Találatok a következő kifejezésre: Kell fizetni, a (3539 db)

Ha megszünik a munkaviszony, sajátmagamnak kell fizetnem a magán- ill. önkéntes magánnyugdíjpénztári befizetést?

A cég ahol dolgozom még 2007 novemberében határozott idej? szerz?dést íratott alá velünk. Augusztus 10-ig vagyok munkaviszonyban.Azonban most 7 hónapos tehes terhes vagyok.Az lenne a kérdés hogy a magánnyugdíj- illetve az önkéntes magánnyugdíjpénztári összeget nekem kell majd ezután fizetnem? Hogy m?ködik ez pontosan?

Legjobb válasz: nem a nyugdíjat nem kell fizetni, de fizetheted. viszont a tb-t igen azt neked kell fizetni (ha csak addig nem leszel kiírva tápénzre). ha nem vagy táppénzen se gyesen gyeden egyeben, nem vagy nyugdíjas se tauló akkor neked kell fizetned a tb-t. a nyugdíjpénztárakat gyes, gyed tápénz esetén nem kell fizetned, de ha akarod fizethetsz bele.

nem a nyugdíjat nem kell fizetni, de fizetheted. viszont a tb-t igen azt neked kell fizetni (ha csak addig nem leszel kiírva tápénzre). ha nem vagy táppénzen se gyesen gyeden egyeben, nem vagy nyugdíjas se tauló akkor neked kell fizetned a tb-t. a nyugdíjpénztárakat gyes, gyed tápénz esetén nem kell fizetned, de ha akarod fizethetsz bele.
Ha nem leszel táppénzen, vagy munkanélkülin, szóval csak úgy leszel, akkor a tb-t kell fizetni (4350Ft/hó) annak érdekében hogy ellássanak a kórházban, háziorvosnál. Ehhez be kell jelentkezned az apeh-hoz a 08t1011-es nyomtatványon 15 napon belül (a munkaviszony megszûnését követõen és ha nem leszel táppénzen se és munkanélkülin se) és õk küldenek csekket amin fizetsz havonta.
Szia! Én adnék neked egy tippet, ha megfogadod jó, ha nem úgy is, a te döntésed. Mikorra várod a babát? A szülés elõtt egy hónappal már érdemes kiíratatnod magad táppénzre. Vagy még azt is csinálhatod, hogy a munkaviszony megszûnésekor (te esetedben aug.10) után 3 nappal elmehetsz kiíratni magad táppénzre. Ez a passzív táppénz.

Mikortól kell fizetni a TB-t és hogyan, amikor nincs se suli se munka?

Legjobb válasz: Iskola és munkaviszony megszûnése után még van egy idõszak, ameddig jár ingyenes ellátás, ha ez lejár, akkor kell az embernek maga után fizetni. De ha olyan a szociális helyzet, hogy nincs mibõl fizetni, akkor lehet az önkormányzatnál szociális rászorultságot intézni és onnantól fogva nem kell maga után a szociálisan rászorultnak fizetnie.

Iskola és munkaviszony megszûnése után még van egy idõszak, ameddig jár ingyenes ellátás, ha ez lejár, akkor kell az embernek maga után fizetni. De ha olyan a szociális helyzet, hogy nincs mibõl fizetni, akkor lehet az önkormányzatnál szociális rászorultságot intézni és onnantól fogva nem kell maga után a szociálisan rászorultnak fizetnie.
Attól a naptól , amkikortól otthon vagy 45 napig még érvényes a tb-d és utána kell magadnak fizetned.
Még mielõtt fizetsz, lehetõség van, hogy a helyi önkormányzat fizesse helyetted 1 évig a tb-ét. Ehhez a munkaügyi központban regisztráltatnod magad munkanélkülinek. Ha ez megvolt, el kell menni az önkormányzathoz, és kérelmezni kell, hogy fizessék helyetted a tb-det. De csak akkor adják meg, ha szociálisan rászorult vagy, az az a szüleid tartanak el és saját jövedelmed nincs. Ha nem vagy ilyen helyzetben, akkor egy bizonyos ideig a suli fizeti a tb-ét. Ezt tõlük kell megkérdezni, hogy pontosan mennyi napig. (úgy tudom minden iskola máshogy fizeti ezt)Attól naptól kezdve kell a Nav-nak befizetni.

A diákhitelt vissza kell fizetni, a munkabér után meg adózni kell, de mi a helyzet a munkanélküli segéllyel? Abból kell valamit visszafizetni?

Legjobb válasz: Alap: a két évvel korábbi bruttó átlagbérednek a legalább 6%-át kell fizetni. Ha adott hónapban nem dolgozol, arra a minimálbért kell figyelembe venni. Tehát a munkanélküliség alatt is kell fizetni a két évvel korábbi átlagbéred 6%-át. Lehet kérni átmeneti mentességet és/vagy fizetési könnyítést. Tehát elképzelhetõ, hogy nem kell fizetned a munkanélküliség alatt, de azzal számolni kell, hogy a kamat ugyanúgy megy rá!

