Találatok a következő kifejezésre: Kell az ház Vagy elég (10 db)

Kell az aranyhörcsögnek ház? Vagy elég neki csak a forgács?

Legjobb válasz: Kell neki valamilyen kuckó, de ettõl függetlenül a mély forgácsba is fog gyártani magának helyet.

Kell neki valamilyen kuckó, de ettõl függetlenül a mély forgácsba is fog gyártani magának helyet.
A hörcsögök imádják a mély forgácsot és a kis lyukakon ki be mászkálni. Nem kell nekik nagy hely ha tudnak ásni, és bújocskázni, meg van futókerekük.
A hörik szeretik a nyugis sötét helyeket ahova elbújhatnak aludni ezáltal nyugodtabbak és kevésbé stresesek valamint barátságosak maradnak nem harapnak meg olan szokatlanul hamar... Igaz hogy a forgácsba vackolják magukat de nem árt a házikó jelenláte. Célszerû beszerezni egyet a pici rágcsálónak :)
Szerintem igen.Meg sok forgács sem árt.
A forgács is elég neki, de szeret elbújni úggyhogy nem árt neki.
Nem feltétlenül szükséges neki a ház. Nyáron nem túl jó mert meleg és rossz a szellõzése, az állat is inkább alszik kint mint bent. Lehet neki berakni vattát, ebbõl egész jó kis fészket csinál magának és elbújik benne.Egyébként ma már mindenféle házikókat árulnak jó drágán... A hörcsög egészen természetes dolgokban is elalszik pedig. (Napóleon például joghurtos dobozban alszik)
kell neki kuckó!
Nem muszáj neki. De még lehet csinálni házat neki pl. müzlisdobozból félbevágod és jó az neki. Meg wc gurigákat is szeretik összeragasztasz celluxszal kettõt és már alszanak is benne :)

Lakásba bejelentkezéskor, új lakcímkártyához kinek kell menni? Elég az új laknak vagy a ház tulajdonosnak is kell menni vagy elég a tulajdonos aláírása?

Legjobb válasz: Hivataltól függ, van, ahol még tulajdoni lapot is kérnek, van, ahol elég az aláírás is. Március 1-tõl nem kell a tulajdonos aláírása, ha van két tanúval aláíratott bérleti szerzõdés.

Hivataltól függ, van, ahol még tulajdoni lapot is kérnek, van, ahol elég az aláírás is. Március 1-tõl nem kell a tulajdonos aláírása, ha van két tanúval aláíratott bérleti szerzõdés.

Hogyan dolgozza fel egy vegetáriánus szervezete a ZSÍRBAN oldódó vitaminokat? Honnan vesz hozzá zsírt? Vagy elég az, amit pl. a házi tejjel beviszek? Vagy nem is állati zsír kell az oldódáshoz?

Legjobb válasz: Bármilyen komoly vegetáriánus vagy, zsír azért jut a szervezetedbe. Pld. olajos magvak /dió, napraforgó, lenmag, tökmag, stb. / A zsírban oldódó vitaminokat vedd be néhány szem dióbéllel és minden rendben lesz.

Bármilyen komoly vegetáriánus vagy, zsír azért jut a szervezetedbe. Pld. olajos magvak /dió, napraforgó, lenmag, tökmag, stb. / A zsírban oldódó vitaminokat vedd be néhány szem dióbéllel és minden rendben lesz.
nem csak állati zsiradékban oldódnak a vitamonok!!! nyugodtan használhatsz olivaolajat, vagy bármely növényi olajat, de az extra szûz, vagy szûz olivaolaj az ajánlatos, mert nincs "agyondolgozva" napraforgó , repce már finomított olajok, de azért nem egészségtelenek.
Zsír a margarin, a vaj, az olaj, a tejben, tejfölben sajtban stb található zsír is, ezekben is oldódnak a vitaminok, nem csak az állati zsírokban.
Kajából + elõállítja.
A növényi zsír is zsír, és az olajos magvakban megtalálható. (Minden növényben, amibõl olaj készíthetõ.)
A legtöbb vegetáriánus lakto-ovo vegetáriánus, tehát fogyaszt tojást és tejterméket is. Aki nem, az vegán. NA most az elõbbi nyugodtan megeszi/issza tejet, tejfölt, vajat, stb., tehát teljesen irreleváns ebbõl a szempontból, hogy állati eredetû, a lényeg az, hogy a kérdezõ fogyaszthatja (ha lakto-ovo vega), és zsiradék. Ezenkívül persze van növényi zsiradék is, magvakban fõleg. Egyébként állati és növényi zsiradékban is oldódnak. Nem lesz semmi gond.
Amúgy van olyan vitamin ami a marha májban és az élesztõben van, Ezért egyél élesztõt is magában.És még vitaminos étrend kiegészítõket is.De orvosi vizsgálatokra is el mehetsz ettõl függetlenül.Biztos ami biztos.
Az elõttem író, felsorol egy csomó állati eredetû zsírt.A végén megjegyzi, hogy ezekben is oldódnak nem csak állatiban.Ez kissé a nyögvenyelõs nem?
úgy már értem, ha a 11.53-ra reflektáltál , ilyen nyögvenyelõsen...:) )
Láp - ezt szándékosan ilyen "értelmesre" fogalmaztad ? Mert se füle , se farka...
A vaj , azt hiszem, lehet hogy, netalán, úgy gondolom, nem igen terem.Talán állati.
A kérdező hozzászólása: Akkor a zsírban oldódó vitaminok oldódásához nem kizárólag az állati eredetû zsír kell? - erre irányulna a kérdésem. Én a "zsír" szót hallva inkább húsra asszociálok. Azért is kérdezem. Egyébként magam is vegetáriánus vagyok, csak érdekel ez, hogy hogyan is mûködik...
én is vege vagyok de ilyenek eszembe se jutnak...egyszerüen megagyok és egészséges vagyok

