Találatok a következő kifejezésre: Kell az ház Vagy (122 db)

Panel lakásból kertes házba költözünk. Ki lehet engedni egy lakásban felnőtt macskát az udvarra, vagy ügyelni kell, hogy ne menjen ki?

Legjobb válasz: A macskak altalaban visszatalalnak haza. Ami az o eseteben nem az uj kerteshaz, hanem a lakasotok. tehat eleinte meg kell tanulnia, hogy most mar ez az uj helye. Ugy tudom, a leg jobb mind a macskanak, mind nektek, ha elosszor csak 1 szobaban tartjatok, majd kb 1 het mulva kiengeditek az egesz lakasba, majd mikor azt is megszokta, akkor szep lassacskan, felugyelettel az udvarra. Sok sikert.

A macskak altalaban visszatalalnak haza. Ami az o eseteben nem az uj kerteshaz, hanem a lakasotok. tehat eleinte meg kell tanulnia, hogy most mar ez az uj helye. Ugy tudom, a leg jobb mind a macskanak, mind nektek, ha elosszor csak 1 szobaban tartjatok, majd kb 1 het mulva kiengeditek az egesz lakasba, majd mikor azt is megszokta, akkor szep lassacskan, felugyelettel az udvarra. Sok sikert.
Kérdésedbõl ítélve meglepõ lesz a válaszom: a macska igen kalandvágyó típus, ha nem engeded ki, olyan ösztönétõl tartod vissza, ami fajtája sajátja...és hiperérzékeny radarral mûködik, bárhonnan visszatalál, különösen, mikor megéhezik. :D
Elõször még az új lakást is meg kell szoknia, az is beletelik jó néhány napba. Lehet, hogy el fog bújni, de ne aggódj, elõ fog jönni egy idõ után. Ha már bent jól érzi magát, akkor lehet kiengedni az udvarra, de eleinte csak úgy, ha tudtok rá figyelni, mert hirtelen nem fogja érteni, mi történt körülötte, könnyen megijedhet és elszaladhat. Persze a cicák sem egyformák, vannak, akik hamar feltalálják magukat, de pl. az én 4 hetes kora óta lakásban élõ cicámat nem engedném ki, mert rettenetesen félõs, õ ki sem merné dugni a nóziját az ajtón kívülre.
Néhány napig nem szabad kiengedni, mert valószínû meg lesz ilyedve, és ha ilyedtében elszalad nem talál vissza mert nem tudja merre kell menni.Fokozatosan kell vele szoktatni a környezetet, ha kiviszed figyelj rá.Amikor meg költözik fontos hogy ne lássa az utat, mert ha nem messzire viszed visszatalál.
Mi például a 12 éves szobacicánkkal költöztünk el, egy kertes társasházba, és kint van egy meleg vacka a teraszon. Mi egybõl kiraktuk, hogy szokja az új helyét, azóta mintha kicserélték volna: szinte be se akar jönni a lakásba:) Nagyon élvezi a jó levegõt, a kertet, ha nem érzi magát biztonságban, akkor bújik a házába. Mi sem gondoltuk volna, hogy ennyire tetszik majd neki.
Szia. Próbáld meg szép lassan hozzászoktatni az új helyhez mert tény, hogy a kutya a gazdájához hûséges a macska viszont a házhoz. Ha nem költöztetek messzire (10-20 km) akkor elõfordulhat, hogy a régi házatokhoz fog visszatérni. Én már jártam így, pedig az egy kölyök cica volt. (6 hónapos)
Én 4 éves cicámmal költöztem panelból családi házba. Kb. 1 hét után ment ki.Elõször csak a ház körül majd messzebbre is elmerészkedett, de nem szeretett kint lenni.Állandóan nyávogott, hogy be akar jönni, egy idõ után már ki se akart menni.Állandó hasmenése lett, meg minden baja, doki se tudta mitõl.Aztán 2 év után vissza panelba, egybõl megszûnt hasmenés, minden baj elmúlt.Szóval Õ utált kint lenni.

Nektek mennyire bababiztos a lakásotok? Mászó babátok tud olyan helyre mászni ahova rohannod kell érte (pl. kihúz egy fiókot, odacsípheti az ujját), vagy el van kerítve neki egy rész és közben tudsz házimunkát végezni?

