Találatok a következő kifejezésre: Kell fogadott Ha (58 db)

Kell fogadott orvos? Ha igen, miért?

14 hetes kismama vagyok, de nincs fogadott orvosom. Nagyon bizonytalan vagyok ezzel kapcsolatban. Olyat hallottam, hogy amikor majd szülök és a fogadott orvos nem ügyeletes, akkor be sem jöhet. Meg mi van olyankor, ha pont akkor megy szabadságra? Nagyon sok negatív dolgot hallottam a fogadott orvosokról.

Legjobb válasz: Szia! Én ugyan még nem szültem, de van fogadott orvosom. 5 éve probálkozunk, most februárban sikerült teherbe esnem. Nekem az a tapasztalatom ,hogy a fogadott orvos többbe kerül mint az sztk, de nem váratnak órákat a rendelõben, és sokkal jobban odafigyelnek rám. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.

Szia! Én ugyan még nem szültem, de van fogadott orvosom. 5 éve probálkozunk, most februárban sikerült teherbe esnem. Nekem az a tapasztalatom , hogy a fogadott orvos többbe kerül mint az sztk, de nem váratnak órákat a rendelõben, és sokkal jobban odafigyelnek rám. Nekem legalábbis ez a tapasztalatom.
Szia.Én 10 hetes vagyok.Nekem van fogadott orvosom.Én az asszisztenst kérdeztem meg ezzel kapcsolatban, mert ezt az ügyeletes dolgot én is hallotam.Õ azt mondta, hogy ha éjjel 2-kor szülök, akkor éjjel 2-kor jön a doki hozzám.A SOTE II.-n fogok szülni, remélem minden rendben lesz addig.Ha szabin van, akkor nem tudom mi van.Szerintem sokminden orvos függõ.Én azért gondoltam úgy , hogy legyen, mert már régóta hozzá járok, ismeri a dolgaimat, nem örülnék ha mindig más vizsgálna.
Nekem nem volt fogadott orvosom. Pedig már kétszer szültem. Ha nem ügyeletes az orvosod akkor is behívják. Ha akkor megy szabizni mikor szülsz, hát pehhed van. De általában ilyenkor át szokták adni betegeiket egy másik dokinak. Vagy ha tudja hogy kb addigra megy szabira, már nem is vállal be.Bár ezt orvosa válogatja. Nekem szerencsém volt, és mindkét ügyeletes orvos nagyon aranyos volt. Én nem fogadnék orvost, ha nem muszály. Mivel az a baba akkor is ki fog jönni ha nincs fogadva doki. De ha gond van akkor nem árt ha van akihez fordulhatsz. Szóval ha úgy érzed anyagilag nem megterhelõ (mert ugyebár ez sem egy utolsó dolog), akkor nyugodtan válasz orvost.
Szia! Nekem van fogadott orvosom, és számomra ez nagy biztonságot ad. Voltak problémák a terhességem alatt, kétszer is bevéreztem a 2. trimeszterben, kórházba kerültem. Itt így, hogy volt fogadott orvosom más doki nem nagyon figyelt rám, még viziten sem, de hozzáteszem, hogy senkivel sem törõdtek (volt olyan, hogy a vizit 50 másodpercig tartott hármunknál, na ez a felháborító!!!), és ez nagyon dühítõ volt. Nagy megnyugvás volt, hogy azért valaki rendesen megvizsgálta a babát, meg engem is, és normálisan elmagyarázott mindent, mert különben senki sem tette volna. A szülésrõl még nem tudok nyilatkozni, mert most töltöttem a 30. hetet, de azt tudom, eddig nem bántam meg, hogy fogadtam orvost, mert így tényleg alaposabban megnéznek, és ha bármi problémám van, akkor van kihez fordulnom!
Nekem is van fogadott orvosom.Már egy szülésen túl vagyok most várom a második gyerköcöt.Ugyanaz az orvosom és számomra megnyugtató, és meggyugtató volt a szüléskor, hogy ismert és ismertem az amúgy sem kellemes szülés során.Mivel egy fogadott orvos nem kevés pénzbe kerül és ha meg tudod fizetni én mindenképpen ajánlom neked!Boldog babavárást!
28 hetes terhes vagyok, és van fogadott orvosom. Sztem nem kötelezõ, de ajánlott. Jobban odafigyel RÁd, és a szülésnél sem mindegy, hogy ki lesz ott melletted: egy ismeretlen, vagy egy olyan ember, akiben megbízol, és tudja, hogy hogyan zajlott a terhességed. Természetesen elõfordulhat, hogy épp' nyaral a szülésed idején, de ez sajnos benne van. Az én orvosom ilyen esetben egy hasonló szakmai tudású kollégáját bízza meg a kismamái gondozásásval. Olyanról pedig még nem hallottam, hogy ha nem épp a fogadott orvosod az ügyeletes, akkor nem mehet be. Sõt, értesítik telefonon, és amint tud, bemegy, és átveszi a dolgok irányítását. Én csak pozitív dolgokat tudok mondani a fogadott orvossal kapcsolatban, és mindenképpen ajánlom Neked is, hogy keress egyet!