Alap: a két évvel korábbi bruttó átlagbérednek a legalább 6%-át kell fizetni. Ha adott hónapban nem dolgozol, arra a minimálbért kell figyelembe venni. Tehát a munkanélküliség alatt is kell fizetni a két évvel korábbi átlagbéred 6%-át. Lehet kérni átmeneti mentességet és/vagy fizetési könnyítést. Tehát elképzelhetõ, hogy nem kell fizetned a munkanélküliség alatt, de azzal számolni kell, hogy a kamat ugyanúgy megy rá!
A kérdező hozzászólása: Pályakezdõ álláskeresõ vagyok, csak már több, mint egy éve, és sehol nem találok állást.
2 évet engednek indoklás nélkül, hogy nem fizethetsz csak a minimális 4410 ft részletet, de a kamatokat ugyanúgy teszik rá és nõ a tartozásod. Utána meg, ha nem fizetsz továbbra sem, akkor a NAV-nak adják át, hogy hajtsa be rajtad, ha van ingatlan a neveden vagy autó a neveden akkor úgy, amennyiben munkád lesz, akkor meg a fizetésed tiltásából, de addig is ketyeg a büntetõkamat is rá, ami több, mint a rendes kamat.
A kérdező hozzászólása: Szóval, ha két hónapon belül találok munkát, akkor az elsõ jövedelmembõl már vissza is tudom fizetni. Nincs valami megkötés, hogy a segély hány százalékát kell visszafizetni? Azt jobban tudnám követni. Bocs a sok butaságnak tûnõ kérdésért, de ezekhez teljesen nem értek.
Olyan van csak, hogy minimum 2010-ben a 4410 ft-ot kell fizetni havonta, mert az aktuális minimálbér 6%-ára van kiszámolva. Jövõre, ha valóban minimálbér emelés lesz, akkor a törlesztõ minimuma is nõni fog, és az nem érdekli õket, sajnos tapasztalat, ha 1 ft-ot sem kapsz havonta, fizetni akkor is kell minimum az aktuális minimumot.

Magánrendelésen kell fizetni a fogamzásgátló receptjéért?

Most fogy el a 3. levél, és nem tudom mi ilyenkor a szokás, hogy kell e fizetni, illetve, ha igen, mennyit?

Legjobb válasz: Ha magándoki, akkor úgyis van egy tarifája, amit kell fizetned, ha mész hozzá. Én is magándokihoz járok és minden orvosi vizitnél fizetnem kell. Még ha csak receptért megyek, akkor is. Simán megkérdezed, h mennyivel tartozom, õ meg megmondja és kifizeted.

Ha magándoki, akkor úgyis van egy tarifája, amit kell fizetned, ha mész hozzá. Én is magándokihoz járok és minden orvosi vizitnél fizetnem kell. Még ha csak receptért megyek, akkor is. Simán megkérdezed, h mennyivel tartozom, õ meg megmondja és kifizeted.
Egy maganorvosnal mindig kell fizetni, mindenert. Ennek a gyogyszer felirasnak is megvan a kulon ara, ugyanugy mint mindennek. Pl. 1500 Ft, ez kb. 1 perc alatt megvan. Ha csak gyogyszert mesz iratni, es mar megvan hogy mit szedsz, szerintem teljesen felesleges ezert fizetni, de persze te tudod. Az ar kulonbozo az orvosoknal.
Általában tényleg kell fizetni mindenért magánorvosnál, de pl. az én magánorvosom nem kér pénzt egy sima receptfelírásért. Ezek szerint ilyen is van.:)
A kérdező hozzászólása: köszi szépen a választ! Sokat segítettél! :)
A kérdező hozzászólása: Aha, köszi értem. Hát azért én mégis ehhez a dokihoz mennék, mert nagyon bevált és nem tolonganék egy receptért az sztkban, ide pedig idõpontra megyek. Egyik barátnõm is hozzájár, és a múltkor ment receptért. A doki kivitte a receptet a váróba, de aznap nagy felfordulás volt, és azt mondta viszlát, ennyi. Szóval akkor nem is kell fizetni? Mert én ezt nem igazán hiszem...
a mi magándokink 500Ft-ot kér a felírásért!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat! Kellemesen csalódtam, mert az én orvosom nem kért pénzt a receptért! :)

Okos telefonon kell fizetni a GPS alkalmazás használatáért?

Huawei y 300

Legjobb válasz: Az alkalmazástól függ, hogy kell e fizetned. Javaslom neked Sygic nevû GPS program letöltését. Nagyon megbízható, pontos, ingyenes. (Amúgy az én Google Térképes GPS szerû bigyómért nem kell fizetni, de az a furcsa, hogy WIFI-n keresztül kell elindítani...)

