Találatok a következő kifejezésre: Kell külön a (912 db)

Biológiai terápiáról vélemények? Hogy működik? Mit kell csinálni? Ezért kell külön a betegnek fizetni mint a gyógyszerért?

Lehet ez lenne az egyik esély a vastagbélgyulladásomból adódó ízületi gyulladásra. Doki nemigen mesélt róla hogyan m?ködik, így nem tudom miként kell használni.Rendesen gyógyszert szedek? nem tudom...

Legjobb válasz: Elfelejtettem még.... Bizonyos kritériumoknak meg kell felelni, hogy a terápiát biztonsággal alkalmazhassák. Ki kell zárni zajló fertõzést, elõrehaladott szívelégtelenséget, feltétel, hogy nem volt 10 éven belül rosszindulatú daganatos megbetegedés, illetve nem terhes vagy tervez terhességet a kezelés várható ideje alatt. Mivel a biológiai terápiás kezelések növelhetik bizonyos fertõzõ betegségek iránti fogékonyságot, s ebbõl a szempontból a legfontosabb a tbc, lényeges az, hogy a kezelés elõtt és annak során idõszakosan ki kell zárni ilyen típusú kórokozók jelenlétét a szervezetben. Rendszeresen kell tüdõszûrésre járni. Ugyancsak fontos, hogy a betegek nem kaphatnak a kezelés során élõ, legyengített kórokozót tartalmazó oltást sem.

Elfelejtettem még.... Bizonyos kritériumoknak meg kell felelni, hogy a terápiát biztonsággal alkalmazhassák. Ki kell zárni zajló fertõzést, elõrehaladott szívelégtelenséget, feltétel, hogy nem volt 10 éven belül rosszindulatú daganatos megbetegedés, illetve nem terhes vagy tervez terhességet a kezelés várható ideje alatt. Mivel a biológiai terápiás kezelések növelhetik bizonyos fertõzõ betegségek iránti fogékonyságot, s ebbõl a szempontból a legfontosabb a tbc, lényeges az, hogy a kezelés elõtt és annak során idõszakosan ki kell zárni ilyen típusú kórokozók jelenlétét a szervezetben. Rendszeresen kell tüdõszûrésre járni. Ugyancsak fontos, hogy a betegek nem kaphatnak a kezelés során élõ, legyengített kórokozót tartalmazó oltást sem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, nagyon hasznos volt... A dokik sosem szántak idõt rá hogy elmagyarázzák... nekem vastagbélgyulladásom van, és sajnos az ízületeim a csontjaim gyakran gyulladnak be az utóbbi idõben, amire egybõl Medrolt, szteroidot adnak, persze amint már lecsökkentem és abbahagyom a szedését kezd elõjönni ismét a csípõ, derék fájdalom... Ezért lenne szükség a biológiai terápiára, már csak az a kérdés, hogy ez úgy mûködik mint egy fizikoterápiás kezelés, hogy bejárok és elvégzik és a TB miatt ingyenes, vagy mint egy rendes gyógyszer amiért fizetnem kell. Ha fizetni kell akkor valaki meg tudja mondani mennyibe kerül?
Szakorvosi javaslatra 100% támogatás van rajta, csak a dobozdíjat kell megfizetni, ez 300 ft.

Ps Vitánál kell külön a 3G-ért fizetni?

Minden hónapban kell vagy miután megvettem a vitát soha?

Legjobb válasz: Természetesen kell ,mivel a 3G-s hálózatot valamelyik operátor adja a 3 közül! És õk ezt nem adják ingyen!

Természetesen kell , mivel a 3G-s hálózatot valamelyik operátor adja a 3 közül! És õk ezt nem adják ingyen!
A kérdező hozzászólása: Köszi, és mennyit kell havonta?
Hát igazából nem tudom! Szolgáltató és tarifafüggõ! Rengeteg díjcsomag közül tudod kiválasztani a neked legmegfelelõbbet!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget!

Ha a videokártya mellé jár egy tv tunner azon már tudok is tv-zni vagy fizetni kell külön a csatornákért?

(a házban kábeltv van bekötve)

Legjobb válasz: Nem teljesen tiszta, hogy neked van-e elõfizetésed. Ha igen, akkor két lehetõséged van. Egyik az, hogy az antenna vezetékét a számítógépedbe dugod, és kész. Ha a tévét is használod, és a számítógépet is, akkor egy szplitterrel megosztod.