Szeretnek egy honapra fogamzasgatlot muszaly elmenni nogyogyaszhoz vagy eleg ha a hazi orvos irja fel a gyogyszertarban azt mondtak hogy nem muszaly ha csak egyszer kell akkor ok is tudnak adni mit javasoltok?

Legjobb válasz: Ez nagyon rossz megoldás. Az elsõ levél után messze nem biztos,h akkor jön meg,amikor akarod,viszont a hormonrendszeredet teljesen felborítja.

Ez nagyon rossz megoldás. Az elsõ levél után messze nem biztos, h akkor jön meg, amikor akarod, viszont a hormonrendszeredet teljesen felborítja.
Nem muszáj, de egy hónapra minek? És ez komoly kérdés, nem kötözködni akarok.
Csak akkor írass fel fogamzásgátlót ha már aktív szexuális életet élsz, egyébként használjatok gumit.
A kérdező hozzászólása: azert kellene mert lesz egy hetes kirandulas ahol nincs alkalmam rendes tisztakodasra szoval napi 1-2szer s nagyon szoktam gorcsolni +sok verem jon es szeretnem elobbre hozni egy hettel
Háziorvos néha felírja, néha nem, nincs rá jó válasz. Viszont ha ennyire görcsölsz és vérzel is, akkor lehetséges, hogy egyébként is jót tenne neked a gyógyszer, de semmiképp sem egy hónapig szedve. Gyógyszer mellett csökken a vérzés erõssége és enyhülnek a görcsök, én csak ezért kezdtem el szedni 17 évesen, mert más nem segített, végül ezt javasolta az orvosom. Nem mondom h évekig szedd, de szerintem valameddig lehet megérné. Nem akarom antibébire rábeszélni a kérdezõt, de tudom mennyire rossz nagyon görcsölni és erõsen vérezni és nekem jót tett az antibébi. Nem kell hosszú évekig szedni szünet nélkül és akkor máris nem olyan gonosz dolog.
Egy hónapra szigorúan tilos fogamzásgátlót szedni, mivel fel fogja borítania hormonháztartásod!

Lányom külföldön született, a hazai anyakönyvezéshez elég egy külföldi közjegyző által hitelesített fordított másolat a születési anyakönyvi kivonatról, vagy azt az OFFI kell fordítsa?

Legjobb válasz: Nekünk hivatalos fordítóval kellett fordíttatni, közjegyzõ nem kellett, de adtak a konzulátuson listát, kikhez fordulhatok ilyen fordításért. Az eredeti születési anyakönyvre kellett apostille pecsét is. Kellett még a mi házassági anyakönyvi kivonatunk.