Az alkalmazástól függ, hogy kell e fizetned. Javaslom neked Sygic nevû GPS program letöltését. Nagyon megbízható, pontos, ingyenes. (Amúgy az én Google Térképes GPS szerû bigyómért nem kell fizetni, de az a furcsa, hogy WIFI-n keresztül kell elindítani...)
A GPS nem egy alkalmazás és nem is kell fizetni a használatért. Ha navigálni szeretnél vele akkor két lehetõség van. Az egyik az online navigációs alkalmazások mint pl. androidnál az elõretelepített google maps. Azért hívják ezeket online navigációknak, mert a térképek elérése miatt kell nekik az állandó internetkapcsolat. AZ internetért meg van, hogy fizetni kell. A másik megoldás az offline navigációs alkalmazások mint pl. az említett Sygic, ami minden térképeket telepít a készülékre így elvan netkapscolat nélkül is. Ezek az alkalmazások többnyire pénzbe kerülnek, de az internet világában beszerezhetõek ingyen is. A GPS segítségével lehet a telefonnal készített képeket geotagelni (dátum mellett a készítés koordinátái is bekerülnek a kép adatai közé), van egy pár játék amihez elengedhetetlen a gps használata pl. Ingress (net is kell hozzá), szóval a navigáláson kívül is van mire használni a GPS-t és nem is kell fizetni a használatáért.

Utólag kell ki kell fizetnem a TB-t?

két éve otthagytam az egyetemet, egy fél évig voltam otthon, utána újra tanuló lettem. Mostanában találtam olyan leírásokat, hogy nekem mikor megsz?nt a tanulói jogviszonyom utána TB-t kellett volna fizetnem, viszont ez nem történt meg. Valami papírt kellett volna kapnom? Vagy mi kellett volna, hogy történjen? Utólag vissza kell fizetnem a TB-t?

Legjobb válasz: Elméletileg nem. Fizetned kellett volna, de ugye ez nem kötelezõ. Amennyiben orvoshoz fordultál volna, vagy ellátásra lett volna szükséges, ki kellett volna fizetned az ellátás díját.

Elméletileg nem. Fizetned kellett volna, de ugye ez nem kötelezõ. Amennyiben orvoshoz fordultál volna, vagy ellátásra lett volna szükséges, ki kellett volna fizetned az ellátás díját.
Nappalis tanulói/hallgatói jogviszony esetében a diákigazolvány érvényességének ideje alatt, + passzív jogon még 45 napig jogosult vagy a természetbeni egészségügyi ellátásra. Ezt nevezik sokan (helytelenül) úgy, hogy "van TBd". Semmilyen papírt nem kellett volna kapnod. Aki nem jogosult semmilyen jogcímen az eü.ellátásokra, annak kötelezõen be kell jelentkeznie egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésre az APEHhoz az erre rendszeresített nyomtatványon (tavaly 10T1011, idén 11T1011) Ez nem választás kérdése, hogy akarom-e, vagy sem, hanem törvényileg kötelezõ bejelentkezni és fizetni (tavaly 4950, idén 5100 forint/hó összeget), annak, aki egyéb jogon nem jogosult az eü.ellátásra. Visszafizetned semmit nem kell, mert nem kaptál semmilyen összeget. De ha 5 éven belül észreveszik, hogy nem voltál jogosult, és senki nem rendezte a havi fizetési kötelezettséged, akkor visszamenõlegesen követelhetik rajtad az egész összeget egyben. Ráadásul meg is büntethetnek bejelentési kötelezettség elmulasztása miatt. Ha jogcím nélkül veszel igénybe orvosi ellátást (nem vagy biztosított, vagy eü.ellátásra jogosult; azaz sehogy nincs rendezve a TBd), akkor nemcsak az orvosi költségeket fizettethetik ki veled, hanem az elmaradt eü.szolgáltatási járulékot is. Sok esetben azért nem veszik észre, hogy valaki jogosulatlanul vette igénybe az orvosi ellátást, mert rengeteg hiba van a nyilvántartó rendszerben. A te esetedben azt kell megnézned, hogy meddig volt érvényes a diákod +45 nap; és mikortól voltál újra jogosult az új tanulói/hallgatói jogviszonyod alapján. Ha szerencséd van, akkor a kettõ között nincs kiesõ nap, és bejelentkezned/fizetned sem kellett volna. Ha van kiesõ nap, akkor be kellett volna jelentkezned, és fizetned a járulékot. Ebben az esetben vagy bejelentkezel utólag és kifizeted azt az összeget, vagy nem csinálsz semmit és reménykedsz benne, hogy 5 éven belül nem veszik észre, hogy nem volt jogosultságod.

