Találatok a következő kifejezésre: Kell fizetni, a magándokihoz (7 db)

Terhességem végén járok, kell-e a magándokimnak fizetni, ha a kórházba hív hetente NST-re, méhszájvizsgálatra. Ha nem ő rendel, akkor is leszalad az osztályról hozzám. Vagy ez benne van a szülésért "járó tarifában"?

Legjobb válasz: Én is ugyanígy vagyok. Eddig a magánrendelésre jártam, ott 5e Ft/alkalom volt. Múlt héten voltam elõször a kórházba, volt CTG, UH, és hüvelyi vizsgálat, a dokim csinált mindent, de én nem fizettem érte semmit, nem is kérdeztem meg. szerintem ilyenkor nem szokás adni. holnap új CTG lesz, a dokim épp szabin lesz, és nem is találkozom vele. Majd csak a jövõheti CTG alkalmával látom õt újra, ha addig nem szülök meg. :))

Én is ugyanígy vagyok. Eddig a magánrendelésre jártam, ott 5e Ft/alkalom volt. Múlt héten voltam elõször a kórházba, volt CTG, UH, és hüvelyi vizsgálat, a dokim csinált mindent, de én nem fizettem érte semmit, nem is kérdeztem meg. szerintem ilyenkor nem szokás adni. holnap új CTG lesz, a dokim épp szabin lesz, és nem is találkozom vele. Majd csak a jövõheti CTG alkalmával látom õt újra, ha addig nem szülök meg. :) )
én a kórházban nem fizettem, de nem is kell. A magánrendelésen 9.000 ft/alkalom volt meg amit szülés után adtunk, tehát abban bõven benne volt. ne fizess te sem, majd csak szülés után. pláne ha most majd nem is a saját dokidhoz mész. minden jót. 7 hós kisfiú anyukája
én vagyok megint, de a válaszom mádodik része az elsõ hozzászóló válaszára válasz. ne haragudj. még fáradt vagyok. szóval ne fizess a sajátodnak sem a kórházi ellátásért. :)
Én is jártam a kórházba az utolsó 3 hétben. Megkérdeztem a dokimat vizsgálat végén, hogy mivel tartozom, azt mondta semmivel, kórházi eszközökkel vizsgál és ez nem magánrendelés.
Esetleg készíts be pénzt és kérdezz rá majd ha megint õ lesz, hogy mennyivel tartozol. Megmondja ha kell neki vmi hidd el.
A kérdező hozzászólása: ok
A kérdező hozzászólása: Köszi Lányok!

Most vagyok 8 hetes. Legközelebb 5 hét múlva kell visszamennem a dokihoz majdnem 13 hetesen. Azt mondta az már körülményesebb vizsgálat lesz. Mi vár rám akkor? Többet is kell majd fizetni érte? (Magándoki)

Legjobb válasz: Javítsatok ki, de úgy tudom a magándokik egy átlagárban mozognak. pl. alkalmanként 10ezer. Azokban az alkalmakban lehet 10 perces vizsgálat meg 20 perces is.(vagy még több)