Nemrég olvastam hogy a dokinak mennyi pénzt kell adni. Ha nincs fogadott orvos?

Ha magánrendelésre járok autómatikusan a n?gyógyászom lesz a fogadott dokim vay hogy van ez? Mert hozzá járok vizsgálatra de em nála szülök olyan is van? DE akkor hogy menjek máskor hozzá? ezeket nem értem segítsetek! Köszi

Legjobb válasz: Ha magánrendelésre jársz, akkor oda jársz, ennyi. Az emberek általában azért járnak magánrendelésre, mert gyorsabb, modernebb eszközök, talán szebb környezet, és ezt meg tudják fizetni. De ettõl még nem automatikusan annál a dokinál szülsz, csak ha felkéred rá. Ha nem, akkor egész egyszerûen bemész a kórházba (amelyikbe akarsz) és szólsz, hogy megindult a szülés, vizsgáljanak meg. Meg fogják kérdezni, ki az orvosod, ha nincs, akkor hívják az ügyeletes dokit, õ megvizsgál, aztán majd nála szülsz. Neki nem kell pénzt adnod. Van aki ad, de szerény véleményem szerint erre semmi szükség, hiszen õt már megfizetted, amikor a TB-t minden hónapban levonták a fizudból. Nekem sem volt fogadott orvosom, és nagyon korrekt volt az ügyeletes doki, teljesen meg voltam vele elégedve.

Ha magánrendelésre jársz, akkor oda jársz, ennyi. Az emberek általában azért járnak magánrendelésre, mert gyorsabb, modernebb eszközök, talán szebb környezet, és ezt meg tudják fizetni. De ettõl még nem automatikusan annál a dokinál szülsz, csak ha felkéred rá. Ha nem, akkor egész egyszerûen bemész a kórházba (amelyikbe akarsz) és szólsz, hogy megindult a szülés, vizsgáljanak meg. Meg fogják kérdezni, ki az orvosod, ha nincs, akkor hívják az ügyeletes dokit, õ megvizsgál, aztán majd nála szülsz. Neki nem kell pénzt adnod. Van aki ad, de szerény véleményem szerint erre semmi szükség, hiszen õt már megfizetted, amikor a TB-t minden hónapban levonták a fizudból. Nekem sem volt fogadott orvosom, és nagyon korrekt volt az ügyeletes doki, teljesen meg voltam vele elégedve.
Oda jársz dokihoz, ahova akarsz, és annál szülsz, akinél akarsz. Attól , hogy oda jársz vizsgálatra, még nem lesz az orvosod, ahhoz fel kell kérnded, hogy nála szülhess. És ha nem nála szülsz, akkor is nyugdotan visszamehetsz hozzá utána , nem jelent semmit... De akkor miért nem szülsz nála, ha már pénzeled 8 hónapig?(csak érdekelne...)
A kérdező hozzászólása: 2. válaszolónak. Azért nem szülök nála mert a városunkb megszûnt a szülészet és másik közeli városba kell menni és én ide járok nõgyógyászatra. Különben meg vagyok eddig elégedve a dokival. Köszönöm a válaszokat.

Én 3 hetente fizetek a fogadott orvosnak 6000 ft-ot, akkor a szülés levezetéséért is kell fizetnem, ha igen akkor körülbelül mennyit kell adnom?

