Találatok a következő kifejezésre: Kell e a cicit (10 db)

Van három nőstény cicám, akiket ivartalaníttatni szerettem volna, de az orvos azt mondta, hogy meg kell várni egy szülést. Gond lesz-e a szülés után?

Most már közel van a szülés mindháromnál, de mivel nem tudok már több cicát megtartani, nem tudom, hogy mi lesz az anyákkal, ha nem tartok meg nekik kicsit. Hallottam azt is, hogy ha nem kezdenek el szopni a kicsik, akkor nem lesz baj, de olyat is hallottam, hogy már szopás nélkül is baja lehet az anyának. Kérlek segítetek, mert nagyon szeretem ?ket, és nem szeretném, hogy valami bajuk essen. Lehet esetleg valami szurit kapniuk a szülés után, ami megakadályozza a gondokat? Jó lenne sikeresen és egészséggel átvészelni nekik a szülést, és akkor végre ivartalaníttatni lehetne ?ket. Segítségeteket köszönöm.

Legjobb válasz: Hát.. elég jól átvágott a doki. TÉVHIT az, hogy kutyának/cicának ivartalanítás elõtt fialnia kell. Csak a pénzt akarja behajtani a kicsiken is. Most már viszont nem tudsz mit csinálni... én a helyedben az ivartalanítást is másik orvossal végeztetném. Szegény cicák. A szülés igen megfogja viselni õket és jellembeli változás is lesz majd. A cicáknak viszont jó lenne gazdát szerezni. Ha nem szívják le a tejet, akkor nagy az esélye az emlõdaganatnak.

Hát.. elég jól átvágott a doki. TÉVHIT az, hogy kutyának/cicának ivartalanítás elõtt fialnia kell. Csak a pénzt akarja behajtani a kicsiken is. Most már viszont nem tudsz mit csinálni... én a helyedben az ivartalanítást is másik orvossal végeztetném. Szegény cicák. A szülés igen megfogja viselni õket és jellembeli változás is lesz majd. A cicáknak viszont jó lenne gazdát szerezni. Ha nem szívják le a tejet, akkor nagy az esélye az emlõdaganatnak.
Az a doki egy jó nagy... Már elnézést. Az én macskámban 7(!) kölyök volt és szinte az utolsó pillanatban mûtötték meg. Az égvilágon semmi baja nem lett. Viszont a tejjel tényleg kezdeni kell valamit. Szerintem keress egy másik orvost sürgõsen! Azért is egy rakás pénzt fog legombolni tõled ez a mostani, hogy szülés után elaltatja a piciket és még neked is egy nagy adag lelkiismeret-furdalásod lenne. Terhesen sem szép dolog, de minek kell végigszenvedtetni szegényeket a szüléssel, ha nem muszáj?
ez az orvos egy lelketlen állat, nem nevezném állatorvosnak.igaza volt aki azt mondta hogy nem kell várni hogy szüljön ivartalanitás elött a cica, ezt a mütétet már az elsö ivarzás elött is el lehet végezni.keress másik orvost, felháborito az egész hozzá állása a szakmájához, /egy ilyen lelketlen nem is tudja mi az hogy hivatás tudat/
Mindenképp másik orvost keress, mert aki ilyen tájékozatlan, arra én nem bíznám a cicáim ivartalanítását. Már most sok kárt okozott egészségileg a cicáknak, mert mindenképp szülés elõtt ideális ivartalanítani õket.
nagyon sajnálom a cicusokat nem tudok mit hozzáfüzni mert teljesen egyet értek az elöttem szolokal viszont ebböl több dolgot is tanulhattál ha a doki leközelebb azt mondja h ivartalanitás elött szüljön vagy hülye vagy pénz éhes kell 1 másik és ebe röktön benne van a másik tanulság is hogy az állatoknak nem kell szülni ivartalanitás elött!
Elsõ vagyok. Már most kezdheted kérdezgetni az ismerõsöket, vagy hírdetni, hogy kinek kell kiscica. Minimum 2 hétig egyébként hagyni kell, hogy szopjanak. És ezután amilyikeknek nem találtál gazdit, el kellene altatni. Igaz ez nagyon nehéz lehet.. nem tudom nekem lenne-e szívem hozzá. Vagy ha úgy könnyebb, hogy rögtön miután megszülettek elaltatni, akkor mindegyiknek csak hagyj 1et. Annak a 3nak meg valahogy csak találsz gazdit. Sok szerencsét a továbbiakban!
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Megfogadom a tanácsaitokat, és keresek másik orvost. Remélem minden rendben lesz.
Elsõ válaszoló tökéletesen leirta, ha ezek stimmelnek nagy gond nem lehet.
A macskaalom takarítását mindenesetre bízd a párodra, csúnya betegséget kaphatsz el.
Szia! Nekem 4 kutyám és 4 macskám van, valamint 1.5 hét van még a kiírtig. Ha tényleg szépen rendben vannak, akkor nem kell félni. Én még a napokban csináltam egy biztonsági féregtelenítési-oltási kört a körükben, hogy minden biztos legyen. Õk félig kinti, félig benti macskák. Mivel ivartalanítva lettek, nem dolgozzák halálra magukat a vadászattal, így a macskatápot eszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Kb 6 hónapos gyönyörű cicám van. (kandúr) Sajna rászokott a galamb húsra. Párom ezt nem nézi jó szemmel. Hogyan tudnám a cicát leszoktatni a vadászatról? Vagy le kell szoktatnom? Árthat e neki a galambhús?