Nem teljesen tiszta, hogy neked van-e elõfizetésed. Ha igen, akkor két lehetõséged van. Egyik az, hogy az antenna vezetékét a számítógépedbe dugod, és kész. Ha a tévét is használod, és a számítógépet is, akkor egy szplitterrel megosztod.
A kérdező hozzászólása: van elõf a kábeltévére (erre voltam kiváncsi amit leirtál hogy azzal a kábellel mûködik e ) ugyhogy Kössz


Akik járnak szerintetek, hogyan szokás/illik/kell buliba menni, együtt vagy nem baj ha külön (a másik nincs ott)?

Mennyire jogos ha az egyik fél (a fiú) kiakad azon, hogy a másik meg se hívja egy buliba? És mennyire jogos bizonyos szintû bizalmatlanság ezek után +az után hogy elõzõleg több alkalommal is megpróbálják lerázni?

Legjobb válasz: Néha szükség van külön programokra is. Mindaddig, amíg ez nem csak az egyik fél privilégiuma, teljesen természetes. Na meg ne az legyen, hogy szinte mindig külön...

Néha szükség van külön programokra is. Mindaddig, amíg ez nem csak az egyik fél privilégiuma, teljesen természetes. Na meg ne az legyen, hogy szinte mindig külön...
neha szerintem szukseges hgy fius bulikat tarsunk ahgy szerintme nektek is neha a csajos buli ugy hgy nincs ott a pasid esz nem ertem szerintme ilyet kel csinalni neha na jo hgy azert csak tobbszor egyutt mentek de akkor is nem ertem mit rinyal ezen es szerintem igazad van ha neha nelkule mesz
Szerintem ezt azért eléggé túlspilázod. Valamilyen okból most nem veled akart bulizni, nagy ügy. Ha discoba vágysz, emeld fel a popód és menj el. Felnõtt ember vagy, menni fog a barátnõd nélkül is. Azt mondd meg inkább, hogy jön ide a bizalmatlanság?
Gondolom ez bizalmi probléma miatt vetõdött fel, hogy aki külön megy az talán megcsalóvá válik. Részemrõl ilyen aggály nincs. Ha jóban vagyok azzal a társasággal, akikkel a barátom megy valahova, akkor megyek, ha épp nincs hangulatom hozzájuk, vagy a programhoz, akkor nem megyek, csak azért, hogy együtt legyünk folyton. És fordítva is így van, szerintem ez a normális.
Simán elmegyünk egymás nélkül. Bírom az ilyen "jajj, szerelmem, nem megyek el nélküled"-cuccokat:D
A kérdező hozzászólása: És ráadásul tudta hogy úgy is buliba vágyom kb egy hónapja (vizsgaidõszak)
A kérdező hozzászólása: Nem zárkörû buli volt, csak egy sima disco.
En soha nem mennek a szerelmem nelkul bulizni, hiszen mindig vele szeretnem jol erezni magam, nem massal. Azok a baratok akik nem fogadjak el a kedvesem jelenletet, valojaban nem is baratok. Persze kell a maganszfera, de nem a bulizasban. Meg egyszer mondom: en a szerelmemmel erzem jol magam!
Szerintem nem jogos ezen kiakadni. Mi is szoktunk külön menni a párommal, és egy csajos estére vagy zártkörû bulira értelemszerûen nem hívom el. Ahogy õ se engem. Persze nyilván szívesen megyünk együtt is bulizni. De nem dõl össze a világ, ha idõnként mégis inkább külön tesszük.
Nekem sem esne jol, de te is elmehetsz neha a barataiddal, es ennyi.
15 perc alatt mondod el a kettõt és egyszerre fogod õket kidolgozni.
igen én is így tudok, az én tanárom azt monda, h kb. 12-13 perc irodalom, 2-3 perc nyelvtan.

Miért kell külön mosni a babák ruháit?

Legjobb válasz: Szerintem sem kell!És én sem mostam külön.

