Találatok a következő kifejezésre: Kell fizetnem kórházi (93 db)

A budapesti honvéd kórházban mennyit kell fizetni illetve kell-e fizetni a nőgyószásznak?

sziasztok, babát várok 6.hétben vagyok. szeretnék elmenni orvoshoz hogy megvizsgáljon minden rendben van-e. viszont sajnos nem tudnék sokat fizetni.:( érdekelne hogy kell-e a honvéd kórházban illetve ha kell akkor kb. mennyit mert sehol nem találom a díjszabásokat.:( válaszokat el?re köszönöm.

Legjobb válasz: Elsõ! Lehet félreértettél vmit. A Honvéd kórházban is van sztk-s rész, ott is vannak "sztk"-s orvosok,( akiknek persze magánjuk is van.) A kórházban (honvéd) nem kell fizetni, csak a magánban. Amúgy meg tapasztalat, hogy vagy így -vagy úgy, de fizetni kell. Az ügyeletes dokinak is pl. Jó, errõl lehet vitát nyitni, vki szerint 150 ezer sem sok azért, h biztonságban legyen, más nm ad egy krajcárt sem....Arany középút, én csak annyit írok.

Elsõ! Lehet félreértettél vmit. A Honvéd kórházban is van sztk-s rész, ott is vannak "sztk"-s orvosok, ( akiknek persze magánjuk is van.) A kórházban (honvéd) nem kell fizetni, csak a magánban. Amúgy meg tapasztalat, hogy vagy így -vagy úgy, de fizetni kell. Az ügyeletes dokinak is pl. Jó, errõl lehet vitát nyitni, vki szerint 150 ezer sem sok azért, h biztonságban legyen, más nm ad egy krajcárt sem....Arany középút, én csak annyit írok.
Miért nem mész sztk-ba? Egyáltalán nem kötelezõ magánrendelésre járni.Sztk-ban ugyanúgy megvizsgálnak.Orvosi vizsgálatok ingyenesek.Sehol nem kell.Ha úgy sincs sok pénz, gyûjtögesd inkább babának.Jah a szülés is ingyenes.3 gyermekem van, eszembe sem jutott és jutna hogy fizessek valamiért ami jár.Ezért fizetjük a TB-t:) )
A kérdező hozzászólása: nincs bajom azzal ha fizetnem kell majd a továbbiakban.:) csak most szeretném megúszni az elsõ vizsgálatot ingyen.. mert most sajnos ez egy ilyen hónap volt. bocsánat a buta kérdésért de honnan fogom tudni hogy melyik része sztk-s és melyik magán? vagy ott majd elmondják? és ott akkor nem kell fizetni.?
Oda tartozol(területileg), kedves kérdezõ?Mert ha nem, akkor nem tudsz oda járni(hacsak nem fogadsz orvost).Július 1.-tõl-ilyen értelemben-nincs szabad kórház választás.Én az V. kerületbe jártam sztk-ba(a XVI.-ban lakom), mivel ott van egy ismerõs doki, és õ "fogadott" engem.Még az is ki van írva, hogy ha máshonnan jön valaki, hiába van beutalója, fizetni kell pl. a vérvételért is.
Az 5. vagyok.Természetesen ez a kórház és az sztk részre is vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: 13.kerületben lakok, de csak albérletben.. másik városban van a bejelentett lakcímem. voltam már ott pár hónapja középfülgyulladás miatt, akkor nem kellett fizetnem a vizsgálatokért de nem tudom hogy most kelleni fog-e.:(

Székesfehérvári kismamák! Első UH-ng vizsgálatom lesz székesfehérvári kórházba, ez első vizsgálaton túl vagyok magánrendelésen voltam és ugyanaz a doki csinálja majd az UH-t, kell fizetnem a kórházi vizsgálatokért is?

Legjobb válasz: Én ugyan nem a székesfehérvári kórházba jártam, hanem Veszprémbe. Nekem amikor a magándokim a kórházba rendelt be uh-ra (pl 18 hetes genetikai), mert a fejlettebb géppel szerette volna megnézni akkor nem fizettem. Meg sem kérdeztem, mert természetes volt, hogy nem fogok fizetni. Mondjuk ha rákérdezel akkor lehet elgyengül a doki (nem biztos) így én a helyedbe alapra természetesnek venném, hogy most nem a fizetõs, hanem az alanyi jogon járó rendelésen vagy és meg sem kérdezném. Max ha õ fizetõsnek gondolja akkor majd szól.