Javítsatok ki, de úgy tudom a magándokik egy átlagárban mozognak. pl. alkalmanként 10ezer. Azokban az alkalmakban lehet 10 perces vizsgálat meg 20 perces is.(vagy még több)
Ma már a kombinált teszt szakszerûbb és pontosabb, mint az integrált teszt. 2 évvel ezelõtt még az integrált teszt volt a megbízhatóbb, akkor azt csináltattam, most a szonográfus már a kombinált tesztet javasolta (Mátyásföld klinika, Bp).
Nálunk így megy, bár sok helyen, sokféle módon zajlanak a vizsgálatok: Magándokihoz járok, havonta, alkalmanként 8000, nem csinál uh-t. A kötelezõ uh-k a klinikán vannak, ahova idõpontot kell kérni, és ingyenesek: betöltött 12 héten : Down-szûrés, 18-20. hét genetikai uh (ide kell a 16. heti AFP eredmény), 30-32 hét uh, 36-38. hét uh. Vérvételre szintén ide kell járni, a kötelezõ: betöltött 16. héten AFP, fertõzõ betegségek, vércsoport, nagy labor, 25-26. hét cukorterhelés, ha ezeken minden ok, nálunk nincs több, 36. héten kenetvizsgálat Streptococcus B-re. Választható, azaz fizetõs vizsgálatok: -kombinált teszt 12-14. héten 9000, ide kell a 12. heti uh-n mért tarkóredõ értéke, Domw-kór, nyitott gerinc, genetikai rendellenességek -quartett teszt: 15-18. hét genetikai rendellenességek 15 000 A fenti két vizsgálat együttesen az integrált teszt: 25 000. Szerintem nem kellene olyan vizsgálatért pénzt kérnie, amit támogat a TB... 36 hetes kismama
Még azon az oldalon nyitva vagyok:) 11-14. héten integrált teszt: down -szindróma és nyitott gerinc-agyhiány szûrése (külön kpban:
A kérdező hozzászólása: Mit tartalmaz egy integrált teszt? Érdemes azt is megcsináltatni?
Utánanéztem! Maga a down-szûrés (tarkóredõ+ orrcsont) kötelezõ vizsgálat. Az integrált teszt választható, és azért tuti kell fizetni!
A Down nem kötelezõ, így nem támogatja a TB. Lehet utána olvasni..
Minden szûrést-ami kötelezõ- támogat a tb, én úgy tudom......
Nekem mindegyik vizsgálat 10 e volt. uh-val együtt. Tök mindegy, hogy hányadik heti, 12, vagy a többi.. Mind 10 volt. Minden alkalommal volt uh. + kézi vizsgálat. Havi egy alkalomra jött ki, A 12. heti genetikai uh-ért sem kért többet.
A kérdező hozzászólása: az igen! köszönöm! nem is mondta h többe fog kerülni mint egy egyszerû vizsgálat.Na akkor így kell felkészülnöm.
Valószínû, hogy genetikai uh-ra gondolt. Megnézik, hogy a baba rendesen fejlõdik-e. Magándokinál ez olyan 20000-25000 Ft. Ezzel a vizsgálati papírral kell menned a down szûrésre, amit nem támogat a TB. Attól függõen, hogy milyen szûrést szeretnél az ára 9000-29000 Ft között van. 14 hkm
Szerintem tarkóredõt fog nézni, (down-szûrés) az az extra. De nem hinném h ezért többet kérne....
A kérdező hozzászólása: 10 ezret kért eddig egy vizsgálatért, csak nem tudom még milyen extra vizsgálat lesz azon a 13.héten, hátha azért plusszba kéne fizetni.Nagyon keveset tudok errõl mi a szokás mert elsõ baba lesz :)
A kérdező hozzászólása: értek mindent nagyjából, köszönöm a válaszokat :)

Ha terhesgondozásra magándokihoz járok, és ő ad beutalót a kötelező vizsgálatokra, akkor ott kell fizetni?

Mármint ott, ahol elvégzik a vizsgálatot, pl. vérvétel, kötelez? Uh (12. heti stb... )

Legjobb válasz: Nem. Terhesen kiskönyvvel sehol nem kell fizetni!!! Semmit. Vizitdíjat sem!!

Nem. Terhesen kiskönyvvel sehol nem kell fizetni!!! Semmit. Vizitdíjat sem!!


Ha a magándokim a kórházba hívott CTG-re, és egyéb vizsgálatokra (azokat ő fogja csinálni), ott is meg kell kérdeznem, mennyivel tartozom vagy ott nem kell fizetnem neki?

Amúgy küls?sként dolgozik abban a kórházban, nem a kórház alkalmazottja, hanem szerz?désben áll velük. De lehet, hogy ez ezt nem befolyásolja. Nem tudom. És most váltottam dokit, ? az új, eddig csak egyszer voltam nála, tehát nem kereste még agyon magát rajtam. Szerintetek?