Legjobb válasz: 3 hetente 6 ezeret? téged jól lehúznak:-(( 2,5 éves szültem másodszor, 5x voltam terhesgonozáson (7E), az utolsó hónapban a kórházba jártam hetente(0ft), as szülés után 20 ezret kapott

3 hetente 6 ezeret? téged jól lehúznak:-(( 2, 5 éves szültem másodszor, 5x voltam terhesgonozáson (7E), az utolsó hónapban a kórházba jártam hetente(0ft), as szülés után 20 ezret kapott
Szia!Ez orvos függõ nálunk 50000-70000Ft körül van de nálunk elõre szokták közölni!
Bocsi lemaradt igen a szülésnél is kell fizetni!
Igen, a szülés általában az egyszeri terhesgondozásos díj 10-szerese. Tehát nálad 60.000 Ft. Én mondjuk nem adom meg a tízszeresét, mert nem tudunk 100.000 ft-ot erre szánni, de meg is beszéltem a dokival, hogy 60.000 Ft lesz. Szerintem Te is kérdezz rá elõtte, hogy nála ez hogy mûködik. Nem egyformák az orvosok. Akkor nem érhet sem téged, sem az orvost meglepetés.
Az egyszeri vizsgálati díj 10-szeresét szokták adni általában. De persze semmi sem kötelezõ :)
Én alkalmanként fizettem 5000-et, és szüléskor 40 -et adtunk még. Plusz az utolsó hónapban, amikor már hetente mentem, nem adtam hetente 5000-et, akkor is egyszer adtam.
Általában a vizsgálati díj 10- szeresét szokták! Tehát a Te esetedben olyan 60 000 Ft lenne a reális! De ha nagyon bizonytalan vagy kérdezd meg tõle nyugodtan! Én is biztos ami biztos alapon megkérdeztem! Valahogy így: milyen feltételei vannak a szülésnek anyagi és technikai vonatkozásban!


Mikor kell szülésznőt fogadni, vagy kell egyáltalán, ha van fogadott orvosom? És a bába az ugyanaz mint a szülésznő? Néha teljesen tudatlannak érzem magam ebben a témában, mindenki mást mond.

Legjobb válasz: Ugyanezekkel a kérdésekkel kûzdök én is! Nekem magándokim van, de fogadok szülésznõt is. A szülésznõ állítólag veled van végig, a doki meg csak a szülést vezeti le.

Ugyanezekkel a kérdésekkel kûzdök én is! Nekem magándokim van, de fogadok szülésznõt is. A szülésznõ állítólag veled van végig, a doki meg csak a szülést vezeti le.
Én orvost fogadtam, az elsõ perctõl hozzá jártam, mert nagyon jó szakember és biztonságban akartam tudni magam.Most a szülés után azt mondom, felesleges volt, mert a szülésznõ(bába)csinált mindent.Utólag én már tudom, csak szülésznõt kellett volna fogadnom.Bár a szülésem és a terhességem is komplikáció mentes volt!
régen bábának hívták, hogy szülésznõnek. valóban úgy van ahogy elõttem írták, hogy az orvos kb. csak az utolsó fél órában van ott, amikor már tényleg indul a szülés, a szülésznõ viszont végig a vajúdás alatt. segít, kérdezhetsz tõle végig stb.
és ha fogadni akarsz, akkor érdemes már a 20. héttõl szerintem rákérdezni, mert sok helyen már be vannak korlátozva és csak bizonyos számú szülést vállalhatnak csak egy hónapban.
Nálunk nem lehet szülésznõt fogadni, csak ha van fogadott orvosod! Én a 29. héten kértem fel a szülésznõt.

Ha nincs fogadott dokim, akkor is kérhetek epidurálást? Mikor kell szólnom ha kérem?

Legjobb válasz: Én kétszer szültem, elõször fájdalomcsillapítás nélkül, másodszor epidurállal. Hát az elsõt nem kívánom senkinek. 20 óra tömény kín és fájdalom. Humbug az hogy ilyenkor jobban rá tudsz koncentrálni a babára és át tudod érezni a dolgot. Én egyetlen dolgot tudtam átérezni a kínt és hogy minél hamarabb legyen már vége. A második szülésemnél már az elején kikötöttem hogy kérem az epidurált és nagyon jó döntés volt. Alig voltak fájdalmaim végig nevetgéltük az egészet a párommal és édesanyámmal. Így sokkal jobban tudtam a babára figyelni mint az elsõnél. Persze biztos vannak nõk akiknek a szülés a kisujjukban van és ripsz-ropsz megy, én nem így voltam vele. Biztos vagyok benne hogy te is kérheted ha szeretnéd az epidurált, bármilyen orvosnál.