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Én nem mosom külön, de nem azt jelenti, hogy a konyha ruhákkal mosom. Minden ruhára senssitiv öblítõt használok.
Szerintem sem kell!És én sem mostam külön.
Én mindig külön mostam, még 1 éves korában is!Más öblítõvel, öblítettem a kislányomét.Meg talán higiénikusabb is.Neki sok ruciját fehérítettem 60-90 fokon, és a mi ruháinkat kevésbé szoktam!
A "helyes" megoldást nem nagyon találtam. Szerintem azért kell külön mosni, mert a babák bõre nagyon érzékeny. Más mosószert, öblítõt igényelnek, és hát én sem mosnám együtt a fehérnemûkkel, zoknikkal, beleizzadt pólókkal... És a fertõtlenítés végett kell vasalni is. Én külön mosom, vasalom , 7 hós a lányom. Ennél nehezebb dolgom sose legyen, mint hogy külön mossan a ruháit...
Én csak azért mosom külön, mert folyékony mosószert használok a manó ruháihoz, a sajátunkhoz meg port (mindkettõ sensitiv). Valahogy a mi ruháinkat nem szeretem folyékonnyal mosni, viszont a kis érzékeny bõre miatt az övét nem mosom porral, nehogy benne maradjon. Szerintem ha ugyan azt használsz nem KELL külön mosni õket. Döntsd el, Te hogy szeretnéd és úgy csináld.
1 .vagyok. én azért mosom külön, mert ugye a baba ruháit általában magasabb hõfokon mossuk. pl. bugyikkal, zoknikkal, boxerekkel, konyharuhákkal mosnám együtt. hááát nem tudom. én inkább nem, de mindenki döntse el maga. nem foglak lepontozni, mert te igen:) ) baromság ez a pontozás. mindenkinek más a véleménye, és mindenki másképp csinálja:) )
Az elsõnek, a második vagyok, én nem pontoztalak le és nem is akarok ezen vitatkozni, mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja, szerintem itt csak tanácsokat adunk, de a döntést mindenki maga hozza meg. A pontozás meg tényleg hülyeség, de hidd el nem én voltam.
Hát egyszer már én is leírtam hogy én külön mosom de állatira le lettem pontozva ezért. Szerintem mindenki úgy mossa ahogy jónak látja. Én úgy érzem hogy jobb külön mosni. Az õ ruhái elvégre még nem is koszosak mint a mieink. És nem tartom higiénikusnak együtt mosni az övéit a mienkkel pedig ugyan azzal a mosószerrel és öblítõvel mosom az összes cuccunkat. És ha már itt tartunk én mindent ki is vasalok, de már ezért is elküldtek itt a sunyiba....D
higiéniás okokból
Szerintem nem KELL, de engem ezért már egyszer jól lepontoztak, én nem mostam külön.
azért mert vasalsz??? hát megáll az eszem. szerintem ez termászetes kellene, hogy legyen minden baba anyukájánának. persze ez is csak az én véleményem.
Sziasztok! Ez a pontozás tiszta hülyeség! Mindenki úgy csinálja, hogy helyesnek tartja! Én még a családban is kapok hideget-meleget, mert mindent külön mosok. 4 éves a fiam, 4 hetes a lányom. Külön mosom a ruháikat. Kisfiamnak külön az utcai ruháit, kabátok, nadrágok stb, és külön a bentit, pólókat stb. Külön a fehéreket a miénktõl. Ja, és a konyharuhákat mindentõl külön, , összevárom még jó pár darab összejön és fehérítõvel 90 fokon mosom. Külön a párom munkásruháját, és külün az itthoni ruháinkat, ja és a mi fehérnemûinket is külön a gyerekétõl. Sõt, arra is figyelek, hogy munkás után nem a gyerekekét mosom. Bizti hülyének tartotok, de én így érzem helyesnek. Ha kórházba megyünk vagy dokihoz vagy ilyen helyekre, azokat a ruhákat megint külön mosom, mert a kórházi vagy orvosi váró nem a higénia jelképe!

Az ÖSD nyelvvizsgán külön-külön minden vizsgarésznek meg kell lennie a 60%-nak, vagy elég ha összességében, és a többi teljesen mindegy milyen lett?

a nyelvvizsgával kapcsolatos tapasztalatok is jöhetnének!

Legjobb válasz: Minimum 40 %-ot kell elérni minden vizsgarésznél, és írásbeli összesen minimum 60%, szóbeli összesen minimum 60%.

Minimum 40 %-ot kell elérni minden vizsgarésznél, és írásbeli összesen minimum 60%, szóbeli összesen minimum 60%.
A szóbeli és az írásbeli résznél is el kell érni aminimum szintet, mert a nyelvvizsgát csak a 2 rész együttes sikere esetén adják ki. Én középfokún voltam. A szóbeli része jó volt. A témánál engedik, hogy a Te általad megválasztott irányba tereld a mondanivalót. Érthetõen kérdeznek, segítõkészek. Az írásbeli rész sem veszélyes, ha van megfelelõ szókimcse az embernek. sok ismeretlen szó esetén a szótárazással rengeteg idõ elmegy.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm mindkettõtöknek! :) ) Mindjárt indulok vizsgázni.. Remélem tényleg így van, mert a hallgatásban sztem gyengébb vagyok, mint 60%, (de azért a 40% meglenne!)viszont a szövegértésben sokkal jobb..

Ha vennék egy olyan VGA-t amihez kell külön áram, ebbe a gépbe hogy raknám be?