Én ugyan nem a székesfehérvári kórházba jártam, hanem Veszprémbe. Nekem amikor a magándokim a kórházba rendelt be uh-ra (pl 18 hetes genetikai), mert a fejlettebb géppel szerette volna megnézni akkor nem fizettem. Meg sem kérdeztem, mert természetes volt, hogy nem fogok fizetni. Mondjuk ha rákérdezel akkor lehet elgyengül a doki (nem biztos) így én a helyedbe alapra természetesnek venném, hogy most nem a fizetõs, hanem az alanyi jogon járó rendelésen vagy és meg sem kérdezném. Max ha õ fizetõsnek gondolja akkor majd szól.
Ha kórházba küld el valamilyen vizsgálat miatt, akkor elvileg nem kérhet ilyenkor pénzt érte, akkor sem, ha ott is õ csinálja a vizsgálatot. Én nagyon meglepõdnék, hogyha kérne érte pénzt..

Ha a magándokim a kórházba hívott CTG-re, és egyéb vizsgálatokra (azokat ő fogja csinálni), ott is meg kell kérdeznem, mennyivel tartozom vagy ott nem kell fizetnem neki?

Amúgy küls?sként dolgozik abban a kórházban, nem a kórház alkalmazottja, hanem szerz?désben áll velük. De lehet, hogy ez ezt nem befolyásolja. Nem tudom. És most váltottam dokit, ? az új, eddig csak egyszer voltam nála, tehát nem kereste még agyon magát rajtam. Szerintetek?

Legjobb válasz: Nálam két szülés, két orvos, két mentalitás. Az elsõ babát egyidõs dokinál szültem ,aki az elején tisztázott mindent a 6 hetes uh-n. Ha a kórházban találkoztunk, nem kért pénzt, azt mondta, hogy itt õ fizetést kap, a munkaidejében vizsgál. Egyébként õ az utolsó hónapban nem alkalmanként kért, ugye amikor hetente kell menni, akkor is csak egyszer kellett fizetnem. Azt mondta, õ nem mond árat, annyit adunk a szülésért, amennyit gondolunk. A 6 hetes kontrollért sem fogadott el semmit. A második babát másnál kellett szülnöm, mert az elõzõ doki befejezte a praktizálást. Õ kért az elsõ látogatásért is ,amikor meg sem vizsgált, csak megnézte a leleteimet és megbeszéltük, hogy fogadott orvosom lesz. Mindig az sztk-ban fogadott, a munkaidejében és csúszott a zsebébe a pénz. A szülésért fix összeget kért. Szóval, ahány doki, annyiféle hozzáállás.