Én kétszer szültem, elõször fájdalomcsillapítás nélkül, másodszor epidurállal. Hát az elsõt nem kívánom senkinek. 20 óra tömény kín és fájdalom. Humbug az hogy ilyenkor jobban rá tudsz koncentrálni a babára és át tudod érezni a dolgot. Én egyetlen dolgot tudtam átérezni a kínt és hogy minél hamarabb legyen már vége. A második szülésemnél már az elején kikötöttem hogy kérem az epidurált és nagyon jó döntés volt. Alig voltak fájdalmaim végig nevetgéltük az egészet a párommal és édesanyámmal. Így sokkal jobban tudtam a babára figyelni mint az elsõnél. Persze biztos vannak nõk akiknek a szülés a kisujjukban van és ripsz-ropsz megy, én nem így voltam vele. Biztos vagyok benne hogy te is kérheted ha szeretnéd az epidurált, bármilyen orvosnál.
Emberek, mi ez a lepontozó verseny? Az egy dolog hogy engem lepontoztak a lelkes, õsanya természetû kismamák, mert én az epidurál mellett korteskedtem (bár ez is csak vélemény volt), de az elõttem szólót milyen alapon húztátok le? Teljesen jól tényszerûen leírta a dolgokat, nagyon hasznos információkat osztott meg a kérdezõvel. Ne legyetek már annyira pitiánerek hogy lehúztok valakit mert nem a ti véleményeteket szajkózza! Már leírtam itt más témában hogy elképesztõen sok a korlátolt, maradi ember, továbbra is fenntartom...
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszokat! Senki se pontozza le a másikat, mert nem szép dolog tõle... Amúgy is, nem vagyunk egyformák és ez a jó!
Én fájdalom csillapító nélkül szültem, de én nem is akartam kérni. Így legalább tudtam mozogni! Fájni fáj, de én kibírtam! A dokim sem a híve. Rákérdezett, de rögtön nemet válaszoltam, pedig még akkor nem is szültem. Ráadásul az elõször szültem.
Szia! Teljesen egyetértek az elsõ válaszolóval. Én kétszer szültem mindenféle fájdalomcsillapító nélkül. Tõlem azt hiszem a szülés elõtt kb.3 héttel kérdezte meg az orvos, hogy kérek-e majd érzéstelenítõt? /Mondjuk nekem fogadott orvosom volt/. Nem kértem és egyáltalán nem bántam meg. Szerintem aki van olyan szerencsés, hogy természetes úton tud szülni, annak igenis éreznie kell ezt a "fájdalmat". Fájt, fájt, de hidd el kilehet bírni és ma már egy csodálatos élményként él bennem mind a két szülés. Sok boldogságot kívánok Neked a picihez!
Szia kérni kérhetsz, én is rákérdeztem hogy esetleg lehetne e fájdalomcsillapítót kapnom.Tegyen hozzá egész éjjel vajúdtam, aludni nem volt módom-emiatt teljesen kimerült voltam.Annyit mondtak, hogy csak azután adhatnak ha már több mint 2 ujjnyira kitágultam.Elvileg kaptam-bár nem teljesen emlékszem hogy hova...mással voltam elfoglalva. Én is azt hittem jól bírom a fájdalmat-bár a szuri után is ugyanúgy fájt. Könnyû szülést és kitartást :-)
Szia! Minden szülõ nõt megillet az epidurális érzéstelenítés (ha kéri), függetlenül attól, hogy van vagy nincs fogadott orvosa. (A TB fizeti a kismama helyett a kórháznak, ha kéri az EDA-t a szülõ nõ.) Egyébként nekem sincs fogadott orvosom. A vajudás alatt kérheted az érzéstelenítést, ha akarod. Sokan tanácsolják is, mert így nem megy el annyi energiája a kismamának a vajudás alatt, és utánna a kitolásnál még lesz ereje, hogy a babát kipréselje magából. Nekem elsõ baba lesz, elvileg még 2 hét és szülök. Az epidurális érzéstelenítéssel úgy vagyok, ha nem bírom tovább elviselni a fájdalmakat vajudás alatt, akkor fogom kérni. Hallottam már olyan szülésekrõl is, hogy gyorsan meglett a baba, és nem volt olyan fájdalma a kismamának, ha olyan szerencsés lennék, mint õk, akkor nem kérnék fájdalomcsillapítást. A szülésfelkészítésen az aneszteziológus azt mondta az EDA-ról pl., hogy érezni érez az, akinek beadják, de tompán (tehát nem lesz fájdalomérzete, a lábait is tudja mozgatni, csak zsibbadás szerüséget tapasztalnak). Még a szülés elõtti 4 hétben ajánlatos a vérvizsgálatnál megnézetni a véralvadásgátlását a terhes nõnek, mert ha az nem jó, akkor nem kaphat EDA-t szülésnél, és akkor sem adják be, ha a gerinced közepétõl lefelé, nem tudom melyik csigulyánál (ahol az a 2 mm-es rész van, ahova a katétert bevezetnék)gennyes pattanás van, mert a fertõzés bekerülhet a tûvel. Remélem tudtam segíteni.

