Találatok a következő kifejezésre: Kell külön a (960 db)

Biológiai terápiáról vélemények? Hogy működik? Mit kell csinálni? Ezért kell külön a betegnek fizetni mint a gyógyszerért?

Lehet ez lenne az egyik esély a vastagbélgyulladásomból adódó ízületi gyulladásra. Doki nemigen mesélt róla hogyan m?ködik, így nem tudom miként kell használni.Rendesen gyógyszert szedek? nem tudom...

Legjobb válasz: Elfelejtettem még.... Bizonyos kritériumoknak meg kell felelni, hogy a terápiát biztonsággal alkalmazhassák. Ki kell zárni zajló fertõzést, elõrehaladott szívelégtelenséget, feltétel, hogy nem volt 10 éven belül rosszindulatú daganatos megbetegedés, illetve nem terhes vagy tervez terhességet a kezelés várható ideje alatt. Mivel a biológiai terápiás kezelések növelhetik bizonyos fertõzõ betegségek iránti fogékonyságot, s ebbõl a szempontból a legfontosabb a tbc, lényeges az, hogy a kezelés elõtt és annak során idõszakosan ki kell zárni ilyen típusú kórokozók jelenlétét a szervezetben. Rendszeresen kell tüdõszûrésre járni. Ugyancsak fontos, hogy a betegek nem kaphatnak a kezelés során élõ, legyengített kórokozót tartalmazó oltást sem.

Elfelejtettem még.... Bizonyos kritériumoknak meg kell felelni, hogy a terápiát biztonsággal alkalmazhassák. Ki kell zárni zajló fertõzést, elõrehaladott szívelégtelenséget, feltétel, hogy nem volt 10 éven belül rosszindulatú daganatos megbetegedés, illetve nem terhes vagy tervez terhességet a kezelés várható ideje alatt. Mivel a biológiai terápiás kezelések növelhetik bizonyos fertõzõ betegségek iránti fogékonyságot, s ebbõl a szempontból a legfontosabb a tbc, lényeges az, hogy a kezelés elõtt és annak során idõszakosan ki kell zárni ilyen típusú kórokozók jelenlétét a szervezetben. Rendszeresen kell tüdõszûrésre járni. Ugyancsak fontos, hogy a betegek nem kaphatnak a kezelés során élõ, legyengített kórokozót tartalmazó oltást sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, nagyon hasznos volt... A dokik sosem szántak idõt rá hogy elmagyarázzák... nekem vastagbélgyulladásom van, és sajnos az ízületeim a csontjaim gyakran gyulladnak be az utóbbi idõben, amire egybõl Medrolt, szteroidot adnak, persze amint már lecsökkentem és abbahagyom a szedését kezd elõjönni ismét a csípõ, derék fájdalom... Ezért lenne szükség a biológiai terápiára, már csak az a kérdés, hogy ez úgy mûködik mint egy fizikoterápiás kezelés, hogy bejárok és elvégzik és a TB miatt ingyenes, vagy mint egy rendes gyógyszer amiért fizetnem kell. Ha fizetni kell akkor valaki meg tudja mondani mennyibe kerül?
Szakorvosi javaslatra 100% támogatás van rajta, csak a dobozdíjat kell megfizetni, ez 300 ft.

Ps Vitánál kell külön a 3G-ért fizetni?

Minden hónapban kell vagy miután megvettem a vitát soha?

Legjobb válasz: Természetesen kell ,mivel a 3G-s hálózatot valamelyik operátor adja a 3 közül! És õk ezt nem adják ingyen!

Természetesen kell , mivel a 3G-s hálózatot valamelyik operátor adja a 3 közül! És õk ezt nem adják ingyen!
A kérdező hozzászólása: Köszi, és mennyit kell havonta?
Hát igazából nem tudom! Szolgáltató és tarifafüggõ! Rengeteg díjcsomag közül tudod kiválasztani a neked legmegfelelõbbet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

Ha a videokártya mellé jár egy tv tunner azon már tudok is tv-zni vagy fizetni kell külön a csatornákért?