Legjobb válasz: Nálunk már nincs rács, egy darabig volt, de megtanítottuk hogy a sütõ forró. Tudja, ha világít, és mondja is hogy heiß. Azért néha megnézi, hogy tényleg forró-e, közelteszi vagy odateszi a kezét, de 1-2 másodperc és veszi el. Meg kell tanulnia, hogy mit szabad és mit nem. Nálunk a fiókok többségén van babazár, de csak azért mert mindig kipakolta a fûszereket, leveskockákat, stb... A mi gyerekünk mániája a pakolás. Ez van, idõvel majd kinövi. Mostanság már székre mászik, szekrényre. Figyelni kell, ahogy nõ a gyerek és egyre gyorsabb és élénkebb lesz, az anyuka úgy tanul meg észrevétlenül is vigyázni rá. Fél szemmel mindig kell nézni mit csinál. Egyszer-kétszer becsípte az ujját, tanult is az esetbõl, azóta óvatos. Hagyni kell õket, hogy felfedezzenek. Persze nem mindent. Ami veszélyes, mérdezõ, gondolok itt tisztítószerekre, el kell zárni. De mondjuk egy zoknisfiókot nem feltétlenül.

Nálunk már nincs rács, egy darabig volt, de megtanítottuk hogy a sütõ forró. Tudja, ha világít, és mondja is hogy heiß. Azért néha megnézi, hogy tényleg forró-e, közelteszi vagy odateszi a kezét, de 1-2 másodperc és veszi el. Meg kell tanulnia, hogy mit szabad és mit nem. Nálunk a fiókok többségén van babazár, de csak azért mert mindig kipakolta a fûszereket, leveskockákat, stb... A mi gyerekünk mániája a pakolás. Ez van, idõvel majd kinövi. Mostanság már székre mászik, szekrényre. Figyelni kell, ahogy nõ a gyerek és egyre gyorsabb és élénkebb lesz, az anyuka úgy tanul meg észrevétlenül is vigyázni rá. Fél szemmel mindig kell nézni mit csinál. Egyszer-kétszer becsípte az ujját, tanult is az esetbõl, azóta óvatos. Hagyni kell õket, hogy felfedezzenek. Persze nem mindent. Ami veszélyes, mérdezõ, gondolok itt tisztítószerekre, el kell zárni. De mondjuk egy zoknisfiókot nem feltétlenül.
Nekünk valamelyest bababiztos, de egytõl már most tartok: a kandallótól. Tavaly õsszel vettük, és most mire megint beüzemeljük az õsszel-télen, pont mászni fog a pöttöm, és félek, hogy megégeti magát, ráesik, stb... sajna nem tudjuk elkeríteni, mert olyan helyen van, de majd kitalálunk valamit.
Nálunk van rács a gyerekszobán, de nem használjuk. Fokozatosan megtanulta, hogy a sütõ meleg néha, a fiókokba becsukhatja az ujját és az fájhat, most 11 hónapos és nagyon óvatos baba. Szerintem az, hogy ilyen kis bosszúságok érték, megtanították arra, hogy vigyázni kell, mert most már felmászik ágyra, kanapéra, asztalra, lépcsõre és szinte azonnal tudta, hogy meg kell fordulnia és le kell tolatnia, ha nem akar leesni, egyszer sem esett le. Szó szerint a saját kárán tanul, szerintem ez jobb, mintha egész nap azt hallaná, hogy "nem szabad, nem szabad". Persze, a gyógyszerek, vegyszerek el vannak zárva és mindig szemmel tartom.
Szerintem egy lakást sem lehet teljesen bababiztossá tenni, úgyis valamibe el fog esni, valahova odacsípi az ujját, vagy valamibe beüti magát.Én a legfontosabb dolgokat zártam el a vegyszereket.Ahhoz sohase férhetett hozzá, és persze a férjem szerszámai is kulcsos zárral volt elzárva.Semmiféle gyerekzárat nem vettem soha.Egyszer kétszer volt hogy rázárta az ujját a fiókba. Annyit csináltunk még hogy az ajtókat kitámasztottuk, nehogy az ujjára zárja, mert hát azért az nem kis fájdalommal járhat ha ráhajtja az ajtót.Szerintem nem szabad egy gyereket elzárni.....úgysem lehet mindentõl megvédeni õket és neki is meg kell tanulnia, tanítani hogy mihez nem szabad nyúlni.Én akkor csináltam a házimunkát, mikor aludt.
Nem zárom a szobájába, barangoljon csak az egész lakásban. Ráadásul nagyon élvezi. Nem is vagyok állandóan a nyomában, adok neki teret. De azért fél szemem rajta.
a szobája van kialakítva és rajta rács, h ne tudjon kimenni. nem fontos h a gyerek az egész lakásban barangoljon, legalábbis nálunk ez nincs.ha már jár és pakol akkor se mászkáljon de persze lehet kint veled, akkor a fiókzár jó lehet. konyhát tuti lezárnám ráccsal majd és ha emeletes a ház a lépcsõ fel és lejáróhoz is tennék. és ha emeletes és lent vagy és nyilván enm akarod fent hagyni akkor kicsinek járóka, ha meg nagyobbacska, lehet hosszú rácsot kapni amibõl egy kissebb szoba méretet el lehet keríteni h veled lehessen és lásson amikor pl fõzõl, de ne kelljen rohangálni utána brendonban találsz ötleteket