A táppénzes papírt kitől kell kérjem ha nincs fogadott orvosom?

Legjobb válasz: Én az sztk-ból kapom minden hónapban, és nekem sincs fogasdott dokim:)

Én az sztk-ból kapom minden hónapban, és nekem sincs fogasdott dokim:)
A kérdező hozzászólása: komoly? akkor ez nekem bonyolult lesz, mert városba lakok albérletben, de bejentve máshova vagyok. Akkor gondolom oda a háziorvoshoz kell majd menjek!?
Magánrendelésen ajánlást fog adni, ami alapján a háziorvosod vesz táppénzre. A magánrendelés nem TB finanszírozott, eleve így nincs szerzõdése semmi formában az OEP-pel, így nyilván nem adhat táppénzes papírt sem, csak ajánlást.
A kérdező hozzászólása: magánrendelésre járok végig a terhesség alatt, de nem nála fogok szülni. Nincs fogadott dokim. Tõle is kérhetek?
Attól függ, hogy a terhesgondozást végzõ SZTK kapott-e jogot az OEP-tõl arra, hogy táppénzes papírt állítson ki, (nem falu, vagy város kérdése). Érdeklõdd meg ott, ahová jársz gondozásra, és ha õk nem adhatnak táppénzes papírt, akkor fognak adni ajánlást, amivel mehetsz a háziorvosodhoz tp papírért.
Nekem is nõgyógyász szakvéleménye alapján vesz fel a háziorvos, és én sem falun élek. :) Elég nagy város...de mindegy is, úgy látszik mindenhol másképp mûködik. Kérdezõ, szerintem menj el az sztk-s nõdokihoz és kérdezz rá, és vagy adni fog neked egy igazolást, amivel elmehetsz a háziorvoshoz, hogy vegyen táppénzre, vagy esetleg ahogy írták páran, ott helyben fel is vesznek téged táppénzre.
Akkor nem tudom nekem miért így kellett csinálnom, hogy át kellett jelentkeznem stb.Én is 2 hetente kapom a t.papírt.Nem értem.
Nõgyógyász szakvélemény alapján vett táppénzre a háziorvos, õ "tart" ez alapján táppénzen. Megyeszékhely :) 33 hetes kismama
10. vagyok: nálunk havonta adja (így kéri a munkahelyi bérszámfejtõ) és nem kell a betegek közé mennem, mert a férjem is átveheti. Szerintem egyszerûen mindenhol más a protokoll és mindenhol más a doki. Ha jófej a körzetid, szerintem az a legegyszerûbb, hogy õ adja ki.
Nekem is a háziorvos adja a táppénzes papírt, mert veszélyeztetett vagyok, de minden nõgyógyászati vizsgálat után be kell mutatnom az aktuális leletemet. Ja, és nem vagyok falusi, megyeszékhelyen lakom :D
nálunk a háziorvos adja, két hétre tud kiírni, tehát kéthetente mehetsz betegek közé a papírért.
Attól függ, hogy az illetõ falusi vagy városi.Pl.én Nagykanizsára vagyok bejelentve így az sztk-ban kapom a táppénzes papírt.De ha falusi lennék akkor a háziorvos írná. Tudom mert épp ez miatt jelentkeztem be Nagykanizsára és amíg falun volt az állandó lakcímem a háziorvosomtól kaptam a táppénzes papírt.Remélem tudtam segíteni. 12hkm
Nálunk is a nõgyógyász ír ki, nem a háziorvos.
Ha SZTK-ba jársz, mondd el a dokinak, miért szeretnél tp-re menni és õ állítja ki az ajánlást, ami alapján a háziorvos kiír.
Akkor még jobban is jártál :) )
Mert lusta :D Más rendszerben szocializálódott, azt mondta, hogy õ úgy tudja, hogy a terhesgondozónak KELL táppénzen tartania. Hát így is lett, legalább kevesebb helyre kellett mászkálnom :) 2.
2! Miért nem akart táppénzre venni a háziorvos?????
Általában a háziorvos adja havonta, a terhesgondozóból kell vinned hozzá ajánlást. Én különleges eset voltam, a háziorvosom nem volt hajlandó táppénzre venni, úgyhogy a terhesgondozó adta a táppénzes papírokat.
A saját háziorvosodhoz kell menned, ahová le van adva a a TAJ kártyád, de azt percek alatt át tudod vinni másikhoz, aki a lakóhelyedhez közel van. Már nincsenek körzetek, azt az orvost választod háziorvosnak, amelyiket akarod!