Nálam két szülés, két orvos, két mentalitás. Az elsõ babát egyidõs dokinál szültem , aki az elején tisztázott mindent a 6 hetes uh-n. Ha a kórházban találkoztunk, nem kért pénzt, azt mondta, hogy itt õ fizetést kap, a munkaidejében vizsgál. Egyébként õ az utolsó hónapban nem alkalmanként kért, ugye amikor hetente kell menni, akkor is csak egyszer kellett fizetnem. Azt mondta, õ nem mond árat, annyit adunk a szülésért, amennyit gondolunk. A 6 hetes kontrollért sem fogadott el semmit. A második babát másnál kellett szülnöm, mert az elõzõ doki befejezte a praktizálást. Õ kért az elsõ látogatásért is , amikor meg sem vizsgált, csak megnézte a leleteimet és megbeszéltük, hogy fogadott orvosom lesz. Mindig az sztk-ban fogadott, a munkaidejében és csúszott a zsebébe a pénz. A szülésért fix összeget kért. Szóval, ahány doki, annyiféle hozzáállás.
Magánrendelésen fizettem, ha a kórházba mentem hozzá vizsgálatra, akkor nem.
Mindegy, hogy a kórházzal neki milyen a kapcsolata, ha nem a magánrendelõjében vagy, akkor nem kell fizetned. Meg sem kell kérdezned. Durva lenne, ha ott kérne pénzt vagy akár elfogadná. Általában a dokik szerzõdéssel vannak a kórházakban, nem bejelentett alkalmazottak.
Én ha nem a rendelési idejében hívott be a kórházba, akkor mindig adtam neki pénzt.
Igen, kérdezd meg. (szerintem elvárja a pénzt.)
Lemaradt, hogy legyen nálad pénz, ha mégis kér, de kérdezd meg, ne csak add.
Én nem adnék. Attól még nem fogja rosszul levezetni a szülést, ha nem tömöd tele a zsebét pénzzel. Ha meg szól érte, én keresnék másik, tisztességesebb orvost.
Nálunk az NST-t szülésznõ rakja fel, az orvosom csak a végén értékeli, aláírja, és lepecsételi.Az itteni dokik ezért nem is várnak pénzt. Én mindig úgy gondoltam, hogy a magánrendelésén fizetem a tízest, amit kér.De a TB alapon mûködõ kórházban, ami az õ munkahelye, és munkaidõben fogad, nem vagyok köteles.Sõt!Szerintem akkor lepõdne meg, ha adnék.Pedig a héten már 3-szor találkoztam vele.Majd szülés után kap, úgy látom, meg is fogja érdemelni, mert ugyanúgy foglalkozik velem, mint a magánrendelésén.Az mindegy, hogy külsõs.Ha szerzõdésben áll a kórházzal, akkor nem ingyen van ott.Szerintem kérdezz rá egy ottani dolgozótól, hogy hogyan mûködik ez.De ha elkezded adogatni, akkor mindig várni fogja!Magaddal szúrsz ki.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a sok tanácsot és véleményt, lehet, megkérdezem majd ott az asszisztensét, ha lesz rá mód, mindenesetre viszek magammal pénzt, nehogy kellemetlen helyzetbe kerüljek. De azt már kizártam a javaslataitok miatt, hogy csak úgy adjak neki kérdezés nélkül.


Ha a nem hozzám tartozó kórházba megyek, akkor ellátnak TB-re vagy nekem kell fizetnem?

Legjobb válasz: Ha életveszélyben vagy, vagy beindult a szulesed akkor ellátnak es nem kell fizetni. Ha nincs életveszély es nem aktiv szules en vagy, akkor elküldenék a sajat, körzetes szerint illetékes korhazba.

Ha életveszélyben vagy, vagy beindult a szulesed akkor ellátnak es nem kell fizetni. Ha nincs életveszély es nem aktiv szules en vagy, akkor elküldenék a sajat, körzetes szerint illetékes korhazba.

Nincs bejelentett munka viszonyom se TB-m, terhes leszek hogy megy ez? Fizetni kell a kórháznak?

GYES-GYED hogy van ez,kapnák valamit?

Legjobb válasz: Plusz minden orvosi vizsgálatért fizetned kell a szülés minimum milliós tétel lesz, fõleg ha császároznak is. Menj be a Nav-ba kérdezd meg mennyi tartozásod van és fized ki. A munkanélkülire regisztrálj és ha szociálisan rászorulsz akkor az önkormányzat fizeti helyetted egy évig. De a tartozást vissza kell fizetned.