Mennyi idő telt el nálatok az eljegyzés és az esküvő között? Sajnos vagy nem sajnos, nálunk majdnem 2 év fog eltelni a kettő között. Mert jövőre tudunk csak házat venni, és utána pedig még gyűjtenünk kell az esküvőre.

Persze a szül?k támogatnak minket anyagilag, hogy megtudjuk venni a házat, de az esküv?re mi akarunk gy?jteni. A családunk sem annyira gazdag, hogy még t?lük kérjünk kölcsön. Várom a válaszokat!

Legjobb válasz: Március végén mekért és még az év szeptemberében összeházasodtunk. Már a házunkban laktunk egy éve!

Március végén mekért és még az év szeptemberében összeházasodtunk. Már a házunkban laktunk egy éve!
Ha ti így döntötettek, így lesz a legjobb! Az pedig szép tõletek, hogy nem kértek az esküvõre pánzt, ha a házvevésben támogatnak titeket! Nálunk 9 hónap telt el az eljegyzés és az esküvõ közt! De nekünk már volt házunk(párom öröksége)azon nem kellett gondolkodnunk!
Nekünk 4 év telt el, elég fiatal voltam az eljegyzéskor (20 éves) és még megvártuk, amíg befejezem a fõiskolát.
Engem múlt nyáron kért meg, jövõ szeptemberben lesz a lagzi, tehát majdnem 2, 5 év. Nem tudom miért probléma ez?
Másfél hónap.
1, 5 év volt az eljegyzés és az esküvõ között! Egyébként egyáltalán nem számít, hogy most 2 hónap vagy 2 év, csak együtt maradjatok szeretetben elõtte is utána is! Sok boldogságot!
utolsónak! régen volt az a szokás (amit ált. ma is tartanak) , hogy eljegyzés után egy éven belül esküvõ engem idén májusban kért meg, jövõ májusban (ha minden igaz) lesz az esküvõ
2, 5 év. Közben szültem és nevelgettük a gyereket. Nem tartottunk nagy hacacárét, igazából a férjem és a szülõk miatt volt esküvõ. Nekik volt fontos, nekem nem. Hiszen már együtt éltünk 6 éve :) volt családom.


Kertes házban lakók, ha a gyereknek pisilni kell, mikor az udvaron vagytok, bemegy a házba vagy elintézi az udvaron?

Legjobb válasz: attól függ mihez van kedve. van, hogy bemegy, van, hogy kint pisil.

attól függ mihez van kedve. van, hogy bemegy, van, hogy kint pisil.
udvaron
udvaron pisil
Ha csak kint játszik, akkor bemegy. Ha medencében fürdik, akkor csak a kertben pisil.
Pisil az udvaron.
Fiam pisil kint, lányom nem.
5 éves fiam és 2 éves lányom van, mind a kettõ az udvaron intézi a kisdolgát.

Ha a borostyán benövi a ház falát az jó vagy káros? Gondolok itt a hőszigetelésre és a nedvesség illetve párazárásra. Esetleg vakolatrongáló de festeni meg nem kell hosszú évekig.