Mennyit kell fizetni ha 6 hetes kontrollra megyek vissza a fogadott orvosomhoz?

Dr. panka Tiborhoz járok.

Legjobb válasz: Annyit, mint mikor egy "sima" rendelésre mész (nem rákszûrés, hanem sima).

Annyit, mint mikor egy "sima" rendelésre mész (nem rákszûrés, hanem sima).
Ha fizeted a TB-t és nem magánrendelésére mész, akkor semennyit. Ha a magánrendelésére mész, akkor meg megmondja a tarifát.
Az én dokim a 6 hetes kontrolon nem kér semmit a magánrendelésen.
Az enyém annyit kér, amennyi egy nõgyógyászati vizsgálat ára is. Nõgyógy. és terhesgondozás egy árban vannak. Ha rákszûrés is kell, akkor több.

A fogadott szülésznőnek kell fizetni ha ő csinálja (a kórházban) az Nst-ét?

Legjobb válasz: én külön nem adtam az nst-ért, egybe a szülés után. így beszéltem meg vele.

én külön nem adtam az nst-ért, egybe a szülés után. így beszéltem meg vele.
Arra gondolsz, hogy amikor még fájásmérésekre jársz, tehát még utolsó hetekben? Mert ha erre, akkor nálunk ezért nem szokás fizetni. Csak a szülés után szoktak pénzt adni a szülésznõnek ( nálunk ) .
A kérdező hozzászólása: Igen arra gondolok, amikor az utolsó hetekben kell járni nst-re!Igaz még van addig idõm, de elõre szeretnék tájékozódni.
Ha felkérted, hogy legyen õ a szülésznõd, akkor szerintem ezt is kérdezd meg tõle, hogy ezért mivel tartozol. De szerintem ezért nem kér pénzt, nem sokáig tart egy ilyen vizsgálat. A szülésre mennyit mondott?
A kérdező hozzászólása: Majd csak jövõ hét kedden találkozok vele, akkor megyek a kórházba ultrahangra!De a szülés nála kb 20000-30000ft között van.Az elõzõ fiamnál nem volt fogadott szülésznõm, de akit most felkértem õ volt az ügyeletes és nagyon profi!Akkor maszek alapon jártam nst-re ami alkalmanként3000 ft volt!

Mi a helyzet a fogadott orvossal? Mikor kell fogadni? Miért jobb? Mit jelent, ha vkinek fogadott orvosa van? Mikor és mennyit kell fizetni?

Most 5 hetes vagyok és teljesen tapasztalatlan.