Plusz minden orvosi vizsgálatért fizetned kell a szülés minimum milliós tétel lesz, fõleg ha császároznak is. Menj be a Nav-ba kérdezd meg mennyi tartozásod van és fized ki. A munkanélkülire regisztrálj és ha szociálisan rászorulsz akkor az önkormányzat fizeti helyetted egy évig. De a tartozást vissza kell fizetned.
Eddig fizeted a TB?
Ha tb-t sem fizetsz akkor nem fogsz kapni semmit úgy tudom még gyest sem. Viszont büntit azt fogsz kapni ha nem fizetes.
csak simán menj be a munkanélkülibe és ott segítenek.nem kapsz semmilyen büntetést.az önkormányzatnál meg van alanyi jogon az aktív korúak támogatása, regisztrálnak mint álláskeresõt, de mivel terhes vagy nem hívnak be, és fizetik a tb-d is!ez alanyi jogon jár!
Már, hogy ne kapna büntetés, a késedelmi kamatokat is ki kell fizetnie ha eddig nem fizetett. Kérheti, hogy az önkormányzat fizesse, de az visszamenõleg nem jár, amit eddig nem fizetett az késedelmi kamatokkal együtt ki kell fizetnie.
Én is beleestem ebbe a hibába iskola befejezése után munkát nem találtam (bejelentettet) a tb-m meg nem volt fizetve 2 évig!!!majd terhes lettem ....besétáltam az apeh hez és kértem egy papírt, hogy magam után fizetném a tb-t ettõl a naptól!Az ügyintézõ SEMMIT nem kérdezett mióta nincs tb-m vagy, hogy büntetést kéne fizetnem...Fizettem a terhesség 9 hónapja alatt a társadalombiztosítást majd szülés óta 20 hónapja Az állam fizeti!
Akkor a tartozásod szépen kamatozik azóta is elhiheted, én azért a helyedben egyszer erre rákérdeznék a NAV-ba.

Terheseknek terhesgondozáskor kell fizetni vizitdíjat a kórházban?

Nemrég az egyik kórházban jártam, 1000.-Ft-ot fizettem, mert már több, mint egy éve jártam ott, azt mondták, ebben benne van a vizitdíj is és legközelebb már csak a 300.-Ft-ot kell fizetnem. Mondtam, hogy xy n?gyógyászhoz jöttem, igaz, még nem látszott rajtam, hogy babát várok... nem tudom, hogy szóljak, vagy ne szóljak, kell vagy nem kell?

Legjobb válasz: Ha terhes vagy és már meg van a gondozási könyved akkor nem kell tanácsadáson és a tanádadásról dokitol kiadott beutalokkal fizetned vizitdijat.Bármilyen más vizsgálatért amit nem terhestanácsadás cimszó alatt adnak beutalót fizetni kell 300ft-ot.

Ha terhes vagy és már meg van a gondozási könyved akkor nem kell tanácsadáson és a tanádadásról dokitol kiadott beutalokkal fizetned vizitdijat.Bármilyen más vizsgálatért amit nem terhestanácsadás cimszó alatt adnak beutalót fizetni kell 300ft-ot.
Nekem azt mondtál hogy ha van kiskönyved akkor sehova nem kell. Bár még én is uh- voltam eddig. Oda tuti nem kell.
Nem kell! Ha elsõ vizsgáltra mentél, a terhesség megállapítása céljából, akkor valószínûleg azért kérték el a pénzt, de a továbbiakban nem kell fiztened.
Nem kell, ha már megvan a kiskönyved. De amíg nincs meg, addig kell, mert ezzel igazolod, hogy terhes vagy, és gondozáson veszel részt.
Terhességi kiskönyv birtokában sehol sem kell fizetned, és a szülést követõ hat hétig sem, ameddig tart a gyermekágyas idõszak. Ha éppen a terhesség megállapítása céljából mentél nõgyógyászhoz, akkor kell fizetned, ám miután kiállította a kiskönyvet, visszakapod a vizitdíj árát a befizetõ-ablaknál. Hiszen senkire nincs ráírva a terhesség korai idõszakában, hogy babát vár, és még az sem biztos, hogy terhes az illetõ, tehát ezért kérik inkább el a pénzt, és utólag térítik vissza áldott állapot esetén.

Előzetes vérvételért (őssejttároláshoz) melyik kórházban mennyit kell fizetni?

Sz?rik a hepa B, C-t... stb ilyenkor, és a TB ezt nem támogatja.