Legjobb válasz: A macskát az emberek nem tudom miért nézik átalakult ölkedvencnek, mikor megmaradt vadásznak... Adhatsz rá csengõs nyakörvet akkor a madár elrepül mert észreveszi, de nem hiszem h a cica csípné,,,

A macskát az emberek nem tudom miért nézik átalakult ölkedvencnek, mikor megmaradt vadásznak... Adhatsz rá csengõs nyakörvet akkor a madár elrepül mert észreveszi, de nem hiszem h a cica csípné, , ,
A macska vadászik. A galambhús nem árt, a macskák madarakat levadásszák megeszik. Leszoktatni pedig nem lehet, nem kutya nem lehet tanítani. Ösztönös cselekvés.
Á zsenge gerlicét igencsak szereti, Van ízlése az biztos.Leszokatni??hát kétlem!
Nem tudod leszoktatni. A vadászat a vérében van. Esetleg annyit elérhetsz, hogy pástétommal eteted, és így csak megfogja a galambot, de nem eszi meg.. Bár a galamb ettõl függetlenül nem lesz boldogabb:) Nem értem, miért baj, ha a cica vadászik, legalább egeretek sem lesz, mert az is megfogja.. Nagyobb probléma lenne, ha a védett/ritka énekesmadarak közül szemezgetne, mint egy idõben az enyém. Ártani nem fog neki, viszont ha olyan környéken laktok, vigyázz hogy nehogy mérgezett rágcsálót egyen, mert ha késõn veszed észre a jeleit, belepusztul.
Szerintem a nyakörv kínzás, egyetlen macska sem szereti, ráadásul idegbajos lesz az állandó csilingeléstõl. A madarakat meg úgyis elkapja, ha épp isznak, fürdenek, szóval figyelmetlenebbek.. Kinti macskára amúgy is veszélyes nyakörvet adni, könnyen fennakadhat egy résben és megfojtja magát (vagy csak egyszerûen beszorul, és soha nem találod meg) Régen próbáltam bolhanyakörvet használni a macskámon, a szemem láttára akasztotta fel magát a kerítésren, ha nem vagyunk ott, nem tudom mi lett volna vele.. Azóta cseppekben kapja a bolhairtót.
volt nekemis eljárkálós macskám, õ gyöngytyúkot lopott a kiscicáinak :D:D:D


Kell-e minden esetben a hobbi célra vásárolt cicát ivartalanítani?

Legjobb válasz: Nem KELL, de AJÁNLOTT. Különben a saját életedet könnyíted meg vele, a cicáét meg meghosszabbítod.