(a házban kábeltv van bekötve)

Legjobb válasz: Nem teljesen tiszta, hogy neked van-e elõfizetésed. Ha igen, akkor két lehetõséged van. Egyik az, hogy az antenna vezetékét a számítógépedbe dugod, és kész. Ha a tévét is használod, és a számítógépet is, akkor egy szplitterrel megosztod.

Nem teljesen tiszta, hogy neked van-e elõfizetésed. Ha igen, akkor két lehetõséged van. Egyik az, hogy az antenna vezetékét a számítógépedbe dugod, és kész. Ha a tévét is használod, és a számítógépet is, akkor egy szplitterrel megosztod.
A kérdező hozzászólása: van elõf a kábeltévére (erre voltam kiváncsi amit leirtál hogy azzal a kábellel mûködik e ) ugyhogy Kössz


Akik járnak szerintetek, hogyan szokás/illik/kell buliba menni, együtt vagy nem baj ha külön (a másik nincs ott)?

Mennyire jogos ha az egyik fél (a fiú) kiakad azon, hogy a másik meg se hívja egy buliba? És mennyire jogos bizonyos szintû bizalmatlanság ezek után +az után hogy elõzõleg több alkalommal is megpróbálják lerázni?

Legjobb válasz: Néha szükség van külön programokra is. Mindaddig, amíg ez nem csak az egyik fél privilégiuma, teljesen természetes. Na meg ne az legyen, hogy szinte mindig külön...

Néha szükség van külön programokra is. Mindaddig, amíg ez nem csak az egyik fél privilégiuma, teljesen természetes. Na meg ne az legyen, hogy szinte mindig külön...
neha szerintem szukseges hgy fius bulikat tarsunk ahgy szerintme nektek is neha a csajos buli ugy hgy nincs ott a pasid esz nem ertem szerintme ilyet kel csinalni neha na jo hgy azert csak tobbszor egyutt mentek de akkor is nem ertem mit rinyal ezen es szerintem igazad van ha neha nelkule mesz
Szerintem ezt azért eléggé túlspilázod. Valamilyen okból most nem veled akart bulizni, nagy ügy. Ha discoba vágysz, emeld fel a popód és menj el. Felnõtt ember vagy, menni fog a barátnõd nélkül is. Azt mondd meg inkább, hogy jön ide a bizalmatlanság?
Gondolom ez bizalmi probléma miatt vetõdött fel, hogy aki külön megy az talán megcsalóvá válik. Részemrõl ilyen aggály nincs. Ha jóban vagyok azzal a társasággal, akikkel a barátom megy valahova, akkor megyek, ha épp nincs hangulatom hozzájuk, vagy a programhoz, akkor nem megyek, csak azért, hogy együtt legyünk folyton. És fordítva is így van, szerintem ez a normális.
Simán elmegyünk egymás nélkül. Bírom az ilyen "jajj, szerelmem, nem megyek el nélküled"-cuccokat:D
A kérdező hozzászólása: És ráadásul tudta hogy úgy is buliba vágyom kb egy hónapja (vizsgaidõszak)
A kérdező hozzászólása: Nem zárkörû buli volt, csak egy sima disco.
En soha nem mennek a szerelmem nelkul bulizni, hiszen mindig vele szeretnem jol erezni magam, nem massal. Azok a baratok akik nem fogadjak el a kedvesem jelenletet, valojaban nem is baratok. Persze kell a maganszfera, de nem a bulizasban. Meg egyszer mondom: en a szerelmemmel erzem jol magam!
Szerintem nem jogos ezen kiakadni. Mi is szoktunk külön menni a párommal, és egy csajos estére vagy zártkörû bulira értelemszerûen nem hívom el. Ahogy õ se engem. Persze nyilván szívesen megyünk együtt is bulizni. De nem dõl össze a világ, ha idõnként mégis inkább külön tesszük.
Nekem sem esne jol, de te is elmehetsz neha a barataiddal, es ennyi.