Legjobb válasz: Szia! Mivel engem is érdekel ez a dolog utána néztem. Elvileg a Zelion oldalán azt olvastam, hogy vagy ott adnak beutalót ezekre a vizsgálatokra vagy valamelyik másik orvos. ( nem emlékszem pontosan) Olvass utána! Nem hiszem hogy ezért kéne fizetned. Elvégre is kismama vagy, nekik minden vizsgálat ingyenes. Meg azért gondolj csak bele hogy ez az egész õssejt dolog mennyibe kerül. A Zelionnál benne van az árban minden. Ha szerzõdést kötsz velük akkor a felét ki is kell fizetni és ha levették akkor a többit. Lehet részletfizetést is kérni. Üdv: 20 hetes kismami

Szia! Mivel engem is érdekel ez a dolog utána néztem. Elvileg a Zelion oldalán azt olvastam, hogy vagy ott adnak beutalót ezekre a vizsgálatokra vagy valamelyik másik orvos. ( nem emlékszem pontosan) Olvass utána! Nem hiszem hogy ezért kéne fizetned. Elvégre is kismama vagy, nekik minden vizsgálat ingyenes. Meg azért gondolj csak bele hogy ez az egész õssejt dolog mennyibe kerül. A Zelionnál benne van az árban minden. Ha szerzõdést kötsz velük akkor a felét ki is kell fizetni és ha levették akkor a többit. Lehet részletfizetést is kérni. Üdv: 20 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: sziaa Nekem a krio szimpatikusabb, a Zelionnál megcsinálják a vérvételt, de drágább is a tárolás. A krio kéri a leleletet, és hiába kismama vagy-vagyok, mivel ezeket a szûréseket egyébként nem végzik el, ezért a tb sem támogatja és nekünk kell megfizetni. Ez az összeh 15ezer forintig terjedõ, csak kórházak szerint más és más. Na én erre az összegre lennék kiváncsi, azért köszönöm :)
A Zelionnál is kell fizetni, vizsgálatonként asszem 3.500 ft. Összesen 10.500 ft, mert 2 vizsgálat eredményét elfogadják a régi szûrések alapján is. A szüléskori valóban benne van az árban. (Össz ár: 360.500 ft). A Sejtbanknál 20.000 ft a szüléskori, de akkor nem kell nekik több (elõzetes és utólagos), ha ezt csináltatjátok meg. (Össz. ár: 362.000 ft) A Kriónál nem találtam árra infót, szerintem õk nem csinálják meg. Most fejbõl írtam ezeket, remélem nem írtam hülyeséget. Kórházban még nem kérdeztem az árat, de a nõdokim mondta, hogy ott is fizetõs, tb nem támogatja. Szóval én inkább azt hiszem, hogy valamelyik sejtbanknál fogom ezt a vizsgálatot is kérni. Csak nem tudom, hogy MELYIKET VÁLASSZAM?!?

Érzéstelenítésért kell fizetni a kórházban vagy a TB állja?

Legjobb válasz: Szerintem nem kell érte fizetni, én még nem hallottam ilyet, hogy külön kéne fizetni érte. Ez természetes dolog. aki kéri, és nagyon fáj neki, az kap. :))