Ilyen tápom van: hkc 430w sz430 lpdr Múltkor lehozta haverom a VGA-ját amibe kell külön áram,de olyan kábel nem jött ki a tápból amit bele tudnék dugni.Hogy tudnám megoldani?Mert olyan VGA-t vennék aminek kell külön áram

Legjobb válasz: Amelyik kártyához külön táp kell,ahhoz édes kevés a HKC SZAR tápod.

Amelyik kártyához külön táp kell, ahhoz édes kevés a HKC SZAR tápod.
hkc egy iparri hulladék, én nem veszélyeztetném vele a mostani hardvert sem, nem hogy egy újat. Nincs benne túlfeszültség, zárlat, túlterhelés elleni védelem. Ilyen téren minimum egy fsp, chieftec táp ajánlott, amúgy sima molex-bõl 6 pin-es átalakító is létezik.
Megnézném mennyit ad le a 12 voltos ágon terhelés alatt, meg, hogy hány wattot ad le valóban.
A kérdező hozzászólása: egy 6770-hez kell külön áram?
110W-t fogyaszt a VGA, a procid meg 60-120Wig, úgyhogy nem lesz elég se a tápod, a veszélyekrõl nem is beszélve.
A tápot cserélned kell.

Ha egy motornál fel van tüntetve, hogy "keverékképzés: karburátor" akkor ott külön olajtartály van tehát nem nekem kell kevernem a benzinhez az olajat?

Konkrétan yamaha jog, honda dia és derbi senda típusokat nézegettem de a kérdésre vagyok kíváncsi elsősorban.

Legjobb válasz: Az, hogy karburátoros nem jelenti, hogy különolajozású, de lehet az is. Pl Simson is karburátoros, mégis kell neki olaj a benzinbe. De a Dio és a Jog mind különolajozású, ott sima 95öst tankolsz és olajat egy külön tartályba kell önteni kb ezer km-enként.

Az, hogy karburátoros nem jelenti, hogy különolajozású, de lehet az is. Pl Simson is karburátoros, mégis kell neki olaj a benzinbe. De a Dio és a Jog mind különolajozású, ott sima 95öst tankolsz és olajat egy külön tartályba kell önteni kb ezer km-enként.
Ebben a kifejezésben a keverékképzés nem azt jelenti, amire te gondolsz. A keverékképzés itt az üzemanyag-levegõ keverékre utal. Vagyis a motor karburátoros, nem befecskendezõ küldi befelé a benzint. Az, hogy a benzin-olaj keveréket hogy állítod elõ, már más kérdés.
A kérdező hozzászólása: *honda dio

Hogy jobb? anyosékkal, sogorékkal és csaladjával egy udvarban, egy külön szobában (ikerház) lakni, pénzt csak a számlákba kell adni vagy külön albérletbe amibe több pénz kell? 3éves a gyerek, anya, apa.

gyerekre ha nagyon muszáj pár orára vigyáznak.Mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Szerintem egy ideig meg lehet próbálni,addig is megerõsödtök anyagilag.

Szerintem egy ideig meg lehet próbálni, addig is megerõsödtök anyagilag.
Nem kérdés, lehet albérlet kicsit több, de a mindennapjaitok sokkal békésebbek, legalábbis szerintem.
Ez attól (is) függ, mennyire alkalmazkodó természetûek (és hasonló beállítottságúak) az összeköltözõ felek. Alapjában azt mondanám, hogy albérletben akkor már jobb. Ritka az a nagy "család" aki együtt tud élni zökkenõmentesen.
Akkor eszetekbe ne jusson odaköltözni, csakis külön!
Attól függ hogy jössz ki velük, de szerintem hosszú távon nem túl jól mûködik az ilyen. Ez szobánál nagyobb terület kell ahhoz hogy megmaradjon a magánéleted....
Ilyen esetben nem. Mi csak anyóssal éltünk együtt, de eljöttünk.
Abból, ahogy beszélsz róluk, az jön le, hogy nem valami szívélyes a viszony. Albérlet azt jelenti, hogy van egy fõbérlõ, s õ kiadja az egyik szobáját albérletbe. Vagyis egy lakásban éltek egy vagy több idegennel, közös fürdõ/konyha!elõszoba/WC... Erre gondoltál...? Ha meg lakást béreltek, az gondolom társasházban lesz. Ott a szomszédokkal lehetnek konfliktusok meg a bérbe adóval. Ez nem baj, csak készülj fel rá... EZEK a konfliktusok viszont nem a családi kapcsolatokat terhelik...
A kérdező hozzászólása: ez a baj, mindenki fönök rajtunk kivül, állitólag mi mentünk oda , de ennyi ember után alkalmazkodni, kicsit sok.
A kérdező hozzászólása: családi ház kiadó, a kapun belül mi 3an lennénk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!