Legjobb válasz: Van olyan ismerõsöm akinek 40-50éve van a háza fala befuttatva vele ,semmi baja sem volt még. Csak annyi ,hogy a nagy forróságban 5-fokkal hûvösebb van benne ,mint a szomszédokéban. Ez 100% így van !!!

Van olyan ismerõsöm akinek 40-50éve van a háza fala befuttatva vele , semmi baja sem volt még. Csak annyi , hogy a nagy forróságban 5-fokkal hûvösebb van benne , mint a szomszédokéban. Ez 100% így van !!!
A tömött leveleket le kell tépkedni róla a fal mentén, mert ha nem, akkor a falra vezeti a nedvességet, amitõl lehullik a szigetelés és a vakolat. A szigetelést egyébként a kis indái is letépik. Mi 30 éve küzdünk eggyel, de már a tetõn is fönn van. Nem ajánlom a borostyánt.
Mi éppen a hõszigetelés miatt futtatunk borostyánt a ház falára. Én is hallottam jó és rossz dolgokat, én egyelõre csak az elõnyét tapasztaltam.
A borostyán falra futtatva hõszigetelõ hatással bír. Szerintem szép is. A párát nem tartja annyira, hogy káros legyen. A fal minõségét, állapotát csak akkor károsítja, ha a vakolat alapból rossz. Az esõt nem vezetheti a falhoz, éppen ellenkezõleg, a zsindelyhez hasonlatosan elvezeti a faltól. Esetleges hátránya, ha felnõ a tetõre, ereszre, de ezt évente egyszeri nyírással kordában lehet tartani.
gáztervet kell csináltatni
Jobban járnál egy vegyes tüzelésû kazánnal, esetleg kályhával..
Gáz terv, elektromos hálózat vizsgálata, ha kéményes akkor kéményseprõk. ez kb 200e
Mi a fürdõszobába ismerõssel vezettettük be a gázt a konyhán keresztül, csak 3-4 méternyi csõ kellett és egy gázkonvektor. Nem kértünk rá engedélyt, már 8 éve így van.

Tanácsot kérnék, hogyan kell a házat leszigetelni kívülről nikecell-el? Vagy olyan oldalt, ahol ezek lépésről lépésre le vannak írva? Illetve azt halottam, nem kell rá színes vakolat, hanem a ragasztót le lehet festeni is kültéri festékkel. Ez igaz?

Legjobb válasz: tehát vegyük sorjába.ha porzik a falfelület le kell kenni falfixel utána felrakod a kezdõsínt majd ragaszthatod fel a hungarocelt egy lapra 6 pogácsa + a szélét végig kened ragasztóval.de úgy tedd hogy kihúzol egy madzagot és amellett rakod a lapokat + egy nagy 2 méteres vízmértékkel beállítod a lapokat hogy fûgöbe legyenek vagyis ne legyen benne törés.miután felraktad az egészet a spaleteket meg a sarkokat leélvédõzöd.majd az összes lapnak a sarkait ledûbelezed és rájavítasz ragasztótapasszal és telibe hálózod dryvithálóval, na most hacsak simán festeni akarod akkor át kell glettelni kültéri glettel hacsak nem olyan szépen hálóztad le hogy nem kell glettelni amit nem hiszek. majd mehet rá az alapozó meg a végleges festék.de ha színezni akarod akkor nem kell átglettelni küllõn hanem elég a tapaszos,csemperagasztós felület amit lealapozol és mehet rá a szín

tehát vegyük sorjába.ha porzik a falfelület le kell kenni falfixel utána felrakod a kezdõsínt majd ragaszthatod fel a hungarocelt egy lapra 6 pogácsa + a szélét végig kened ragasztóval.de úgy tedd hogy kihúzol egy madzagot és amellett rakod a lapokat + egy nagy 2 méteres vízmértékkel beállítod a lapokat hogy fûgöbe legyenek vagyis ne legyen benne törés.miután felraktad az egészet a spaleteket meg a sarkokat leélvédõzöd.majd az összes lapnak a sarkait ledûbelezed és rájavítasz ragasztótapasszal és telibe hálózod dryvithálóval, na most hacsak simán festeni akarod akkor át kell glettelni kültéri glettel hacsak nem olyan szépen hálóztad le hogy nem kell glettelni amit nem hiszek. majd mehet rá az alapozó meg a végleges festék.de ha színezni akarod akkor nem kell átglettelni küllõn hanem elég a tapaszos, csemperagasztós felület amit lealapozol és mehet rá a szín
Rém egyszerûnek hangzik:-D
A kérdező hozzászólása: Nem bonyolult, de elsõre azért nem is könnyû. Minden esetre köszönöm választ!
mi az a spalet?