Horváto. -ba személyit kell vinni a két hós és a két és fél éves kislányomnak? Külön kell csináltatni, vagy azt automatikusan megküldték? A lakcímkártya hátoldalán van valami errõl szóló szám, azt hittem az az.

és ha az nem az, hol kell csináltatnom, sé mennyi idõ alatt küldik ki? Most eszméltem, hogy lehet nem is tudunk kimenni...

Legjobb válasz: Személyit külön kell csináltatni. Törvényben is benne van, hogy kell gyermeknek is személyi igh. Ingyen van 14. év alatt. Egy hónap ,mire megküldik és az ideiglenes papírral nem hagyhatod el az országot.

Személyit külön kell csináltatni. Törvényben is benne van, hogy kell gyermeknek is személyi igh. Ingyen van 14. év alatt. Egy hónap , mire megküldik és az ideiglenes papírral nem hagyhatod el az országot.
Igen, Okmányirodában kell nekik személyit csináltatni, ott ahol te magadnak is megcsináltatnád. Automatikusan nem küldik ki, igényelni kell, ugyanis a személyi még mindig 14 éves kortól kötelezõ, de ha külföldre utazáshoz kell, akkor meg kell csináltatni még a 2 hónaposnak is, ugyanúgy mint az útlevelet.
Okmányirodában lehet csináltatni, de kell a másik gondviselõ beleegyezése is. Az útlevél viszont pénzbe kerül. Van 3 napos útlevél kérés is, ez 10 vagy 15 ezer forint/db. Ide is kell a másik gondviselõ beleegyezésre.
persze, hogy kell! ha nincs személyi akkor útlevél kell. okmányirodába tudod megcsináltatni, adnak egy ideglenes személyit, az 30 napig érvényes, aztán küldik is a rendeset ami 3 évig érvényes. maguktól nem küldik, gondolom nem is fényképezték le a gyerekeidet ;) egyébként is kötelezõvé tették a személyi igazolványt, tehát akkor is meg kell csináltatnod már ha nem mentek külföldre! a lakcímkártya meg a lakcímet igazolja, neked is van mindkét kártyád, teljesen más a kettõ!
2es válaszoló! megváltoztatták 2010-ben azt hiszem, utána tudsz nézni, fent van a törvény a neten. már mindenkinek kötelezõ, így a 2 hónaposnak is
Okmányiroda csinálja, automatikusan nem küldik, hisz nem fényképeznek le minden gyereket még a kórházban....nem kerül pénzbe és nem kell a másik gondviselõ hozzá. Ezt onnan tudom hogy szétmentünk a fiam apjával, de õ nem kellett hozzá, én csak azért csináltattam, ha pl. átmennénk vásárolni a határon, akkor ehhez ne kelljen az õ engedélye.
Fiamat tavaly írattam be az oviba, idén a lányomat. Nincs személyi igazolványuk. Megkérdeztem, az igazgatónõt, hogy jó-e az anyakönyvi kivonat. Azt mondta természetesen, nem kötelezõ a személyi igazolvány. Igazából semmilyen hivatalos jogszabályt nem találtam róla, csak egyetlenegy cikket, ami azért nem biztos, hogy mindent jól ír. Az interneten sokminden van fent, sok hülyeség is. Ha kötelezõ, akkor belinkelnétek a jogszabályt is errõl? Kíváncsi vagyok.
15 perc alatt mondod el a kettõt és egyszerre fogod õket kidolgozni.
igen én is így tudok, az én tanárom azt monda, h kb. 12-13 perc irodalom, 2-3 perc nyelvtan.

Miért kell külön mosni a babák ruháit?