Nem KELL, de AJÁNLOTT. Különben a saját életedet könnyíted meg vele, a cicáét meg meghosszabbítod.
Ahogy az elõzõ hozzászóló írta, ajánlott!Ivarérettség után a fiú macsek jelezni fog mindenfelé, ami azt jelenti, hogy mindent a vizeletével befröcsköl.A legelsõ alkalommal le fog lépni, hogy az ösztöneinek eleget tegyen.Majd ha lenyugodott, visszatér, esetleg több sérüléssel a testén.A lány macsek a földhöz dörgölõdzik, varnyogó hangot hallat, és csak kis megszakítással újra és újra kezdi.Elviselhetetlen egy idõ után, de nekik sem kellemes állapot.Ha nem akarod pároztatni, még egy éves koruk elõtt érdemes ivartalaníttatni, amíg nem alakulnak ki a rossz szokások.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat.
Mi az hogy hobbi célra? Nekem 4 macskám van azért, mert imádom õket..nem hobbiból tartom..ilyen buta kifejezést sem hallottam még. A kérdésre: érdemes, nekem 3 fiú 1 lány cicám van, és sajnos már eltûnt elõttük egy macsek, mert nem volt ivartalanítva, és nem bírt magával. Óvatosságból is érdemes ivartalanítani.
Hülye szó a hobby, de itt teljesen érthetõ , mert ha nem hobby a cél akkor lehet tenyésztés vagy kiállítás.

Lehet a megfelelő felszereléssel esetleg az erkélyen tartani cicát? úgy hogy mindennap levinnénk sétálni, és ha el is utaznánk hosszabb időre elvinnénk magunkkal. + kell e valami hogy ki ne ugorjon a cica? ( 3. emeleten lakunk)

Most költöztünk össze a párommal. Mindketten nagyon szeretjük az állatokat. Egy gáz van: allergia A párom nem bírja az allergiája miatt a házban az állatokat, csak ha az a szabadban van. A szüleinél van egy kutya az udvaron (Malamut/akita keverék) ha vele játszik, vagy simogatja nincs semmi baja. Szeretnénk egy cicát. De az allergia miatt csak az erkély marad.

Legjobb válasz: A macska nem erkélyre való állat!

A macska nem erkélyre való állat!
Egy erkély nagyon kicsi egy macskának élettérnek, állatkínzás lenne ilyesmivel próbálkozni. Egyébként olyan nincs, hogy valaki a lakásban allergiás az állatra, a szabadban meg simogathatja. Vizsgáltassátok ki, hogy mire allergiás a párod, lehet, hogy csak ráfogja az állatokra.
És télen hogy képzeled? Hogy gondolod pl. az almot, az etetést? Nem szabad oda rakni az ennivalóját, ahol az alom van. Gondolom, Te sem a WC kagyló mellett étkezel. Egyébként ajánlom, próbáld ki: költözz ki az erkélyre, párod zárj be az ajtót belülrõl. Ha egy nap után nem fogod berúgni az ajtót, tedd ki a macskát.
Szerintem érdemesebb lenne kivizsgálni, hogy a párod pontosan mire is allergiás. De vannak hippoallergén fajták, pl a szibériai és a thai.
Az elõzõ hozzászólókkal egyetértek. Arra a kérdésedre, kell-e valami, hogy ki ne ugorjon: Igen, kell. Amikor emeleten laktunk, fácánhálóval zártuk el a beüvegezett loggiát (persze csak azokat az ablakokat, amelyeket ki szoktunk nyitni). Úgy kell felszerelni, mint a szúnyoghálót, csak erõsebb keretre. A cica magától nem fog kiugrani, de huzat becsaphatja az ablakot vagy elkezd kergetni egy rovart és a vadászat hevében nem figyel és kiesik az ablakon. A neten keress fácánhálót (mi az aproneten találtunk), egészen olcsó.
Elõzõ vagyok. Pár éve, amikor épp kiscicáink születtek, ismerõs kért tõlünk egyet a barátnõjének, akinek a kilencedikrõl esett ki cicája. A huzat csapta be az ablakot, a cica meg épp az ablakban ült. Természetesen nem adtunk neki kiscicát, felelõtlen embernek nem való állat.
Vannak érdekes emberek. Nekünk tavaly azzal jött egy család síró kisgyerekkel, hogy aznap délelõtt ette meg a kutyájuk a gyerek cicáját, szeretnének helyette másikat. Persze nem adtam nekik, nem adok olyan helyre macskát, ahol nagy eséllyel kutyatáp lehet belõle.
Ne tedd szegény Maccsal! Keressetek inkább olyan állatot, amire nem allergiás a párod. (Akvárium, terrárium?) Figyelj a lakás adottságaira is: pl. a zsiráf a tér mindhárom kiterjedésében hatalmas helyigénnyel bír! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hozzászólásokat! Volt allergiavizsgálaton, és az azt mutatta ki hogy állatszõrre allergiás. Van egy teknõsünk.:) Kíváncsi voltam a véleményekre, de úgy döntöttünk nem lesz addig cica míg kertes házban nem lakunk! Ez így a helyes döntés. szerintem :)