Jelenleg gyeden vagyok, 2010. 08.19. -ig. Most viszont kaptam egy ajánlatot, ahol vállalkozóként gyes mellett, kötetlen munkaidőben dolgozhatnék. Gyes mellet kell fizetnem a vállalkozói járulékokat?

Jól tudom, hogy gyes mellett 4 órát dolgozhatom?

Legjobb válasz: Gyesen már annyit dolgozhatsz, amennyit csak tudsz/akarsz. Sajnos kell fizetni a járulékokat. Én annak idején hibásan azt az infót kaptam, hogy nem kell, aztán így felhalmoztam párszázezer forint tartozást :-P Hány gyereked van? Mert ha véletlenül három, akkor érdemesebb fõállású anyának menni, és akkor lehetsz úgy vállalkozó, hogy nem kell járulékot fizetned. Egy kolleganõm így csinálja.

Gyesen már annyit dolgozhatsz, amennyit csak tudsz/akarsz. Sajnos kell fizetni a járulékokat. Én annak idején hibásan azt az infót kaptam, hogy nem kell, aztán így felhalmoztam párszázezer forint tartozást :-P Hány gyereked van? Mert ha véletlenül három, akkor érdemesebb fõállású anyának menni, és akkor lehetsz úgy vállalkozó, hogy nem kell járulékot fizetned. Egy kolleganõm így csinálja.
A kérdező hozzászólása: Egy gyermekem van. Köszönöm a választ.

Milyen esetben kell a tb-t saját magamnak fizetni, az egyszerűsített foglalkoztatásnál, amikor csak alkalmakkor hívnak be pár órára akkor kell fizetnie a munkavállalónak saját magának?

Legjobb válasz: Az egyszerûsített foglalkoztatás nem eredményez biztosítási jogviszonyt, nem leszel jogosult általa egészségügyi ellátásra. Ha egyéb jogon nem vagy biztosított, vagy eü.ellátásra jogosult, akkor magad után kell fizetned (az egyszerûsített foglalkoztatás alatt is)

Az egyszerûsített foglalkoztatás nem eredményez biztosítási jogviszonyt, nem leszel jogosult általa egészségügyi ellátásra. Ha egyéb jogon nem vagy biztosított, vagy eü.ellátásra jogosult, akkor magad után kell fizetned (az egyszerûsített foglalkoztatás alatt is)

Ha 2 gyerekre veszek fel szocpolt, akkor ha nemjön össze a második akkor vissza kell fizetni a szocpolt?

1 évre lett az els?. vagyis lesz mert még nem született meg. De a házunk kertes ház beltere 70nm,és todni szeretnénk hozzzá,de amennyit egy gyerekre kapunk az nem elég kett?re kellene felvenni.De ha esetleg nem jön össze az id?re akkor vissza kell fizetni?Mert halotttam olyat is hogy ha orvos igazolja hogy tényleg nem jött össze id?re akkor nem.

Legjobb válasz: Akkor nem kell vissza fizetni, ha valamelyõtök egészségügyi problémája (meddõség, kemoterápia..)miatt nem lehet gyereketek.Egyébként kamatostul kell fizetni sajnos.

Akkor nem kell vissza fizetni, ha valamelyõtök egészségügyi problémája (meddõség, kemoterápia..)miatt nem lehet gyereketek.Egyébként kamatostul kell fizetni sajnos.
Vissza kell igen, hogyha mindenféle egészségügyi probléma mentesek vagytok és mégsem lessz gyerkõc, viszont kétlem, hogy az a kamat nagyobb lenne mintha felnennél egy lakás vagy személyi kölcsönt.Mi is 2 gyerekre vesszük majd fel.Biztosan jobban megéri így. Üdv
ennek nézz utána rendesen, kérdezzetek meg mindent pontosan, mert én úgy tudom, hogy mindenképp visszakell fizetni, ha egészségügyi okokból akkor részletekben kamatmentesen kell visszafizetni, ha csak úgy nem jön, mert mondjuk nem akarjátok kamatostól kell visszafizetni :( boldog babavárást

Van a facebook mobil alkalmazás, t-mobiles vagyok. Ez tényleg ingyen és nem kell fizetni érte? Mert olvastam h kell fizetni a visszaigazolo smsért stb. A lényeg : akkor kell fizetni valamiért is, t mobiles vagyok?

mielött mig irná vki h miért nyitottam új kérdést, szólnék h mindenhol idióta válsazok vannak össze-vissza.

Legjobb válasz: Ingyenes.

Ingyenes.
A kérdező hozzászólása: meg hallottam olyanokat h a kezdölap ingyenes utána minden másért kell fizetni. pl adatlapot nézek kiriok vmit stb...
hát igen sok a hazug barát meg a pletyka persze... Rábeszélnek a hülyeségre. Mert teljesen ingyen van

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!