Legjobb válasz: Szia! Ha hozzá jársz orvosi vizsgálatokra,az nem jelenti,hogy fogadott.Fogadott akkor lesz,ha minden hónapban jársz hozzá vizsgálatra/magánrendelésre és fizetsz neki.Csak akkor fpg neked ugrani ha valami bajod van esetleg.A 20.hétig kell orvost fogadni,és felhívják a szülésnél hogy jöjjön mert szülsz ha nincs benn a kórházban,

Szia! Ha hozzá jársz orvosi vizsgálatokra, az nem jelenti, hogy fogadott.Fogadott akkor lesz, ha minden hónapban jársz hozzá vizsgálatra/magánrendelésre és fizetsz neki.Csak akkor fpg neked ugrani ha valami bajod van esetleg.A 20.hétig kell orvost fogadni, és felhívják a szülésnél hogy jöjjön mert szülsz ha nincs benn a kórházban,
legközelebb ha mégy a dokihoz, akkor kérdezd meg, hogy ha eljön az idõ, levezeti-e a szülésedet.valószínûleg elhív a magánrendelésére, ahol megmondja, mennyi egy magánrendelés és sokszor megmondja azt is, mennyi nála a szülés tarifája.ha nem mondja meg, akkor kérdezz rá. a szülésznõ végig bent van, az orvos nem.azt mondták nekem, hogy a szülésznõt érdemesebb megfogadni.bár az orvos is jó, ha van.nekem nincs.
A kérdező hozzászólása: Ha jól értem, az orvosomhoz járhatok végig, max. csak magánrendelésre megyek akkor fizetek rendelési díjjat, de attól még nem kell felfogadni. Tehát az ügyeletes orvosnál szülök majd. A 20. hétig kell eldönteni, utána már nem lehet változtatni?
Ja de amúgy még a végén is meggondolhatod magad, hogy te mégis szeretnél felfogadni egy orvost..! Ez a te döntésed! De persze majd meglátod, hogy mennyi mindent is kell venni a kicsinek, és rájössz, hogy inkább azt a pénzt, amit odaadnál az orvosnak, azt inkább a babádra szeretnéd költeni!
A kérdező hozzászólása: Most olvasom hogy szülésznõ is van, az nem minek? Nem értem, most ki van bent egy szülésnél?
Szia! Nálunk ez úgy megy, hogy akinek van fogadott orvosa azzal rendesen törõdnek, kivételeznek. Rutin vizsgálatok elõtt kell menni a terhesgondozóba naplósorszámért és akinek van orvosa az soron kívül megkapja, akinek nincs annak várni kell 8-9-ig amíg jön az éppen ügyeletes orvos és lepecsételi neki, csak ez után mehet a vérvételre, ami azért nagyon rossz, mert a vért csak 10-ig veszik le, szóval általában nekik 2 napot igényel egy rutin vizsgálat. UH vizsgálatok úgy folynak, hogy ha van orvosod akkor kapsz idõpontot és nem kell várakoznod órákat, ha nincs orvosod akkor elõször elmész a terhesgondozóba, kivárod a sorod, kikéred az ügyeletes dokitól a beutalót, elmész UH-ra és ott is kivárod a sorod. Általában ez is 2 napot vesz igénybe. Én azért fogadtam orvost, mert nekem nem lenne energiám arra, hogy ennyit szaladozzak meg várakozzak egy vizsgálatra. A másik elõny, hogy szülésnél bent van veled végig a doki (vagyis nálunk így van). Ha bemész felvételre a szülõszobára akkor értesítik a dokidat, hogy mi van, megkérdeznek, hogy hozzájárulsz e ahhoz, hogy más orvosok is belenézzenek a papírjaidba vagy csak a saját orvosod, azt is megkérdezik, hogy más orvos megvizsgálhat e vagy csak a tiéd. Ha megjött az orvosod megvizsgál, elõkészítenek és onnantól veled van a szülésnél, ha szeretnél kaphatsz fájdalom csillapítót. (akinek nincs fogadott orvosa annak 90%.ban nem adnak) Szóval nekem ezért fontos, hogy legyen orvosom. Nálunk sajnos aki nem fogad azzal abszolút nincs foglalkozva. A terhessége alatt egy csomó orvos megvizsgálja, hol ez hol az, minden alkalommal más, ha szülésre kerül a sor, beteszik egy szobába ahol magára hagyják szenvedni és csak akkor mennek be hozzá ha már készülõdik kifelé a baba.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, a válaszokat. Kezdem tisztán látni a dolgot. Még 1-2x el kell mindent amit írtatok olvasnom;)
Szia! Nekem fogadott csak a szülésznõ, meg is mondtam neki, hogy nekem tökéletesen megfelel az ügyeletes orvos szakmai tudása is. Erre õ amellett, hogy elég csúnyán nézett :) )) elmondta, hogy Õ azért tartja fontosnak a doki megfogadását, mert pl. egy ügyeletes orvos sosem fog olyan gyorsan reagálni, mint a fogadott dokim. Azaz ha van valami gebasz, az ügyeletes nem fog szétszakadni, hogy nekem jó legyen.... hááát, nekem ez elég furi hozzáállás és szerintem nincs is sok valóságalapja... 35 hetes vagyok én is.
A kérdező hozzászólása: És ha nincs fogadott orvosod, akkor nem is foglalkoznak úgy az emberrel? Tehát a mostani orvosomat ha nem fogadom fel, akkor hiába hívom, hogy van valami, nem fog fogadni szinte rögtön?(nem a szülésre gondolok)Esetleg megneheztel rám? (És mellette meg kicsit igazságtalannak tartom, hogy borítékba adjam neki egy havi fizetésem, amikor õ is kap fizetést)
Nekem volt fogadott orvosom, nem bántam meg, hogy felkértem. A vajúdás alatt kettesben voltam a férjemmel, a szülésznõ persze idõnként bejött megnézni, a doki félóránként rám kukkantott, olyankor egy-egy poént elsütött. Sosem gondoltam volna, hogy két fájás között röhögni fogok:) Aztán a finisben is sokat segített, biztatott, dicsért, szinte megtáltosodtam. A legszimpibb az volt, hogy nem mondott konkrét árat, azt mondta, annyit adjunk, amennyi még belefér a költségvetésünkbe. Azok az anyukák, akik nem fogadtak orvost, vegyesen nyilatkoztak. Orvosa válogatja. De nekünk megnyugtató volt, hogy egy olyan doki lesz velünk, akiben megbízunk. Szép terhességet és gyors szülést Neked!