Nekünk hivatalos fordítóval kellett fordíttatni, közjegyzõ nem kellett, de adtak a konzulátuson listát, kikhez fordulhatok ilyen fordításért. Az eredeti születési anyakönyvre kellett apostille pecsét is. Kellett még a mi házassági anyakönyvi kivonatunk.
szia. bocsi hogy nem a kerdesedre adok valaszt, de ez engem is erdekelne. Nekem egy honapja szuletett a fiam, szinten kulfoldon. En azt sem tudom hogyan induljak neki a dolognak. A nagykovetseget mar hivtuk, de valamilyen formanyomtatvanyrol beszeltek.
A kérdező hozzászólása: Mi honosítás miatt kell anyakönyveztetnünk és ez elég bonyolult..nem értem az egészet, minek kell ennyire túlbonyolítani.
masodik vagyok- jesszus most is valami ilyesmi a tortenet akkor jo kis proceduranak nezunk elebe
A kérdező hozzászólása: Kedveseim nálunk még bonyolultabb, tekintve, hogy mi a férjemmel szeptember eleje óta vagyunk magyar állampolgárok, a kicsi pedig szeptember végén született. Nekünk csak az állampolgárságról szóló papírunk van meg és egy lakcímkártya, az itteni címmel ellátva, mivel Magyarárszágon nincs lakcímünk. Már elküldtünk minden papírt a bevárndorlási és nem tudom milyen hivatalhoz, csak a gyerek születési a. k. (amit csak simán fordíttattunk, mint ahogy eddig minden más papírt, amit akkor kértek amikor a mi állampogárságunkat kérvényeztük és megkaptuk) nem felel meg, hanem kérik ezt az OFFI által fordítottat vagy a közjegyzõ által hitelesített másolatot. De nem tudom, hogy az a közjegyzõ itteni is lehet, vagy Magyarországon kell ezt megoldani. Pfúúú soha nem lesz vége!
Az OFFI simán lefordítja, ha Magyarba tudtok menni. Akár egy nap alatt is, persze akkor drágább. De gondolom nektek is van anyakönyvitek, születési meg házassági. Az elég. Mi is a konzulátuson csináltunk mindent, van Útlevele, meg magyar anyakönyvija, hivatalos, de otthonra nincs bejegyezve, mert az bonyolultabb. Oda kell neketk is lakcím, meg mind2 szülõ beleegyezés, plussz a tulaj hozzájárulása, a népesség nyilvántartóba be kell vinni ezeket a papirokat és kap személyi számot, amivel lehet lakcímkártyát, meg személyit igényelni. Én ezt szerettem volna, de a sok papír miatt elég az Útlevél is. Nekünk egyszerûen Ausztriába a konzulátus intézett mindent. De OFFI simán fordít közjegyzõvel hitelesítve!!!

Jogom van egy 2 éves kisbabával éjjel nappali ottlétet kérni a kórházban ha műtik, akár egy szék is elég, vagy ha az orvos azt mondja akkor haza kell mennem este?

valami törvényt tudnátok linkelni?

Legjobb válasz: "(4) A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülõje, törvényes képviselõje, illetõleg az általa vagy törvényes képviselõje által megjelölt személy mellette tartózkodjon." http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700154.TV

"(4) A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülõje, törvényes képviselõje, illetõleg az általa vagy törvényes képviselõje által megjelölt személy mellette tartózkodjon." http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99700154.TV
Elvileg jogod van a Babáddal maradni, de kórházanként, sõt, osztályonként változik, hogy hogyan állnak a kérdéshez. Van, ahol egyenesen örülnek neki, ha éjszaka is van a gyerek mellett szülõ, de van, ahonnan este mondjuk 8 - kor könyörtelenül kiraknak. Sajnos elég sok kórházat jártunk meg a Kisfiammal, van tapasztalat ...
Szia!Kórházanként eltérõ lehet, ezért legjobb lenne, ha ott érdeklõdnél, ahol majd mûtik a gyermekedet.A kórházakban kiakasztott házirendet be kell tartani, ami leírja pontosan, hogy mi megengedett, pl. maradhatsz-e este a kicsid mellett. Persze, jogaink vannak elméletben, aztán mi lesz a gyakorlatban ki tudja... Nekem is friss élményem van ezzel kapcsolatban, nagyon dühös is vagyok még mindig!
Anyámat anno ki akarták rakni, akkor még törvény sem volt erre.Megmondta hogy ahoz le kell ütniük, mert õ bizony ott marad.Nem tudtak vele mit csinálni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm mindenkinek tündérek vagytok elsõ- te meg csúcs szuper:)
Mi azért vittük le a kisfiúnkat Debrecenbe, mert itt Bp-en az Amerikai úti Idegsebészeten nemhogy ittaludni nem lehetett volna, de napi 2x30perc lett volna a látogatási idõ. Vicc. 7 hónapos volt akkor a fiam Érdeklõdj jó elõre!!!! Sok sikert a mûtéthez
Amikor a kisfiam kórházba került, nekünk elmondták a házirendet, és alá is kellett írnom, hogy betartom. A gyermek intenzívre került, és ott a kicsi elalvása után el kellett hagyni a kórtermet. A folyóson maradhattam volna. Mivel mi éjjel estünk be, és hajnali 2 óra volt mire megkapta a kezelést és megnyugodott illetve elaludt, így hazajöttem összepakolni magunknak és 5 órakor már ott ültem a folyóson. 1/2 6-kor már bemehettem hozzá. Akkor mondtam, hogy szeretnék vele maradni éjszakára is, és mivel elhagyhatta az intenzívet így olyan szobát kaptunk, ahol 1 kiságy és 1 rendes ágy volt fürdõvel és wc-vel. Persze mindezért fizetni kellett, 2500 Ft/nap.
Sajnos saját tapasztalat, az elmúlr fél évben mindkét gyerekkel voltunk kórházban többször is. A gyõri Petz Aladár Megyei Kórházban a csecsemõ és gyermekosztályon. Szépen felújított teakonyha, ahol elkészíthetted a gyerek tízóraiját, uzsonnáját, illetve lehet teát fõzni, ebédet melegíteni. A szülõnek is járt napi háromszori étkezés. Zuhanyzó 1 van, de az is felújított, kultúrált. Éjjel-nappal a gyerekkel lehetett lenni, 2 férõhelyes szobákban. ( 2 gyerek + 2 szülõ ). Nálunk volt úgy, hogy a férjem aludt bent, mert a kisfiam átaludta az éjszakát, de a kislányom egész éjjel utánam sírt, így 2.éjszaka cseréltünk. Az apa vagy az anya is bent lehet, Gyõrben még a nagyszülõ ellen sem szóltak, amíg a szülõ hazaugrott valamiért. Kevesen vannak az osztályon, szerintem nagyon rendesek, lelkiismeretesek, és nekik is könnyebbség, ha egy gyereket ellát az anyukája. Amúgy nem küldhetnek el a gyereked mellõl, a Kismama magazinban is volt errõl több cikk.
A lakcímnek mi köze a földhivatalhoz??
Nem szükséges a határozat, elegendõ az aláírt adásvételi szerzõdés, amennyiben azzal már tulajdonjogot is szereztél...
Elég.