Kell-e féreghajtó a benti, 6-7 hetes cicámnak?

És ha igen akkor mennyi?

Legjobb válasz: igen, kell. az állatorvos ad paszta formájában, õ tudja mennyi kell.

igen, kell. az állatorvos ad paszta formájában, õ tudja mennyi kell.
Bizony kell. Nekem is benti a cica, de már adtam neki pasztát, mert azt könnyebb. Vettem az állatpatikában, nem volt olcsó, benne van az adagolása is. Mindenképpen adjál, pár hónap múlva pedig ismétlés, nehogy visszafertõzõdjön.
Igen a benti cicáknak is kell féregtelenítõ akárcsak a bolhairtó mert sajnos az utcáról a cipõdön, nadrágodon nagyon sok mindent behurcolhatsz a lakásba, ami megtalálhatja õt.
A kérdező hozzászólása: Koszonom :)
6-7 hetes cicákat még elsõ körben 2 hetente kell.Ha pl. holnap adsz neki, akkor ha nem is kakil ki semmit, 2 hét múlva a biztonság kedvéért ismételd meg. Ha a széklettel távozik valamilyen élõsködõ, akkor másnap is adjál neki, és vidd el dokihoz õ elmondja a további teendõket.
A kérdező hozzászólása: Okes koszi, es tablettaban nem lehet adni?
De van tabletta is, gyógyszertárban is lehet kapni, nálunk az állateledelesben is, kb 200-300 Ft.
A kérdező hozzászólása: Koszi :) )

Kell-e "gyúrni" a cicit fejés közben? Vagy csak fogom a mellszívót és várom mikor nem jön semmi?

Legjobb válasz: Szia! Nekem csak saját tapasztalatom van. 3 hete szültem, nincs még mellszívóm, és kézzel szoktam kifejni. Én át szoktam masszírozni, még ha nem kemény, akkor is, és a mell tövétõl a bimbóig ugymond préselem, és igy kijön a tejcsi. Elõször be kell inditani, aztán már szépen megindul. Mindenkinél más, ki kell tapasztalnod, hogy neked mi a legjobb. Ha nem jön semmi, valószinû a baba kiszívta.Én az egyik mellbõl nem tudok sokat fejni szopi után, de a másikban több van.