Szerintem nem kell érte fizetni, én még nem hallottam ilyet, hogy külön kéne fizetni érte. Ez természetes dolog. aki kéri, és nagyon fáj neki, az kap. :) )
Ha biztosított vagy, akkor a tb fizeti, neked nem kell!!!!!!
természetesen nem (ha fogadott orvos döntené el, akkor sem kéne fizetni)
A kérdező hozzászólása: Nincs fogadott orvosom és úgy néz ki, hogy túl nagy a baba ahhoz, hogy természetes úton szüljem meg. Nagyon szépen köszönöm a választ!
Szia! Nem kell fizetni, természetesen. De azért ha elõre tervezett programozott császárod van-nézd meg, ki végzi a mûtét.Ha dr.Kovács Eszter messzirõl kerüld el..
A kérdező hozzászólása: Mikor szültem a lányom és bejött vizitelni szimpinek tûnt. Mondjuk ez nem jelenti azt, hogy érti is a dolgot.... Ráadásul visszahívott konzultációra a jövõ hét hétfõre, mert nagy a baba. Neked mik voltak a tapasztalataid vele kapcsolatban?
Szia! "Csupán" annyi, hogy egy uh képen látott egy cisztát, ami soha nem is volt ott(magyarul abszolút nem tudta leolvasni) a magánrendelõjébe majd azonnal beutalt a kórházba(25 ezer ft-ot kifizettem neki számla nélkül), hogy ha a vége a rendelésének jön utánam, addig menjek el vérvételre stb.és mire odaér kezdõdik a mûtét. Bementem a Baross utcába, ahol egy fiatalabb férfi orvos volt ügyeletben, a papírjaimra rám sem nézett/meg se vizsgálat, küldött a laborba.Na ott lett elegem, elmentem egy másik kórházba azonnal, ahol se a kinyomtatott Kovács Eszter által készített uh felvételen sem az õ uh vizsgálatukon nem látszott ciszta..Természetesen, azóta sincs semmilyen panaszom.Akkor voltam elõször és utoljára nála, egyébként polgári peren van az ügy, még nincs döntés, mert húzzák-hallogatják...Amikor ez a kálváriám kezdõdött több fórumon is leveleztem másokkal, akik szintén nem voltak jó véleménnyel a Doktornõrõl.Egy kisbaba oxygén hiányos állapotban került szülés után, hála Istennek ma már jól van, 4 éves fejleszteni kell, de semmilyen maradandó komolyabb sérülése nincs.Ott per nem lett belõle, nem volt pénzük/erejük végigcsinálni, inkább a babára kellett költeni...Sajnos, a kórház vezetésének hozzáállását sem értenem, szerintem ez is sokat mondó.. Nem megfélemlíteni szeretnélek, csak elmesélni, hogy ez történt.Ettõl függetlenül biztos valakinek szimpatikus és biztos jól is tudja is végezni a munkáját.Szóval inkább kérd ki két, három orvos véleményét is, az sosem árt, Kovács Esztertõl függetlenül. Minden jót a picihez, mikorra várod?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom ami veled történt! Január 17-re vagyok kiírva. Anno mikor a lányomat vártam a kiírt napra visszarendeltek. Pont õ volt ott és megnézte, hogy mennyire vagyok kitágulva. Iszonyatosan fájt és véreztem is. Õ azt mondta, hogy ez normális és elnézést kért, hogy fájdalmat okozott. Másnap beindultak a fájások 17 órával késõbb megszületett a lányom. Õ jött be vizitelni, látszott rajta, hogy megismert megsimogatta a térdem és mosolyogva gratulált a szép babához. Ettõl még egy egészséges tartás kialakult bennem a történeted hatására. Azért örülök, hogy nem lett semmi gondod ebbõl! Nagyon szépen köszönöm a válaszod!
Szia! Jajj, nem rád íjeszteni szerettem volna. Amúgy rengeteg orvos van ott, és, azért a többség rendben teszi a dolgát:) Sok boldogságot a babához!
A kérdező hozzászólása: Nem ijesztettél rám, csak sajnos a veled történtek hatására óvatosabb leszek! Köszönöm szépen aranyos vagy! Neked is minden jót!

Magánrendelőbe járok a dokimhoz, viszont a genetikait a kórházban szokta végezni. Ti a kórházban is fizettetek a dokinak ugyan annyit, mintha a magánrendelőjébe mentetek volna vagy ott nem kell fizetni a vizsgálatért?

a genetikait is a magándokim végzi

Legjobb válasz: Az én dokim mindig a kórházba hívott be, mert nincs magánrendelõje. Soha sem fogadott el ott (sem) pénzt. Gondolom olyankor hív be, amikor amúgy is dolgozik vagy éppen ügyeletes.

Az én dokim mindig a kórházba hívott be, mert nincs magánrendelõje. Soha sem fogadott el ott (sem) pénzt. Gondolom olyankor hív be, amikor amúgy is dolgozik vagy éppen ügyeletes.
Nem, legyek õszinte eszembe se jutott. Úgy gondoltam, ha a doki a munkaidejében, a kórház eszközeivel, az általam fizetett Tb terhére elvégez egy vizsgálatot, ezért nem szükséges semmit pluszban fizetni.
Én mindig csak a magánban fizettem. Bármi miatt be kellett mennem a kórházba, sosem fizettem, de biztos vagyok benne, hogy el sem fogadta volna.
A khzban tõlem se fogadott el pénzt, amennyiben ott nézett meg.Csak a magánrendelõben+a szülésért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!