Házi chips-et szeretnék készíteni. Elég, ha késsel nagyon vékonyra vágom a krumpli, vagy reszelni kell, mint az uborkát?

Legjobb válasz: Reszelõvel vékonyabb lesz és gyorsabb is! Szerintem csináld reszelõvel! Én is azzal szoktam! :)

Reszelõvel vékonyabb lesz és gyorsabb is! Szerintem csináld reszelõvel! Én is azzal szoktam! :)
Én is gyalulni szoktam. :D
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Ízesíteni hogyan lehet a són kívül? Hogy pl. sajtos-tejfölös ízû legyen? Mégsem önthetem le, mint a lángost!
Lehet kapni ilyen Lucullus sült krumpli fûszersót, én azt szoktam használni! Nagyon finom! Van Natur, Füstölt Sonkás, Tejfölös, Paprikás. Ezekkel szórd meg!
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Amikor jön a baba elég, ha azt a szobát festjük ki amelyikben lesz vagy az egész házat ki kell festeni?

MOst költözünk új házba, két éve volt festve, a falak viszont nagyon jó állapotban vannak. A kicsi szobájában alap, hogy kifestünk, de mi van a ház többi részével?

Legjobb válasz: szerintem felesleges. Mi is nagy átalakításban voltunk, 3 éve festettünk, a festésig el sem jutottunk, mire jött a kis manó. Ha külön szobába költözik, azt most építjük, így is úgy is ki lesz festve. Semmi baja nincs, ha nincs kifestve a lakás.

szerintem felesleges. Mi is nagy átalakításban voltunk, 3 éve festettünk, a festésig el sem jutottunk, mire jött a kis manó. Ha külön szobába költözik, azt most építjük, így is úgy is ki lesz festve. Semmi baja nincs, ha nincs kifestve a lakás.
A kérdező hozzászólása: KÖszi!
mi csak az õ szobáját festettük ki, mert ugyanúgy mint nálatok két éve volt festés, és rendben vannak a falak.Csak egy nagytakarítást csinált Anyukám.Tesóm és a férjem.Én sajnos nem vehettem részt benne, mert kórházban voltam szülés elõtt egy hónapig.
Szia!Mi több mint 1 éve festettünk, most született meg a kislányom 9 hete, nem lett kifestve újra a szoba.Majd ha jövõre külön szobába tesszük azt elõtte kifestjük.Nem kell az egész lakást kifesteni miatta.
Akkor lenne lenyeges, ha peneszednenek a falak, hogy ne lelegezze, be a peneszgombat(ami nem csak a baba miatt lenne fontos, hanem a szulok miatt is). Ha tisztak a laka akkor nem feltetlenul fontos. Mi mindent festettunk, de ra is fert, mert mar 3 eve nem volt.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!