Találatok a következő kifejezésre: Kell indok rendőröknek a közúti ellenőrzéshez, (1 db)

Kell indok a rendőröknek a közúti ellenőrzéshez, vagy bárkit bármikor megállíthatnak?

Legjobb válasz: Természetesen indok kell, csak úgy céltalanul nem lehet, de különösebben nincs meghatározva. A rendõrségi törvény mint legmagasabb szintû jogszabály meghatározza, hogy feladata ellátása során a rendõr ellenõrizhet. Nincs leírva, de nyilvánvaló, hogy a szolgálatban lévõ rendõrnek a feladatának ellátásával kell foglalkoznia, és amilyen feladatot meghatároznak neki, azt kell teljesítenie. Ha ehhez szükséges bizonyos ellenõrzés, igazoltatás, akkor ezt megteheti. Idõnként emlegetnek ilyesmit, de nem kell szabálysértést elkövetni ahhoz, hogy ellenõrzés alá vonjanak valakit. Forrás: http://totalcar.hu

Természetesen indok kell, csak úgy céltalanul nem lehet, de különösebben nincs meghatározva. A rendõrségi törvény mint legmagasabb szintû jogszabály meghatározza, hogy feladata ellátása során a rendõr ellenõrizhet. Nincs leírva, de nyilvánvaló, hogy a szolgálatban lévõ rendõrnek a feladatának ellátásával kell foglalkoznia, és amilyen feladatot meghatároznak neki, azt kell teljesítenie. Ha ehhez szükséges bizonyos ellenõrzés, igazoltatás, akkor ezt megteheti. Idõnként emlegetnek ilyesmit, de nem kell szabálysértést elkövetni ahhoz, hogy ellenõrzés alá vonjanak valakit. Forrás: http://totalcar.hu
Azt csinálnak, és ott - ahol és amit akarnak.
Szerintem nem kell különösebb indok, hogy megállítsanak. Ha akarnak úgyis találnak valami gikszert. De ha szerencséd van, akkor csak a papírokat ellenõrzik, és ha minden ok, tovább is engednek.
Pontosan én "rendõrpárti" vagyok de azt mondom igen megállíthat ezt rutin ellenörzésnek hívják!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Liszt Ferenc reptér 2-es termináljánál hogyan tudok utast felvenni (rokonért megyek)?

Olvastam, hogy mindenhol fizetős lett a parkolás... Van olyan hely a közelben, ahol díjmentesen várakozhatok, és amikor megérkeznek, akkor bemegyek értük? Mert ugye az érkezési idő viszonylagos, lehet, hogy késik a gép... ezért nem fizetnék több ezer ft-ot...

2

Van ilyen oktató játék?

pl a volán mögött ülsz és nyomni kell a kuplungot, fék, gáz, akkor kell váltani meg irányjelző stb.
persze billentyűzeten.

Elkezdtem vezetni és gyakorlás kép van-e ilyen játék? Mert sokszor lefulladok, meg szokott lenni pár hibám.
Persze oktatóval kezdtem el vezetni és egy párszor mondta, hogy most mit csinálok, meg stb. Szóval gyakorolni szeretném a váltásokat meg a kuplunghasználatot mert ritkán van órám (4naponta és mikor az órák végén belejövök eltelik 4 nap és egy kicsit elfelejtem).
Tudtok ilyen oktatójátékot?

3

CEGLÉDIEK! Meg tudná nekem valaki mondani hogy régen merre ment a Cegléd, Csemő, Hantháza vasútvonal?

Fontos lenne !!! köszönöm

1

Szabad az 1es főúton biciklizni Ács és Komárom között?

2

Magellan polaris mennyit ér?

Elsősorban érdeklődnék az alábbi kerékpárom lehetséges eladási áráról!
Kérem azok segítségét is akik nem kívánják megvásárolni de tudnának rá nekem egy árat mondani!

Természetesen elszeretném adni de nem tudom mennyiért ezért kérem hogy segítsetek egy reális árat belőni, előre is köszönöm!

Váz: Magellan polaris 18"
Teleszkóp: SR Sountour
Kormánycsapágy: WTB
Stucni: Trinity
Kormány: Truvativ
Fékek: V-fék Vuelta
Első fékkar: Vuelta
Hátsó fék-váltókar: Shimano
Markolat: B+
Váltó: Shimano
Hajtókar: Turvativ, baloldala B+ ra lett cserélve.
Elsőkerék: B+ kerékagy
TIOGA gumi
Hátsókerék: B+ felni
Shimano agy
Ritchey gumi

Képek:
Előre is köszönöm!