Nincsen sem fogadott orvosom, sem fogadott szülésznő, ügyeletben szülök majd, a Bajcsyban (a Bajcsy SZTK-ba jártam terhesgondozásra). Ha jönnek a fájások, be kell jelentkeznem a kórházba, vagy elég taxi-t hívni?

Legjobb válasz: Szia!A mentõs nekem azt mondta,hogy nem a mentõt kell hívni,hanem apuci majd bevisz,vagy taxit hívjak.Nekem sincs fogadott dokim,igaz csak hozzá járok,de nem adok neki pénzt!Ha megindulna a szülés és a mentõket fogom hívni! 35 hetes kismami

Szia!A mentõs nekem azt mondta, hogy nem a mentõt kell hívni, hanem apuci majd bevisz, vagy taxit hívjak.Nekem sincs fogadott dokim, igaz csak hozzá járok, de nem adok neki pénzt!Ha megindulna a szülés és a mentõket fogom hívni! 35 hetes kismami
Szia! Én is ott fogok majd szülni és szintén azt sztk-ba jártam!nem kell elõre bejelentkezni, ha jönnek a fájások hívsz egy taxit és mondod hogy oda vigyen!Területileg gondolom amúgy is oda tartozol! És amikor oda értél akkor kell majd csak bejelentkezni lent!Sok sikert majd neked és könnyû szülést! 34 hetes kismama
Ha a tizedik ker-ben laksz akkor oda tartozol! A mentõ is oda vinne! Ja és nekem sincs fogadott dokim se szülésznõm! (utolsó voltam)
A kérdező hozzászólása: köszönöm! Én ugyanígy vagyok, 1 dokihoz járok, de nem adtam pénzt. Cak most költöztem pestre, nem tudom, hogy ha a 10.ker.ben lakom, akkor a mentõ a Bajcsyba visz-e, odatartzom-e. gondolom igen, de már semmiben nem vagyok biztos... :)
A kérdező hozzászólása: szia 2-es válaszoló! Köszi szépen, könnyû szülést! :) Nekem már bármikor jöhet... :)
A kérdező hozzászólása: köszi! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!