Találatok a következő kifejezésre: Kell fizetni ellátásért, (24 db)

Tb nélküli orvosi ellátásért, hol kell fizetni? Csekket kapok? Csak kezelésért kell fizetni?

Köszönöm a választ

Legjobb válasz: Kapsz csekket, majd a NAV-tól, visszamenõleg is és bírságot, mert az orvos köteles jelenteni, ha nem vagy biztosított.

Kapsz csekket, majd a NAV-tól, visszamenõleg is és bírságot, mert az orvos köteles jelenteni, ha nem vagy biztosított.

Sűrgősségi ellátásért kell fizetnem, ha nincs TB-m?

Legjobb válasz: Azért is kell fizetni, mivel akkor is elláttak és az is pénzbe került az államnak, mint ahogy a nem sürgõs ellátás is. Gondolom majd küldik a csekket.

Azért is kell fizetni, mivel akkor is elláttak és az is pénzbe került az államnak, mint ahogy a nem sürgõs ellátás is. Gondolom majd küldik a csekket.
Ellátnak, de utólag ki kell fizetni (egyébként az is szabályozva van, hogy mi tartozik a "sürgõs szükség" körébe).
Sürgõsségi ellátás esetén csak az ellátás után nézik meg a jogviszonyodat. Ma Magyarországon mindenkinek rendelkezni kell fedezettel az ellátáshoz. Munkavállalók után munkáltató fizet, egyéni vállalkozó maga után fizet, nyugdíjasok + tanulók + GYED + GYEs-en lévõk után állam fizet, és aki egyik körbe sem tartozik, annak KELL egészségügyi szolgáltatási járulékot fizetni (havi 6390 Ft). Ezeket a NAV( régebbi nevén APEH)kezeli. Ha kiderül , hogy elmaradt a befizetés ( pl.igénybevettél sürgõsségi ellátást), akkor a NAV fogja követelni tõled utólag AZ EGÉSZSÉGÜGYI SZOLGÁLTATÁSI JÁRULÉK ELMARADT ÖSSZEGÉT, NEM PEDIG AZ ELLÁTÁS ÁRÁT ! ( persze ez akkor van, ha Magyarországon élsz amúgy és van érvényes TAJ számod, nem pedig külföldön élsz..)

Ha fogadott orvosod van, és nem abba a korházba fogsz szülni ahová tartozol, hanem abba ahol a doki szüléstvezet, kell fizetni valamit? Az ellátásért? 13-hetes manós.

Legjobb válasz: Én is ebben a helyzetben vagyok és megkérdeztem az orvost. Mivel a szülés sürgõsségi beavatkozásnak számít, semmit nem kell fizetned, ugyanúgy megkapod az ellátást, mint ott kapnád, ahová tartozol.

Én is ebben a helyzetben vagyok és megkérdeztem az orvost. Mivel a szülés sürgõsségi beavatkozásnak számít, semmit nem kell fizetned, ugyanúgy megkapod az ellátást, mint ott kapnád, ahová tartozol.
Nálam ugyanez volt a helyzet és nem kellett fizetnem.


S. O. S Ha másik kerültbe megyek nőgyógyászhoz akkor kell fizetni az ellátásért?

K?bányára vagyok bejelentve és a 13. kerületbe szeretnék elmenni ha nem térítés köteles így.

Legjobb válasz: Fizetni nem kellene, de szerintem fogadni sem fognak, mert nem tartozol a körzetbe, legalábbis nálunk igy van - Kecskemét.

Fizetni nem kellene, de szerintem fogadni sem fognak, mert nem tartozol a körzetbe, legalábbis nálunk igy van - Kecskemét.
Elvileg nem kötelesek fogadni!!! Gyakorlatban, hacsak nincsenek teljesen elhavazva, szoktak.
Nem Bp-re van bejelentve a lakcímem , mégis megvizsgáltak az egyik Bp-i sztk-ban, sõt vissza is hívtak kontrollra és egy forintot sem kellett fizetnem érte, szóval szerintem téged is el kell, hogy lássanak térítésmentesen.
Kõbányán nem csak az a rossz.. Az egész rendszer. Már eleve az hogy a leletkikérésre is idõpontot kell kérni. S akihez mennék doki egy hónapban van 2szer. (A nõi doki) Meg h a laborba is idõpontot kell kérnem.. Most ha sürgõs egy vérkép akkor nem fogok legalább 2 hetet várni arra h megcsináltassam.. Plusz ugye 1 hét az eredmény. (Én se oda járok kõbányára, hanem kispestre mert itt van az ideglenes lakcimem, s az sztk itt van 2 villamos megállónyira.
Nem kell érte fizetned, TB finanszíroz mindent.Ha csak nem magánrendelésre mész természetesen.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod csak azért kérdezem mert kõbányán nagyon rossz a rendelési idõ és nem tudnék csak szabival menni oda :S
Nem, nyugodtan mehetsz.Nem kötelezhetnek fizetésre. Én pl. másik megyébe jártam a kórházba és a kutyát nem érdekelte hogy hol lakom.
A kérdező hozzászólása: Jah és nem fognak elzavarni h nem ide tartozom?
A kérdező hozzászólása: De akkor az nem számít h másik kerületben van az állandó lakcímem? Sima Sztk rendelésre gondolok.
Nem kötelesek fogadni, fõleg a nõgyógyászaton. Az ottani vizsgálatok drágák, és az sztk csak azokért kap pénzt akik abba a kerületbe vannak bejelentve. Persze ettõl függetlenül, lehet, hogy fogadnak, csak ne lepõdj meg, ha nem. Engem pl úgy sem fogadtak, hogy 2 napom vot hátra az afp-ig, amit ugye meghatározott idõpontban kell megcsinálni. Kellett kérnem ideiglenes lakcímet.