Legjobb válasz: Szerintem sem kell!És én sem mostam külön.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én nem mosom külön, de nem azt jelenti, hogy a konyha ruhákkal mosom. Minden ruhára senssitiv öblítõt használok.
Szerintem sem kell!És én sem mostam külön.
Én mindig külön mostam, még 1 éves korában is!Más öblítõvel, öblítettem a kislányomét.Meg talán higiénikusabb is.Neki sok ruciját fehérítettem 60-90 fokon, és a mi ruháinkat kevésbé szoktam!
A "helyes" megoldást nem nagyon találtam. Szerintem azért kell külön mosni, mert a babák bõre nagyon érzékeny. Más mosószert, öblítõt igényelnek, és hát én sem mosnám együtt a fehérnemûkkel, zoknikkal, beleizzadt pólókkal... És a fertõtlenítés végett kell vasalni is. Én külön mosom, vasalom , 7 hós a lányom. Ennél nehezebb dolgom sose legyen, mint hogy külön mossan a ruháit...
Én csak azért mosom külön, mert folyékony mosószert használok a manó ruháihoz, a sajátunkhoz meg port (mindkettõ sensitiv). Valahogy a mi ruháinkat nem szeretem folyékonnyal mosni, viszont a kis érzékeny bõre miatt az övét nem mosom porral, nehogy benne maradjon. Szerintem ha ugyan azt használsz nem KELL külön mosni õket. Döntsd el, Te hogy szeretnéd és úgy csináld.
1 .vagyok. én azért mosom külön, mert ugye a baba ruháit általában magasabb hõfokon mossuk. pl. bugyikkal, zoknikkal, boxerekkel, konyharuhákkal mosnám együtt. hááát nem tudom. én inkább nem, de mindenki döntse el maga. nem foglak lepontozni, mert te igen:) ) baromság ez a pontozás. mindenkinek más a véleménye, és mindenki másképp csinálja:) )
Az elsõnek, a második vagyok, én nem pontoztalak le és nem is akarok ezen vitatkozni, mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja, szerintem itt csak tanácsokat adunk, de a döntést mindenki maga hozza meg. A pontozás meg tényleg hülyeség, de hidd el nem én voltam.
Hát egyszer már én is leírtam hogy én külön mosom de állatira le lettem pontozva ezért. Szerintem mindenki úgy mossa ahogy jónak látja. Én úgy érzem hogy jobb külön mosni. Az õ ruhái elvégre még nem is koszosak mint a mieink. És nem tartom higiénikusnak együtt mosni az övéit a mienkkel pedig ugyan azzal a mosószerrel és öblítõvel mosom az összes cuccunkat. És ha már itt tartunk én mindent ki is vasalok, de már ezért is elküldtek itt a sunyiba....D
higiéniás okokból
Szerintem nem KELL, de engem ezért már egyszer jól lepontoztak, én nem mostam külön.
azért mert vasalsz??? hát megáll az eszem. szerintem ez termászetes kellene, hogy legyen minden baba anyukájánának. persze ez is csak az én véleményem.
Sziasztok! Ez a pontozás tiszta hülyeség! Mindenki úgy csinálja, hogy helyesnek tartja! Én még a családban is kapok hideget-meleget, mert mindent külön mosok. 4 éves a fiam, 4 hetes a lányom. Külön mosom a ruháikat. Kisfiamnak külön az utcai ruháit, kabátok, nadrágok stb, és külön a bentit, pólókat stb. Külön a fehéreket a miénktõl. Ja, és a konyharuhákat mindentõl külön, , összevárom még jó pár darab összejön és fehérítõvel 90 fokon mosom. Külön a párom munkásruháját, és külün az itthoni ruháinkat, ja és a mi fehérnemûinket is külön a gyerekétõl. Sõt, arra is figyelek, hogy munkás után nem a gyerekekét mosom. Bizti hülyének tartotok, de én így érzem helyesnek. Ha kórházba megyünk vagy dokihoz vagy ilyen helyekre, azokat a ruhákat megint külön mosom, mert a kórházi vagy orvosi váró nem a higénia jelképe!