Ha házat vásárolunk, kell új villanyóra? Ha kell, az a fogyasztó fogyasztó fizeti, vagy ingyenes?

Egy 50 éves ház, és olyat hallottunk, hogy ha veszünk egy házat, ki kell cseréltetni a villanyórát, amit nekünk kell állni. Hogy van ez?

Legjobb válasz: Ha most is van benne, (és érvényes a hitelesítése) akkor nem kell cserélni. Ilyenkor leolvassák és azzal az óraállással átírják az új tulaj nevére. Az óra árát nem kell fizetni, esetleg a szerelés, kiszállás költségét.

Ha most is van benne, (és érvényes a hitelesítése) akkor nem kell cserélni. Ilyenkor leolvassák és azzal az óraállással átírják az új tulaj nevére. Az óra árát nem kell fizetni, esetleg a szerelés, kiszállás költségét.
Ingatlan vásárlásakor NEM kell új órát felszereltetni. Csak annyi a teendõ hogy be kell jelenteni a szolgáltatónál a tulajdonos változást és õk átírják az új tulajdonosra az órát(így lesz egy új szerzõdésed amivel igénybe veheted a szolgáltatást). A bejelentéskor felírják az óraállást és az eddigi költségeket az eladónak kell állni-majd a továbbiakban már a te dolgod lesz fizetni.Ez alól kivétel ha ki van kapcsolva az áram-ilyenkor a visszakapcsolás díját valamint az új mérõhely kiépítését neked kell állni-vagy megegyezés szerint közösen az eladóval! A szerzõdés megkötése(átírás) elõtt a szolgáltató dolgozói kimennek ellenõrizni az óra állapotát a plombák épségét-ez díjmentes nem kell érte fizetni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ment a zöld kéz :)
Saját tapasztalatom szerint csak akkor kell új villanyóra, ha egyébként is lejárt már. Nekem például vásárlás után, leolvasáskor megállapították, hogy már nagyon régi a gázórám, ezért lecserélték. Nem emlékszem, hogy fizetnem kellett volna érte.

Most értem haza a nődokitól és sajna nem sok jót mondott.17 hetes pocakos vagyok az afp-m 0, 76MOM lett ami azt mondták alacsony. Holnap meg kell ismételni hétfőn meg genetikai tanácsadásra kell mennem. El vagyok keseredve. Tanácsok?

Legjobb válasz: Szia.Eloszor is nyugi!! Nálunk a ref.érték 0.7-1.3 kozott van megadva. Nekem 1.4 lett. Gondolhatod...:-)Kozben kiderult, hogy igazából 2.5-ig jó. A barátnomnek, aki velem egyidos alacsonyabb lett egy picit mint neked, ot is rogton ide-oda-amoda kuldozgették.Semmi bajuk!!!Amúgy biztos olvastál már errol az AFP-rol, na hát ennyire lehet benne bízni...Ne izgulj,elmész ahova mondják, így Te is megnyugszol, de hidd el biztos nincs semmi baj!!!! Minden jót, 25 hetes km

