státuszvizsgálatokra kell bevinned a tanácsadóba. De nálunk azt is megoldja otthon, kitölti a papírt és az a súlyt/hosszt írja rá, amit a orvosi tanácsadáson mértek. Ha a gyerekorvosnál is megmérik a babát, azt õ ki tudja írni magának a kiskönyvébõl, akkor felesleges bemenned hozzá, hogy õ is lemérje. Ha az orvosnál nincs méredzkedés, de mondjuk van otthon mérleged, akkor a mérést otthon is meg lehet oldani. Szerintem beszéld meg vele ezt a dolgot.
Sõt, le is lehet mondani a védõnõt egy az egybe. Ezt is kevesen tudják.
[link] Itt a jogszabály errõl, nem hosszú és sok hasznos infó van benne, fõleg a mellékletekben. Tartalmazza pl azt is, hogy a védõnõ a területileg hozzá tartozókat köteles ellátni. Ez olyan mint a háziorvos: akihez tartozol, az nem küldhet el, de ha találsz másikat aki fogad, akkor oda is járhatsz.
2. pedig választható csak ezt a legtöbb ember nem tudja. Nme szeretik hirdetni mert nagy lenne a kalamajka akkor, ez igy sokkal egyszerübb. egyik somszédom épp most véltott a másik településen élö védönõre. Mert az örögbefogadot baba szúrt a szemét, állandóan rájuk küldte a gyámügyet, pedig tényleg nagyon rendesen nevelik a babát, de a településen több anyukának meggyült már a baja vele. pl mindenkit arra buzdit hogy ne szoptasson hanem adjon tápszert mert abban több a vitamin, mint tudjuk ez baromság csakhát ö abból ugybár kap pénzt mint a gyógyzserügynöktöl a háziorvos ha az ö gyógyszerét irja fel.
szülés után rögtön jött, illetve még utána kb. 1 hónapig hetente, azóta mi járunk hozzá
Nálunk az elsõ 6 hétben hetente jött, aztán a kisfiam 4 hónapos koráig havonta. Utána már mi mentünk be hozzá havonta egyszer.
Az elsõ nagyon rosszul mondja. Védõnõ nem választható, és nem a lakcím számít, hanem az, hogy hol élsz életvitel szerûen. Szóval nálunk a védõnõ akkor jött ki amikor hazamentünk a kórházból. Utána nekem kellett vinni havonta mérni. De alapból az elsõ idõben mennie kellene, minimum havonta
A kérdező hozzászólása: Utolsó! Neked is köszönöm szépen, szerintem én is így fogok tenni. Ha lehetne választani, akkor nem lenne gond, de már terhesen is nehézkes eljutni hozzá és hol van még az igazi hideg, amikor "szétfagyok" abban a jó pár kilométerben.

Apa Degut és a másik lány Degut külön kell választani ha pici születik?

Legjobb válasz: az apa degut egy-két napra kell elzárni (érdemes a szülés elõtt már), utána vissza lehet tenni, mert szülés után egybõl a nõstény újra vemhes lesz, ha bent hagyod.

az apa degut egy-két napra kell elzárni (érdemes a szülés elõtt már), utána vissza lehet tenni, mert szülés után egybõl a nõstény újra vemhes lesz, ha bent hagyod.
Elõzõ válaszoló. Ebben mi a logika? Ne tedd vissza, mert újra vemhes lesz a nõstény és az nagyon leterheli a szervezetét. Várj pár hónapot, amíg a nõstény kipiheni magát. Am a legjobb az lenne ha nem akarod õket tenyészteni, hogy ivartalanítod a hímet, vagy ha megvannak a kicsik nemenként szétválasztva külön tartod õket.
Az benne a logika, hogy a szülés utáni elsõ napban még termékeny az anyuka, de 2. naptól kezdve a következõ ciklusig nem lehet vemhes (átlagosan 21 napos egy ciklus).

A baross utcában a szobába jöhetnek a látogatók vagy ki kell menni a folyosóra a gyerekágyas osztályról? A piciket ablakon mutatják vagy megfoghatják a rokonok? Tényleg van egy vagy két ágyas szoba amiért külön kell fizetni? Augusztusba fogok szülni.

Legjobb válasz: Igen,ki kell menni a szobából,be nem mehet senki.A kicsit ki lehet vinni,de szólnak hogy vidd vissza a szobába.De senki nem viszi vissza,csak szólnak mert ez a kötelességük.Valóban van egy szoba a csecsemõsök mellett,hogy milyen azt nem tudom,de úgy hallottam,hogy már hónapokkal azelõtt le van foglalva.

Igen, ki kell menni a szobából, be nem mehet senki.A kicsit ki lehet vinni, de szólnak hogy vidd vissza a szobába.De senki nem viszi vissza, csak szólnak mert ez a kötelességük.Valóban van egy szoba a csecsemõsök mellett, hogy milyen azt nem tudom, de úgy hallottam, hogy már hónapokkal azelõtt le van foglalva.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat, akkor megnyugodtam hogy a családtól nem lesz elzárva a pici arra a 3-4 napra.