Legjobb válasz: Nálam két szülés, két orvos, két mentalitás. Az elsõ babát egyidõs dokinál szültem ,aki az elején tisztázott mindent a 6 hetes uh-n. Ha a kórházban találkoztunk, nem kért pénzt, azt mondta, hogy itt õ fizetést kap, a munkaidejében vizsgál. Egyébként õ az utolsó hónapban nem alkalmanként kért, ugye amikor hetente kell menni, akkor is csak egyszer kellett fizetnem. Azt mondta, õ nem mond árat, annyit adunk a szülésért, amennyit gondolunk. A 6 hetes kontrollért sem fogadott el semmit. A második babát másnál kellett szülnöm, mert az elõzõ doki befejezte a praktizálást. Õ kért az elsõ látogatásért is ,amikor meg sem vizsgált, csak megnézte a leleteimet és megbeszéltük, hogy fogadott orvosom lesz. Mindig az sztk-ban fogadott, a munkaidejében és csúszott a zsebébe a pénz. A szülésért fix összeget kért. Szóval, ahány doki, annyiféle hozzáállás.

Nálam két szülés, két orvos, két mentalitás. Az elsõ babát egyidõs dokinál szültem , aki az elején tisztázott mindent a 6 hetes uh-n. Ha a kórházban találkoztunk, nem kért pénzt, azt mondta, hogy itt õ fizetést kap, a munkaidejében vizsgál. Egyébként õ az utolsó hónapban nem alkalmanként kért, ugye amikor hetente kell menni, akkor is csak egyszer kellett fizetnem. Azt mondta, õ nem mond árat, annyit adunk a szülésért, amennyit gondolunk. A 6 hetes kontrollért sem fogadott el semmit. A második babát másnál kellett szülnöm, mert az elõzõ doki befejezte a praktizálást. Õ kért az elsõ látogatásért is , amikor meg sem vizsgált, csak megnézte a leleteimet és megbeszéltük, hogy fogadott orvosom lesz. Mindig az sztk-ban fogadott, a munkaidejében és csúszott a zsebébe a pénz. A szülésért fix összeget kért. Szóval, ahány doki, annyiféle hozzáállás.
Magánrendelésen fizettem, ha a kórházba mentem hozzá vizsgálatra, akkor nem.
Mindegy, hogy a kórházzal neki milyen a kapcsolata, ha nem a magánrendelõjében vagy, akkor nem kell fizetned. Meg sem kell kérdezned. Durva lenne, ha ott kérne pénzt vagy akár elfogadná. Általában a dokik szerzõdéssel vannak a kórházakban, nem bejelentett alkalmazottak.
Én ha nem a rendelési idejében hívott be a kórházba, akkor mindig adtam neki pénzt.
Igen, kérdezd meg. (szerintem elvárja a pénzt.)
Lemaradt, hogy legyen nálad pénz, ha mégis kér, de kérdezd meg, ne csak add.
Én nem adnék. Attól még nem fogja rosszul levezetni a szülést, ha nem tömöd tele a zsebét pénzzel. Ha meg szól érte, én keresnék másik, tisztességesebb orvost.
Nálunk az NST-t szülésznõ rakja fel, az orvosom csak a végén értékeli, aláírja, és lepecsételi.Az itteni dokik ezért nem is várnak pénzt. Én mindig úgy gondoltam, hogy a magánrendelésén fizetem a tízest, amit kér.De a TB alapon mûködõ kórházban, ami az õ munkahelye, és munkaidõben fogad, nem vagyok köteles.Sõt!Szerintem akkor lepõdne meg, ha adnék.Pedig a héten már 3-szor találkoztam vele.Majd szülés után kap, úgy látom, meg is fogja érdemelni, mert ugyanúgy foglalkozik velem, mint a magánrendelésén.Az mindegy, hogy külsõs.Ha szerzõdésben áll a kórházzal, akkor nem ingyen van ott.Szerintem kérdezz rá egy ottani dolgozótól, hogy hogyan mûködik ez.De ha elkezded adogatni, akkor mindig várni fogja!Magaddal szúrsz ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok tanácsot és véleményt, lehet, megkérdezem majd ott az asszisztensét, ha lesz rá mód, mindenesetre viszek magammal pénzt, nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljek. De azt már kizártam a javaslataitok miatt, hogy csak úgy adjak neki kérdezés nélkül.

Magándokihoz járok. A szülés utáni 6 hetes kontrollon is kell fizetni?

