Találatok a következő kifejezésre: Kell e munkáltatónak (33 db)

Telephely őrzésénél kell e munkáltató engedélye, hogy a saját gáz fegyverem nálam lehessen?

Három műszakban egyedül kell telephelyet őriznem és az érdekelne, ha veszek egy gázpisztolyt megszerzem rá az engedélyt, akkor kell e a munkáltató engedélye, hogy nálam lehessen? Természetesen rejtve viselném. Sajnos sok a kóbor kutya arra és a város szélén is van nagyon, ezért nekem két okból kéne, ha este 11kor megyek haza legyen a kutyák ellen valami és ha a telephelyen valami történne még se legyek teljesen védtelen, ha már egyedül vagyok. A másik meg hogy mi kell a viselési engedély kiváltásához és hogy mennyi van? Zoraki 914 vadászboltban lehet olcsóbb vagy neten és hogy mennyi lehet vadászboltban az ára? Köszönöm

Legjobb válasz: saját fegyverrel nemlehet õrizni.

saját fegyverrel nemlehet õrizni.
A kérdező hozzászólása: Oké de ha nem õrzés céljából van hanem önvédelemre? Miért ne lehetne saját fegyverrel õrizni?
Nyugodtan lehet nálad . Nálam is van saját gáz riasztó pisztoly , és gumibot . Én mikor megkérdeztem a fõnökömet , még örült is neki , hogy ezek lesznek nálam .

Ha felvettem egy munkáltatói hitelt, s most állást szeretnék változtatni, akkor vissza kell-e fizetnem a hátralevő tartozásomat? Vagy válthatok, hiszen bankkal állok fizetési szerződésben, nem a munkáltatóval.

Legjobb válasz: A hosszú lejáratú munkáltatói hitelt is bankon keresztül folyósítják, tehát a munkáltatód állásfoglalása a döntõ. Ha a szerzõdésben meghatározták, hány évig kell a hitel fejében ott dolgoznod, akkor az az irányadó, kivéve, ha a munkáltató mond fel. Ebben az esetben változatlan kondíciókkal törleszthetsz a továbbiakban is.

A hosszú lejáratú munkáltatói hitelt is bankon keresztül folyósítják, tehát a munkáltatód állásfoglalása a döntõ. Ha a szerzõdésben meghatározták, hány évig kell a hitel fejében ott dolgoznod, akkor az az irányadó, kivéve, ha a munkáltató mond fel. Ebben az esetben változatlan kondíciókkal törleszthetsz a továbbiakban is.
Hogyhogy nincs munkáltatód?
Igen, kapsz igazolást, és kell bevallást is készítened!
Igen, kell. Igen, kapsz. Kérhetsz adójóváirást, ha a folyósitótól nem kérted évközben (esetedben elvileg az OEP), akkor most az adóbevalláskor egy összegben visszakapod az év közben levont adókat 15.100 Ft/hó mértékig. Ha most irsz levelet az OEP-nek, hogy érvényesitsék a GYED kifizetésnél az adójóváirást, akkor már havonta megkapod ezentúl az összeget, ha van még GYED-ed.
A kérdező hozzászólása: A Közép dunántúli Regionális Egészségbiztosítási Pénztártól kapom a GYED-et február közepéig.Akkor lesz 2 éves a kislányom.A GYES-t kell-e kérvényezni vagy automatikusan a GYED után folyósítsák?A válaszokat nagyon köszönöm.
Utolsó ismét, igen, kérvényezned kell a gyest, a neten fennvan az adatlap, meg hogy hova kell küldeni. Adójóváirás meg, ahogy mondtam.
A kérdező hozzászólása: Még egyszer nagyon köszönöm.


Kell e a munkáltatónak járulékot fizetnie a szülésem után is?

Legjobb válasz: Szerintem járulékot nem kell fizetnie. Legalábbis táppénz esetén sincs járulék, csak un. táppénz hozzájárulást (táppénz 30%-a) fizet a munkáltató a tb-nek.Gondolom GYES esetén is hasonló a helyzet.

Szerintem járulékot nem kell fizetnie. Legalábbis táppénz esetén sincs járulék, csak un. táppénz hozzájárulást (táppénz 30%-a) fizet a munkáltató a tb-nek.Gondolom GYES esetén is hasonló a helyzet.

Kell-e 25 % SZJA-t fizetnie a munkáltatónak a munkavállalók hivatali célú magángépjármű használatának az adómentes része után?