Szia! Nekem csak saját tapasztalatom van. 3 hete szültem, nincs még mellszívóm, és kézzel szoktam kifejni. Én át szoktam masszírozni, még ha nem kemény, akkor is, és a mell tövétõl a bimbóig ugymond préselem, és igy kijön a tejcsi. Elõször be kell inditani, aztán már szépen megindul. Mindenkinél más, ki kell tapasztalnod, hogy neked mi a legjobb. Ha nem jön semmi, valószinû a baba kiszívta.Én az egyik mellbõl nem tudok sokat fejni szopi után, de a másikban több van.
Én mellszívót használok és mikor már kevés jön akkor még jól átmasszírozom "megnyomorgatom:) " a cicimet és akkor még jön belõle és ezt addíg ismétlem amíg mind ki nem jön.
Feltétlenûl át kell elõtte jól maszírozni! Különben beödémásodhat, csomós lehet, amitõl meg lázad lesz. Én már voltam egyszer lázas, mert nem tudtam rendesen kimaszírozni! Nagyon fájt ugyan a maszírozás, de utána sokkal jobb. Anélkül nekem is nehezen jön, így meg spriccel. Hamarabb túl vagy a fejésen:) 3 hetes kisfiú anyukája

Kell e maszirozni a cicit h a baba majd enni tudjon?

Marmint arra ertem ,h akinek kicsi a mellbi,boja?Mit kell csinalni vagy hogyan kell maszirozni,h a baba majd meg tudja "fogni".Igaz en meg 18 hetes vagyok de a baratnom most szult es szegenynek teljesen begyulladt a cicije, a pici "kiharapott" 1 darabkat belole mert nem volt mellbimboja...es most parazom en is mert nekem is picike volt...igaz miota terhes vagyok nott...

Legjobb válasz: Szia. A legfontosabb a bõrápolás. Kenegesd valamilyen zsíros krémmel- napraforgó olaj is jó- a bimbót, bimbóudvart. Illetve az egész tested bõrét ápolnod kell. Így nem lesz száraz, hanem jój ápolt, ami jobban bírja a növekedés következte feszülész. A mellbimbó egészséges, puhább bõre nem lesz sérülékeny, jobban bírja az igénybevételt.Masszírozhatod bimbótól kifelé simogatva, huzogva. Használhatsz terhesség alatt bimbókiemelõt rendszeresen. ez olyan izmokat nyom, ingerel, ami a kiemeléséhez kell a bimbónak. Másik fontos dolog, hogy hogyan szoptatsz majd.Pl. érje a baba orra a melledet, oldalt feküdjön, stb. Erzsók próbált segíteni.

Szia. A legfontosabb a bõrápolás. Kenegesd valamilyen zsíros krémmel- napraforgó olaj is jó- a bimbót, bimbóudvart. Illetve az egész tested bõrét ápolnod kell. Így nem lesz száraz, hanem jój ápolt, ami jobban bírja a növekedés következte feszülész. A mellbimbó egészséges, puhább bõre nem lesz sérülékeny, jobban bírja az igénybevételt.Masszírozhatod bimbótól kifelé simogatva, huzogva. Használhatsz terhesség alatt bimbókiemelõt rendszeresen. ez olyan izmokat nyom, ingerel, ami a kiemeléséhez kell a bimbónak. Másik fontos dolog, hogy hogyan szoptatsz majd.Pl. érje a baba orra a melledet, oldalt feküdjön, stb. Erzsók próbált segíteni.
Avent bimbokiemelovel treningezheted, de ezt csak a terhesseg elso ket trimesztereben szabad, a harmadikban TILOS (a bimbokiemelo vakuum hatas szulesmegindito) Es ha megszulsz, akkor is hasznalhatod!
Szia ismét. FONTOS!!! Ha a masszírozás közben bizsergést, görcsölgetést érzel hasad alsó részén, vagy keményedést tapasztalsz, hagyd ki...Szoptatás utánra még egy apró, de nem elhanyagolható dolog. Ha kemény, feszes lesz a tejcsitõl a melled, akkor a bimbó is feszesebb, nehezebben szívható a baba részérõl. Ilyenkor lehet annyi tejcsit kifejni, hogy a bimbóudvar puhább, a bimbó rugalmasabb legyen. Így a baba könnyebben teszi vele, amit tennie kell. Erzsók.
Szia. Kérj segítséget a védõnõdtõl. Tõlem szinte ezt kérdezte elõször, hogy befelé forduló, vagy kiálló mellbimbóm van-e. Magadtól ne kezd el össze-vissza nyomkodni, mert esetleg nagyobb kárt okozol vele. Üdv, 40 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Koszonom a gyors es segito valaszokat.A mellbimbom kifele "all"...csak kicsit beparaztam :o), de szerintem minden kismamaban felmerul valamilyen ketely vagy aggodalaom...nekem most ez jutott. Erzsok nagyon szepen koszonom a reszletes leirast, sikerult megnyugtass.1 hatalmas cupp neked!