Szia.Eloszor is nyugi!! Nálunk a ref.érték 0.7-1.3 kozott van megadva. Nekem 1.4 lett. Gondolhatod...:-)Kozben kiderult, hogy igazából 2.5-ig jó. A barátnomnek, aki velem egyidos alacsonyabb lett egy picit mint neked, ot is rogton ide-oda-amoda kuldozgették.Semmi bajuk!!!Amúgy biztos olvastál már errol az AFP-rol, na hát ennyire lehet benne bízni...Ne izgulj, elmész ahova mondják, így Te is megnyugszol, de hidd el biztos nincs semmi baj!!!! Minden jót, 25 hetes km
A kérdező hozzászólása: köszi a nyugtató választ:)
szia tényeg ne izgulj nekünk si igy volt és a doki azt monta hogy semmi gond, a felseégének meg a sogornõjének is alacsonylett és nem küldte õket további vizsgálatra mert felesleges. az AFP meg már egy elavult kismama idegesítõ vizsgálat, amit le akarnak cserélni. amúgy azóta már megszületett a kislányunk és semmi baja az ég világon
Szia! Nekem 0, 61 Mom lett.Voltam genetikai tanácsadáson, magzatvízvételen is.4 hétig kétségek között éltünk, míg megjött az eredmény:"egészséges, fiú magzat" :)
Szia! Ne izgulj, nekem eltünt az AFP eredményem! A doki 3 hét múlva azt mondta, hogy nem érdekes, mert ha baj van, azt már látta volna a 18 heti uh-on. Azóta megszültem, AFP-m sehol :-)
Szia.Nekem 0.7Mom lett az értékem, engem nem küldött a dokim sehova, azt mondta, hogy tökéletes érték.Aztán aug.végén megszületett a kisfiam, aki ma már 4hónapos és teljesen egészséges.Nyugi, nem lesz gond:) 4hós baba anyucija
Szia! Nekem 0, 69 lett az orvosom azt mondta rá, hogy rendben. Az elfogadott 0, 5-2, 5 között van. Aztán a 20. hetes uh-on elküldtek tanácsadásra, nagyon megijedtem, de ott is azt mondta az orvos, hogy ez teljesen jó érték, és megnézte hozzá az uh-os leletet is, amin szintén minden rendben volt és megnyugodtam. Úgyhogy ne aggódj, a te értéked teljesen jó, ne foglalkozz az ijesztgetésekkel! Minden jót!

Kínai fiú érvénytelen vízummal Németországban, elkapták ki akarják toloncolni! Hogyan hozhatom magyarba? Szeretem és nem bírom ki, ha elküldik. Milyen papírok kellenek? Az EU-ba kap még belépést, letelepedést? Jöhet ide vagy előbb haza kell mennie?

Legjobb válasz: Szegény kérdezõ :( Nagyon rossz helyre írtál mert sajnos itt nagyon sok rosszindulatú ember van akik csak fröcsögni és kárörvendeni tudnak,de segíteni nem.Tipikus magyar mentalitás Itt próbálj meg segítséget kérni,csak ehhez regisztrálni kell: http://www.jogiforum.hu/forum Sok szerencsét!

Szegény kérdezõ :( Nagyon rossz helyre írtál mert sajnos itt nagyon sok rosszindulatú ember van akik csak fröcsögni és kárörvendeni tudnak, de segíteni nem.Tipikus magyar mentalitás Itt próbálj meg segítséget kérni, csak ehhez regisztrálni kell: http://www.jogiforum.hu/forum Sok szerencsét!
Nem kérünk a bevándorlókból, ne hozd ide
Menj hozzá, akkor kap.
A kérdező hozzászólása: Mindenhol azt olvasom milyen nehéz elintézni a szükséges papírokat (és most lett volna jövõhéten az eljegyzés már megrendeltük a gyûrûket). Nem engedik h bárkivel is beszéljen. Honnan tudnék információkat kérni?
A kérdező hozzászólása: 18:18 köszönöm válaszod, bár nem volt a kérdés része, hogy szeretnéd-e ha magyarba hozom... Remélem a sikeres szerelmi életed miatt vagy ennyire pozitív :) mindenképpen megoldom, h vele lehessek...
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)
Ha sikerül neki menekült stätuszt kernie, es ha megadjäk neki, menj hozzä felesegül amilyen hamar tudsz.
Az, hogy üldözik, nem annyiból áll, hogy csak azt mondja és minden jó lesz. Ezt ki fogják vizsgálni, hogy van-e alapja. Egyébként én a kérdés óta eltelt idõ miatt úgy gyanítom, hogy a kedves fiatalembert már kiutasították, valamint az illegális tartózkodás miatt 5 év beutazási és tartózkodási tilalmat kapott. Ha így van, a "jó" hír az, hogy 3 év után kérheti, hogy vizsgálják felül azt az 5 évet.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!