Legjobb válasz: Ha kiküldetési rendelvénnyel használja a saját gépkocsiját, és erre csak az APEH norma szerinti üzemanyagfelhasználást és a 9 Ft átalányt kapja, akkor az adómentes. Nem fizet sem a munkáltató, sem a munkavállaló adót.

Ha kiküldetési rendelvénnyel használja a saját gépkocsiját, és erre csak az APEH norma szerinti üzemanyagfelhasználást és a 9 Ft átalányt kapja, akkor az adómentes. Nem fizet sem a munkáltató, sem a munkavállaló adót.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod! Ma reggel vizsgáztam TB- és bérügyi szakelõadói gyakorlati modulból, de ilyen jellegû feladat nem volt :-)

Ki kell-e váltania a szabadságaimat a munkáltatómnak?

sürg?s

Legjobb válasz: Csak annyi ki nem vett szabadságot kell kifizetni a cégnek, ami idõarányosan jár. Hogy Önnek ez mennyi, azt is tudni kell mennyi az éves keret. Az éves keretet ossza el 12-vel, és szorozza meg 10-el. Ez azt a szabadság mennyiséget jelenti, ami október 31-ig jár. Ha ebben az évben az eddig kivett szabadságok száma ezt a számot eléri, akkor nem kell a cégnek a ki nem vett szabadságért fizetni. Remélem érthetõ voltam.

Csak annyi ki nem vett szabadságot kell kifizetni a cégnek, ami idõarányosan jár. Hogy Önnek ez mennyi, azt is tudni kell mennyi az éves keret. Az éves keretet ossza el 12-vel, és szorozza meg 10-el. Ez azt a szabadság mennyiséget jelenti, ami október 31-ig jár. Ha ebben az évben az eddig kivett szabadságok száma ezt a számot eléri, akkor nem kell a cégnek a ki nem vett szabadságért fizetni. Remélem érthetõ voltam.
mikor? fél kérdésre nem lehet válaszolni
A kérdező hozzászólása: Van ez évben még 13 nap szabadságom. Holnapig, azaz 11.09-ig dolgozok a jelenlegi munkahelyemen. Ha jól tudom idõarányosan ki kell fizetniük a fennmaradó napjaimat. Pontosan hogy is van ez? Minden esetben kötelezõ kifizetniük?

Rendkívüli felmondás esetén, kell e írásba adni a munkáltatónak a munkaviszony megszüntetését?

És ha kiderült, hogy az illet? nem volt bejelentve akkor a munkáltatótól lehet követelni a ki nem vett szabadságot? Illetve annak kifizetését?

Legjobb válasz: Kell. Minden munkaviszonnyal kapcsolatos szerzõdést és annak felmondását is írásba kell foglalni. Viszont ha nem voltál bejelentve, akkor olyan, mintha nem is dolgoztál volna ott. Így nem tudsz rajtuk semmit követelni. Ha van aláírt munkaszerzõdésed, akkor feljelentheted õket.

Kell. Minden munkaviszonnyal kapcsolatos szerzõdést és annak felmondását is írásba kell foglalni. Viszont ha nem voltál bejelentve, akkor olyan, mintha nem is dolgoztál volna ott. Így nem tudsz rajtuk semmit követelni. Ha van aláírt munkaszerzõdésed, akkor feljelentheted õket.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! :-) Apumat küldte el a fõnöke, mindenféle írásos forma nélkül. Még csak meg se indokolta. ( ill. a fõnök haverjának kellett az apum helye ) Munka szerzõdése viszont van, mégpedig határozatlan idelyû, aláírással pecséttel. Akkor aszem lenne értelme nem annyiba hagyni.
Amíg nem kapta meg írásban a felmondólevelét, addig õ alkalmazásban van. Ez azt jelenti, hogy neki továbbra is be kell járnia a szerzõdésben foglaltak szerint dolgozni, fel kell vennie a munkát. Ha ezt nem teszi meg, az igazolatlan hiányzás lesz. És erre hivatkozva már valóban kirúghatják bármikor rendkívüli felmondással, és igazuk is lesz, hiszen valóban úgy látszik, hogy õ úri kedvtelésbõl nem jár be dolgozni. Valószínûleg ez a terv, hogy ne kelljen neki végkielégítést meg hasonlókat fizetni. Rendkívüli felmondással ugyanis nem lehet csak úgy kirúgni valakit, komoly feltételei vannak. Az, hogy ha nem jár be dolgozni, lehet ilyen ok.
annyit hozzáfûznék, hogy ezt a Jogi és igazgatási ismeretek c. könyvbõl másoltam be és a végkielégítésrõl mást is olvastam, szóval abban nem vagyok biztos...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Nagyon sokat segített!
A kérdező hozzászólása: Az elszámolást megkapta, és a fizetést is. Csak a munkaviszony megszüntetésérõl nem született papír, és indoklás sincs. Na meg végkielégítést se kapott.