A 138-as budapesti buszra kell külön bérlet/jegy az auchannal?

Legjobb válasz: Végig a budapesti helyi díjszabás érvényes, nem kell külön környéki jegy vagy bérlet.

Végig a budapesti helyi díjszabás érvényes, nem kell külön környéki jegy vagy bérlet.
Nem. Mért kéne? Ugyan olyan (BKV) BKK járat, mint az összes többi. Egy jeggyel/bérlettel végig lehet menni Csepelrõl a Camponáig vagy vissza.
15:59: Azért merült fel a kérdezõben a kérdés, mert az agglomerációs járatok városhatáron kívüli szakaszára más díjszabás vonatkozik. Kérdezõ: A 138-as vonal teljes hosszán a budapesti díjszabás érvényes Bõvebb magyarázat: Nem minden városhatárt átlépõ járat számít aggolmerációsnak, egyes járatokra nem vonatkoznak különleges díjszabási rendelkezések. Az ilyen járatok vagy csak a városhatáron felépült nagyáruházig közlekednek vagy technikai okokból (az út vonalvezetése) lépik át a városhatárt. A 138-as éppen mindkét csoportba illik.

Az ÖSD nyelvvizsgán külön-külön minden vizsgarésznek meg kell lennie a 60%-nak, vagy elég ha összességében, és a többi teljesen mindegy milyen lett?

a nyelvvizsgával kapcsolatos tapasztalatok is jöhetnének!

Legjobb válasz: Minimum 40 %-ot kell elérni minden vizsgarésznél, és írásbeli összesen minimum 60%, szóbeli összesen minimum 60%.

Minimum 40 %-ot kell elérni minden vizsgarésznél, és írásbeli összesen minimum 60%, szóbeli összesen minimum 60%.
A szóbeli és az írásbeli résznél is el kell érni aminimum szintet, mert a nyelvvizsgát csak a 2 rész együttes sikere esetén adják ki. Én középfokún voltam. A szóbeli része jó volt. A témánál engedik, hogy a Te általad megválasztott irányba tereld a mondanivalót. Érthetõen kérdeznek, segítõkészek. Az írásbeli rész sem veszélyes, ha van megfelelõ szókimcse az embernek. sok ismeretlen szó esetén a szótárazással rengeteg idõ elmegy.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindkettõtöknek! :) ) Mindjárt indulok vizsgázni.. Remélem tényleg így van, mert a hallgatásban sztem gyengébb vagyok, mint 60%, (de azért a 40% meglenne!)viszont a szövegértésben sokkal jobb..

Ha vennék egy olyan VGA-t amihez kell külön áram, ebbe a gépbe hogy raknám be?

Ilyen tápom van: hkc 430w sz430 lpdr Múltkor lehozta haverom a VGA-ját amibe kell külön áram,de olyan kábel nem jött ki a tápból amit bele tudnék dugni.Hogy tudnám megoldani?Mert olyan VGA-t vennék aminek kell külön áram

Legjobb válasz: Amelyik kártyához külön táp kell,ahhoz édes kevés a HKC SZAR tápod.

Amelyik kártyához külön táp kell, ahhoz édes kevés a HKC SZAR tápod.
hkc egy iparri hulladék, én nem veszélyeztetném vele a mostani hardvert sem, nem hogy egy újat. Nincs benne túlfeszültség, zárlat, túlterhelés elleni védelem. Ilyen téren minimum egy fsp, chieftec táp ajánlott, amúgy sima molex-bõl 6 pin-es átalakító is létezik.
Megnézném mennyit ad le a 12 voltos ágon terhelés alatt, meg, hogy hány wattot ad le valóban.
A kérdező hozzászólása: egy 6770-hez kell külön áram?
110W-t fogyaszt a VGA, a procid meg 60-120Wig, úgyhogy nem lesz elég se a tápod, a veszélyekrõl nem is beszélve.
A tápot cserélned kell.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!