Miel?tt hazajöttünk a kórházból, a dokinak odaadtuk a szülésért a pénzt. Hamarosan megyek a 6 hetes kontrollra a magánrendelésére. Ekkor is kell fizetni neki, mármint a rendelés árát ki kell fizetni, vagy ez benne volt abba a pénzben, amit a szülés után adtunk neki a kórházba?

Legjobb válasz: Persze! Egyértelmû! sajnos ez nem kérdés!

Persze! Egyértelmû! sajnos ez nem kérdés!
Igen, magándokinál minden egyes konzultációért fizetni kell.

1. átjárhatósági vizsgálatom + méhtükrözés lesz. Kórházban lesz a beavatkozás, de a magándokim végzi. Azt mondta nem kell fizetni. De mivel külön fogadott stb. valami jelképes összeget szeretnék adni. Szerintetek mennyit kellene?

2. Elmondtam neki pontosan, hogy mikor van a ciklusom, ennek ellenére kb. a 18. ciklusnapomra adott id?pontot. Ez nem gond? Mert el?ször azt mondta, hogy a mensi utáni héten végzik, ez meg már kés?bbi id?pont.

Legjobb válasz: (1. Kérlek ne szóljatok meg érte, én sem vagyok híve az orvosok pénzelésének, ennek ellenére sajnos ilyen világban élünk, aki nem ért egyet ezzel, kérem ne vitatkozzon, inkább ne írjon, köszi!:)

A kérdező hozzászólása: (1. Kérlek ne szóljatok meg érte, én sem vagyok híve az orvosok pénzelésének, ennek ellenére sajnos ilyen világban élünk, aki nem ért egyet ezzel, kérem ne vitatkozzon, inkább ne írjon, köszi!:)
Igen, lesz :) Nekem 3 pici vágás van a hasamon. 1 bal oldalt alul 1 középen lent 1 a köldökömben Nem vészes! :)
A kérdező hozzászólása: Most látom csak, hogy varratszedés??? Ilyen is lesz, na neeee. Nem akarok több izgalmat mára!!! :-))))
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget! Felhívtam az asszisztenst, azt mondta, hogy valóban az az ideális, de sokan várnak mûtétre így valószínû ezért kaptam ilyen késõi idõpontot. Nincs gond ezzel, akkor is elvégzik.
Én 15.000-et adtam mûtét után és 5.000-et varratszedésnél. Szerintem véletlenül elnézte a doki az idõpontot. Mindenképp jelezd neki, mert baj lehet belõle!
18. napon pedig nem kéne. Egrészt vastag a nyálkahártya, nem fog látni semmit a doki, másrészt ha véletlenül baba van, el fog menni.
Szia! Az idõpont nekem is egy kicsit késõinek tûnik. Én a dokinak 10e-t adtam, mikor nekem csinálta.
A kérdező hozzászólása: Elsõnek köszi a választ!!!
A kérdező hozzászólása: Közben olvasgattam, és látom, hogy tényleg a ciklus 6-12 napja között szokták ezeket a vizsgálatokat csinálni, most kicsit megijedtem! Akinek volt ilyen, kérem segítsen, egyelõre nem akarom felhívni az orvost, nehogy azt higgye, hogy benne kételkedem, vagy ilyesmi!
Idõponttal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, szerencsére ebben nem volt részem.Nehéz megmondani, hogy mennyit szeretnél neki adni, Te tudod a saját anyagi helyzetedet, de én 10-15 ezernél többet nem adnék.Még a beavatkozás után is módosíthatsz az összegen a megelégedettséged alapján.Mielõbbi gyógyulást, és babásodást!
Nekem a kilencedik napon volt, 10 ezret adtam.

Kell fizetni, ha a magándokihoz megyek be a korházba ahol dolgozik, hogy ott ultrahangozzon meg?

Legjobb válasz: Nekem is volt fogadott orvosom, de a kórházi UH-ért nem fizettem soha.

Nekem is volt fogadott orvosom, de a kórházi UH-ért nem fizettem soha.
Szia! Én is magándokihoz járok, de az UH mindíg a kórházban van, és ott nem kell fizetni.
Szia! Igy van, én is magándokihoz járok. A kórházban elvégzett vizsgálatok ingyenesek (TB által finanszírozottak). Csak a magánrendelésen kell fizetni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!