Gyed után köteles e ujra foglalkoztatni a munkáltatóm? Meddig tart a felmondási védelem? El kell e fogadjam a 4 órás munkarendet-8 órás voltam

Legjobb válasz: A GYED után nem köteles, ez megállapodás kérdése! A Gyes után van az, amit az elõzõ írt.

A GYED után nem köteles, ez megállapodás kérdése! A Gyes után van az, amit az elõzõ írt.
Gyed után köteles újra foglalkoztatni az eredeti feltételekkel. Ha gyes-t igényelsz akkor a gyerek 3 éves koráig felmondási védelem alatt állsz. A munkaszerzõdésed csak közös megegyezéssel módosítható. Szóval elég erõs jogaid vannak. Persze a jogok érvényesítése mellett nem árt arra is gondolni, hogy kötelességek is vannak. Ha a többiek pl. reggel 6-ra járnak, akkor a munkáltató elvárhatja tõled is, hogy 6-kor jelenj meg. Vagy ha délután 5-ig tart a munkaidõ, akkor neked is 5-ig kell dolgozni. Ja hogy a bölcsi / ovi nem így tart nyitva. Az meg nem a munkáltató problémája. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy vannak jogok és vannak kötelességek. Meg kell beszélni, meg kell állapodni. Jobb a békesség.
a gyes ideje alatt dolgozhatsz. kötelessége a munkáltatódnak, h az elõzõ munkakörödben foglalkoztasson, ha vissza akarsz menni dolgozni. ha nem tudja ugyanazt a munkát biztosítani Neked, akkor közös megegyezéssel változtathattok a munkaszerzõdéseden, de ez nem kötelezõ Rád nézve. ha nem írod alá, akkor a szülés elõtti feltételeket kell biztosítania. tehát nem kell elfogadnod a 4 órát, ha Neked nem felel meg. és ráadásul védett is vagy a gyes ideje alatt és még + 30 napig. addig nem tud kirúgni semmilyen indokkal.
Az viszont tévhit, hogy ugyanarra a munkára kell visszavegyen. Az a szabály, hogy nem lehet alacsonyabb pozícióba, és nem lehet alacsonyabb fizetéssel visszavenni. Azt viszont simán megteheti a munkáltató, hogy egy másik területre, más feladatra vesz vissza. Ha a cégnél 4 órában dolgoznak azok, akik eddig 8 órában tették ugyanazt amit neked kínáltak (mondjuk a válság miatt), akkor ez rád is kell hogy vonatkozzon.

Most először szeretném magamnak intézni a táppénzt, mert mindíg késik, mert a könyvelőm nem küldi időben. Mit kell tennem? Hova kell a munkáltatómnak a pecsétjét? Vagy kell e egyáltalán?

Legjobb válasz: Én júni eleje óta vagyok táppénzen és még egy fillért sem kaptam. Nem biztos, hogy a könyvelõd hibája. Én magamnak küldtem el, mégsem jött még semmi. Azt mondják a vállalkozóknak lassabban megy. Már én is nagyon várom! Te már kaptál? Hó elején küldik egyáltalán? Eddig idõbn elküldtem, be is ért, de miért ülnek rajta ennyit??

Én júni eleje óta vagyok táppénzen és még egy fillért sem kaptam. Nem biztos, hogy a könyvelõd hibája. Én magamnak küldtem el, mégsem jött még semmi. Azt mondják a vállalkozóknak lassabban megy. Már én is nagyon várom! Te már kaptál? Hó elején küldik egyáltalán? Eddig idõbn elküldtem, be is ért, de miért ülnek rajta ennyit??
A kérdező hozzászólása: nekem 3hónapot csúszott, április óta vagyok táppénzen és júni.25-én jött elõször. Bankkártyára kérted?
Nem én címre kértem. Lehet, hogy az se jobb... :( Reklamálni kéne

Ki kell e küldenie a munkáltatónak a GYES kezdete elõtt a fizetés nélküli szabadság igénylõ nyomtatványt?

Legjobb válasz: Nem kötelezõ, de megteheti. A munkavállalónak kell leadnia, ez az õ kötelessége, felelõssége, nem a munkáltatóé.

Nem kötelezõ, de megteheti. A munkavállalónak kell leadnia, ez az õ kötelessége, felelõssége, nem a munkáltatóé.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!