Kell külön kiskád a picinek?

Arra gondoltunk,hogy nem veszünk külön kiskádat,hanem a fürd?kádba helyezhet? babatartót inkább.Biztosan tudjátok mire gondolok.Így a kádban fürödne velünk.Persze addig mi nem Mosakodnánk meg,míg a pici a vízben van,csak utánna.Addig csak ülnénk vele a kádban és vele foglalkoznánk.Mivel els? baba lesz,nem tudom mennyire jó ötlet ez?Van valami hátránya ennek?

Legjobb válasz: a kiskádnak az az egyik hatalmas elõnye, hogy fel tudod rakni pl. a mosógépre és nem szakad szét a derekad a hajolgatástól.

a kiskádnak az az egyik hatalmas elõnye, hogy fel tudod rakni pl. a mosógépre és nem szakad szét a derekad a hajolgatástól.
Nem rossz ötlet szerintem, de arra számolnod kell hogy az elsõ hat hétben nem tudsz vele lenni a kádban a vérzés miatt, hajolgatni meg akkor nem a legjobb fõleg ha valamiért császár lesz a vége. Könnyû szülést!
Sztem vegyetek külön egy kiskádat, nem drága 1-2 ezer forint. Nem kell akkorát hajolni, fõleg az elsõ hónapokban nem fogsz tudni úgy mocorogni ahogy szeretnél. És hát a nagykádhoz le kell hajolni, mert vele még nem tudsz fürõdni, hisz vérzel egy pár hétig és nem hiszem, hogy tampont tudnál használni. Ott azért mindennek regenerálódni kell. Utána már oké, bár én várnék az együttfürcsivel, addig míg nem tud ülni. Meg egyébként is, õ még picike és nem is lesz koszos, de azért te jársz olyan helyen ahol õ nem, fõleg az elsõ hónapokban. Errõl megoszlanak a vélemények. Én is várom már az együttfürcsit, de várok még picit, csak 4 hós a babóm. Boldog babázást.
Szerintem ez nem a legjobb ötlet. Amíg újszülött, neki nem lesz nagy élvezet a fürdés, a legtöbb csecsemõ nem szereti, ha levetkõztetik, az enyém is 3 hetes koráig végisírta. Te sem fogsz tudni fürdeni vele, mert vérezni fogsz, utána meg szerintem akkor sem a legjobb dolog minden nap a babával fürdeni. Én szeretek a fiammal pancsolni, de hidd el, néha nagyon jó, hogy egyedül befekhetek a kádba és negyed órát senki nem zaklat. És lehet, hogy ti sem tudtok egyszerre mind a hárman minden nap idõt szakítani a közös fürdésre, ha viszont nincs aki segítsen, akkor max a babát tudod megmosdatni, de magadat nem nagyon. A másik, az sem jó ötlet, hogy addig ti nem fürödtök le, amíg a baba a vízben van, mert hát akkor "piszkosan" ültök a vízben. Szóval szerintem mindenképp vegyél kiskádat.
a babaknak jobb a kiskd az elso par honapban, mivel kisebb, nem olyan ijeszto neki a nagy feher "tal" tele vizzel. Kesobb majd furodhetsz, pancsolhatsz vele amikor mar o is tudja ezt elvezni, eleinte nagyon utalni fogja, kapalozik majd, jo ha meg tudod tartani. Kesobb meg majd, ha nem tudsz a kiskaddal mit kezdeni elajandekozhatod, de jo lehet nyari pancsolasra is az udvaron. Es tenyleg nem nagy osszeg, talan egy ezres sincs, bar minden ilyen jo aron lenne... :)
Szia.A baba bõre, testnyílásai igen érzékenyek.Ezért jobb a kiskád, azt tudod fertõtleníteni, és a forralt víz nem veszik elbenne.(én 6 hétig forraltam a fürdõvizét)
Mi az elejétõl fürödtünk vele a nagykádban, elõszõr csak a férjem , majd mikor elmúlt a vérzésem én is. Soha nem fertõtlenítettem semmit és nem is forraltam. Kiskád viszont kell szerintem, mi is a tescoban vettük 2 ezerért.
A kérdező hozzászólása: Látjátok erre nem is gondoltam!Mármint a vérzésre.Meglátszik, hogy még nincs tapasztalatom.:) Akkoe eleinte csak apuka tudna vele pancsizni.Maradunk a kiskád mellett szerintem, aztán majd meglátjuk.Csak annyira el tudtam képzelni így az esti fürdést.Én úgy gondoltam a pici is élvezné.Szerintem mondjuk nem tartaná íjesztõnek, mert nem lenne egyedül a kádban, ráadásul amit néztünk az tartaná a testét és a fejét is rendesen.Persze ez csak az én személyes véleményem, minden tapasztalat nélkül.Hajolgatni meg így nem kellene, mert ott ülne vele valamelyõnk a kádban.Nehezen, de lemondok róla.:(Vagy veszünk ilyet is meg kiskádat is.Végülis tényleg csak 2000 Ft a tescóban egy kád.Köszönöm a válaszokat!Azért még várom a véleményeket ha van még valakinek.37 hetes pocakos
Hát az a helyzet, hogy az elsõ hetekben a fürcsi sírva történik.:( Nem akarlak elkeseríteni. A pici babának még minden idegen és meztelenül még védtelenebbnek érzi magát. Fél és nem érzi magát biztonságban, de kis idõ után hozzászokik és nem lesz sírás, ha mindent ügyesn csináltok, és sikerül vele megszerettetni a fürdést. Ezért is jobb a kis kád, az nem ijesztõ mint a nagy, hiába vagytok ott vele. És én egyébként is a szobában fürdetném kezdetben, nem a fürdõben. Ez csak egy tanács. :)