1

Ha valaki beparkol elém vagy mellém úgy, hogy nem tudok kiállni az autóval sehogy, olyankor mi a teendő?

6

Kinek mi a véleménye a mostanában gyártott traktorokról/erőgépekről? (Véleményem lentebb)

Szerintem a Magyarországon kapható traktorok minősége, és kínálata elég siralmas. Jóformán a márkát veszi meg az ember. Vannak ezek 280-320 Le-s John deere, case ih, stb. 70-80 mázsa körül vannak. Alig adják le a lóerejüket. Pl ott volt a Dutra. Az volt majdnem akkora súlyú 90 Le-vel és érdekes mód vitte az ekét. A mostaniak jó formán csak az esztétikára gyúrnak. Amivel dolgozni kell iszonyú drága. Egy autót olcsóbban veszek. Az MTZ talajmunkára lótrágyát nem ér. Az elsőhajtás tönkremegy. Folyik orrán száján az olaj. Már-már műanyagból készül. 3-4 év múlva sokat kell rá költeni. Igaz olcsók az alkatrészek. De akkor romlik el, mikor dolgozni kell vele. (ez nem új dolog). A Rába az jó gép. De már azt se gyártsák. :( Nekünk van egy. 80-100 ha dúr évente. alig van vele baj. Szerintem újra kellene gyártani a Dutrákat. Nem csak 90 lovas kivitelben. Hanem mondjuk 130-140. Mert MTZ-ben kapható nagyobb gépek azok szerintem felejtősek a földön. A Dutrával meg az a baj, h nincs hozzá alkatrész szinte. Ha a járószerkezet megbomlik, bajok vannak. Strapabíró, orrnehéz gépek kellenének elérhető áron. - Nem pattogó kecskék, amelyek alig bírják az ipart. - Olyan, mint a Dutra, vagy mint az amcsiknál gyártottak a 80' években IH 33/35/3788 (130-170 LE) ill. 62/64/6688 (210-260 LE) tipusú orrnehéz derékcsuklós gépeket. A Rába egynek jó volna. A Dutra pedig másodiknak. Lenne egy nagy erős nehéz talajmunkára (RÁBA). Lenne egy középkategóriás univerzális, mindenes. AZ MTZ pedig elhúzza a pótkocsit, permetezőt, rendsodrót, vagy éppen homlokrakodózik. Az mellett, hogy lennének elérhető áron jó gépek, visszafoglalnánk a helyünket a traktorgyártás élén. (Nem mennyiségileg, mint ahogy a ruszkik tették, hanem minőségileg.)
Ámbár ez az én véleményem. De szerintem elég szégyen, hogy UE 28-as DUTRA (28 lovas) többet bír, mint egy 82-es MTZ. Vagy az 1 hengeres Hoffher MTZ 80-s elveri. Pedig a Hoffherbe szintén gyengébb motor van.
Egyértelműen tudom, hogy a DUTRA gyártás politikai okok miatt szűnt meg. Illetve a Rába is el lett menesztve külföldre. Azt is tudom, hogy fogyasztói társadalom. Alacsony minőséget kell gyártani..., hogy hamar vegyél egy újat De akkor se hagyjuk már magunkat földbe döngölni mezőgazdaság terén...

8

Mennyi idő alatt lehet belejönni egy ilyen targonca irányításába? Nekem csak az ülés pozíció furcsa, na meg az hogy ha előre akarsz menni, akkor jobbra mész, stb.

http://www.szugyi.hu/term_kep/149.jpg

2

Van egy MTZ-50-esem bálát hordok vele és az a bajom hogy ha már felemeltem 2 bálát akkor már nehezen emel de már vettem bele új hidrolika szivattyút és még mindig ugyan azt csinálja?

4

Igaz lehet ez? Kezdő jogsit minimális szabálysértésért is elveszik?

Előző kérdésben olvastam, hogy kis szabálysértésért is elveszik a kezdő jogsit. Igaz ez? Nem rég kaptam meg én is és még néha szoktam ügyetlenkedni. Eddig rendőr nem látta, de ha látja mondjuk, hogy nem adom meg vhol az elsőbbséget ahol kellene vagy nem teszem ki az indexet akkor megállít és elveszi a jogsim? És mennyi időre? :/

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!