Ha sztk-ba megyek fogorvoshoz kell fizetni az ellátásért?

valószínüleg gyökérkezelni kell a fogamat mert már hónapok óta fáj,le is törött bel?le egy darab...valószinüleg a terhesség alatt ment tönkre,nemrég szültem...

Legjobb válasz: nem, ha oda tartozol. akkor nemkell fizetni.

nem, ha oda tartozol. akkor nemkell fizetni.
Szia, én se a helyi fogorvoshoz járok, hanem a szomszéd városba az sztk-ba. Namost én nem tartozok oda, de semmit nem kellett fizetnem az ellátásért. Eddig ott nekem csak tömtek és húztak.

Mit kell vinni bölcsődébe a picúrnak, ill. mennyit kell fizetni egy állami bölcsődei ellátásért?

Legjobb válasz: Ezt inkább tisztázd le az adott bölcsi vezetõjével, mert nagyon különbözõek az elvárt, kért dolgok. Nekem pl. leesett az állam az egyik válaszoló írásán, hogy ágynemût kell vinni. Nálunk csoportpénzt sem szedhetnek. Ruhás zsákot kellett vinni csak a váltóruháknak és 1-2 havonta tisztasági csomagot. A település másik bölcsijébe gyümölcsöt is kell, ki van írva, hogy melyik szülõ a héten a soros. Szóval óriási különbségek vannak.

Ezt inkább tisztázd le az adott bölcsi vezetõjével, mert nagyon különbözõek az elvárt, kért dolgok. Nekem pl. leesett az állam az egyik válaszoló írásán, hogy ágynemût kell vinni. Nálunk csoportpénzt sem szedhetnek. Ruhás zsákot kellett vinni csak a váltóruháknak és 1-2 havonta tisztasági csomagot. A település másik bölcsijébe gyümölcsöt is kell, ki van írva, hogy melyik szülõ a héten a soros. Szóval óriási különbségek vannak.
Márciusba kezdünk. Kaptunk egy listát: 1 textil pelus, ágynemûhuzat( paplan és lepedõ), 2 elõke, pelenka, popsikrém, popsitörlõ, váltóruha, cipõ, törölközõ, havonta tisztasági csomag( papírzsepi, szalvéta).Fizetni majd az étkezésért kell, nem emlékszem már hogy mennyit mondott naponta a vezetõ. Meg gondolom lesz csoportpénz is.
Mi 413ft-ot fizetünk egy napra ebbe benne van 4 étkezés!Kell vinni 2 benti ruhát, 1 udvarit(évszaknak megfelelõen)Pelenkát és popsitörlõt.Havonta le kell adni 300ft csoportpénzt plusz 500 ft-ot aangolra.Meg havonta 1 tisztasági csomagot is(zsepkendõ, folyékony szappan, wc papir, szalvéta).Nagyon meg vagyok elégedve a bölcsõdével!!

Ha más körzethez tartozok akkor fizetnem kell az ellátásért?

Debrecenbe járok egyetemre de területileg Gyula körzetéhez tartozok. Van két anyajegyem amit le szeretnék műttetni és mivel nem járok sűrűn haza ezért arra gondoltam hogy Debrecenben megyek el kórházba és ott csináltatom meg. Ingyen megcsinálják vagy fizetni kell majd érte ?( mivel körzetileg nem oda tartozom)

Legjobb válasz: Nem kell, akkor is állami.

Nem kell, akkor is állami.
Szerintem sem kell, de ha biztosra akarsz menni, akkor érdeklõdd meg.

Ha Pesten laksz de Nagykanizsán akarsz elmenni kórházba fizetni kell az ellátásért?

Mennyit? Eltört kéz miatt mennék amit Pesten begipszeltek de már nagyon szét ment rajta a géz?

Legjobb válasz: Ha van érvényes biztosítási jogviszonyod, és indokolt az ellátás, akkor az országban bármely Tb. által finanszírozott rendelõben vagy kórházban el kell, hogy lássanak!

Ha van érvényes biztosítási jogviszonyod, és indokolt az ellátás, akkor az országban bármely Tb. által finanszírozott rendelõben vagy kórházban el kell, hogy lássanak!

Milyen esetekben kell fizetni a mentõs ellátásért?

Én egy esetet tudok csak mikor fizetni-e kellek egyik ismerõsömnek mentõs ellátásért mikor alkoholtól beájult és be is vitték detoxba ott nemtom mit csináltak vele de pár napra rá jött a sárga csekk 6000forintról ami a mentõs ellátásért jött neki vagy ilyesmiért.

Legjobb válasz: Azt a csekket nem a mentõellátás miatt kapta, hanem a detoxikálás miatt a kórháztól. A mentõellátás mindenkinek ingyenes, függetlenül attól, hogy indokolt volt-e a hívás.

Azt a csekket nem a mentõellátás miatt kapta, hanem a detoxikálás miatt a kórháztól. A mentõellátás mindenkinek ingyenes, függetlenül attól, hogy indokolt volt-e a hívás.
A kérdező hozzászólása: ahha értem köszi
elvileg magyarorszégon rendõr, mentõ, tûzoltó, segélyhívás is ingyen van...

Németországban, ha van biztosításom, kell fizetni egyébként az orvosi ellátásért?

Szóval elvileg Németországba mennék gyerekekre vigyázni, ahol elvileg a család állja a biztosítást. Nemsokára indulnék, csak sajnos fogászati problémáim akadtak, amelyek itthoni megoldása nem tudna lefolyni indulás el?tt. Szerintetek halsszam az indulást vagy Németországban is nyugodtan elmehetek?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!