A cicámnak most vettünk hámot. Amikor a lakásba felrakjuk vidáman kóborol benne, mint úgy általában. De már kiszeretnénk vinni, de nem tudjuk hogy kell-e veszettség elleni oltás, ha 5-10 percre leszeretnénk vinni a kertbe?

Szobacica kandúr április 21.-én lesz 1 éves.Házi cirmos. Segítség!!!

Legjobb válasz: Ha nem találkozik más állattal a kertben, nyugodtan kivihetitek.

Ha nem találkozik más állattal a kertben, nyugodtan kivihetitek.
Veszettség ellen nem szükséges oltatni, ha csak Veled van kinn. Viszont ajánlom, hogy kezeld kullancs ellen, mert sajnos már megjelentek. A város közepén lakunk, itt is van a park bokrain, már szedett össze a cicám. Mi is levisszük sétálni.
Esetleg ha megharapja egy veszett macska akkor kell parázni.Szerintem felesleges ha szobacica.De ki ahogy érzi. Én is szeretném beoltatni cicabetegségek ellen meg féreghajtást, nemrég kaptam a cicát(kb.féléves vagy még annyi sincs és õ is szoba cica lett mióta hozzám került.:)
Fertõzõ betegségek ellen célszerû a lakásban tartott cicát is oltatni. Enyém macskanáthás lett, vsz. cipõn hoztuk be a vírust. Mivel oltva volt, két antibiotikum injekcióval rendbe jött.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek!
Ha van teje, szoptassa minél tovább!!! :) Lehet csikizi az ínyét a fogacska, ezért harap. :)
A kérdező hozzászólása: ja ja én is ezt javasoltam ill. mondtam neki.... :)
Ezért nehogy áttérjen a tápszerre!
A harapásnak a fogon kívül lehet oka a nem megfelelõ mellre helyezés(lehet, hogy pont a fogak miatt veszi be másképp, kevésbé a bimbóudvart a baba, és kicsúszás ellen rátart az ínyével). Próbálja ki, hogy harapáskor kiveszi a pici szájából és jó nagyra nyitott szájnál teszi csak vissza. Az áll finom lefele húzásával lehet segíteni nagyra nyitni a száját. E mellett/ ezen kívül az is lehet gond, hogy több tejre van szüksége a babának és türelmetlenségében harap. Ezen is segíthet a fent leírtmódszer a gyakoribb mellretétel mellett(tejserkentés). Ha továbbra is fennáll a helyzet, javaslom, hogy az LLL honlapján keressetek szoptatási tanácsadót, aki készséggel, akár személyesen segít.
Az én fiam is ezt csinálta. Nála utánna nem sokkal megjelent egy fogacska. Sajnos amikor az elsñ ki bújt, volt úgy, hogy vérzett is. Amikor már abba akartam hagyni a szoptatást addigra ki bújt a másik fog is és nem harapott. De ha nagyott harapott rá, mondtam neki határozottan, hogy: Nem szabad! és egy kis idõre elvettem a cicit. Most már 8 hónapos és nem harap. Persze bele telett egy kis idõbe amíg rájött, hogy miért veszem el a cicit és mit jelent a nem. Türelem és kitartás!
A kislányomnak segített a Dentinox zselé (nem tudom, hogy létezik-e). Minden esetre lehet, hogy a foga jön, és jól esik a babának, ha valami dörzsöli az ínyét. Próbálja masszírozgatni ezzel a géllel (vagy amit a patikában adnak) Meg rá lehet szólni a babára, hogy fáj, elõbb utóbb meg fogja érteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!