1 év körüli babátok mi az amit a ti ételeitekből még nem kaphat? Melyik az a főtt étel, amit csak magatoknak készítetek így a picinek külön kell főzni?

A kisfiam 11 hónapos lesz a napokban, és arra vagyok kívácsi lényegében, hogy lehetek-e már bátrabb e téren. Kapott már sokmindent a miénkb?l, de azt olvasom hogy egy 1 éves baba már azt eszi amit a szül?k. Ezt úgy értesem hogy bogyós gyümiken és a magvakon kívül szinte tényleg csak azt eszi?

Legjobb válasz: A lányom 14 hónapos, és nagyon régen a mi fõztünket eszi. Sosem szerette a bébiételeket, iztelenek neki. Tényleg mindent eszik, ma pl. zöldséglevest evett, meg káposztás galuskát. Imádja a leveseket, meg a tésztaféléket. Amit nem adok neki, babot. Meg a nagyon fûszeres dolgok, De mivel mi nem fõzünk fûszeresen, meg a családból senki, igy ehet mindent. Én megbeszéltem a védõnõvel, orvossal. Azt mondták nyugodtan, h izlik neki. 13 hónapos koráig szopott.

A lányom 14 hónapos, és nagyon régen a mi fõztünket eszi. Sosem szerette a bébiételeket, iztelenek neki. Tényleg mindent eszik, ma pl. zöldséglevest evett, meg káposztás galuskát. Imádja a leveseket, meg a tésztaféléket. Amit nem adok neki, babot. Meg a nagyon fûszeres dolgok, De mivel mi nem fõzünk fûszeresen, meg a családból senki, igy ehet mindent. Én megbeszéltem a védõnõvel, orvossal. Azt mondták nyugodtan, h izlik neki. 13 hónapos koráig szopott.
Tulajdonképp igen, az én fiamnak még csak 6 foga van, hátul még semmi, tehát a különbség leginkább annyi, h neki apróra vágom. Tejes cuccot nem ehet, de már nagyszerûen tudok kalácsot, fõzelékeket, palacsintát tej helyett vízzel fõzni, a sûrítés elõtt meg veszek ki neki. Egy étel eszembe jutott, savanyú káposztát fõztem, elõször adtam neki, de hiába próbáltam a káposztát apróra vágni, nem ment, és végül abbahagyta az evést, mert öklendezni kezdett.
ááááá dehogy már cak az állaga miatt sem. egyébként 1 éves kor után nem ehet még nyers paradicsomot, gombát, füstölt dolgokat, bogyoós gyümölcsöt. minden mást igen. az én babám 14 hónapos és már minden zöldséget evett, csak babot nem. evett már csirke, sertés, marhahúst, halat kóstolta. természeteen mindenféle tésztát, rizst is, fûszereket.
Én leginkább arra figyelek, hogy olajban sült dolgokat ne kapjon. Még ha a mi ételeinket is pirított hagymával csinálom, neki külön fõzök/párolok, és utólag teszek bele olajat.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek! Azt megkérdezhetem hogy miért nem szabad oljban sütni a babának? Csak mert én már adtam neki olyan sült húst, ami így készült nem is egyszer. Ez baj?
A kérdező hozzászólása: olajban
Szia! Az én kisfiam 1 hét múlva lesz 1 éves. Még csak most bújt ki a 3.foga, de már alig fõzök neki külön. Azt reggelizi, vacsorázza, amit mi.Zöldséges leveseket, fõzeléket a mienkbõl eszik, csak villával kicsit összetöröm
A kérdező hozzászólása: köszi. Akkor elkezdem egy kicsit bátrabban kínálni a miénkbõl!

Nokia 2700-nál a micro USB az azt jelenti, hogy magában a telefonban benne van egy pici kábel, vagy pedig azt is külön kell vásárolni?

Legjobb válasz: Nem a telefonban nincs pici kábel csak egy csatlakozó, a kábel vagy tartozék és benne van a dobozban a telefon mellet vagy külön kell megvenned ha szükséged van rá.

Nem a telefonban nincs pici kábel csak egy csatlakozó, a kábel vagy tartozék és benne van a dobozban a telefon mellet vagy külön kell megvenned ha szükséged van rá.
Gyárilag nincs hozzá, CA-101 a kódja, külön kell megvásárolni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!